Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| BLUP w 10 latek!! | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
majka12233 Nowy
Liczba postów : 2 Dołączył : 23/07/2012
| Temat: BLUP w 10 latek!! Pon Lip 23, 2012 3:40 pm | |
| BARDZO WAŻNE![/color] A niniejszym potrzebuję przepis na blup w 10 lat dla konia Luzytańskiego! Ale zauważyłam że Luzytany nie pasują do BLUPOWANIA bo: Muszą mieć: Albo PG najlepsze takie: - predkosc, galop, ujezdzanie Albo takie: - predkosc, klus, ujezdzanie Lub też te - predkosc, skoki, ujezdzanie albo te: - wytrzymalosc, skoki, ujezdzanie A żadne Luzytany takiego PG nie mają. I też mam pytanko jedno: czy bez tego PG jak wyżej można go wytrenować w 10 lat 100% blup?? GŁÓWNIE: Potrzebuję dokładny przepis na 100% BLUP w 10 lat dla LUZYTANÓW!! Z góry dzięki | |
| | | carrie17 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : carrie17 Liczba postów : 921 Dołączył : 02/06/2012
| Temat: Re: BLUP w 10 latek!! Pon Lip 23, 2012 4:21 pm | |
| Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z tym PG ale spróbuję wyjaśnić na przykładzie mojej klaczki: KLIK Jak widać brakuje jej jednego postarzenia do pełnego blupu (nie można wyblupować konia poniżej 10 roku życia). Jak to zrobiłam? Otóż: Jej najlepszymi cechami (jak większości luzytanów, chyba że coś kręcę w tym momencie) są ujeżdżenie, galop i kłus. 1) Najpierw trenowałam na maxa 3 paski tych cech 2) Następnie dawałam długie przejażdżki kłusem i galopem, które dodają te umiejętności 3) Później posyłałam na zawody w ujeżdżeniu, które również dodają wszystkie trzy umiejętności Klacz ta ma piętę i muśnięcie, co tylko przyspieszyło sprawę, w dodatku dziwnym trafem wygrywała większość zawodów. Do pełnego blupu potrzeba również 20 wygranych zawodów - co może opóźnić 100% blup, bo nie zawsze je wygrywają tak samo konie bez pięty i muśnięcia blupują mi się nieco dłużej. Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale to wyjaśniłam | |
| | | Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: BLUP w 10 latek!! Pon Lip 23, 2012 4:25 pm | |
| Podaje Ci najlepszy i najszybszy sposob blupu luzytana który sie uzywa w hodowlach:
1.Przejażdżki kłus długi i galop długi 2.trening galop, kłus 3.zawody ujeżdżenia aż przestanie dodawać um 4. trening ujeżdżenie 5. Jak nie masz jeszcze 20 wygranych wysylasz na przelaj.
| |
| | | carrie17 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : carrie17 Liczba postów : 921 Dołączył : 02/06/2012
| Temat: Re: BLUP w 10 latek!! Pon Lip 23, 2012 4:44 pm | |
| Sabula, czy kolejność ma znaczenie? bo w sumie to jest to samo co moje, tylko inaczej ułożone. Jest krócej tak? | |
| | | Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: BLUP w 10 latek!! Czw Lip 26, 2012 12:11 pm | |
| Tak, ma znaczenie, bo jak od razu przed zawodami wytrenujesz ujezdzenie to bedziesz mieć wyższy poziom co się równa z tym że trudniej wygrać, a jak masz niższy to łatwiej też podstawić słabsze konie No i można też robić przejazdzki do 2 lat i potem na koncu dokończyć, ja tak robie i jest łatwiej z zawodami. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: BLUP w 10 latek!! | |
| |
| | | | BLUP w 10 latek!! | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|