Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Pomocy :( Temat dla osób zorientowanych w Wordzie.

Go down 
2 posters
AutorWiadomość
Malto
ZAGRODZIANIN

Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co)
Liczba postów : 2378

Pomocy :( Temat dla osób zorientowanych w Wordzie. Empty
PisanieTemat: Pomocy :( Temat dla osób zorientowanych w Wordzie.   Pomocy :( Temat dla osób zorientowanych w Wordzie. I_icon_minipostNie Sie 12, 2012 11:39 am

Pokrótce - niegdyś napisałam opowiadanie. Opowiadanie to wylądowało na moim profilu w serwisie pisarskim. W międzyczasie dysk przeszedł format. Wordowska wersja opowiadania przepadła. Dziś skopiowałam z serwisu tekst, by mieć go na zapas i by popoprawiać co bardziej rażące błędy. Niestety, oto jak się tekst prezentuje po skopiowaniu (proszę patrzeć od stwierdzenia "Obejrzał się").

Pomocy :( Temat dla osób zorientowanych w Wordzie. Zjfnkg

Owszem, da się to rozciągnięcie popoprawiać (zrobiłam to na początku strony, jak widać), ale wymaga to klepania Enterem, Deletem, tabulatorem, zgadywania, gdzie się jeden akapit kończy, a gdzie zaczyna kolejny... zaharuję się, nim dojdę do końca, tekst ma 87 stron Sad
Pytanie, czy ktoś ma pomysł, jak można by to w Wordzie załatwić jednym kliknięciem? Jakoś "przeedytować" opowiadanie, by Word nie traktował go jako skopiowanego ze strony internetowej?

Byłabym wdzięczna za pomoc...
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2536024
Kuilu
W skromnych progach Zagrody
Kuilu

Nick w grze : Chantilly.
Liczba postów : 395

PisanieTemat: Re: Pomocy :( Temat dla osób zorientowanych w Wordzie.   Pomocy :( Temat dla osób zorientowanych w Wordzie. I_icon_minipostNie Sie 12, 2012 12:32 pm

Jak sądzę masz wersję Word'a z 2007 czyż nie? Ja dawno na nim nie pracowałam, a pamiętasz może na jakim Wordzie pisałaś to za pierwszym razem? A i może pomogłabyś, ale prosiłabym o link do opowiadania. Wink
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2838205
Malto
ZAGRODZIANIN

Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co)
Liczba postów : 2378

PisanieTemat: Re: Pomocy :( Temat dla osób zorientowanych w Wordzie.   Pomocy :( Temat dla osób zorientowanych w Wordzie. I_icon_minipostNie Sie 12, 2012 2:22 pm

Uf, udało mi się nad tym zapanować - zwyczajnie wystarczyło skopiować tekst z okienka edycji na serwisie, nie ze strony, którą widzą czytelnicy - także dziękuję, Kuilu, za chęć pomocy Smile
Zabieram się za porządną korektę :>
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2536024
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Pomocy :( Temat dla osób zorientowanych w Wordzie.   Pomocy :( Temat dla osób zorientowanych w Wordzie. I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Pomocy :( Temat dla osób zorientowanych w Wordzie.
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: