Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Jak hodować? :) | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
blueberry. Jedną nogą w ZM
Nick w grze : blueberry. Liczba postów : 858 Dołączył : 06/02/2012
| Temat: Jak hodować? :) Pon Lip 02, 2012 9:19 am | |
| Otóż... Chciałabym się na howrse podnieść w rankingu, bo staż zobowiązuje. Od początku gry zajmowałam się anglikami, ale było to tak: pokryj, urodziło się, kolejne krycie. I tak w kółko. Nie BLUPowałam, nie dodawałam +1.2 PG, bo po prostu nie wiedziałam, że przyniesie mi to jakieś korzyści. Konie mam niżowe, w rankingu są daaaleko. W koniach bałagan. Należałam (a właściwie należę) do hodowli mustangów Alatum Draco, ale nie mam kontaktu z żadnym członkiem, więc można powiedzieć, że do hodowli nie należę. Żeby nie było - konie z AD są odstawione na bok, nie tykam ich. Na czym polega problem? Chciałabym założyć hodowlę Nokot (mam 2 klaczki). Jednak, jak rozegrać karty, by hodowla stała się popularna, miała dobre PG itp.? Bo np. Cantinum Venti każdy znał. Dziękuję za wszelakie podpowiedzi. Jeżeli ktoś również ma problemy ze swoją hodowlą - niech odezwie się w tym wątku. | |
| | | Ejli Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Eiiri Liczba postów : 1433 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: Jak hodować? :) Pon Lip 02, 2012 11:24 pm | |
| 1.Jeśli mają dopiero kilka godzin,1.20PG. 2.Zaczynamy BLUP,jednakże nie zaraz po BLUPie,bo koń wymęczony na maksa. 3.Gdy 100 BLUP wyjdzie,masz do wyboru: jedną trafić i Piorunem Zeusa pokryć tą drugą(najlepiej by a nawet konieczne jest,by obie miały 100),albo wytrenować i zrobić z nich perełki.(Ale to dopiero,gdy konie z hodowli będą miały wyższe PG,najlepiej kilka gwiazdek) A przy pokryciach dodatki jak Łzy mile widziane Aha,i z każdym urodzonym źrebkiem czy klaczką robimy to samo,a plany wszystkiego są w necie,czy nawet na ZM | |
| | | Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: Jak hodować? :) Wto Lip 03, 2012 3:56 am | |
| Ejli co ty gadasz?
Najlepiej na początku kup parkę koni z najwyższym pg na sprzedażach, ale nie polecam nokot, bo jest duuza roznica między tym pg na sprzedazach a najwyzszym w grze. | |
| | | pata101 Raczkujący
Nick w grze : Nierozpoznana [w Howrse cup] Liczba postów : 68 Dołączył : 28/01/2012
| Temat: Re: Jak hodować? :) Wto Lip 03, 2012 6:27 am | |
| po pierwsze osobna Hodowla i fajna nazwa. Potem podnosisz PG do + 1.20. Następnie BLUPujesz do 100% przed 10 rokiem, kolejnym ważnym elementem może okazać się wytrenowania konia. Po prostu robisz jak umiesz wszystko z czasem przyjdzie do ciebie samo. Zawsze mogę pomóc | |
| | | blueberry. Jedną nogą w ZM
| Temat: Re: Jak hodować? :) Wto Lip 03, 2012 7:01 am | |
| To jaką rasę proponujecie? Z góry mówię, że nie podobają mi się konie w typie hanowerów. | |
| | | Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: Jak hodować? :) Wto Lip 03, 2012 8:35 am | |
| Najlepiej taką gdzie nie brakuje dużo pg do czołówki, lub taką która ma dobre wzięcie | |
| Temat: Re: Jak hodować? :) Wto Lip 03, 2012 1:38 pm | |
| Jako, że nie jestem doświadczona, proszę o konkretne przykłady. | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Jak hodować? :) Wto Lip 03, 2012 3:19 pm | |
| Konkretnie? Wejdź na ranking czystej krwi w genach, zobacz ile pg ma najlepszy koń w danej rasie, a potem na sprzedaże. I szukaj takiej rasy, gdzie ta różnica jest jak najmniejsza. | |
| | | carrie17 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : carrie17 Liczba postów : 921 Dołączył : 02/06/2012
| Temat: Re: Jak hodować? :) Wto Lip 03, 2012 4:18 pm | |
| Zapominacie o tym, że jeśli weźmie sobie jakąś czołową rasę, a niezbyt dobrze się zna na blupie, a nawet dodawaniu +1,2 PG to zginie marnie gdzieś w środku rankingu. Ja bym polecała coś, czego nie ma na rynku w ilościach hurtowych (np luzytany, ich jest nawał na sprzedażach, ciężko dobrze sprzedać źrebaka). Ale co konkretnie to nie doradzę, bo ja tkwię ze swoimi cobami na 16* i nie chce mi się przeć do przodu ;p | |
| Temat: Re: Jak hodować? :) Sro Lip 04, 2012 1:38 am | |
| carrie - życzę powodzenia w zdobyciu 17*. A co myślicie o anglikach? Myślę, że reaktywuje się starą hodowlę, wykupi 2 klaczki z kimś nawiąże się współpracę... | |
| | | Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: Jak hodować? :) Sro Lip 04, 2012 2:20 am | |
| Ja tam ciągnę swoje luzy, ale nie mam szans z ruskimi | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Jak hodować? :) Sro Lip 04, 2012 1:16 pm | |
| 1. Kupić parkę o najwyższym PG na sprzedażach to podstawa. 2. Podnosić PG o 1,2 punkta oraz BLUPować w 10 lat 3. Mieć kilku członków (co najmniej) w hodowli, aby środki były zawsze. |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Jak hodować? :) | |
| |
| | | | Jak hodować? :) | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|