Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Powieść o nieokreślonym gatunku. | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
-Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Powieść o nieokreślonym gatunku. Czw Wrz 27, 2012 1:13 am | |
| Nudzi mi się, zaczęłam pisać cosie bez nazwy. Ten coś jest nieskończony, ale macie: - Cytat :
- Kiedy tylko spojrzała w lustro, przypomniała sobie. Śmiali się z jej samej i z jej marzeń. Ha, ciekawe co zrobią teraz? Nie podejrzewa, aby nadal utrzymywali swe dawne poglądy.
Mrugnęła oczami i twarze znajomych, które pojawiły się na lustrze jako wspomnienie, znikły. Po prostu, należy ich wymazać z życia. Nie akceptowali jej taką, jaką jest. Na każdym kroku z niej drwili i szydzili. Ona była skłonna im uwierzyć... To był błąd. Miała mnóstwo kompleksów i ani jednego przyjaciela, który by jej pomógł. Była sama jak palec bez możliwości ucieczki. Chciała się zabić. Teraz jednak widziała swoje odbicie. Uznała się za kogoś silnego i pięknego, kogoś, kto przetrwał podstawówkę i liceum. Kogoś, kto się nie ugiął. Była z siebie dumna. Widziała w lustrze siebie. Prawdziwą Małgorzatę, która nie kryje się pod swoją niewiedzą. Siedziała na wózku, jedna z jej filigranowych dłoni była oparta na kole, druga dotykała nieciekawych ust. Sparaliżowane nogi bezwiednie, jakby żyły w innym świecie, dotykały oparcia przeznaczonego właśnie na położenie ich niczym nogi szmacianej lalki, którą ktoś sobie rzucił. Mimo to, podobała się sobie. Jej zielone oczy świeciły życiem, jednak nieco w taki sposób, jakby miały za sekundę zgasnąć. Blada cera wskazywała zapewne na anemię, ale ona się tym nie przejmowała. Zdawała sobie sprawę, że w każdej chwili może zgasnąć. Dlatego musi jak najlepiej zagospodarować ten czas. No i ta-daam! Osobiście nie jestem zadowolona.
Ostatnio zmieniony przez -Eruina- dnia Sob Wrz 29, 2012 5:22 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Powieść o nieokreślonym gatunku. Czw Wrz 27, 2012 6:07 am | |
| Ładne Tylko... napisałaby "zniknęły" zamiast "znikły" |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Powieść o nieokreślonym gatunku. Czw Wrz 27, 2012 11:09 am | |
| Eruina niech najpierw nauczy się nazewnictwa gatunków literackich, bo to to nie ma nic wspólnego z dramatem. |
| | | Basia Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Stokrotka 112 Liczba postów : 529 Dołączył : 16/08/2012
| Temat: Re: Powieść o nieokreślonym gatunku. Czw Wrz 27, 2012 12:42 pm | |
| Dramat nie składa się z niczego więcej niż dialogu obok, którego są didaskalia. | |
| | | -Eruina- Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Powieść o nieokreślonym gatunku. Pią Wrz 28, 2012 8:38 am | |
| Ale to dopiero wstęp. Jak już pisałam. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Powieść o nieokreślonym gatunku. Pią Wrz 28, 2012 9:41 am | |
| W dramacie nie ma czegoś takiego, jak wstęp. ;d To co napisałaś, opisałabym raczej marnym kawałkiem opowiadania do szkoły, w którym autor podejmuje nieudaną próbę zbudowania napięcia i jakiejkolwiek akcji. Nie wiem, czy chcesz słuchać dalszego komentarza. |
| | | -Eruina- Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Powieść o nieokreślonym gatunku. Pią Wrz 28, 2012 10:52 am | |
| Ajtam, ja nie umiem pisać xD | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Powieść o nieokreślonym gatunku. | |
| |
| | | | Powieść o nieokreślonym gatunku. | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |