Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Pomoc w tworzeniu forum PBF | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
blueberry. Jedną nogą w ZM
Nick w grze : blueberry. Liczba postów : 858 Dołączył : 06/02/2012
| Temat: Pomoc w tworzeniu forum PBF Nie Paź 21, 2012 4:48 am | |
| Otóż tworzę właśnie PBF o wilkach (podstawowe prace) i potrzebuję dwóch chętnych osób z wielkimi serduszkami, które pomogą mi to wszystko ogarnąć (serwis aaf.pl), a zarazem będą rządzić dwoma watahami/armiami (jeszcze nie zdecydowałam). Czyli prościej mówiąc: stworzą razem ze mną to forum. Proszę pisać tu w wątku jeżeli ktoś jest zainteresowany, a ja podeślę na PW link do forum. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Pomoc w tworzeniu forum PBF Nie Paź 21, 2012 4:59 am | |
| Koooleeeeeejny oklepany pomyyyysł.... ;c |
| | | blueberry. Jedną nogą w ZM
| Temat: Re: Pomoc w tworzeniu forum PBF Nie Paź 21, 2012 5:03 am | |
| Wiem, że trochę cienko, ale tworzę je tylko dlatego, że nie znalazłam żadnego fajnego, jeszcze "żyjącego" forum o wilkach. Dlatego tak... ;3 O koniach PBF'ów jest tysiące i jest OK. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Pomoc w tworzeniu forum PBF Nie Paź 21, 2012 5:04 am | |
| Nie jest OK, bo mało jest takich, które przeżywają, bo własnie jest ich za dużo. Z wilkami jest ten sam problem. |
| Temat: Re: Pomoc w tworzeniu forum PBF Nie Paź 21, 2012 5:28 am | |
| vernille wszystko rozumiem, ale nie ma praktycznie żadnego dobrego wilczego forum PBF, a jeżeli jest - nikt już się tam nie odzywa. Po za tym mało jest realistycznych for o wilkach, a chcę, by moje właśnie takie było. Bez chwytów, że wilk umie latać, zieje ogniem czy Bóg wie co jeszcze. Zna ktoś może, jakiś dobry poradnik odnośnie obsługi phpBB? | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Pomoc w tworzeniu forum PBF Nie Paź 21, 2012 5:33 am | |
| To ci powiem, że realistyczne fora o wilkach szybko padają, bo po prostu nie są w stanie niczym zaciekawić - brak questów i innych tego typu bajerów sprowadza fabułę tylko do polowań we własnym zakresie i nudnych fabuł. Co do poradników, nie wiem po co Ci on - nauka PA jest dosyć prosta i powinnaś to dość szybko ogarnąć.. |
| Temat: Re: Pomoc w tworzeniu forum PBF Nie Paź 21, 2012 5:39 am | |
| Realistyczne w sensie, że wilk nie wyciągnie sobie z pupy miecza czy pistoletu, a potem nie odfrunie na jednorożcu. Porwania oczywiście będą i cały czas myślę czym urozmaicić fabułę. W każdym bądź razie próbuję to wszystko ogarnąć. Verni, a jak zmienić wygląd forum? Nagłówek wiem, ale chodzi mi o jego szerokość, styl i tło. Z góry dziękuję za odpowiedź. To nikt nie chce być panem i władcą swej watahy? | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Pomoc w tworzeniu forum PBF Nie Paź 21, 2012 5:45 am | |
| W takim razie takich for jest mnóstwo i co bardziej zaawansowanie w PBFach userzy się ze mną zgodzą.
Szerokość masz w ustawieniach strony głównej, styl w "stylach", nie wiem dokładnie gdzie, ale jest to osobna zakładka tam po lewej. Tło zmieniasz w edycji stylu, a że się pewnie nie da, bo nie masz dostępu do źródłowych plików, to musisz zrobić to CSSem. |
| | | Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Re: Pomoc w tworzeniu forum PBF Nie Paź 21, 2012 6:25 am | |
| Zaglądnij na Crimson Mist, znajdziesz tam pomoc. Pozdrawiam (: | |
| Temat: Re: Pomoc w tworzeniu forum PBF Nie Paź 21, 2012 6:31 am | |
| Lubelaku niestety nie mam 13 lat tak, więc nie mogę się tam zarejestrować, a jak ostatnio tam byłam - bez rejestracji nie można nić przeczytać. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Pomoc w tworzeniu forum PBF Nie Paź 21, 2012 7:36 am | |
| Wisku, ja chcę być panią watahy |
| Temat: Re: Pomoc w tworzeniu forum PBF Nie Paź 21, 2012 8:12 am | |
| A pomożesz ogarnąć forum? Bo jeżeli nie to fora ze dwora. xD Nie no, przecież wiem, że pomożesz. W takim razie chcesz być panią złego czy neutralnego? Boję się, że (przynajmniej na początku) rządzić będą same baby. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Pomoc w tworzeniu forum PBF Nie Paź 21, 2012 8:34 am | |
| |
| Temat: Re: Pomoc w tworzeniu forum PBF Nie Paź 21, 2012 8:39 am | |
| W takim razie uruchamiam rejestrację na forum dla Ciebie, potem znowu zablokuję. ;3 TEMAT DO ZAMKNIĘCIA! | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Pomoc w tworzeniu forum PBF Nie Paź 21, 2012 10:06 am | |
| http://www.crimson-mist.net/t186-miejsce-na-pytania-niezarejestrowanych Tutaj niezarejestrowani, nawet młodski moga pytać:3 Ale zamykam. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Pomoc w tworzeniu forum PBF | |
| |
| | | | Pomoc w tworzeniu forum PBF | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|