| Blokada tematów | |
|
+24Karolina211 alda2311 Diana375. Anka 88 avrilka koziorożec ewunia9811 LadyArvena julcia0101 Kirixa Barson1990 Pati...xd -Eruina- anteek kaprysab Jetrel Oliii98 koniś1333 EveDallas Mikim7 Alasky Aglyss Nevarra carrie17 28 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
carrie17 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : carrie17 Liczba postów : 921 Dołączył : 02/06/2012
| Temat: Blokada tematów Pią Lip 06, 2012 9:30 am | |
| Witam, pomysł przyszedł mi do głowy po sprawie dot. Malto - a mianowicie ktoś doniósł o jej multikoncie, które stworzyła tylko by czytać forum howrse... Możliwe, że był to zarejestrowany użytkownik, ale zauważyłam, że wszystkie działy są dostępne dla gości. Mógł to być również ktoś z zewnątrz, kto tylko na taką chwilę czekał Mój pomysł: blokada na tematy związane z promocjami i wydarzeniami, dostępne tylko po rejestracji. | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Blokada tematów Pią Lip 06, 2012 9:47 am | |
| Ja jestem jak najbardziej na tak, kiedyś tez o tym wspomniałam. Same plusy - mało kto przeczyta i nakabluje, mało kto zarejestruje się tylko do tego celu No i jak będą promocje to jednak mniej liczne grono będzie o tym na prawo i lewo chlapać jęzorem ("a ja wiem jaka będzie promocja po loterii, piszcie na PW to wam powiem"). Czysty zysk dla użytkowników ZM
A jakby tak nie tylko odblokować po rejestracji ale dopiero po napisaniu np 20 postów? | |
|
| |
Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: Blokada tematów Pią Lip 06, 2012 9:50 am | |
| - Nevarra napisał:
- Ja jestem jak najbardziej na tak, kiedyś tez o tym wspomniałam.
Same plusy - mało kto przeczyta i nakabluje, mało kto zarejestruje się tylko do tego celu No i jak będą promocje to jednak mniej liczne grono będzie o tym na prawo i lewo chlapać jęzorem ("a ja wiem jaka będzie promocja po loterii, piszcie na PW to wam powiem"). Czysty zysk dla użytkowników ZM
A jakby tak nie tylko odblokować po rejestracji ale dopiero po napisaniu np 20 postów? Wtedy użytkownicy bezsensownie nabijali by posty | |
|
| |
Alasky Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 691 Dołączył : 27/03/2012
| Temat: Re: Blokada tematów Pią Lip 06, 2012 9:57 am | |
| Dałabym od jakiejś rangi np. Trenujący konia,bo to już chyba 50 postów.Ale z drugiej strony tak jak napisała Aglyys mogą nabijać bezsensu jak np. tinolandia przez długo | |
|
| |
Mikim7 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Mikim7 Liczba postów : 1222 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Blokada tematów Pią Lip 06, 2012 10:23 am | |
| Dla mnie też jest to dobre rozwiązanie pod względem szerzenia się znalezionych prze zemnie grafik i informacji ...
Jeśli była by możliwość dostępu do niektórych działów, for od na przykład 5 dni od rejestracji.
1. Kable nie chciały by się męczyć i czekać 5 dni. 2. Nie będą nabijać bezsensownych postów. 3. Unikniemy sytuacji takich jak w przypadku Malto lub szerzenia się informacji o promocjach bez źródła.
4. Jeśli taki owy gracz się zarejestruje a potem będzie coś innego robił powiedzmy "nie fajnego", sprawdzamy IP ... Tyle!
Pomysł na + | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Blokada tematów Pią Lip 06, 2012 10:44 am | |
| Mikim, co do 4 - IP nie wystarxcza, jak zmienne jest lipa. | |
|
| |
Mikim7 ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Blokada tematów Pią Lip 06, 2012 10:55 am | |
| - EveDallas napisał:
- Mikim, co do 4 - IP nie wystarxcza, jak zmienne jest lipa.
No fakt, ale jeśli gracz zarejestruje się tym samym nickiem na przykład!, albo chociaż styl (chodzi o parę loginów takich jak np. .,.Karolinka.,. oraz ..Gośka.., pewne podobieństwo ..). Może troche ułatwi to sytuacje., lecz z IP to prawda i najgorsze, że to jest coraz częściej :/ | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Blokada tematów Pią Lip 06, 2012 11:05 am | |
| - Cytat :
- 2. Wielu obecnych użytkowników codziennie nabija posty dla podkówek - bo im więcej tym im cieplej
A jakby to zlikwidować? Tak zwyczajnie usunąć ten wskaźnik graficzny? | |
|
| |
| Temat: Re: Blokada tematów Pią Lip 06, 2012 11:08 am | |
| Neuro, warto jednak tematy zablokować - nie zaszkodzi to forum, a tylko pomoże. Nie znam się na zarządzaniu takim forum, ale na kilku już widziałam automatyczne kasowanie kont, z których nie zostały napisane żadne posty po iluś tam dniach (dotyczy to również kont od dawna nieaktywnych itp). W dodatku, można by wprowadzić coś na zasadzie identyfikacji z kontem w howrse, chociaż tutaj nie wiem czy coś takiego jest możliwe | |
|
| |
koniś1333 Raczkujący
Liczba postów : 51 Dołączył : 05/04/2012
| Temat: Re: Blokada tematów Wto Lip 10, 2012 2:02 am | |
| Jeżeli w howrse przy rejestracji dali by e-mail to było by wszystko w porządku | |
|
| |
Oliii98 Już coś wie
Liczba postów : 108 Dołączył : 08/07/2012
| Temat: Re: Blokada tematów Wto Lip 10, 2012 5:40 am | |
| Przydało by się. Jestem na 100% za. Właśnie też przez to mam bana na 30 dni i 4 pkt karmy... | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Blokada tematów Wto Lip 10, 2012 5:54 am | |
| Można też by blokować nowości Mikima gdyż jak widzę połowa blogów zbiera z ZM materiały i ich nawet nie podpisuje |
|
| |
Jetrel VIP
Liczba postów : 503 Dołączył : 13/01/2012
| Temat: Re: Blokada tematów Wto Lip 10, 2012 7:20 am | |
| Dla mnie blokada dla nie zarejestrowanych jest najlepszym pomysłem:) | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Blokada tematów Wto Lip 10, 2012 7:23 am | |
| Widzę, że jakiś skaner ocenił negatywnie moją wypowiedź |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Blokada tematów Wto Lip 10, 2012 10:08 am | |
| Co powiecie na skanowanie linii papilarnych? |
|
| |
kaprysab Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : kaprysab Liczba postów : 821 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: Blokada tematów Wto Lip 10, 2012 10:38 am | |
| Jestem jak najbardzie ZA pomysłem carrie17 | |
|
| |
anteek Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : aantek Liczba postów : 795 Dołączył : 10/05/2012
| Temat: Re: Blokada tematów Wto Lip 10, 2012 10:43 am | |
| ja również jestem za | |
|
| |
-Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: Blokada tematów Wto Lip 10, 2012 11:06 am | |
| | |
|
| |
Pati...xd Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Pati...xd Liczba postów : 4498 Dołączył : 01/08/2011
| Temat: Re: Blokada tematów Wto Lip 10, 2012 11:57 am | |
| Jestem za | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Blokada tematów Wto Lip 10, 2012 1:04 pm | |
| - Nevarra napisał:
-
- Cytat :
- 2. Wielu obecnych użytkowników codziennie nabija posty dla podkówek - bo im więcej tym im cieplej
A jakby to zlikwidować? Tak zwyczajnie usunąć ten wskaźnik graficzny? To byłby dobry pomysł ponieważ wiele osób naprawdę nabija sobie posty dla rangi pisząc krótkie odpowiedzi np. "Ok, Aha, 1,2,5 itp. " |
|
| |
| Temat: Re: Blokada tematów Sro Lip 18, 2012 5:15 am | |
| Odświeżam, niech modzi zrobią jakąś zbiórkę i pomyślą nad tym poważnie | |
|
| |
Barson1990 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Barsonka Liczba postów : 338 Dołączył : 30/11/2011
| Temat: Re: Blokada tematów Sro Lip 18, 2012 6:54 am | |
| Faktycznie, pomysł wygląda zacnie Jestem za! | |
|
| |
Kirixa Raczkujący
Nick w grze : Kirixa Liczba postów : 77 Dołączył : 27/03/2012
| Temat: Re: Blokada tematów Sro Lip 18, 2012 8:05 am | |
| | |
|
| |
julcia0101 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : julcia0101 Liczba postów : 478 Dołączył : 23/10/2011
| Temat: Re: Blokada tematów Sro Lip 18, 2012 9:48 am | |
| Jestem za! I za blokadą dla niezarejestrowanych użytkowników i za dostępem do niektórych działów od 5 dnia od zarejestrowania (ale każdego dnia trzeba się logować). | |
|
| |
EveDallas Moderator
| Temat: Re: Blokada tematów Sro Lip 18, 2012 9:58 am | |
| - Kamil2010 napisał:
- Nevarra napisał:
-
- Cytat :
A jakby to zlikwidować? Tak zwyczajnie usunąć ten wskaźnik graficzny? To byłby dobry pomysł ponieważ wiele osób naprawdę nabija sobie posty dla rangi pisząc krótkie odpowiedzi np. "Ok, Aha, 1,2,5 itp. " Przygarniał kocioł garnkowi... Ale faktycznie, podkówki nie są koniecznością. | |
|
| |
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Blokada tematów Pon Lip 23, 2012 9:45 am | |
| Wyszły tutaj dwie sprawy 1) Ukrywanie tematów Nie bardzo, ponieważ niektórzy dopiero po jakimś czasie czytelnictwa decydują się na rejestrację. A jak nie będą wiedzieć co ich tu czeka... Nie będzie czegoś zachęcającego Ewentualnie można by blokować, a w pasku na górze latałaby informacja w stylu "niedługo nowa promocja "loteria" - KLIK" i to miałoby zachęcać do rejestracji. Ale i tak ktoś mógłby się zarejestrować, a potem donieść komuś Zastanawiam się nad pomysłem z ukrytym działem, tylko dla zaufanych, którzy już dłużej tu siedzą, których znamy i którzy nie zakablują. Który przydałby się np. w sytuacji gdy ktoś rezygnuje z gry i chciałby zarobić parę groszy I do innych, różnych, o których Owlient nie musi wiedzieć... 2) Spamowanie dla rangi - spróbuje w najbliższym czasie poszukać, czy jest możliwość wyłączenia naliczania postów w dziale z gierkami. Bo tam dużo osób je sobie nabija... | |
|
| |
| Temat: Re: Blokada tematów Pon Lip 23, 2012 10:07 am | |
| @Lady Arvena Rejestracja na stronie trwa 2 minuty, jeśli ktoś chce się zarejestrować - zrobi to. Ale pomysł z taką latającą informacją dobry wtedy po kliknięciu wyskakiwała by informacja, że trzeba być zarejestrowanym by przeczytać daną wiadomość i ludzie się zarejestrują. A jeśli ktoś nie chce tutaj tworzyć konta, to nawet informacje o promocjach go do tego nie skuszą - a moje zdanie jest takie, że dla poszanowania Kamila, Mikima i innych znajdujących informacje o nowych promocjach, wypadałoby takie informacje ukryć. Już Kamil pisał, że sporo ludzi wchodzi tutaj tylko po to, by mieć świeżutkie newsy na własne blogi... To też jest nie w porządku. Co do podkówek - dla mnie w ogóle mogłoby ich nie być, są zbędne. Liczba postów również nie świadczy o żadnym użytkowniku, bo jak sama piszesz można spamować w dziale z gierkami i mieć milion podkówek w parę godzin | |
|
| |
ewunia9811 Już coś wie
Nick w grze : ewunia9811 Liczba postów : 237 Dołączył : 23/05/2011
| Temat: Re: Blokada tematów Pon Lip 23, 2012 11:54 am | |
| mi się najbardziej podoba pomysł z tym ukrytym działem o którym pisała LadyArvena | |
|
| |
EveDallas Moderator
| Temat: Re: Blokada tematów Wto Lip 24, 2012 2:33 am | |
| Ukryty dział?Ale skad wiadomo, kto jest taki 'zaufany'? Nie zawsze ktoś, ktojest długo, może mieć pełne zaufanie od innych. zapewne jakby kogoś spytać nawet o kogoś z tamkim stażem jak ja (od listopada 2011, to już jest poare miesiecy siedzenia na zm), top nie zawsze to są gracze zaufani... | |
|
| |
Mikim7 ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Blokada tematów Wto Lip 24, 2012 2:58 am | |
| Według mnie to dobry pomysł. Uczciwość oceni się na podstawie np. wpisów na białej / czarnej liście, wypowiedzi na forum, pomocy dla innych. Także zachowanie pod lupę i gotowe. Trzeba ostrożnie to robić, ale się uda | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Blokada tematów | |
| |
|
| |
| Blokada tematów | |
|