Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Zeberki / inne ptaszki

Go down 
2 posters
AutorWiadomość
weila123
W skromnych progach Zagrody
weila123

Liczba postów : 361

Zeberki / inne ptaszki Empty
PisanieTemat: Zeberki / inne ptaszki   Zeberki / inne ptaszki I_icon_minipostCzw Cze 07, 2012 8:10 am

Chciałabym kupić babci na urodziny dwa ptaszki , mianowicie zeberki.
Zeberki / inne ptaszki Zeberki2
I mam pytanie : Czy ktoś z was posiada takie ptaki ? Chciałabym się o nich trochę więcej dowiedzieć. A może macie papużki faliste lub nierozłączki ? Napiszcie o nich i polećcie które lepiej kupić Smile
Powrót do góry Go down
blueberry.
Jedną nogą w ZM
blueberry.

Nick w grze : blueberry.
Liczba postów : 858

Zeberki / inne ptaszki Empty
PisanieTemat: Re: Zeberki / inne ptaszki   Zeberki / inne ptaszki I_icon_minipostCzw Cze 07, 2012 9:55 am

Na zeberkach i innych ptakach się nie znam, ale wiem jedno. Że kupowanie zwierząt na niespodziankowy prezent to zły pomysł. Sad Często ludzie (obojętnie ile mają lat) cieszą się z prezentu, jak głupki, a po kilku tygodniach, miesiącach zwierzak jest tylko ozdobą domu, bądź w przypadku zwierząt większych (od królików po konie) lądują pod pociągami, zostają podpalane lub przywiązane do drzewa. Są to jedne z tych najdrastyczniejszych przypadków. Inna sprawa jest taka, że może Twoja babcia nie wie jak zajmować się zeberkami itp.? Może kupując jej inny prezent sprawisz jej większą radość? Wink Moja koleżanka kupiła sobie ot tak kanarki. Samca i samiczkę. Samiczka miała ruję czy co ptaki tam mają, doszło do tego czegoś i siedziała z samcem. W końcu doszło do tego, że samiczka zdechła z wyczerpania (samiec cały czas na nią "nacierał" i dziubał). Skończyła w śmietniku... Evil or Very Mad Samczyk z kolei został oddany do zoologa. Po kilku miesiącach koleżanka zaczęła narzekać, że musiała sprzątać ich odchody... Rolling Eyes Jeżeli ktoś oczekuje na takowego zwierzaka kilka, kilkanaście lat, sam może go sobie wybrać to co innego. Ale, gdy kupuje się jakiekolwiek zwierzę jako prezent niespodziankę - tragedia. Crying or Very sad Szkoda, że polskie prawo tego nie zakazuje... Nie wiadomo do czego teraz ludzie są zdolni.
Oczywiście to nie jest bezpośrednie odniesienie do Twojej sytuacji, ale chciałam mniej, więcej przedstawić Ci sytuację takich prezentów. Wink
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3141065&message=change

Zeberki / inne ptaszki
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: