Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Bezprawne banowanie

Go down 
+8
Alasky
Sakura
Sheena
carrie17
KaVcia
Malto
EveDallas
Marta Te
12 posters
AutorWiadomość
Marta Te
Raczkujący
Marta Te

Nick w grze : Marta Te
Liczba postów : 56

Bezprawne banowanie Empty
PisanieTemat: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostCzw Lip 12, 2012 6:57 am

Witam wszystkich.

*Spotkałam się dziś z bardzo dziwną sytuacją, mianowicie zbanowali mi konto na miesiąc przez (uwaga) multikonto. Nie mogłam uwierzyć w to, co widzę, ponieważ nie posiadałam multikonta, a jedyne drugie konto jakie istniało na komputerze o tym samym IP należało do mojego brata, posiadającego zupełnie inny e-mail, inne hasło (konto brata zostało usunięte (login: adamk).

**Nie rozumiem tej sytuacji. O ile mi wiadomo mozna posiadać dwa konta na tym samym komputerze, gdy należą one do zupełnie innych osób, a moje i brata konta właśnie takie były:

-e-mail jest zupełnie inny (ja mam maila na g.pl, brat na wp.pl)
- nie znamy swoich haseł, nie logujemy się na nasze konta, nie mieliśmy nawet współdzielenia.
- nie tworzę "kont awaryjnych" (jeśli chodzi o bany na forum [by sobie poczytać] lub dzisiejszą sytuację) . Konto "Marta Te" to jedyne konto jakie samodzielnie prowadziłam. Brat logował się na Howrse sporadycznie, i też posiadał jedno,własne konto.
- jedyne podobieństwo było takie, że ja, jak i mój brat posiadał mały obrazek Pokemona i link do jego "karmienia" w grze Pokelife.pl. Jednak wystarczy kliknąć na linki i stwierdzić że pokemony (choć wyglądają tak samo) należą do zupełnie innych graczy w tej grze.
- w "znajomych" koło gracza adamk miałam napisane "brat", więc to też powinni wziąć pod uwagę analizując nasze konta.

Konto mojego brata nie wiadomo dlaczego zostało usunięte (pewnie chodzi o to niby multi) a ja nie mogę się logować do 11.08.2012. Do tego zagrozili mi, że usuną mi konto, gdy wykryją następne multi..no cóż..mogą je usunąć w każdej chwili, bo już raz mnie bezprawnie zbanowali...Z resztą nie wiem, jak można uznać konto-multi jak jeden użytkownik ma login "Marta Te" a drugi 'adamk" Razz

Howrse schodzi na psy, coraz więcej dobrych graczy odchodzi przez te zmiany, bany i nie wiadomo co jeszcze. W sumie też o tym myślę, by skończyć z tym..hmmm..bagienkiem Razz

Ostatnio zmieniony przez Marta Te dnia Sro Sie 08, 2012 4:53 am, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry Go down
EveDallas
Moderator
EveDallas

Nick w grze : EveDallas
Liczba postów : 4676

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostCzw Lip 12, 2012 7:11 am

można napisać na kontakt przez maila, nie pamiętam dokładnie, jakbym weszła, to bym miała -.-
Eh.
I takie sytuacje są właśni chore.U niektórych jak byk pisze 'MOJE 2, 5, 10 KONTP", a u niektórych\ to jest zwykłe współdzielenie IP.
Moja koleżanka dostała bana, bo korzystała, uwaga, w bibliotece, a potem weszłam ja. genialne, nie?
Na hwr nie ma i nie będzie sprawiedliwości -.-
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1432587
Malto
ZAGRODZIANIN

Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co)
Liczba postów : 2378

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostCzw Lip 12, 2012 7:20 am

Ostatnimi czasy rozszalała się plaga banów, i dziwnym trafem bany te niemal od ręki dostają osoby, które mają konto na Zagrodzie. Zupełnie jakby ktoś eliminował niewygodnych graczy, bo wiadomo, Zagroda to ostoja buntu i rebelii Wink
Radzę Ci napisać na Kontakt. Co więcej, jeśli wykasowano niesłusznie konto Twojego brata, zrób w jego imieniu aferę.
To jakaś paranoja, co się obecnie w tej grze wyczynia.

Edit:

Możesz zgłosić sprawę z tego szablonu (odkopane z maila, sama wysyłałam zgłoszenie z podobną sprawą) - KLIK.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2536024
Marta Te
Raczkujący
Marta Te

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostCzw Lip 12, 2012 7:25 am

No właśnie nie wiem jakim prawem skasowali konto mojego brata. Mam zamiar napisać na Kontakt po tym jak łaskawie zdejmą mi blokadę Razz
Powrót do góry Go down
KaVcia
Przyjaciel Zagrody
KaVcia

Nick w grze : KaVcia
Liczba postów : 731

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostCzw Lip 12, 2012 7:29 am

Nie jestem pewna czy to dobry link, ale trzymaj.
http://support.owlient.eu/index?dep=43
Powrót do góry Go down
Marta Te
Raczkujący
Marta Te

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostCzw Lip 12, 2012 7:36 am

Dziękuję Wam za pomoc, wysłałam zgłoszenie Smile
Powrót do góry Go down
carrie17
Przyjaciel Zagrody
carrie17

Nick w grze : carrie17
Liczba postów : 921

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostCzw Lip 12, 2012 10:57 am

Lol, jeden dzien mnie nie ma i dowiaduję się takich rzeczy o.O
Powrót do góry Go down
Marta Te
Raczkujący
Marta Te

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostCzw Lip 12, 2012 11:41 am

widzisz...Sad uroki Howrse -.-
Powrót do góry Go down
Sheena
Nowy
Sheena

Liczba postów : 2

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostNie Lip 15, 2012 4:53 am

Takie sytuacje na Howrse dzieją się bardzo często.. Niestety! Mi też w czasie gry zdażyła się bardzo nieprzyjemna sytuacja (o której opowiadać jak na razie nie będę). Zgadzam się też z wypowiedzią Malto. Całość wygląda jakby Owlient na serio eliminował niewygodnych graczy, ale co można w takiej sytuacji zrobić? Usuwają konta, dają bany i "mamy siedzieć cicho"
Powrót do góry Go down
Marta Te
Raczkujący
Marta Te

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostPon Lip 16, 2012 2:47 am

Hmm...nie rozumiem, dlaczego miałabym być "niewygodnym graczem". Prawda, wyrażałam się krytycznie o zmianach (mój brat też) ale przyzwoicie, nie robiłam szumu wokół siebie Neutral

Ostatnio zmieniony przez Marta Te dnia Pon Lip 16, 2012 10:28 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

Nick w grze : LadyTigra
Liczba postów : 2211

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostPon Lip 16, 2012 5:27 am

Postałam ban na konto dzień po planowanym proteście. Ban ma utrzymywać się do 18.07. Zobaczymy, czy w tym dniu zostanę odblokowana. Ostatnio ban na forum utrzymywał się dłużej, niż 1 dzień, o którym pisali w wiadomości do mnie, więc spodziewam się, że z 5 dni banu zrobi się 30.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3404501
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostPon Lip 16, 2012 8:11 am

Malto napisał:
Ostatnimi czasy rozszalała się plaga banów, i dziwnym trafem bany te niemal od ręki dostają osoby, które mają konto na Zagrodzie. Zupełnie jakby ktoś eliminował niewygodnych graczy, bo wiadomo, Zagroda to ostoja buntu i rebelii Wink
Radzę Ci napisać na Kontakt. Co więcej, jeśli wykasowano niesłusznie konto Twojego brata, zrób w jego imieniu aferę.

Edit:

Możesz zgłosić sprawę z tego szablonu (odkopane z maila, sama wysyłałam zgłoszenie z podobną sprawą) - KLIK.

Mój znajomy z Howrse,klął na zespół Howrse i modów,podczas gdy ja napisałam,że to zwykłe chamy i złodzieje.
Dla niego kara 3 dniowy ban na forum,dla mnie zaś ban na konto do 18 i dożywotni ban na forum.Dziwnym trafem ja mam konto na Zagrodzie,a kara mówi sama za siebie..Bezprawne banowanie 2153337378
Powrót do góry Go down
Alasky
Przyjaciel Zagrody
Alasky

Liczba postów : 691

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostPon Lip 16, 2012 10:01 am

Pysia2762Pysia2762 napisał:
Malto napisał:

Edit:

Mój znajomy z Howrse,klął na zespół Howrse i modów,podczas gdy ja napisałam,że to zwykłe chamy i złodzieje.
Dla niego kara 3 dniowy ban na forum,dla mnie zaś ban na konto do 18 i dożywotni ban na forum.Dziwnym trafem ja mam konto na Zagrodzie,a kara mówi sama za siebie..Bezprawne banowanie 2153337378
Naprawdę?...dobiają mnie poprostu...Ciekawe czy coś mi zrobią jak napisze teraz że mam multi?
Osoby z zagrody dostają surowsze kary,bo oni wiedzą że my tu narzekamy...
Powrót do góry Go down
Marta Te
Raczkujący
Marta Te

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostPon Lip 16, 2012 10:13 am

Ja uważam, że moja kara jest dość surowa, jak dla osoby która w żadnym stopniu nie złamała regulaminu..a co ma powiedzieć mój brat któremu tak po prostu usunęli konto?

A na ZM zaczęłam się udzielać dopiero po tym jak dali mi bana, wcześniej mnie tu nie było, zalogowałam się po fakcie...Mojego brata nigdy tu nie było.
Powrót do góry Go down
Malto
ZAGRODZIANIN

Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co)
Liczba postów : 2378

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostPon Lip 16, 2012 10:23 am

Marta Te, czy przyszła już jakaś odpowiedź z Kontaktu w sprawie Twojej i Twojego brata?
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2536024
Marta Te
Raczkujący
Marta Te

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostPon Lip 16, 2012 10:27 am

Niestety nie, czekam już 3 dni i nie ma odpowiedzi. No cóż..płakać za internetową grą nie mam zamiaru, ale powalczę z nimi.

Powrót do góry Go down
EveDallas
Moderator
EveDallas

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostPon Lip 16, 2012 10:56 pm

Ja zaraz im wyślę zgłoszenie o forum, bo czekam, czekam, a ban nadal, bez żadnej informacji, żadnego me, ani be, a ja chcę forum i tyle :/ No ale taaak, mam kontona zagrodzie i dodałam post sakury. jak to jest ban 4ever (o czym porzekonam sie na niecały miesiac) to zgłoszenie pójdzie, i mam w nosie, jak dostanę odpowiedź automatu.
Powrót do góry Go down
Marta Te
Raczkujący
Marta Te

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostPią Sie 03, 2012 4:01 am

No i tego...jednak wyszło na moje ;D Wczoraj dostałam odpowiedź od szanownego Kontaktu, że po dokładnym sprawdzeniu naszych kont nie mieliśmy multi. Oddali mi 4 z 5 odebranych punktów karmy, a bratu (nie wiem w jaki sposób) oddali konto, jednak bana za multi mam nadal. No ale warto było powalczyć, upór się opłacił, bo przynajmniej nie będę musiała przez pół roku karmy naprawiać ;D
Powrót do góry Go down
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nick w grze : LadyArvena
Liczba postów : 4123

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostPią Sie 03, 2012 6:04 am

Jak komuś konto złodziej skasuje, to mówią, że nie ma możliwości przywrócenia. Nawet po kilku dniach. A tu pomimo minięcia pół miesiąca od kasacji konto przywrócili? Czyli jednak się da, tylko im na graczach nie zależy...

Piszesz, że przywrócili ci 4 z 5 punktów. A dlaczego nie całość? Poza tym powinni ci jakieś odszkodowanie dać za stracony czas. W końcu z ich winy przez pół miesiąca nie miałaś dostępu do gry. Tak samo brat. W końcu to nie był "czas konserwacji" tylko ich pomyłka. Więc chociaż po darmowym kuponie mogli wam dać Wink

Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=187343
Marta Te
Raczkujący
Marta Te

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostPią Sie 03, 2012 6:36 am

Może i zaprzeczyli multi, ale wymyślili nową historię- dzielenie się hasłami. Nie mogłam powstrzymać ironicznego uśmiechu :p Najpierw wpierali mi multi, a teraz nie wiadomo skąd wziął się inny powód. Oczywiście do niczego takiego nie doszło, co administratorom w zgłoszeniu napisałam, ale oni nadal swoje.

Nie wiem jak to było z kontem mojego brata. Przez jakiś czas wisiała wiadomość że "tego gracza nie ma już w Howrse" a dziś koleżanka z gry mi pisze, że jest ale tak samo jak ja ma 9 pkt Karmy. Nie mam pojęcia, czy można przywrócić konta graczom (choć najwyraźniej można). Ta sprawa dla mnie nie jest jasna.

Tak, czy siak zostałam zbanowana i pozbawiona Karmy bez powodu, tak samo jak mój brat. Nie wiem, co administratorzy chcą osiągnąć i i brną nadal, wtykając mi coraz to nowe (i coraz bardziej absurdalne) wykroczenia. Takim postępowaniem daleko nie zajadą.
Powrót do góry Go down
MaryMariaMara
Przyjaciel Zagrody
MaryMariaMara

Nick w grze : Prezentacje.
Liczba postów : 663

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostPon Sie 06, 2012 9:16 am

Tym co multi nie mają usuwają konta, a tym co mają nic nie robią... Ten Owlient prowadzi jakiś automat..
Powrót do góry Go down
EveDallas
Moderator
EveDallas

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostPon Sie 06, 2012 12:00 pm

Z tymi banami to tak jest, że jak ban 4ever, to osoby nie ma w Hwr, jak usuni.ęte - Emerytowany Hodowca.
Przynajmniej z moej rozkminy tak wynika.
Alke koniec offtopu.
Powrót do góry Go down
Marta Te
Raczkujący
Marta Te

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostPon Sie 06, 2012 2:52 pm

MaryMaria napisał:
Ten Owlient prowadzi jakiś automat..

Taa...strzal w 10 ;D

Ile krytyk bym nie wyslala, dostane te sama odpowiedz. Poza tym multikonta tez wykrywa jakis "system". Konta moje i mojego brata powiazali pewnie po IP, bo zadnego zwiazku z nim nie bylo (zero wysylania rzeczy z CR, koni, PD itd..jedyna akcja przed zbanowaniem jaka wykonalam z kontem mojego brata byla wymiana losami na loterii- jesli przez takie cos uznaja konta osob na jednym IP za multikonta to nie wiem co mam powiedziec. W sumie przestalo mi zalezec na tej grze, jak mam byc karana za nic, to wole oszczedzic sobie nerwow Rolling Eyes
Powrót do góry Go down
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostCzw Sie 09, 2012 2:29 pm

Właśnie skasowałam konto na Howrse. Nie chciało mi się już posyłać przez kolejne x tygodni rzeczy graczom, którzy chcą wszystko. W tej sprawie dostała 26 wiadomości, które odczytałam przed chwilą. Figa, nie ma już nic, co chciałam rozdać, to rozdałam i raz na zawsze pożegnałam się z grą. Napisałam jeszcze na odchodnym powód mojego odejścia, że w%^$%^&a mnie administracja, dlatego kasuję grę. Kij im w oko.
Powrót do góry Go down
Karolina211
ZAGRODZIANIN
Karolina211

Nick w grze : Talunalu
Liczba postów : 1018

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostCzw Sie 09, 2012 3:01 pm

To jest ciekawe, wiesz?
Przez prawie 2 lata grałyśmy z siostrą (dobra, przez 1 dzień to było moje multi, jak jeszcze nie znałam zasad, a gra była fajna, przez 15.10.2010 xD) z 1 IP, nicki mówiły, nie, krzyczały "MULTI!". Nie tknęli nas. Nie było powiązania, jak dla nich, pomimo wielu, naprawdę wielu akcji wykonywanych pomiędzy tymi kontami lub razem. NIC :> Gdyby nie ban na CP, tak samo bezpodstawny jak większość banów dla graczy ZM wciąż byłyby 2 konta. Nie rozumiem rozumowania Owlientu, tobie i bratu należała się kara, a nie mnie i siostrze? No ludzieee...
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=28316
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostCzw Sie 09, 2012 4:18 pm

Mnie już nawet nie chce robić się takich rzeczy, żeby zakładać kilka multikont i zagrać im na nosie. Nie wart skóra za wyprawkę. Po prostu mam tą grę w głębokim poważaniu. Nikt nie będzie mnie tam traktował, jak szmatę, którą można brudy wycierać i wyrzucić w kąt. Ja wysiadam.
Powrót do góry Go down
Marta Te
Raczkujący
Marta Te

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostCzw Sie 09, 2012 11:36 pm

Taka prawda- graczy traktują jak śmieci, lub ludzi ograniczonych psychicznie. Napisałam pełno wiadomości odwołujących od kary i jak zwykle było to samo.

Pierwsza wiadomość, odpowiedż: bez wątpienia mamy multikonto
Druga wiadomość: kara została nałożona prawidłowo- na pewno mamy multikonto
Trzecia wiadomość: ignorowanie

Dopiero po czwartej wiadomości przyznali mi rację ale uwaga: postanowili, że jednak mam brata ale dzieliliśmy sie hasłami Bezprawne banowanie 2153337378

Już nawet nie chce mi się z nimi znowu walczyć o to całe dzielenie bo i tak nic z tego nie będzie. W sobotę albo niedzielę zdejmą mi bana i myślę o usunięciu konta, a dobre konie z ZJ sprzedam znajomej, zwłaszcza że niektore z nich są z jej hodowli. Znam o wiele lepsze gry o milszej atmosferze, gdzie traktują gracza jak człowieka a nie dojną krowę, która służy tylko do kupowania kuponów. Łamią swój własny regulamin, oskarżają graczy o multi, a jak tego multi nie było to wymyślą inne powody, żeby tylko mieć rację i nie okazać skruchy.

Pomijając już moją sytuację...NIKT nie pyta graczy o to, czy podobają im się zmiany. W wątku o wycofaniu towarzyszy Ow napisała bardzo ciekawy post: "Bierzemy pod uwagę wasze opinie, jednak nie teraz". Nawet złamanego patyka nie przeznaczę na taką grę- nie warto. Smile A szkoda, kiedyś było inaczej, posiadam bardzo duży staż w tej grze, ok. 600 dni ( w grze mam zapisane 495 przez wyjazdy i dzikie bany, ale znajomych mam znacznie dłużej Wink) Ludzie wtedy nie zgłaszali za byle co, była o wiele milsza atmosfera,a teraz? Wszędzie czerwone krzyżyki cenzury, w 3/4 wątku słowa "zgłaszam". Rozumiem, że nie można łamać regulaminu gry/forum ale to, co teraz się tam wyprawia to katastrofa.

Nikt ze mnie idioty robić nie będzie, jeśli myślą, że oddanie 4 z 5 straconych pkt karmy za to, że absolutnie nic nie zrobiłam, mnie ugłaszcze i uciszy to się mylą Wink Nie należę do tego typu osób.
Powrót do góry Go down
Karolina211
ZAGRODZIANIN
Karolina211

Nick w grze : Talunalu
Liczba postów : 1018

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostPią Sie 10, 2012 7:20 am

Marta Te, większość osób z ZM podziela twoje zdanie. Mnie osobiście zaczyna to bawić, jaki komediodramat tworzy Owlient :> ciekawi mnie, dlaczego na innych wersjach gry niż INT nie ma forum typu "Your ideas" albo prywatnych for OJ.
A co do tego, że gra była lepsza to muszę się zgodzić, gram już bardzo długo (w październiku będą 2 lata... ale mam mocną psychikę O.o), nowy gracz był traktowany inaczej, modzi i admini byli bardziej przystępni. Nie było tylu durnowatych zmian, a promocje były ciekawsze. No cóż, czasu nie cofniemy, niestety.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=28316
deccot
Raczkujący
deccot

Nick w grze : deccot
Liczba postów : 73

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipostCzw Sie 30, 2012 6:28 am

Malto napisał:

Edit:

haha, a jak myślicie czemu akurat graczy z ZM? Bo tu można luźno porozmawiać sobie o grze i wiele graczy (w tym ja) krytykują gre, oni szantażują nas!
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Bezprawne banowanie   Bezprawne banowanie I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Bezprawne banowanie
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Bezprawne bany w roku 2020

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach