Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Bezprawne banowanie | |
|
+8Alasky Sakura Sheena carrie17 KaVcia Malto EveDallas Marta Te 12 posters | Autor | Wiadomość |
---|
Marta Te Raczkujący
Nick w grze : Marta Te Liczba postów : 56 Dołączył : 02/07/2012
| Temat: Bezprawne banowanie Czw Lip 12, 2012 6:57 am | |
| Witam wszystkich. *Spotkałam się dziś z bardzo dziwną sytuacją, mianowicie zbanowali mi konto na miesiąc przez (uwaga) multikonto. Nie mogłam uwierzyć w to, co widzę, ponieważ nie posiadałam multikonta, a jedyne drugie konto jakie istniało na komputerze o tym samym IP należało do mojego brata, posiadającego zupełnie inny e-mail, inne hasło (konto brata zostało usunięte (login: adamk). **Nie rozumiem tej sytuacji. O ile mi wiadomo mozna posiadać dwa konta na tym samym komputerze, gdy należą one do zupełnie innych osób, a moje i brata konta właśnie takie były: -e-mail jest zupełnie inny (ja mam maila na g.pl, brat na wp.pl) - nie znamy swoich haseł, nie logujemy się na nasze konta, nie mieliśmy nawet współdzielenia. - nie tworzę "kont awaryjnych" (jeśli chodzi o bany na forum [by sobie poczytać] lub dzisiejszą sytuację) . Konto "Marta Te" to jedyne konto jakie samodzielnie prowadziłam. Brat logował się na Howrse sporadycznie, i też posiadał jedno,własne konto. - jedyne podobieństwo było takie, że ja, jak i mój brat posiadał mały obrazek Pokemona i link do jego "karmienia" w grze Pokelife.pl. Jednak wystarczy kliknąć na linki i stwierdzić że pokemony (choć wyglądają tak samo) należą do zupełnie innych graczy w tej grze. - w "znajomych" koło gracza adamk miałam napisane "brat", więc to też powinni wziąć pod uwagę analizując nasze konta. Konto mojego brata nie wiadomo dlaczego zostało usunięte (pewnie chodzi o to niby multi) a ja nie mogę się logować do 11.08.2012. Do tego zagrozili mi, że usuną mi konto, gdy wykryją następne multi..no cóż..mogą je usunąć w każdej chwili, bo już raz mnie bezprawnie zbanowali...Z resztą nie wiem, jak można uznać konto-multi jak jeden użytkownik ma login "Marta Te" a drugi 'adamk" Howrse schodzi na psy, coraz więcej dobrych graczy odchodzi przez te zmiany, bany i nie wiadomo co jeszcze. W sumie też o tym myślę, by skończyć z tym..hmmm..bagienkiem
Ostatnio zmieniony przez Marta Te dnia Sro Sie 08, 2012 4:53 am, w całości zmieniany 2 razy | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Czw Lip 12, 2012 7:11 am | |
| można napisać na kontakt przez maila, nie pamiętam dokładnie, jakbym weszła, to bym miała -.- Eh. I takie sytuacje są właśni chore.U niektórych jak byk pisze 'MOJE 2, 5, 10 KONTP", a u niektórych\ to jest zwykłe współdzielenie IP. Moja koleżanka dostała bana, bo korzystała, uwaga, w bibliotece, a potem weszłam ja. genialne, nie? Na hwr nie ma i nie będzie sprawiedliwości -.- | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Czw Lip 12, 2012 7:20 am | |
| Ostatnimi czasy rozszalała się plaga banów, i dziwnym trafem bany te niemal od ręki dostają osoby, które mają konto na Zagrodzie. Zupełnie jakby ktoś eliminował niewygodnych graczy, bo wiadomo, Zagroda to ostoja buntu i rebelii Radzę Ci napisać na Kontakt. Co więcej, jeśli wykasowano niesłusznie konto Twojego brata, zrób w jego imieniu aferę. To jakaś paranoja, co się obecnie w tej grze wyczynia. Edit: Możesz zgłosić sprawę z tego szablonu (odkopane z maila, sama wysyłałam zgłoszenie z podobną sprawą) - KLIK. | |
| | | Marta Te Raczkujący
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Czw Lip 12, 2012 7:25 am | |
| No właśnie nie wiem jakim prawem skasowali konto mojego brata. Mam zamiar napisać na Kontakt po tym jak łaskawie zdejmą mi blokadę | |
| | | KaVcia Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : KaVcia Liczba postów : 731 Dołączył : 31/08/2011
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Czw Lip 12, 2012 7:29 am | |
| Nie jestem pewna czy to dobry link, ale trzymaj. http://support.owlient.eu/index?dep=43 | |
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Czw Lip 12, 2012 7:36 am | |
| Dziękuję Wam za pomoc, wysłałam zgłoszenie | |
| | | carrie17 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : carrie17 Liczba postów : 921 Dołączył : 02/06/2012
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Czw Lip 12, 2012 10:57 am | |
| Lol, jeden dzien mnie nie ma i dowiaduję się takich rzeczy o.O | |
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Czw Lip 12, 2012 11:41 am | |
| widzisz... uroki Howrse -.- | |
| | | Sheena Nowy
Liczba postów : 2 Dołączył : 13/07/2012
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Nie Lip 15, 2012 4:53 am | |
| Takie sytuacje na Howrse dzieją się bardzo często.. Niestety! Mi też w czasie gry zdażyła się bardzo nieprzyjemna sytuacja (o której opowiadać jak na razie nie będę). Zgadzam się też z wypowiedzią Malto. Całość wygląda jakby Owlient na serio eliminował niewygodnych graczy, ale co można w takiej sytuacji zrobić? Usuwają konta, dają bany i "mamy siedzieć cicho" | |
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Pon Lip 16, 2012 2:47 am | |
| Hmm...nie rozumiem, dlaczego miałabym być "niewygodnym graczem". Prawda, wyrażałam się krytycznie o zmianach (mój brat też) ale przyzwoicie, nie robiłam szumu wokół siebie
Ostatnio zmieniony przez Marta Te dnia Pon Lip 16, 2012 10:28 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Pon Lip 16, 2012 5:27 am | |
| Postałam ban na konto dzień po planowanym proteście. Ban ma utrzymywać się do 18.07. Zobaczymy, czy w tym dniu zostanę odblokowana. Ostatnio ban na forum utrzymywał się dłużej, niż 1 dzień, o którym pisali w wiadomości do mnie, więc spodziewam się, że z 5 dni banu zrobi się 30. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Pon Lip 16, 2012 8:11 am | |
| - Malto napisał:
- Ostatnimi czasy rozszalała się plaga banów, i dziwnym trafem bany te niemal od ręki dostają osoby, które mają konto na Zagrodzie. Zupełnie jakby ktoś eliminował niewygodnych graczy, bo wiadomo, Zagroda to ostoja buntu i rebelii
Radzę Ci napisać na Kontakt. Co więcej, jeśli wykasowano niesłusznie konto Twojego brata, zrób w jego imieniu aferę. To jakaś paranoja, co się obecnie w tej grze wyczynia.
Edit:
Możesz zgłosić sprawę z tego szablonu (odkopane z maila, sama wysyłałam zgłoszenie z podobną sprawą) - KLIK. Mój znajomy z Howrse,klął na zespół Howrse i modów,podczas gdy ja napisałam,że to zwykłe chamy i złodzieje. Dla niego kara 3 dniowy ban na forum,dla mnie zaś ban na konto do 18 i dożywotni ban na forum.Dziwnym trafem ja mam konto na Zagrodzie,a kara mówi sama za siebie.. |
| | | Alasky Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 691 Dołączył : 27/03/2012
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Pon Lip 16, 2012 10:01 am | |
| - Pysia2762Pysia2762 napisał:
- Malto napisał:
- Ostatnimi czasy rozszalała się plaga banów, i dziwnym trafem bany te niemal od ręki dostają osoby, które mają konto na Zagrodzie. Zupełnie jakby ktoś eliminował niewygodnych graczy, bo wiadomo, Zagroda to ostoja buntu i rebelii
Radzę Ci napisać na Kontakt. Co więcej, jeśli wykasowano niesłusznie konto Twojego brata, zrób w jego imieniu aferę. To jakaś paranoja, co się obecnie w tej grze wyczynia.
Edit:
Możesz zgłosić sprawę z tego szablonu (odkopane z maila, sama wysyłałam zgłoszenie z podobną sprawą) - KLIK. Mój znajomy z Howrse,klął na zespół Howrse i modów,podczas gdy ja napisałam,że to zwykłe chamy i złodzieje. Dla niego kara 3 dniowy ban na forum,dla mnie zaś ban na konto do 18 i dożywotni ban na forum.Dziwnym trafem ja mam konto na Zagrodzie,a kara mówi sama za siebie.. Naprawdę?...dobiają mnie poprostu...Ciekawe czy coś mi zrobią jak napisze teraz że mam multi? Osoby z zagrody dostają surowsze kary,bo oni wiedzą że my tu narzekamy... | |
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Pon Lip 16, 2012 10:13 am | |
| Ja uważam, że moja kara jest dość surowa, jak dla osoby która w żadnym stopniu nie złamała regulaminu..a co ma powiedzieć mój brat któremu tak po prostu usunęli konto?
A na ZM zaczęłam się udzielać dopiero po tym jak dali mi bana, wcześniej mnie tu nie było, zalogowałam się po fakcie...Mojego brata nigdy tu nie było. | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Pon Lip 16, 2012 10:23 am | |
| Marta Te, czy przyszła już jakaś odpowiedź z Kontaktu w sprawie Twojej i Twojego brata? | |
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Pon Lip 16, 2012 10:27 am | |
| Niestety nie, czekam już 3 dni i nie ma odpowiedzi. No cóż..płakać za internetową grą nie mam zamiaru, ale powalczę z nimi.
| |
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Pon Lip 16, 2012 10:56 pm | |
| Ja zaraz im wyślę zgłoszenie o forum, bo czekam, czekam, a ban nadal, bez żadnej informacji, żadnego me, ani be, a ja chcę forum i tyle :/ No ale taaak, mam kontona zagrodzie i dodałam post sakury. jak to jest ban 4ever (o czym porzekonam sie na niecały miesiac) to zgłoszenie pójdzie, i mam w nosie, jak dostanę odpowiedź automatu. | |
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Pią Sie 03, 2012 4:01 am | |
| No i tego...jednak wyszło na moje ;D Wczoraj dostałam odpowiedź od szanownego Kontaktu, że po dokładnym sprawdzeniu naszych kont nie mieliśmy multi. Oddali mi 4 z 5 odebranych punktów karmy, a bratu (nie wiem w jaki sposób) oddali konto, jednak bana za multi mam nadal. No ale warto było powalczyć, upór się opłacił, bo przynajmniej nie będę musiała przez pół roku karmy naprawiać ;D | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Pią Sie 03, 2012 6:04 am | |
| Jak komuś konto złodziej skasuje, to mówią, że nie ma możliwości przywrócenia. Nawet po kilku dniach. A tu pomimo minięcia pół miesiąca od kasacji konto przywrócili? Czyli jednak się da, tylko im na graczach nie zależy... Piszesz, że przywrócili ci 4 z 5 punktów. A dlaczego nie całość? Poza tym powinni ci jakieś odszkodowanie dać za stracony czas. W końcu z ich winy przez pół miesiąca nie miałaś dostępu do gry. Tak samo brat. W końcu to nie był "czas konserwacji" tylko ich pomyłka. Więc chociaż po darmowym kuponie mogli wam dać | |
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Pią Sie 03, 2012 6:36 am | |
| Może i zaprzeczyli multi, ale wymyślili nową historię- dzielenie się hasłami. Nie mogłam powstrzymać ironicznego uśmiechu :p Najpierw wpierali mi multi, a teraz nie wiadomo skąd wziął się inny powód. Oczywiście do niczego takiego nie doszło, co administratorom w zgłoszeniu napisałam, ale oni nadal swoje.
Nie wiem jak to było z kontem mojego brata. Przez jakiś czas wisiała wiadomość że "tego gracza nie ma już w Howrse" a dziś koleżanka z gry mi pisze, że jest ale tak samo jak ja ma 9 pkt Karmy. Nie mam pojęcia, czy można przywrócić konta graczom (choć najwyraźniej można). Ta sprawa dla mnie nie jest jasna.
Tak, czy siak zostałam zbanowana i pozbawiona Karmy bez powodu, tak samo jak mój brat. Nie wiem, co administratorzy chcą osiągnąć i i brną nadal, wtykając mi coraz to nowe (i coraz bardziej absurdalne) wykroczenia. Takim postępowaniem daleko nie zajadą. | |
| | | MaryMariaMara Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Prezentacje. Liczba postów : 663 Dołączył : 10/07/2012
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Pon Sie 06, 2012 9:16 am | |
| Tym co multi nie mają usuwają konta, a tym co mają nic nie robią... Ten Owlient prowadzi jakiś automat.. | |
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Pon Sie 06, 2012 12:00 pm | |
| Z tymi banami to tak jest, że jak ban 4ever, to osoby nie ma w Hwr, jak usuni.ęte - Emerytowany Hodowca. Przynajmniej z moej rozkminy tak wynika. Alke koniec offtopu. | |
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Pon Sie 06, 2012 2:52 pm | |
| - MaryMaria napisał:
- Ten Owlient prowadzi jakiś automat..
Taa...strzal w 10 ;D Ile krytyk bym nie wyslala, dostane te sama odpowiedz. Poza tym multikonta tez wykrywa jakis "system". Konta moje i mojego brata powiazali pewnie po IP, bo zadnego zwiazku z nim nie bylo (zero wysylania rzeczy z CR, koni, PD itd..jedyna akcja przed zbanowaniem jaka wykonalam z kontem mojego brata byla wymiana losami na loterii- jesli przez takie cos uznaja konta osob na jednym IP za multikonta to nie wiem co mam powiedziec. W sumie przestalo mi zalezec na tej grze, jak mam byc karana za nic, to wole oszczedzic sobie nerwow | |
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Czw Sie 09, 2012 2:29 pm | |
| Właśnie skasowałam konto na Howrse. Nie chciało mi się już posyłać przez kolejne x tygodni rzeczy graczom, którzy chcą wszystko. W tej sprawie dostała 26 wiadomości, które odczytałam przed chwilą. Figa, nie ma już nic, co chciałam rozdać, to rozdałam i raz na zawsze pożegnałam się z grą. Napisałam jeszcze na odchodnym powód mojego odejścia, że w%^$%^&a mnie administracja, dlatego kasuję grę. Kij im w oko. | |
| | | Karolina211 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Talunalu Liczba postów : 1018 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Czw Sie 09, 2012 3:01 pm | |
| To jest ciekawe, wiesz? Przez prawie 2 lata grałyśmy z siostrą (dobra, przez 1 dzień to było moje multi, jak jeszcze nie znałam zasad, a gra była fajna, przez 15.10.2010 xD) z 1 IP, nicki mówiły, nie, krzyczały "MULTI!". Nie tknęli nas. Nie było powiązania, jak dla nich, pomimo wielu, naprawdę wielu akcji wykonywanych pomiędzy tymi kontami lub razem. NIC :> Gdyby nie ban na CP, tak samo bezpodstawny jak większość banów dla graczy ZM wciąż byłyby 2 konta. Nie rozumiem rozumowania Owlientu, tobie i bratu należała się kara, a nie mnie i siostrze? No ludzieee... | |
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Czw Sie 09, 2012 4:18 pm | |
| Mnie już nawet nie chce robić się takich rzeczy, żeby zakładać kilka multikont i zagrać im na nosie. Nie wart skóra za wyprawkę. Po prostu mam tą grę w głębokim poważaniu. Nikt nie będzie mnie tam traktował, jak szmatę, którą można brudy wycierać i wyrzucić w kąt. Ja wysiadam. | |
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Czw Sie 09, 2012 11:36 pm | |
| Taka prawda- graczy traktują jak śmieci, lub ludzi ograniczonych psychicznie. Napisałam pełno wiadomości odwołujących od kary i jak zwykle było to samo. Pierwsza wiadomość, odpowiedż: bez wątpienia mamy multikonto Druga wiadomość: kara została nałożona prawidłowo- na pewno mamy multikonto Trzecia wiadomość: ignorowanie Dopiero po czwartej wiadomości przyznali mi rację ale uwaga: postanowili, że jednak mam brata ale dzieliliśmy sie hasłami Już nawet nie chce mi się z nimi znowu walczyć o to całe dzielenie bo i tak nic z tego nie będzie. W sobotę albo niedzielę zdejmą mi bana i myślę o usunięciu konta, a dobre konie z ZJ sprzedam znajomej, zwłaszcza że niektore z nich są z jej hodowli. Znam o wiele lepsze gry o milszej atmosferze, gdzie traktują gracza jak człowieka a nie dojną krowę, która służy tylko do kupowania kuponów. Łamią swój własny regulamin, oskarżają graczy o multi, a jak tego multi nie było to wymyślą inne powody, żeby tylko mieć rację i nie okazać skruchy. Pomijając już moją sytuację...NIKT nie pyta graczy o to, czy podobają im się zmiany. W wątku o wycofaniu towarzyszy Ow napisała bardzo ciekawy post: "Bierzemy pod uwagę wasze opinie, jednak nie teraz". Nawet złamanego patyka nie przeznaczę na taką grę- nie warto. A szkoda, kiedyś było inaczej, posiadam bardzo duży staż w tej grze, ok. 600 dni ( w grze mam zapisane 495 przez wyjazdy i dzikie bany, ale znajomych mam znacznie dłużej ) Ludzie wtedy nie zgłaszali za byle co, była o wiele milsza atmosfera,a teraz? Wszędzie czerwone krzyżyki cenzury, w 3/4 wątku słowa "zgłaszam". Rozumiem, że nie można łamać regulaminu gry/forum ale to, co teraz się tam wyprawia to katastrofa. Nikt ze mnie idioty robić nie będzie, jeśli myślą, że oddanie 4 z 5 straconych pkt karmy za to, że absolutnie nic nie zrobiłam, mnie ugłaszcze i uciszy to się mylą Nie należę do tego typu osób. | |
| | | Karolina211 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Talunalu Liczba postów : 1018 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Pią Sie 10, 2012 7:20 am | |
| Marta Te, większość osób z ZM podziela twoje zdanie. Mnie osobiście zaczyna to bawić, jaki komediodramat tworzy Owlient :> ciekawi mnie, dlaczego na innych wersjach gry niż INT nie ma forum typu "Your ideas" albo prywatnych for OJ. A co do tego, że gra była lepsza to muszę się zgodzić, gram już bardzo długo (w październiku będą 2 lata... ale mam mocną psychikę O.o), nowy gracz był traktowany inaczej, modzi i admini byli bardziej przystępni. Nie było tylu durnowatych zmian, a promocje były ciekawsze. No cóż, czasu nie cofniemy, niestety. | |
| | | deccot Raczkujący
Nick w grze : deccot Liczba postów : 73 Dołączył : 21/08/2012
| Temat: Re: Bezprawne banowanie Czw Sie 30, 2012 6:28 am | |
| - Malto napisał:
Edit:
Możesz zgłosić sprawę z tego szablonu (odkopane z maila, sama wysyłałam zgłoszenie z podobną sprawą) - KLIK. haha, a jak myślicie czemu akurat graczy z ZM? Bo tu można luźno porozmawiać sobie o grze i wiele graczy (w tym ja) krytykują gre, oni szantażują nas! | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Bezprawne banowanie | |
| |
| | | | Bezprawne banowanie | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|