Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Jak schudnąć? | |
|
+24LadyArvena Alasky Sakura i3nici carrie17 stewardessa xTikTakx karina127 Uśmieszek Arbuzek_10 EveDallas mina stirit1 Yamishi Nevarra Asiaa. hanka1998 Aki koziorożec Aglyss Rose666 wiola9786 Kikyo22 Sabula Linea2010 28 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Gość Gość
| Temat: Re: Jak schudnąć? Wto Lip 17, 2012 11:25 am | |
| Hmm... oddychanie przeponą? Pooddychaj sobie normalnie - brzuch pewnie robi się wklęsły. Jak oddychasz przeponą, brzuch robi się wypukły. Wdech nosem wydech buzią.
Oddychaj tak, jak Ci wygodnie. Tak samo jest zasada że przy biegu wdech i wydech robisz co trzy kroki - starałam się tego trzymać, ale za Boga nie potrafię tak wytrzymać dłużej niż kilka minut. Nie dlatego, że mi na to np. kondycja nie pozwala i potrzebuję oddychać częściej, po prostu męczę się pilnując i licząc kroki. ;D Oddycham tak, jak mi natura podpowiada i żyję. ;D
Wszystko przyjdzie z czasem, im więcej na przykład biegasz, tym Ci się potem takie zachowania utrwalą, z czasem nieświadomie sama przerzucisz się na oddychanie przeponą, czy oddychanie co trzy kroki. ;D |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Jak schudnąć? Wto Lip 17, 2012 11:27 am | |
| Oddychanie przeponą? Ja się przy tym bardziej męczę, i to stosuję tylko na próbach, inaczej jest masakra;P Tak poza tematem. | |
| | | Alasky Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 691 Dołączył : 27/03/2012
| Temat: Re: Jak schudnąć? Wto Lip 17, 2012 1:07 pm | |
| Już w czwartej kalsie podstawówki moje koleżanki były odemnie ok 25 cm. wyższe : lol : .Jedna ważyła nawet w wieku 11 lat więcej niz moja mam O.o | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Jak schudnąć? Wto Lip 17, 2012 1:13 pm | |
| No ja właśnie mam płaski brzuch,ale masywne uda i nogi |
| | | Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: Jak schudnąć? Wto Lip 17, 2012 1:19 pm | |
| A ja odwrotnie wszystko szczupłe, ale za to gigantyczny brzuch i kompletny brak piersi. | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Jak schudnąć? Wto Lip 17, 2012 1:44 pm | |
| - Linea2010 napisał:
- no i mam 167 wzrostu
- Aglyss napisał:
- Ja niewiele ponad 150 i czuje się jak skrzat.
- Creepy napisał:
Ja mam 15 lat i 160 cm wzrostu Uwierz mi, małe jest piękne
- wiola9786 napisał:
- Jezu ja mam wzrost prawie 167 ważę 47kg
- hanka1998 napisał:
- Matko, ja mam 172cm wzrostu
Ja 162 XD I 23 lata, więc raczej więcej nie urosnę. - Yamishi napisał:
- A ja uwielbiam wątróbkę~ Ma taki fajny mięsno-gorzki smak i jest bardzo zdrowa.
Podobno nie do końca zdrowa... W wątrobie zbierają się np. metale ciężkie. A potem my to zjadamy. Dlatego ja jej nie jem XD Właściwie praktycznie mięsa nie jem... Raz na jakiś czas na kawałek schabowego się skuszę... Co do odchudzania... Mi zazwyczaj wskaźniki pokazują, że ledwo mieszczę się w dolnej normie, albo spadam w niedowagę XD Więc z praktyki niewiele powiem... Chociaż przy moim jedzeniu ciężko byłoby przytyć... Ale ogólnie co słyszałam: - jadać śniadania, by mieć energię na cały dzień - kolacje jadać 2-3 godziny przed snem, żeby żołądek zdążył wszystko przetrawić, przed pójściem do łóżka. Jedzenie przed samym snem jest podobno niezdrowe - jeść powoli, dokładnie gryząc. Mózg otrzymuje informacje o sytości dopiero po jakimś czasie. Jeżeli je się szybko, to pomimo, ze jest się najedzonym zdąży się jeszcze zjeść dużo niepotrzebnego posiłku. Polecam czytanie książek przy jedzeniu XD U mnie kromka/półtora potrafi być jedzona pół godziny. Jak wreszcie skończę, to nigdy nie chce mi się już dorabiać kolejnych. - nie jeść przy telewizorze - zje się wiele niepotrzebnie, bo wyłączamy mózg na bodźce. Przy telewizorze potrafi się zjeść tyle, ile w normalnej sytuacji by się nie wcisnęło. - jeść na obiad ziemniaki z dodatkami (np. mięsem), a nie mięso z dodatkiem ziemniaków - ograniczyć cukier - dla zdrowia sama to zrobiłam Jak zauważyłam, że za dużo jem słodyczy, to przestałam herbatę słodzić. Zawsze to odrobinę cukru mniej... - ruszać się - podobno taniec potrafi bardzo dobrze odchudzić. I pływanie. Ale taniec jest najłatwiejsza opcją - zamknąć się w pokoju, włączyć ulubioną muzykę i ruszać się Jeden młody piosenkarz kiedyś w wywiadzie powiedział, że był w szkole grubasem, dopóki nie zapisał się na kurs tańca. | |
| | | Pati...xd Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Pati...xd Liczba postów : 4498 Dołączył : 01/08/2011
| Temat: Re: Jak schudnąć? Wto Lip 17, 2012 1:49 pm | |
| A ja też szczupła, piersi takie lekko widoczne no ale mam masywne uda i dużą pupcię xD
| |
| | | mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
| Temat: Re: Jak schudnąć? Wto Lip 17, 2012 2:08 pm | |
| Ja mam plaski brzuch, maly biust i uda takie....nie za masywne, ale nie za szczuple. dawka ruchu by mi się przydala i w ciągu paru miesięcy może bym sluchdla na tyle by wyglądać przyzwoicie. Pupcię to ja będę mieć szczuplą jeśli trochę zrzucę wagi xD | |
| | | tinolandia Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : tinolandia Liczba postów : 1555 Dołączył : 17/05/2012
| Temat: Re: Jak schudnąć? Czw Lip 19, 2012 11:16 am | |
| uzyj AsystorSlim albo
Goodbye Appetite | |
| | | mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
| Temat: Re: Jak schudnąć? Czw Lip 19, 2012 11:54 am | |
| - tinolandia napisał:
- uzyj AsystorSlim albo
Goodbye Appetite Nie będziemy się faszerować lekami, które są na zasadzie "nic nie rób ale chudnij!!" Nie jestem tak naiwna by to kupić/ stosować... Wolę biegać i jeździć na rowerze.Aktywnie żyć, a nie stosować leki, które tak naprawdę mogą pogorszyć stan zdrowia. | |
| | | karina127 Jedną nogą w ZM
Nick w grze : karina127 Liczba postów : 500 Dołączył : 03/02/2012
| Temat: Re: Jak schudnąć? Pią Lip 20, 2012 8:41 am | |
| - tinolandia napisał:
- uzyj AsystorSlim albo
Goodbye Appetite Proszę cię,takie rzeczy są dla dorosłych ludzi (choć i dla nich lepiej,by tego nie zażywać),a nie dla dzieciaków i nastolatków.Zresztą ,człowiek powinien zażywać jakiegoś ruchu ,a nie pić jakieś leki/soczki,które nie dość,że nic nie pomoga,to mogą nawet pogorszyć twój stan,a ruch i całą resztę mieć tam ,gdzie żadne światełko nie sięga-,- Bo najlepiej to siąść na 4 literach przed telewizorem ,wypić soczek ,a resztę mieć tam,na czym się usiadło | |
| | | Takashiro Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Cougar Liczba postów : 530 Dołączył : 04/04/2011
| Temat: Re: Jak schudnąć? Pią Lip 20, 2012 10:35 am | |
| - tinolandia napisał:
- uzyj AsystorSlim albo
Goodbye Appetite [justify] Dzięki temu się nie schudnie.Wręcz przeciwnie.Od tego się tyje. | |
| | | Diana375. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Magiczna375 Liczba postów : 669 Dołączył : 23/02/2012
| Temat: Re: Jak schudnąć? Sob Lip 21, 2012 6:29 am | |
| Hmmm,ja akurat nie tyję ani nie chudnę,nie dlatego,że ograniczam sobie jedzenie słodyczy(jem je ciągle w wielkich ilościach ) ale dlatego,że codziennie biegam,skacze,jeżdżę na rolkach. Najlepiej ćwiczyć(z umiarem) ale nie zmieniać "diety" ponieważ to może zaszkodzić | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Jak schudnąć? | |
| |
| | | | Jak schudnąć? | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|