Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Przedmioty z CR. | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
amorkowa ZAGRODZIANIN
Nick w grze : amorkowa Liczba postów : 2307 Dołączył : 02/04/2011
| Temat: Przedmioty z CR. Czw Cze 09, 2011 11:40 am | |
| Cześć! Chciałabym się od Was dowiedzieć, moi drodzy, które przedmioty z CR użyć: - Podczas hodowania jakiejś rasy, np. Arabów: Klepsydrę Kronosa czy Objęcia Morfeusza? Co się bardziej opłaca? - Dla konia z Objęciami, który ma 24 lata: Kamień Filozoficzny czy Orchidea i do końca życia bez PD? - Zestaw Posejdona czy Atalanty? - Czy opłaca się ogierowi dać wodę młodości? Dzięki za odpowiedzi. Jak sobie coś przypomnę to dodam. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Przedmioty z CR. Czw Cze 09, 2011 12:28 pm | |
| Witaj nadia.amorek:) Postaram sie po kolei odpowiedzieć na Twoje pytania:)
1) KK i OM to dwa rożne przedmioty i w zależności, co chcesz robić z koniem można mu dać kk (jeśli zależy Ci na szybkim wytrenowaniu), OM (jeśli chcesz szybko doprowadzic go do odpowiedniego wieku bez zużycia PD) lub jedno i drugie
2)Po 25 r.ż OM i tak przestaja działać więc musisz się nastawić na zużycie PD. A co lepiej dac... jeśli zależy Ci na tym koniu i chciałabyś miec go wiecznie to daj mu KF, jeśli konik ma umrzeć i dać Ci kupon to można mu co jakiś czas pomóc dozyć odpowiedniego wieku poprzez CO
3)Stanowczo Atlanty, jest tam muśnięcie, które daje możliwość podwójnego pogłaskania konia i zdobycia dodatkowej energii. ZP posiada łuskę, która dodaje bonusy do zawodów.
4)Jeśli ogier ma zarabiać na siebie pokryciami lub zawodami to jak najbardziej, jeśli to koń przeznaczony na kupon - zdecydowanie odradzam
Mam nadzieję, że moja odpowiedź choć trochę rozwiąże Twoje dylematy |
| | | amorkowa ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Przedmioty z CR. Czw Cze 09, 2011 12:31 pm | |
| O, dzięki bardzo Poczekam jeszcze na opinię innych | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Przedmioty z CR. Czw Cze 09, 2011 1:10 pm | |
| 1. IMHO jeśli ma to być hodowla koni dla wysokiego potencjału to Klepsydrę (w młodym wieku koń zdobędzie wysokie umiejętności i BLUP) 2. Zależy od konia - ale moim zdaniem KF nie warto dawać zwykłym kopytnym, u nich potencjał gna na łeb, na szyję i kilka dni później zwykłe śmiertelne konie znacznie go przegonią. KF warto sobie zachować dla jednorożków. PS Objęcia znikają w wieku 30 lat i 2 miesiecy ) 3. Atalanta - jeśli zależy ci na tych 1-2 zawodach dziennie więcej, Posejdon - jeśli wolisz zdobyć jednak wyższe miejsca 4. Dobremu ogierowi warto - jak napisała lisiczka, gdy startujesz z nim w zawodach (choć wówczas lepiej go wywałaszyć) lub oferujesz pokrycia. Wodę najlepiej dać jak już trochę z nim podbijesz BLUP, inaczej będzie to trwało wieki | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Przedmioty z CR. Czw Cze 09, 2011 1:18 pm | |
| 30?? nie 25? byłam święcie przekonana, że 25. To mi poprawiłas humor, jutro bedę miała kilka kuponów więcej na Krezusa |
| | | amorkowa ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Przedmioty z CR. Pią Cze 10, 2011 2:15 am | |
| Dzięki A OM mi nie znikły na śmiertelnej jednorożce - trwały do śmierci (tj. 32 lata 2 miesiące). U nieśmiertelnych chyba się zatrzymuje w wieku 30 lat. Jakoś tak. | |
| | | Aki Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Akira. Liczba postów : 1998 Dołączył : 05/05/2011
| Temat: Re: Przedmioty z CR. Pią Cze 10, 2011 6:31 am | |
| 1) Przy treningu oba przedmioty są dobre 2) Dokładnie tak jak napisała lisiczka 3) Według mnie zestaw posejdona. 4) Chyba tak | |
| | | madzia19964 Raczkujący
Liczba postów : 53 Dołączył : 12/04/2011
| Temat: Re: Przedmioty z CR. Pią Cze 10, 2011 7:18 am | |
| - nadia.amorek napisał:
- Dzięki
A OM mi nie znikły na śmiertelnej jednorożce - trwały do śmierci (tj. 32 lata 2 miesiące). U nieśmiertelnych chyba się zatrzymuje w wieku 30 lat. Jakoś tak. U nieśmiertelnych koni (tych z KF) obięcia znikają po ukończeniu 25-go roku życia. | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Przedmioty z CR. Pią Cze 10, 2011 11:16 am | |
| Nie mylić i proszę: - Cytat :
- Objęcia Morfeusza pozwalają położyć konia spać i postarzyć go tyle razy, ile tylko chcesz, bez zużywania punktów dorastania. Objęcia Morfeusza mogą być użyte tylko na koniach, które mają co najmniej 3 lata.
Uwaga: efekt działania Objęć Morfeusza dla nieśmiertelnych koni zatrzymuje się w wieku 30 lat. Po osiągnięciu tego wieku, konie nie mogą być już więcej postarzone. Oczywiście, konie z Objęciami Morfeusza nie znajdują już punktów dorastania. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Przedmioty z CR. | |
| |
| | | | Przedmioty z CR. | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|