Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| HOWRSE CUP POLSKIE | |
|
+67Forest_Girl amorkowa _pati201_ blueberry. Uśmieszek carrie17 hanka1998 Nika346 Arbuzek_10 Sabula Ejli anna i wiki Ayame kucykwyrwij Sathilia Ayashi Alaya Łapa98 Zaplątana mufff123@o2.pl lala299 Majka122333 myszka23 wikid5 avrilka MrsKopytko Domcia56 ola_l Ulquiorra666 Luixza Takashiro Aglyss archalowa wilczyca1000 Puretka Domel Kuilu Poezja992 Akardo KHC LadyArvena Wiktoria_koniara Temperance Philipek katty88888 marmurkowa EveDallas Kowusia KaVcia AnanaaseQ Bella300 Alasky Sakenoi ilofhorses Nixsia -Eruina- Pojara kaprysab Anett1906 zαbαvεcкαα Bezbarwna92 anteek Nevarra Malto Mikim7 xTikTakx arlyn 71 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Domel Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Awangarda Liczba postów : 142 Dołączył : 05/05/2012
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Nie Lip 15, 2012 3:01 am | |
| Za 9 dni wszyscy będa mogli grać na HC bez bety | |
| | | Poezja992 Już coś wie
Liczba postów : 178 Dołączył : 26/04/2012
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Nie Lip 15, 2012 7:04 am | |
| - Nevarra napisał:
- Mam wrażenie że więcej zaproszeń już i tak nie będzie, w HC jest równiutki 1000 graczy.
I naprawdę nie wiem o co dzieciaki mają żal, ze ktoś dostał a ktoś nie. To tak naprawdę nie jest gra, tylko zabawa w wyłapywanie błędów. tu nie ma czego zazdrościć testujący męczą się , tłumaczą na polski , poświęcają na to czas , wyłapują błędy a i tak potem NIC z tego nie mają Zaczną jak inni od zera | |
| | | Puretka Nowy
Nick w grze : nala24 Liczba postów : 45 Dołączył : 21/06/2012
| | | | wilczyca1000 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : wilczyca1000 Liczba postów : 1019 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Pon Lip 16, 2012 3:54 am | |
| Puretka - Ja też xD Chciałabym na start te 1000 passów | |
| | | archalowa Raczkujący
Nick w grze : Kuro.neko Liczba postów : 67 Dołączył : 16/01/2012
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Sro Lip 18, 2012 7:03 am | |
| A zgłaszaliście się gdzieś? strasznie mi zależy na kodzie beta | |
| | | archalowa Raczkujący
Nick w grze : Kuro.neko Liczba postów : 67 Dołączył : 16/01/2012
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Sro Lip 18, 2012 7:04 am | |
| - Poezja992 napisał:
- Nevarra napisał:
- Mam wrażenie że więcej zaproszeń już i tak nie będzie, w HC jest równiutki 1000 graczy.
I naprawdę nie wiem o co dzieciaki mają żal, ze ktoś dostał a ktoś nie. To tak naprawdę nie jest gra, tylko zabawa w wyłapywanie błędów. tu nie ma czego zazdrościć testujący męczą się , tłumaczą na polski , poświęcają na to czas , wyłapują błędy a i tak potem NIC z tego nie mają Zaczną jak inni od zera
ale mają się czym potem chwalić | |
| | | Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Sro Lip 18, 2012 7:07 am | |
| - archalowa napisał:
- Poezja992 napisał:
- Nevarra napisał:
I naprawdę nie wiem o co dzieciaki mają żal, ze ktoś dostał a ktoś nie. To tak naprawdę nie jest gra, tylko zabawa w wyłapywanie błędów. tu nie ma czego zazdrościć testujący męczą się , tłumaczą na polski , poświęcają na to czas , wyłapują błędy a i tak potem NIC z tego nie mają Zaczną jak inni od zera
ale mają się czym potem chwalić To fakt. Będą wiedzieli jak grać i będą mieli nieco przewagi nad innymi graczami | |
| | | Go?? Gość
| | | | Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| | | | Go?? Gość
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Sro Lip 18, 2012 7:14 am | |
| |
| | | Takashiro Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Cougar Liczba postów : 530 Dołączył : 04/04/2011
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Sro Lip 18, 2012 7:33 am | |
| | |
| | | Luixza Nowy
Liczba postów : 26 Dołączył : 19/08/2011
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Sro Lip 18, 2012 8:26 am | |
| - nataliaizy napisał:
- Kamil2010 napisał:
- Aglyss napisał:
- Kamil2010 napisał:
- Aglyss napisał:
- archalowa napisał:
- Poezja992 napisał:
- Nevarra napisał:
ale mają się czym potem chwalić To fakt. Będą wiedzieli jak grać i będą mieli nieco przewagi nad innymi graczami Ale czy to się im przyda jeśli gra ma trwać tylko 7 miesięcy i ma polegać na rywalizacji między sobą ? No właśnie - kiedy minie te 7 miesięcy, to usuną tą grę? Raczej tak ? Mi się zdaje,że 7 miesięcy będą trwały zapisy na zawody,a cała reszta czasu poświęcamy na treningi. A mi się wydaje, że wtedy po prostu będzie jakby "reset" i jedziemy następne 7 miesięcy rywalizacji. | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Sro Lip 18, 2012 11:56 am | |
| Nie ukręca się łba kurze znoszącej złote jajka. Ktoś tu napisał, że to howrse jest bardziej "kuponożerne" od klasycznego, więc to niemal oczywiste, że nie wykasują gry. Pewnie z czasem pojawi się HowrseCup edycja nr 1, nr 2, nr 3... | |
| | | Ulquiorra666 Już coś wie
Liczba postów : 117 Dołączył : 08/07/2012
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Sro Lip 18, 2012 1:23 pm | |
| - Malto napisał:
- Nie ukręca się łba kurze znoszącej złote jajka. Ktoś tu napisał, że to howrse jest bardziej "kuponożerne" od klasycznego, więc to niemal oczywiste, że nie wykasują gry. Pewnie z czasem pojawi się HowrseCup edycja nr 1, nr 2, nr 3...
Też mi się tak wydaje W zależności od tego ile zarobią, będą decydować czy zrobić kolejne edycje. A obstawiam, że dużo zarobią, bo każdy będzie chciał być najlepszy i będzie wydawał kase na kupony ;p | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Sro Lip 18, 2012 1:47 pm | |
| ja przynajmneij grać nei zamierzam. Tak policzyć na szybko: konto jednorożca, które pozwoli kupić pakiet chmurek - 3 kupony na miesiąc. Trening jednego konia - Nyks (4 kupony), ZJ (1 kupon), PH (1 kupon) zestaw chmurek (4 kupony)... Mało opłacalne, szczególnie po doliczeniu braku KF, starzeniu się konia co 4 miesiące i tak co 6 godzin. Plus praktycznie stała obecność na HC, i konieczność "robienia" na już kolejnych koni by jakoś na te mistrzostwa się dostać. O, a wogóle przetłumaczyli całość wstępu: - Cytat :
- Wyzwania
Rzuć wyzwanie pozostałym graczom, by zdobyć diamenty lub ukraść ich skarb. W wyzwaniach im więcej wygrasz, tym wyższe miejsce w rankingu. Pamiętaj, by liczyć się z konsekwencjami wyzwania kogoś silniejszego od ciebie! W wyzwaniu każdy gracz musi zarejstrować po 2 konie w zawodach każdego rodzaju Możesz prosić innych graczy o wsparcie, gdy ktoś rzuca Ci wyzwanie Gracz z najlepszymi wynikami wygrywa wyzwanie oraz diamenty ze stawki. Możesz wybrać ilość energii, jaką zużyje Twój koń w trakcie wyzwania (im więcej energii użyje, tym większe będą jego osiągi)
Skarby Skarby są rzadkimi przedmiotami, które możesz wygrać w Grand Prix. Zapewniają ci nadzwyczajną przewagę. Uważaj jednak, mogą zostać skradzione, jeśli przegrasz zbyt wiele wyzwań! Skarby zapewniają znaczącą przewagę w grze Skarb bogactwa: Generuje 10 000 dziennie Skarb zawodów: Daje +15 premii do ujeżdżania, wytrzymałości oraz prędkości na czas trwania zawodów Skarb sprzedaży: Podwaja możliwości zakupu koni Skarb oźrebienia: Zmniejsza koszt reprodukcji o 10% Skarb nocy: Zmniejsza ilość snu wymaganego przez konie gracza o 1 godzina Skarb mistrzostw: Sprawia, iż drużyna gracza posiadającego ten skarb dostaje się automatycznie do Mistrzostw Świata Możesz ukraść skarb innego gracza, jeśli jego drużyna wygra trzy wyzwania z rzędu przy pomocy boskich koni (zakładając, że któryś z jej członków nie zostanie w międzyczasie pokonany przez innego gracza) Tylko gracze posiadający skarb mogą czerpać z niego korzyści, skarbów nie można łączyć
Drużyna Dołączenie do drużyny jest kluczowe dla uczestnictwa w mistrzostwach i wygrania Howrse Cup . Wybieraj członków swojej drużyny rozważnie, bo to z nimi będziesz starał się zajść jak najdalej. Im więcej diamentów twoja drużyna posiada, tym silniejszy jesteś! Każda drużyna może posiadać do 15 członków Możesz sprawdzić, który z członków Twojej drużyny jest zalogowany w danym momencie Drużynę możesz opuścić w dowolnym momencie i dołączyć do innej. Każda drużyna ma swoje forum Liczba diamentów w drużynie jest sumą wszystkich diamentów posiadanych przez poszczególnych członków drużyny.
Mistrzostwa Aby wziąć udział w mistrzostwach i walczyć o wygranie Howrse Cup , twoja drużyna musi znaleźć się wśród najlepszych. Drużyna posiadająca Skarb Mistrzostw automatycznie zostaje zakwalifikowana, pozostałe zakwalifikowane drużyny to te posiadające najwięcej diamentów! 25 drużyn zakwalifikuje się do mistrzostw świata: Priorytet mają drużyny posiadające skarb pucharu Pozostałe wypełniają drużyny posiadające najwięcej diamentów. W mistrzostwach każda drużyna spotyka 24 inne zakwalifikowane drużyny dwukrotnie w ciągu meczu. Mecze są rozgrywane tak jak wyzwania, poprzez pięć pojedynków między czterema zawodnikami (po dwóch na drużynę) Danego konia można zarejestrować do meczu co pięć dni Drużyna znajdująca się na pierwszym miejscu w momencie, gdy skończą się mistrzostwa, zostaje zwycięzcą!
Upominki Odkryj upominki, które możesz wygrać, zależnie od miejsca zajętego przez twoją drużynę w rankingu mistrzostw. Gracz z drużyny, która wygra Howrse Cup , otrzyma 100 kuponów oraz nowego, ekskluzywnego boskiego konia, którego będzie mógł przypisać do wybranej przez siebie wersji Howrse. Gracze, którzy wzięli udział w mistrzostwach, otrzymają 10 kuponów i 1 falabellę Oczywiście wszyscy uczestnicy będą mogli pochwalić się swoim udziałem w Howrse Cup na swoim profilu z wersji klasycznej! Co odróżnia Howrse Cup od wersji klasycznej? Gospodarstwo hodowlane Konie starzeją się o 4 miesiące co 4 miesiące Przejażdżki nie istnieją Trening zawsze trwa 3 godziny Uczestnictwo w Grand Prix jest darmowe Udział w Grand Prix zużywa 85% energii. Nie ma zawodów dla początkujących i boskich koni W zawodach możesz wygrać diamenty. Musisz przeczekać następującą liczbę miesięcy: 12 między pokryciami dla tego samego konia Potencjał genetyczny źrebaka wzrasta tylko jeśli jego matka została pokryta ponad 24 godziny po swoich narodzinach. Oźrebienie kosztuje, a cena rośnie z każdym kolejnym Konie można położyć spać za pomocą jednego kliknięcia działającego jak odpowiednik umieszczenia ich na łące przy 15°C Po tym jak położysz konia spać, obudzi się sam i automatycznie zestarzeje 6 godzin później Koszt energii oraz mieszanek kalorycznych jest odjemowany od twoich zapasów w momencie użycia. Les chevaux ne produisent plus de crottin Niektóre dane są teraz osobiste (genetyka, umiejętności...) lub widoczne tylko dla członków tej samej drużyny. Napojenie Twojego konia dodaje mu 8% energii Nie możesz już karmić koni rzepami, ani ich głaskać Nie możesz już karmić źrebaka mlekiem Konie powyżej 25ego roku życia nie tracą umiejętności Konie zaczynają tracić zdrowie w wieku 30 Kiedy głaszczesz konia w Schronisku, zarabiasz tylko Equus.
Jednorożce Szansa reprodukcji Jednorożców wynosi 40% Jednorożce zwiększają liczbę diamentów, jakie można wygrać w zawodach, proporcjonalnie do ich umiejętności. Jednorożce zapewniają premię koniom, które biorą udział w tych samych zawodach, co one (premia dochodząca do 4% umiejętności jednorożca, przydzielana wszystkim koniom niejednorożcom do każdej umiejętności). Jednorożec posiadający 1.000 punktów umiejętności zapewni 40 punktów premii do każdej umiejętności każdego wystawionego konia. Za każdym razem gdy biorą udział w wyzwaniu, jednorożce tracą 10% swoich umiejętności.
Sprzedaże Sprzedaże są dostępne dla graczy posiadających co najmniej 10 koni Potrzebujesz Konta Jednorożca, by sprzedawać konie za kupony Każdy gracz może wykonać 1 transakcję tygodniowoGracze mogą wykonać 5 za pomocą Konta Jednorożca
Premia W grze nie ma reklam! Konto Pegaza zostało zastąpione przez Konto Jednorożca posiadające o wiele więcej zalet Nie możesz kupić więcej niż 100 kuponów w ciągu 7 dni, w ten sposób balans rozgrywki zostanie zachowany. Wiele przedmiotów jest już niedostępnych (Woda Młodości, Strzała Artemisa, Róg Obfitości, Zestaw Harmonii, Kamień Filozoficzny, Zwój Plutona, Lira Apolla, Fortuna Krezusa, Źrebie Gai, Klucz Biznesowy, Róg Zasobności, Strach na wróble) Wiele przedmiotów jest teraz tańszych (Zestaw Nyks, Zestaw Hery, Zestaw Posejdona, Zestaw Chmurek) Chmurka odmładza konia o 8 miesięcy Konie, które umierają po 35 roku życia, zapewniają 1 kupon (do limitu 1 kuponu dziennie) Nie możesz kupić kuponów za pomocą Equus W sklepie nie możesz kupić premii dla koni Diamentów nie można użyć zamiast kuponów.
Ośrodek jeździecki Możesz posiadać 8 łąk pod uprawę zbóż jednocześnie Niektóre informacje są teraz prywatne (zakwaterowane konie, zapas Equus itd.) Kowal i rymarz nie dostarczają już ekwipunku do ośrodka jeździeckiego. Stworzenie ośrodka jeździeckiego nie jest zależne od stażu. Mała szklarnia jest teraz dostępna po stałej cenie 10.000 Equus i jest niedostępna na rynku specjalnym. Plony starczą na okres o 1 dzień krótszy niż w klasycznej wersji: marchew, pszenica, jęczmień, owie, rzepa oraz nasiona lnu. Ośrodek jeździecki nie może pomieścić więcej niż 100 boksów Nie ma dziennego limitu zakupu boksów zależnego od stażu Na specjalnym rynku duże łąki, boksy i prysznice są sprzedawane za 1 kupon za 3 sztuki
Gracz Brak wytycznych Tymi przedmiotami nie można handlować Katalog gospodarstw hodowlanych jest niedostępny Rankingi są aktualizowane co 5 minut Nie ma spersonalizowanych UFO na profilu gracza Urodziny już nie są widoczne | |
| | | Luixza Nowy
Liczba postów : 26 Dołączył : 19/08/2011
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Sro Lip 18, 2012 2:01 pm | |
| - Cytat :
Konie, które umierają po 35 roku życia, zapewniają 1 kupon (do limitu 1 kuponu dziennie) Nie możesz kupić kuponów za pomocą Equus
Oho, nie ma kuponów za Equus. Pięknie :I Dobrze przynajmniej, że można je dostać za konie... | |
| | | Ulquiorra666 Już coś wie
Liczba postów : 117 Dołączył : 08/07/2012
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Sro Lip 18, 2012 2:58 pm | |
| diamentów też nie można używać zamiast kuponów xD bogaci ludzie będą w to grać ;p | |
| | | ola_l Nowy
Liczba postów : 2 Dołączył : 19/07/2012
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Czw Lip 19, 2012 6:41 am | |
| A jaki on jest ?Może ktoś podać ?(kod beta)
| |
| | | ola_l Nowy
Liczba postów : 2 Dołączył : 19/07/2012
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Czw Lip 19, 2012 6:48 am | |
| - Poezja992 napisał:
- szkoda , że tylko wybrani , ale mam kilka pytań ( nie znalazłam odpowiedzi na forum ) :
1)kiedy będzie można używać howrse cup bez kodu / jeśli z kodem to kiedy każdy dostanie ? 2)jak się dobiera w drużyny 3)jak się zdobywa te prezenty ? 4)dacie więcej screenów ? wszyscy by chcieli więcej wiedzieć Wiem że 24 lipca będzie można bez kodu | |
| | | Domcia56 Nowy
Liczba postów : 1 Dołączył : 05/03/2012
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Czw Lip 19, 2012 9:23 am | |
| | |
| | | Takashiro Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Cougar Liczba postów : 530 Dołączył : 04/04/2011
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Czw Lip 19, 2012 9:30 am | |
| Domcia,kod beta dostają losowi gracze.Dostajesz wiadomość na pw z treścią,że zostałaś wybrana na testera gry Howrse Cup. | |
| | | anteek Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : aantek Liczba postów : 795 Dołączył : 10/05/2012
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Czw Lip 19, 2012 3:03 pm | |
| A wie ktoś może czy będzie jakaś wygrana dla zwycięskiej drużyny? Czy coś ona dostanie? | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Czw Lip 19, 2012 3:20 pm | |
| - Cytat :
- A wie ktoś może czy będzie jakaś wygrana dla zwycięskiej drużyny? Czy coś ona dostanie?
- Cytat :
- Gracz z drużyny, która wygra Howrse Cup , otrzyma 100 kuponów oraz nowego, ekskluzywnego boskiego konia, którego będzie mógł przypisać do wybranej przez siebie wersji Howrse.
Gracze, którzy wzięli udział w mistrzostwach, otrzymają 10 kuponów i 1 falabellę Oczywiście wszyscy uczestnicy będą mogli pochwalić się swoim udziałem w Howrse Cup na swoim profilu z wersji klasycznej! | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Czw Lip 19, 2012 9:52 pm | |
| - Cytat :
- Gracze, którzy wzięli udział w mistrzostwach, otrzymają 10 kuponów i 1 falabellę
Oczywiście wszyscy uczestnicy będą mogli pochwalić się swoim udziałem w Howrse Cup na swoim profilu z wersji klasycznej! Podoba mi się, za 7 miesięcy Falka ^^ | |
| | | MrsKopytko Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Mrs Kopytko Liczba postów : 3453 Dołączył : 16/12/2011
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Pią Lip 20, 2012 12:33 am | |
| Chętnie się zapiszę jak już to otworzą ^^. Falka i kupony to nie byle co | |
| | | avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Pią Lip 20, 2012 5:48 am | |
| Nie ogarniam tego Howrse CUP | |
| | | wikid5 Nowy
Liczba postów : 3 Dołączył : 20/07/2012
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Sob Lip 21, 2012 6:26 am | |
| A ktos udostepni nam bo ja wyjezdzam dzis a chce zobaczyc | |
| | | myszka23 Już coś wie
Nick w grze : lucky23 Liczba postów : 180 Dołączył : 07/07/2012
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Nie Lip 22, 2012 3:44 pm | |
| - Somfy napisał:
- Nie ogarniam tego Howrse CUP
Masz kod BETA ? Mi się może przydać. Możesz mi na PW. wysłać. | |
| | | Majka122333 Nowy
Liczba postów : 12 Dołączył : 01/04/2012
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Pon Lip 23, 2012 1:15 am | |
| Aha, aha bardzo fajnie ale mnie tam jakoś to nie obchodzi =.='' | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE Pon Lip 23, 2012 3:22 am | |
| A ja mam takie pytanie - jeśli mam bana na howrse classic, to mogę się zarejestrować/zalogować na Howrse Cup? Podejrzewam, że tak, toto chyba nie ma połączonej bazy, ale upewniam się | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: HOWRSE CUP POLSKIE | |
| |
| | | | HOWRSE CUP POLSKIE | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|