Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Pomocy :( Temat dla osób zorientowanych w Wordzie. | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Pomocy :( Temat dla osób zorientowanych w Wordzie. Nie Sie 12, 2012 11:39 am | |
| Pokrótce - niegdyś napisałam opowiadanie. Opowiadanie to wylądowało na moim profilu w serwisie pisarskim. W międzyczasie dysk przeszedł format. Wordowska wersja opowiadania przepadła. Dziś skopiowałam z serwisu tekst, by mieć go na zapas i by popoprawiać co bardziej rażące błędy. Niestety, oto jak się tekst prezentuje po skopiowaniu (proszę patrzeć od stwierdzenia "Obejrzał się"). Owszem, da się to rozciągnięcie popoprawiać (zrobiłam to na początku strony, jak widać), ale wymaga to klepania Enterem, Deletem, tabulatorem, zgadywania, gdzie się jeden akapit kończy, a gdzie zaczyna kolejny... zaharuję się, nim dojdę do końca, tekst ma 87 stron Pytanie, czy ktoś ma pomysł, jak można by to w Wordzie załatwić jednym kliknięciem? Jakoś "przeedytować" opowiadanie, by Word nie traktował go jako skopiowanego ze strony internetowej? Byłabym wdzięczna za pomoc... | |
| | | Kuilu W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Chantilly. Liczba postów : 395 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: Pomocy :( Temat dla osób zorientowanych w Wordzie. Nie Sie 12, 2012 12:32 pm | |
| Jak sądzę masz wersję Word'a z 2007 czyż nie? Ja dawno na nim nie pracowałam, a pamiętasz może na jakim Wordzie pisałaś to za pierwszym razem? A i może pomogłabyś, ale prosiłabym o link do opowiadania. | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Pomocy :( Temat dla osób zorientowanych w Wordzie. Nie Sie 12, 2012 2:22 pm | |
| Uf, udało mi się nad tym zapanować - zwyczajnie wystarczyło skopiować tekst z okienka edycji na serwisie, nie ze strony, którą widzą czytelnicy - także dziękuję, Kuilu, za chęć pomocy Zabieram się za porządną korektę :> | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Pomocy :( Temat dla osób zorientowanych w Wordzie. | |
| |
| | | | Pomocy :( Temat dla osób zorientowanych w Wordzie. | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|