Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Sitter - tak czy nie?

Go down 
+6
Philipek
amorkowa
carrie17
anteek
кoкo
Cullenka123
10 posters
AutorWiadomość
Cullenka123
Raczkujący
Cullenka123

Nick w grze : Cullenka123
Liczba postów : 55

Sitter - tak czy nie?  Empty
PisanieTemat: Sitter - tak czy nie?    Sitter - tak czy nie?  I_icon_minipostSro Sie 01, 2012 7:43 am

Witam. Mam małe pytanie, może podzielicie się ze mną swoimi uwagami.
Czy bycie sitterem się opłaca? Jakie są wymagania jakie musi on spełniać (przykładowo, oczywiście)? Jakie korzyści? Jak dużo czasu to zabiera? Co z współdzieleniem? Może ktoś z Was zatrudnia sitterów lub sam nim jest. Opowiedzcie, chętnie się o tym dowiem.
Powrót do góry Go down
кoкo
Już coś wie

Liczba postów : 299

PisanieTemat: Re: Sitter - tak czy nie?    Sitter - tak czy nie?  I_icon_minipostSro Sie 01, 2012 7:52 am

Bycie sitterem? Zależy dla kogo, niektórzy wolą na tym zarabiać i robić na "opiern*** byle nagroda". Nad wymaganiami ty decydujesz, ale najlepiej zatrudnić zaufaną osobę z 10pkt karmy. Jeżeli chodzi o Equus to w 90/100 tracisz je ponieważ możesz zapłacić sitterowi za robotę, ale patrząc inaczej ty masz konie oporządzone, nakarmione, czasami wytrenowane... Ach, jeżeli chodzi o czas trwania to ty ustalasz, w każdej chwili możesz wyłączyć współ. ...... Ja jestem sitterem, ale teraz jadę na urlop od Polszczyzny, tabletu i myszki Razz
Powrót do góry Go down
anteek
Przyjaciel Zagrody
anteek

Nick w grze : aantek
Liczba postów : 795

PisanieTemat: Re: Sitter - tak czy nie?    Sitter - tak czy nie?  I_icon_minipostSro Sie 01, 2012 7:56 am

Ja szukam sitterów Smile
Bycie sitterem się opłaca, za trochę koni dziennie można nawet 50 000 eq dostać Smile
Powrót do góry Go down
Cullenka123
Raczkujący
Cullenka123

PisanieTemat: Re: Sitter - tak czy nie?    Sitter - tak czy nie?  I_icon_minipostSro Sie 01, 2012 8:47 am

No właśnie się zastanawiam. Ja sittera nie potrzebuję, sama zastanawiam się nad zatrudnieniem się gdzieś. Słyszałam, że niektórzy nawet kupony za to dostają o,o A na czym polega współdzielenie? Czy jeśli mi ktoś je włączy, to czy i on może korzystać z mojego konta?
Powrót do góry Go down
Cullenka123
Raczkujący
Cullenka123

PisanieTemat: Re: Sitter - tak czy nie?    Sitter - tak czy nie?  I_icon_minipostSro Sie 01, 2012 3:12 pm

Up

Wypowie się jeszcze ktoś?
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Sitter - tak czy nie?    Sitter - tak czy nie?  I_icon_minipostSro Sie 01, 2012 3:31 pm

Cullenka123 napisał:
A na czym polega współdzielenie? Czy jeśli mi ktoś je włączy, to czy i on może korzystać z mojego konta?
Tu masz wszystko opisane Smile
Cytat :
1 / Informacje o Howrse
> 1.6 – Współdzielenie konta

Możesz pozwolić swojej rodzinie lub przyjaciołom logować się na twoje konto i zajmować się twoimi końmi- bardzo użyteczne przy odnawianiu kontraktów dla pracowników, przedłużaniu pobytu koni lub zmianie ściółki w twoim ośrodku jeździeckim. Po prostu skontaktuj się z osobą, której umożliwiłeś współdzielenie konta, a będzie mogła zalogować się twoim loginem i swoim własnym hasłem! W ten sposób jej dostęp do twojej gry jest ograniczony. Może opiekować się twoimi zwierzętami, ale nigdy nie skasuje twojej gry, ośrodka jeździeckiego, ani nie sprzeda koni.

Uwaga: opcja współdzielenia nie powinna być udostępniona komuś, komu nie ufasz. Jesteś odpowiedzialny/a za wszelkie działania współzarządzającego twoim kontem.
Powrót do góry Go down
carrie17
Przyjaciel Zagrody
carrie17

Nick w grze : carrie17
Liczba postów : 921

PisanieTemat: Re: Sitter - tak czy nie?    Sitter - tak czy nie?  I_icon_minipostSro Sie 01, 2012 5:11 pm

Oczywiście, że się opłaca, dla jednej i drugiej strony. Sitter zarabia, a dana osoba ma odwaloną robotę Wink w czasach swej świetności (lol) zarabiałam 285 tysięcy tygodniowo, co daje ponad milion equus miesięcznie Wink teraz biorę tylko krótkie zlecenia, za które dostaję różne rzeczy z CR, przeważnie blupuję kilka koni, biorę udział w promocjach, opiekuję się OJ czy wysyłam konie na GP. I też jest dobrze, a oporządzać hurtem 400 koni już mi się nie chce. Ludzie mi ufają, mam już swoich stałych klientów - eldorado Wink

Przeważnie ludzie szukają sitterów do oporządzania różnej liczby koni, w przedziale powiedzmy 100-800 Very Happy 400 koni robiłam 2 godziny (z przerwą na kibel, żarcie i trochę wytchnienia). Plusem jest oczywiście stały napływ gotówki/kuponów/CR. Minusem? Oczywiście nuda, po tygodniu wpadasz w totalną rutynę, po dwóch już mi było niedobrze na samą myśl, ile koni mam do oporządzenia... Po miesiącu zrezygnowałam.

Wymagania: oczywiście 10pkt karmy, codzienna opieka nad daną liczbą koni, uczciwość, a czasem polecenia od innych graczy.
Powrót do góry Go down
amorkowa
ZAGRODZIANIN
amorkowa

Nick w grze : amorkowa
Liczba postów : 2307

PisanieTemat: Re: Sitter - tak czy nie?    Sitter - tak czy nie?  I_icon_minipostCzw Sie 02, 2012 12:43 am

Opłaca się dla obu stron. Ja zazwyczaj sitterom płaciłam w kuponach Very Happy
Bo za 1000 oporządzonych koni wpada niecałe 200 PD, za co można zrobić klacz + ogier na PD. Razy 5 lub 7 dni, daje nam to sporo zrobionych koni. I płaci się 3-4 kupony + np. jednorożec. A za 2 kupony kupi się OM, za 4 kupony jedynie 2 sztuki, czyli zrobi się tylko 2 klacze. A na PD o wiele więcej blupnie się Very Happy
Tylko potem gorzej sprzedać stare konie bez OM, młode natomiast schodzą tak jak zawsze Wink
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2562520
Philipek
ZAGRODZIANIN
Philipek

Nick w grze : Philipek
Liczba postów : 3748

PisanieTemat: Re: Sitter - tak czy nie?    Sitter - tak czy nie?  I_icon_minipostCzw Sie 02, 2012 1:46 am

Hm... zależy z jakiej strony na to patrzeć. Wink
Plusy:
-możesz zarobić
Minusy:
-czasu trochę Ci to zabierze

Moim sitterem była przyjaciółka. Oporządzała mi tylko konie za pomocą współdzielenia. Najlepiej zatrudniać zaufaną nam osobę, czyli taką jaką np. znamy, ma 10 punktów karmy oraz inni gracze mogą ją polecić.
Ja nie byłam, nie jestem oraz nie będę żadnym sitterem,bo i po co?
Zamiast bawić się z pikselowanymi konikami, zdecydowanie wolę spędzić czas z przyjaciółmi albo prawdziwymi końmi. Smile
Powrót do góry Go down
http://doggi.forumpolish.com/
MaryMariaMara
Przyjaciel Zagrody
MaryMariaMara

Nick w grze : Prezentacje.
Liczba postów : 663

PisanieTemat: Re: Sitter - tak czy nie?    Sitter - tak czy nie?  I_icon_minipostSob Sie 04, 2012 5:59 am

Ja mam dostać 3 kupony, ale dostane mniej. Z pewnych powodów.
Powrót do góry Go down
Selena1992
Już coś wie
Selena1992

Nick w grze : Selena1992
Liczba postów : 297

PisanieTemat: Re: Sitter - tak czy nie?    Sitter - tak czy nie?  I_icon_minipostWto Sie 21, 2012 11:55 am

Opłaca się dla obu stron:
-jeden ma oporządzone konie
-drugi dostaje equus, kupony albo rzeczy z CR
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1352077
korane
Przyjaciel Zagrody
korane

Nick w grze : volvos40
Liczba postów : 2064

PisanieTemat: Re: Sitter - tak czy nie?    Sitter - tak czy nie?  I_icon_minipostWto Sie 21, 2012 12:33 pm

Ja chętnie zatrudnie się jako sitter max koni do oporządzenia to : 500
Powrót do góry Go down
deccot
Raczkujący
deccot

Nick w grze : deccot
Liczba postów : 73

PisanieTemat: Re: Sitter - tak czy nie?    Sitter - tak czy nie?  I_icon_minipostSob Wrz 08, 2012 5:51 am

jeżeli będziesz się dobrze spisywała i miała czas to nieźle zarobisz, ja w ciągu tygodnia zarabiałam po 7.000eq i miałam do oporządzenia około 32 koni, ale zostałam zwolniona bo za dużo kasy graczce zabierałam xd
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Sitter - tak czy nie?    Sitter - tak czy nie?  I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Sitter - tak czy nie?
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Sitter na już!
» Sitter
» Sitter
» Sitter
» Sitter

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach