Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| W stajni | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
deccot Raczkujący
Nick w grze : deccot Liczba postów : 73 Dołączył : 21/08/2012
| Temat: W stajni Sro Sie 22, 2012 2:30 pm | |
| Jeździłam kiedyś konno 2 lata, zrobiłam półroczną przerwę i niedawno (17.08) zaczęłam jeździć ponownie, lecz nie na tym koniu, na którym poprzednio. Koń nazywał się Tymianek i teraz należy on do nowej uczennicy, która kompletnie nie wie nic o koniach. Nie wie co to cwał, stęp, uzda, zaprzęg, strzemiona itd. Z moim dawnym koniem jest jej nawet dobrze, ale żałuję, że tego konia nie doprowadziłam do celu czyli do naszego sukcesu - Wygranej w konkursie ujeżdżania. Po dwóch latach pracy wszystko mi przepadło i koń trafił do niedoświadczonej uczennicy, która na niego nie zasługuje . Ja dostałam konia o imieniu Miód po Andaluzach. Trener mówi, że to reprezentant stajni. Było mi miło, że mogłam go dosiąść. Ale nie było wszystko w porządku, koń nie słuchał mnie. Był ogłuszony energią i nie potrafiłam go zatrzymać, trudno mi się jeździło. Nie potrafiłam się rozluźnić i poczuć rytmu, to może być też na wskutek tego, że zrobiłam tą przerwę. Miód nie jest jeszcze całkiem ujeżdżony czy mam zaczynać z nim od początku czy walczyć o Tymianka. Spytałam się trenera czy jest taka szansa, a on powiedział, że jest to możliwe, bo Agnieszka (nowa) była tylko na czterech lekcjach. Mam to przemyśleć a on też się zastanowi. Czy mam jeździć na Tymianku czy raczej na Miodzie? Pomóżcie! | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: W stajni Sro Sie 22, 2012 3:30 pm | |
| Nie zdobędziesz nowych umiejętności jeżdżąc tylko na jednym koniu. Choćby z tego punktu widzenia zostań przy Miodowym chłopaku. I on się nauczy czegoś od ciebie, i ty od niego. | |
| | | CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: W stajni Sro Sie 22, 2012 4:30 pm | |
| Zapytaj czy masz możliwość wzięciu kilku początkowych lekcji na Tymianku, tak dla "obeznania tematu", bo miałaś długą przerwę. Nie zmarnuj tego, że trener dał Ci najlepszego konia. Ja wybrałabym Miodka | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: W stajni Czw Sie 23, 2012 4:00 am | |
| Na początek... Strasznie zdziwiło mnie, że każdy jeździ na jednym koniu Oo Powinno się jeździć na kilku, bo nauczysz się jeździć na jednym, a na drugim nie będziesz umiała. Ja proponuję Ci spróbować na Miodzie, jeśli jednak nie będziesz sobie z nim radziła, poproś instruktora o zmianę konia. Ja miałam taką sytuację na obozie - arab, cudowny siwy arab. Wszyscy byli nim zachwyceni, a ja wraz z koleżanką miałyśmy pierwsze na nim jeździć. Ja sobie nie radziłam, bardziej psychicznie niż fizycznie, on to czuł i wykorzystywał. Próbowałam jeszcze raz - znowu nic. Nie mogłam sobie z nim poradzić. Zrobiłam sobie przerwę, jeździłam na innych koniach, na których szło mi dobrze, chociaż też są uparte. A potem jeszcze pod koniec obozu jeździłam na nim. Znowu nic. Próbowałam, nie udawało się. Zrobiłam przerwę - znowu nic. I po prostu więcej na nim nie jeździłam. Dodam, że koń też nie był do końca ujeżdżony, raz w terenie jechała na nim Agata (instruktorka) i zrobił wielką scenę. Także mówię ci - poćwicz, a jak nie będzie dobrze - pojeździj na innym, może wróci ci forma i jeszcze będziesz jeździć na Miodku |
| | | Arbuzek_10 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arbuzek_10 Liczba postów : 1241 Dołączył : 19/04/2012
| Temat: Re: W stajni Pią Sie 24, 2012 4:03 am | |
| Ehh.. mam to samo, jeździłam na różnych koniach, ale niedawno dostałam najszybszego kucysia, również nie do końca ujeżdżonego, ale od razu jak wsiadłam nie miałam problemu z galopem czy cuś, kuc na dodatek jest bardzo młody i ne za bardzo wszystko kuma, myśli że jeśli szybciej będzie biegł tym szybciej skończy, trzeba jej bardzo pilnować bo trochę jeszcze wozi, skakałam na niej ostatnio małe przeszkody z kłusa bo to były jej 3 w życiu, ale nie wyłamuje, ładnie idzie, wystarczy przypilnować. zbliżają się zawody, mam na niej jechać też czworobok (!), o ile miejsce będzie, łatwe zadanie to to nie jest ale spróbujemy | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: W stajni | |
| |
| | | | W stajni | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|