| HowrseCup | |
|
+34Ulquiorra666 olcia1234 Takashiro zαbαvεcкαα -Eruina- Madziulka99 mufff123@o2.pl Róża-chodowca9 ana0000000000 sayuri962 Domel Malto Kikyo22 Alasky Inaczej Perła 20 korane karina127 wilczyca1000 EveDallas Kotersiow asia98999 kaprysab mina stirit1 koziorożec xTikTakx Aki Nika346 marmurkowa Temperance Philipek carrie17 hanka1998 nikitaola Mikim7 38 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Kikyo22 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Kikyo22 Liczba postów : 1083 Dołączył : 15/01/2012
| Temat: Re: HowrseCup Sob Cze 09, 2012 7:56 am | |
| A to nie będzie na takiej samej zasadzie co konto pegaza? | |
|
| |
mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
| Temat: Re: HowrseCup Sob Cze 09, 2012 9:01 am | |
| - Alasky napisał:
- Dla mnie bezsens...czekam na ta nową gre Equirealm (czy jakoś tak) bo grafika mnie powala
A kiedy ona wejdzie? | |
|
| |
Alasky Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 691 Dołączył : 27/03/2012
| Temat: Re: HowrseCup Sob Cze 09, 2012 9:28 am | |
| - mina stirit1 napisał:
- Alasky napisał:
- Dla mnie bezsens...czekam na ta nową gre Equirealm (czy jakoś tak) bo grafika mnie powala
A kiedy ona wejdzie? Na początek 2013 ;( | |
|
| |
Kikyo22 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Kikyo22 Liczba postów : 1083 Dołączył : 15/01/2012
| Temat: Re: HowrseCup Sob Cze 09, 2012 9:35 am | |
| - Alasky napisał:
Tez na to czekam. Mam nadzieje, ze ta gra nie będzie taka jak Howrse | |
|
| |
mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
| Temat: Re: HowrseCup Sob Cze 09, 2012 12:08 pm | |
| - Alasky napisał:
- mina stirit1 napisał:
- Alasky napisał:
A kiedy ona wejdzie? Na początek 2013 ;( ??? Tak późno? | |
|
| |
karina127 Jedną nogą w ZM
Nick w grze : karina127 Liczba postów : 500 Dołączył : 03/02/2012
| Temat: Re: HowrseCup Nie Cze 10, 2012 7:28 am | |
| Mikim7 zajęte O.o Mikim ,jednak jesteś testerem ? | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: HowrseCup Nie Cze 10, 2012 7:35 am | |
| Moje też jest zajete, ale testerem nie jestem -.- | |
|
| |
Kotersiow Już coś wie
Nick w grze : Astaraela Liczba postów : 199 Dołączył : 14/05/2011
| Temat: Re: HowrseCup Nie Cze 10, 2012 7:56 am | |
| Jestem ciekawa, na jakiej zasadzie będą te zawody przeprowadzane, skoro konie nie mają ani genetyki, ani umiejętności. :p Chyba że niewtajemniczeni nie mogą tego zobaczyć. http://fr1.preprod.howrsecup.com/elevage/fiche/?id=77166
A, i można podejrzeć Czarny Rynek :p http://fr1.preprod.howrsecup.com/marche/noir/ oraz Katalogi http://fr1.preprod.howrsecup.com/communaute/?type=tab-joueurs . | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: HowrseCup Nie Cze 10, 2012 8:01 am | |
| To jest kurcze jak lizanie lizaka przez papierek ..niby na wyciągnięcie ręki ale jednak coś przeszkadza x D |
|
| |
korane Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : volvos40 Liczba postów : 2064 Dołączył : 01/03/2012
| Temat: Re: HowrseCup Nie Cze 10, 2012 10:16 am | |
| skoro to ma być dla czołówki to ja sobie nie chce nawet nadziei robić | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: HowrseCup Nie Cze 10, 2012 10:27 am | |
| *od razu mówię, to, co napiszę to tylko moje gdybanie, więc proszę nie panikować*
Przede wszystkim sprawdziłam, czy mój nick, podobnie jak EveDallas czy Mikima, jest zajęty. Jest wolny. Ciekawe. A już myślałam, że wszyscy z howrse posiadają automatycznie przypisane konto na Pucharze.
Co do samej gry, to nie bardzo ogarniam, co oni kombinują. Gdyby to miały być zawody dla najlepszych graczy - czemu nie wprowadziliby tego pod egidą aktualnej mechaniki howrse? Wystarczyło dodać nowe zakładki czy nowy dział. Poza tym - kto będzie miał czas, chęci i zapał do zajmowania się w sumie dwiema niemal identycznymi grami?
Wiadomo, na stare howrse jest coraz więcej narzekań. Że to, że tamto. Że gra się przejadła. Zobaczcie po swoich znajomych, ile osób daje sobie spokój, ile kont jest kasowanych, lub chociaż pojawia się na napis "przerwa".
NIE CHCĘ KRAKAĆ, ale coś czuję przez skórę, że HowrseCup to nowa wersja gry. Po prostu Owilent odświeża pomysł. Cup BYĆ MOŻE zastąpi dotychczasową formułę. Co z kontami? Jeśli moje gdybanie miałoby się sprawdzić, uważam, że staż i osiągnięcia zostałyby przeniesione - wyobrażacie sobie zaczynanie wszystkiego od nowa? | |
|
| |
Kotersiow Już coś wie
| Temat: Re: HowrseCup Nie Cze 10, 2012 10:40 am | |
| - Cytat :
- Przede wszystkim sprawdziłam, czy mój nick, podobnie jak EveDallas czy Mikima, jest zajęty. Jest wolny. Ciekawe.
A masz konto na francuskim serwerze? Bo tak sobie pomyślałam, że skoro HowrseCup jest francuskie, to pewnie tylko francuskie Howrse jest jakoś podłączone. Bo mój Kotersiow jest zajęty, ale Astaraela nie - a na francuskim serwerze jestem właśnie jako Kotersiow. I wcale nie zdziwiłabym się, gdyby Malto miała rację - gdyby Cup zastąpiło obecne Howrse. Na pierwszy rzut oka wydają się być do siebie za bardzo podobne, by miały być oddzielnymi grami. Jak mówię - na pierwszy rzut oka, bo może po otwarciu podwoi okaże się, że się jednak mocno różnią i są praktycznie o czym innym. Ale jakoś nie widzę tego. Albo to w ogóle jest jakiś niezależny projekt, który może w ogóle nie wyjść z fazy testów, lub po testach może okazać się, że nici z tego, nie bangla. xD | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: HowrseCup Nie Cze 10, 2012 10:45 am | |
| - Kotersiow napisał:
-
- Cytat :
- Przede wszystkim sprawdziłam, czy mój nick, podobnie jak EveDallas czy Mikima, jest zajęty. Jest wolny. Ciekawe.
A masz konto na francuskim serwerze? Bo tak sobie pomyślałam, że skoro HowrseCup jest francuskie, to pewnie tylko francuskie Howrse jest jakoś podłączone. Bo mój Kotersiow jest zajęty, ale Astaraela nie - a na francuskim serwerze jestem właśnie jako Kotersiow. Nie, nie mam konta na francuskim howrse. I zagadka rozwiązana Tak grzebię się w HowrseCup i ciekawi mnie też brak umiejętności u koni, lub chociaż ogólnego PG. Wprowadzają inną metodę określenia, który koń jest lepszy? To by mogło być ciekawe. Aktualnie, wiadomo, PG jest wyznacznikiem sukcesu, a gracze z końmi posiadającymi niższy potencjał nie mają szans wybić się w zawodach, tudzież sprzedażach. Może postanowili to jakoś zrewidować. | |
|
| |
carrie17 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : carrie17 Liczba postów : 921 Dołączył : 02/06/2012
| Temat: Re: HowrseCup Nie Cze 10, 2012 10:50 am | |
| Jeżeli trzeba będzie zaczynać od nowa - odpadam, nie chce mi się. Jeśli przeniosą konto, staż, eq, konie, lub jakoś inaczej zastąpią posiadane wartościowe rzeczy - pewnie będę grać dalej, zależy czy mi się spodoba.
I szczerze mówiąc, jeśli będą likwidować stare howrse, to nie wiem, czy im się to opłaci... | |
|
| |
Mikim7 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Mikim7 Liczba postów : 1222 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: HowrseCup Nie Cze 10, 2012 10:50 am | |
| HowrseCup jest w języku wydawcy gry - francuskim oraz wspiera francuski serwer gry. Gra Howrse nie zostanie usunięta lub "ulepszona", konta nie znikną, nie przepadną - zapewniam was. HowrseCup to dodatek do gry oficjalnej, z którego możemy skorzystać, ale nie musimy ...
Logować można się z nowym nickiem i hasłem, albo zalogować się poprzez swoje konto na serwerze Uranos / Gaja. Z czym mój nick jest już zajęty. (baza danych jest połączona z oficjalną grą na serwerze francuskim. Pozostaje wtedy tylko nieszczęsny kod BETA.
Umiejętności oraz genetyka są specjalnie ukryte. Wątpię żeby w grze o zawodach brakowało umiejętności ... O to nie musicie się martwić. Pamiętajcie że gra wciąż jest w fazie BETA, nie wszystko jest dodane / udostępnione.
Gra ma na celu wspólną grę (przez kilku graczy) oraz jakiś koni w zawodach odbywających się w czasie rzeczywistym (podobno). Dlatego jest nowa "belka" w menu z forum i kontaktami. Dotyczy ona grupy w której jesteśmy. | |
|
| |
carrie17 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : carrie17 Liczba postów : 921 Dołączył : 02/06/2012
| Temat: Re: HowrseCup Nie Cze 10, 2012 10:53 am | |
| No i wszystko jasne osobiście mi to nie leży. | |
|
| |
Kotersiow Już coś wie
| Temat: Re: HowrseCup Nie Cze 10, 2012 10:56 am | |
| Znalazłam coś takiego: http://equiguide.forumactif.com/t897-howrse-cup Nie wiem na ile te informacje są pewne a i tłumaczenie dość krzywe. Może ktoś zna francuski, by przetłumaczyć to lepiej od wujka Gugiela? | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: HowrseCup Nie Cze 10, 2012 10:59 am | |
| - Mikim7 napisał:
- Gra ma na celu wspólną grę (przez kilku graczy) oraz jakiś koni w zawodach odbywających się w czasie rzeczywistym (podobno). Dlatego jest nowa "belka" w menu z forum i kontaktami. Dotyczy ona grupy w której jesteśmy.
I przez pół roku, dzień w dzień, ktoś leje się z kimś w jakichś tam zawodach? No nie wiem... Oczywiście wierzę Ci, Mikim, na słowo, ale jakoś mnie ta opcja nie przekonuje Po prostu za Chiny Ludowe by mi się nie chciało Ale może znajdą się fani takiej rozgrywki Kotersiow, zaraz zerknę, może coś jeszcze z liceum pamiętam | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: HowrseCup Nie Cze 10, 2012 11:17 am | |
| Ok, pierwszy fragment, Hodowla: - Cytat :
- Różnice pomiędzy HowrseCup i zwykłym Howrse:
Hodowla
Konie starzeją się od 4 miesięcy co 4 miesiące (?) Nie ma przejażdżek Szkolenie trwa 3 godziny na dobę Nie ma towarzyszy Dostęp do Grand Prix jest przyznany autoamtycznie Udział w konkursach powoduje dodawanie punktów (zapewne umiejętności) Nie ma zawodów dla koni początkujących i koni boskich La mise-bas a un coût qui augmente à chaque reproduction (coś o rozmnażaniu, ale nie rozumiem sensu zdania) Jeśli koń jest położony spać, budzi się automatycznie po 8 godzinach Istnieje możliwość znalezienia trzy razy większej ilości punktów dorastania po pobudce konia Informacja o genetyce i PG jest informacją prywatną Sprzedaż: - Cytat :
- Sprzedaż
• Sprzedaże są dostępne dla wszystkich graczy, którzy posiadają minimum 10 koni
Konto Jednorożca jest wymagane do sprzedaży koni za kupony Każdy gracz może dokonać jednej transakcji na tydzień. Z Kontem Jednorożca można dokonać 3 transakcji. | |
|
| |
Mikim7 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Mikim7 Liczba postów : 1222 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: HowrseCup Nie Cze 10, 2012 11:26 am | |
| To ja przetłumaczę "Ośrodek jeździecki": - Cytat :
- - Możliwe jest uprawianie jednocześnie 8 łąk!
- Informacje dotyczące ośrodka są prywatne (maskowane) i "Gracz": - Cytat :
- - Brak Dokonań
- Brak katalogu gospodarstw hodowlanych - Brak wymian - Rankingi są aktualizowane co 5 min "Skarby" - Cytat :
- Skarby są bardzo opłacalne dla Ciebie:
- bSkarb bogactwa : Zapewnia 10 000 Equus na dzień - bSkarb konkursu : Zapewnia premię w wysokości 15-u do ujeżdżenia, wytrzymałości i szybkości - Skarbowe Sprzedaży : Możliwość podwojenia transakcji koni - Skarb oźrebienia : Redukuje koszty reprodukcji o 10% - Skarb nocy : Zmniejsza czasochłonność gracza, uśpienia konia na 1 godzinę - Skarb "Cup" : ?
...
Ostatnio zmieniony przez Mikim7 dnia Nie Cze 10, 2012 11:36 am, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: HowrseCup Nie Cze 10, 2012 11:31 am | |
| Ja tłumaczę Bonusy, zaraz wrzucę | |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: HowrseCup Nie Cze 10, 2012 11:35 am | |
| Rankingi co 5 minut.. Wow | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: HowrseCup Nie Cze 10, 2012 11:36 am | |
| - Cytat :
Bonusy
Bonusy nie są ujawnione Konto Pegaza jest zastąpione przez Konto Jednorożca Można kupić ponad ponad 100 kuponów z siedmiodniowym poślizgiem Następujące przedmioty nie są dostępne (Woda Młodości,Strzała Artemidy, Róg Obfitości, Zestaw Harmonii, Zestaw Bonusowy) Następujące przedmioty są tańsze (Kamień Filozoficzny, Zestaw Nyks, Zestaw Hery, Zestaw Posejdona) Pojedyncza Chmura odmładza konia o 8 miesięcy (lub można ją podać od co 8 miesięcy, niestety nie mam pewności) Konie, które zdechną powyżej 30 roku życia, dają 1 kupon na grę Nie ma możliwości kupienia kuponów za Equus Nie ma możliwosci kupienia koniom bonusów w sklepie Nie ma diamentów I chwilowo przerwa, siła wyższa w postaci domownika | |
|
| |
Domel Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Awangarda Liczba postów : 142 Dołączył : 05/05/2012
| Temat: Re: HowrseCup Nie Cze 10, 2012 2:33 pm | |
| Ale to jest zayebiste tylko ten Beta Kod :/ Nie da się tam zarerejstriwać. | |
|
| |
sayuri962 Już coś wie
Nick w grze : sayuri962 Liczba postów : 117 Dołączył : 26/07/2011
| Temat: Re: HowrseCup Pon Cze 11, 2012 5:34 am | |
| Idąc dalej Zespół Możesz utworzyć lub dołączyć do zespołu Każda drużyna może mieć do 15 członków Można zobaczyć w każdej chwili, czy zespól jest online Każda drużyna ma swoje forum Jednorożce Prawdopodobieństwo urodzenia jednorożca to 40% Jednorożce zwiększają liczbę punktów zdobytych podczas wyzwań w oparciu o ich umiejętności Jednorożc zapewnia premię do umiejętności dla koni zapisanych do wyzwania w oparciu o ich umiejętności ( nie jestem pewna tego zdania ) Za każdym razem kiedy jednorożec bierze udział w wyzwaniu, traci 10% swoich umiejętności. Zawody 25 drużyny zakwalifikowały się do mistrzostw świata: Zespoły priorytetowe, najbogatsze Następnie zespoły, które mają najwięcej punktów Podczas mistrzostw każda drużyna gra dwa razy z pozostałymi 24 zespołami Mecz rozgrywany jest w taki sam sposób jak wyzwanie, składa się z pięciu tur po czterech uczestników (dwóch uczestników na drużynę) Sam koń może być wpisany w jednym meczu co pięć dni Zwycięzcą jest drużyna, która kończy się na pierwszym miejscu na koniec mistrzostw! Wow xD napisałam do jednego francuza, który jest testerem może odpisze :p | |
|
| |
ana0000000000 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : ana0000000000 Liczba postów : 520 Dołączył : 01/01/2012
| Temat: Re: HowrseCup Pon Cze 11, 2012 7:30 am | |
| - EveDallas napisał:
- Trzevba jakiś beta kod podać.
Buu, mój nick jest zajęty, paczyłam, nosz kurde. Mój nick też zajęty... | |
|
| |
Róża-chodowca9 Już coś wie
Nick w grze : Róża-chodowca Liczba postów : 183 Dołączył : 23/09/2011
| Temat: Re: HowrseCup Pon Cze 11, 2012 12:16 pm | |
| ogólnie to może być ale ten kod mnie wkurza za przeproszeniem. Mój nick z francuskiego hwr też jest zajęty, więc to jest jakoś powiązane | |
|
| |
mufff123@o2.pl Już coś wie
Nick w grze : mufff123 Liczba postów : 111 Dołączył : 15/02/2012
| Temat: Re: HowrseCup Sro Cze 20, 2012 9:54 am | |
| Skarb Cup : Pozwala gracza zespół, który ma być automatycznie zakwalifikowany do Mistrzostw Świata tlumaczenie google | |
|
| |
Madziulka99 Nowy
Liczba postów : 25 Dołączył : 30/06/2012
| Temat: Re: HowrseCup Nie Lip 01, 2012 12:19 am | |
| | |
|
| |
-Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: HowrseCup Pon Lip 09, 2012 4:55 am | |
| Jest polska wersja! Taaak! | |