Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Pierwszy liner rysowany na tablecie :D

Go down 
+6
koniś1333
koteczek043
Poezja992
pata101
misiaak19
najreproduktor
10 posters
AutorWiadomość
najreproduktor
Jedną nogą w ZM

Liczba postów : 518

Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  Empty
PisanieTemat: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostSro Cze 20, 2012 8:27 am

Jest to mój pierwszy lineart rysowany na nowiutkim tablecie. ^^ Cudowny jest.

Co do lineartu :

Tak wiem, kopyta dziwne - one najgorzej mi wychodzą. xd
Tak wiem, nie dociskam piórka - muszę się do tego przyzwyczaić. xd
NIE pozwalam na umieszczanie go w CP ani nigdzie indziej na grach !
TAK możesz sobie na nim poćwiczyć, ale jak chcesz go gdzieś pokazać musisz napisac kogo on jest. ;p
TAK mogę zrobić Ci lineart więcej będzie w wątku - założę go w przyszłym czasie, jeśli chcesz go na teraz napisz tu. (cena do uzgodnienia na priv na Howrse - jestem najreproduktor)
TAK wiem pisze tam `zakaz używanio` - xDD nie chcący

Wyszedł moim zdaniem lepiej niż myszką. ;D

tuutututu :

Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  Fnqoeh

Powrót do góry Go down
misiaak19
Raczkujący
misiaak19

Liczba postów : 75

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostSro Cze 20, 2012 8:34 am

ma chyba:
za krótką szyję
za duży zadek
małe kopytka
dziwne nogi.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostSro Cze 20, 2012 8:35 am

..właśnie dlatego jestem przeciwna kupowaniu tabletów na zasadzie "będę mieć tablet, to będę ładnie rysować". :<
Powrót do góry Go down
pata101
Raczkujący
pata101

Nick w grze : Nierozpoznana [w Howrse cup]
Liczba postów : 68

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostSro Cze 20, 2012 8:59 am

faktycznie nogi trochę dziwne ale po za tym bardzo mi się podoba. Shocked
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=4640985
Poezja992
Już coś wie
Poezja992

Liczba postów : 178

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostSro Cze 20, 2012 9:23 am

trochę błędów w anatomii , ale jest kształtny bardzo
tylko pęciny jakieś dziwne i np. szyja i długość kłody
Powrót do góry Go down
koteczek043
Już coś wie
koteczek043

Nick w grze : Felis.
Liczba postów : 128

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostSro Cze 20, 2012 9:29 am

anatomia "trochę" poleciała xD
ćwicz sobie linery patrząc na zdjęcia koni, rysując "kółka" pomocnicze, korzystając z poradników itd. Wink od razu nie namalujesz..

Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1748154
najreproduktor
Jedną nogą w ZM

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostSro Cze 20, 2012 9:36 am

vernille napisał:
..właśnie dlatego jestem przeciwna kupowaniu tabletów na zasadzie "będę mieć tablet, to będę ładnie rysować". :<

ale ja nic takiego nie wspomniałam, i wątpię abym przez tablet lepiej rysowała. Jedynie jest bardziej wygodny i lepsze kreski się rysuje. ;P

A nogi rzeczywiście krzywe i zbyt chude przy końcach, + kopyta za małe - muszę to zmienić.
Powrót do góry Go down
koniś1333
Raczkujący
koniś1333

Liczba postów : 51

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostSro Cze 20, 2012 9:57 am

Mi się podoba Smile
Powrót do góry Go down
najreproduktor
Jedną nogą w ZM

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostSro Cze 20, 2012 10:02 am

Rtsuję nowego spróbuję go robić dokładniej.
Powrót do góry Go down
Arbuzek_10
Przyjaciel Zagrody
Arbuzek_10

Nick w grze : Arbuzek_10
Liczba postów : 1241

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostSro Cze 20, 2012 10:18 am

Nogi za krótkie, zad o wieeeele za duży ;D Poza tym taki długi i niski, nogi ma za krótkie, ale tak to ładny Very Happy
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=487074
najreproduktor
Jedną nogą w ZM

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostSro Cze 20, 2012 10:36 am

Nowy Very Happy

Co do tamtego reczywiście nieudany im więcej patrzę tym gorszy. Nie wiem własciwie czy ten lepszy ... Ti widzę błąd przy przedniej nodze i nie musicie mówić tak samo przy tylniej - są trochę niewymiarowe, ale wiem jak to poprawić więc poprawię niedługo, a chwilowo muszę odpocząc. xd

Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  Zuqhae
Powrót do góry Go down
koteczek043
Już coś wie
koteczek043

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostSro Cze 20, 2012 10:38 am

już lepiej ale nóżki dalej lezą ;D wzorujesz się na zdjęciu?
Powrót do góry Go down
EREIS
Przyjaciel Zagrody
EREIS

Nick w grze : EREIS
Liczba postów : 1094

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostSro Cze 20, 2012 10:42 am

łeb konta szyja wypada strasznie
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=722213
najreproduktor
Jedną nogą w ZM

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostSro Cze 20, 2012 10:48 am

koteczek - te nogi to koszmar - poprawiam je cały czas albo za krótkie to za chude. Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  2153337378

Na zdjęciu - próbuję robić taktykę którą znalazłam w interecie : patzreć na zdjęcie przez 2 min potem rysować, choć nieraz i tak popatrzyłam. xD
Powrót do góry Go down
Arbuzek_10
Przyjaciel Zagrody
Arbuzek_10

Nick w grze : Arbuzek_10
Liczba postów : 1241

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostSro Cze 20, 2012 11:03 am

Nogi, chude i krótkie, i taki gruuuuuby, ogromna klatka piersiowa i brzuch, ale łaaaaadny jednak Very Happy
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=487074
koteczek043
Już coś wie
koteczek043

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostSro Cze 20, 2012 12:30 pm

najreproduktor - na początek możesz otworzyć sobie zdjęcie lub jego miniaturkę na nowej warstwie obok lineartu. w rysowaniu pomaga też siatka, można i ją zastosować (kratka na obrazku, przerysowywujesz kontury krateczka po krateczce...)
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostSro Cze 20, 2012 12:53 pm

jeśli nie wiesz jak narysować nogi, bo wychodzą "albo za krótkie, albo za długie" to znaczy, że najzwyczajniej w świecie nie znasz proporcji. Wink
Powrót do góry Go down
pata101
Raczkujący
pata101

Nick w grze : Nierozpoznana [w Howrse cup]
Liczba postów : 68

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostSro Cze 20, 2012 1:26 pm

pomału ale naprzód, najlepsza metoda. Kolejny liner jest zacznie leszy Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  1234489951
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=4640985
najreproduktor
Jedną nogą w ZM

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostSro Cze 20, 2012 1:53 pm

vernille - no właśnie skupiłam się za bardzo na łbie. Neutral Teraz muszę się przyłożyć do nóg i popatrzeć na kości. ;>
Powrót do góry Go down
Karolina211
ZAGRODZIANIN
Karolina211

Nick w grze : Talunalu
Liczba postów : 1018

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostSro Cze 20, 2012 3:01 pm

polecam więc:
Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  Equine_proportions_by_childofatlas-d466wmq
Wink

generalnie linery pogubiły anatomię troszkę, ale nie jest źle, a nawet całkiem dobrze, patrząc, jak niektórzy rysują 1 raz na tablecie Wink
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=28316
najreproduktor
Jedną nogą w ZM

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostCzw Cze 21, 2012 2:38 am

karolina - dzięki ! Very Happy Bardzo się przyda - bardzo bardzo. Dziękuję. Very Happy
Powrót do góry Go down
najreproduktor
Jedną nogą w ZM

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostCzw Cze 21, 2012 4:31 am

Zrobiłam nowy liner zaraz po ćwiczeniach z rysunkiem podanym pzrzez Karolina211 (dziękuję)

Myslę, że nogi wyszły lepiej. ;D

Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  2hdpu9e
Powrót do góry Go down
najreproduktor
Jedną nogą w ZM

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostCzw Cze 21, 2012 4:33 am

Widzę teraz, że za małe kopytka przednie poprawię to po zdjedzeniu czegos. xD
Powrót do góry Go down
alisson123
Raczkujący
alisson123

Nick w grze : alisson123
Liczba postów : 96

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostCzw Cze 21, 2012 7:45 am

Zrobisz mi liner?
Taki ćwiczeniowy.
Powrót do góry Go down
najreproduktor
Jedną nogą w ZM

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostCzw Cze 21, 2012 8:13 am

alisson - teraz akurat nie za bardzo - ale w sobotę, niedzielę mogę zrobić. Aktulanie robię dla innych osób. Smile
Powrót do góry Go down
Poezja992
Już coś wie
Poezja992

Liczba postów : 178

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipostPią Cze 22, 2012 7:50 am

ten ostatni jest fajny , tylko coś jest nie teges w przednich nogach , zwłaszcza na górze
może jakaś poprawka w klatce piersiowej i górnej partii przednich nóg ?
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Pierwszy liner rysowany na tablecie :D    Pierwszy liner rysowany na tablecie :D  I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Pierwszy liner rysowany na tablecie :D
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: