Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Wyświetlanie obrazków - FancyBox | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Mikim7 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Mikim7 Liczba postów : 1222 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Wyświetlanie obrazków - FancyBox Sob Paź 27, 2012 1:43 am | |
| Chciałbym zaproponować instalacje specjalnego modułu, który służy fajnemu prezentowaniu obrazków na forum. Po kliknięciu na mały obrazek, wyskakuje on w ramce na środku, powiększony. Cała reszta strony jest przyciemniona. Daje to na prawdę fajny efekt przy przeglądaniu zdjęć. (Szczególnie jak jest ich więcej niż jedno.) Jeśli chcecie zobaczyć efekt skryptu "na żywo" wejdźcie na http://fancybox.net/ (Oficjalną stronę skryptu). W razie czego służę pomocą przy instalacji Co myślicie? Przyda się? | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Wyświetlanie obrazków - FancyBox Sob Paź 27, 2012 2:13 am | |
| Przydałby się, gdyby pasował do zagrody. ;d |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Wyświetlanie obrazków - FancyBox Sob Paź 27, 2012 4:36 am | |
| Tak to przeglądam i się zastanawiam, czy dałoby radę to wcisnąć w forum... Bo ogólnie "miniatury" zawsze się robią, a dopiero po kliknięciu Powiększają się. Jak jest wyjątkowo duże zdjęcie to jest też obok możliwość zobaczenia całości, która otwiera się w nowej karcie. Ale twój pomysł ciekawy... Jeśli się uda - poszukam dziś kodu i zobaczę, czy byłaby możliwość wciśnięcia. Co do sprawy z PW - też muszę jedną rzecz sprawdzić, i wtedy odpisze Ale wszystko zależy od szybkości neta. | |
| | | Mikim7 ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Wyświetlanie obrazków - FancyBox Sob Paź 27, 2012 4:44 am | |
| Właśnie ten napis i ramka by zniknęła,a zamiast tego była by tylko sama miniaturka. Arvena - napiszę Ci co gdzie trzeba wkleić i zobaczymy jak wyjdzie, jak coś będzie nie tak to zrobimy z powrotem, ok? | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Wyświetlanie obrazków - FancyBox Sob Paź 27, 2012 8:55 am | |
| Mi się pomysł nie podoba, tak to nawet na zmniejszonych coś widać, a przy moim necie i rozdzielczoście rozwaliłoby toto dokładnie wszystko, wiem po hogsmeade i tamtejszych FB. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Wyświetlanie obrazków - FancyBox Sob Paź 27, 2012 9:40 am | |
| Pomysł mi się podoba i uważam, że się przyda |
| | | Mikim7 ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Wyświetlanie obrazków - FancyBox Sob Paź 27, 2012 10:41 am | |
| - EveDallas napisał:
- Mi się pomysł nie podoba, tak to nawet na zmniejszonych coś widać, a przy moim necie i rozdzielczoście rozwaliłoby toto dokładnie wszystko, wiem po hogsmeade i tamtejszych FB.
Chyba nie rozumiesz Miniaturki były by takie same. Ładowałyby się obrazki tak jak teraz tylko w mniejszych rozmiarach. Dopiero po kliknięciu ujrzysz powiększoną wersję. Wpadłem na to jak robiłem spis kart, który nie za fajnie wyglądał w tabeli forum. Skrypt lightboxa - Fancybox jest o tyle fajny, że lekki i sprawny. Jak się go dobrze zainstaluje nie muli. Nadmiar skryptów i gadżetów nie jest najlepszy, bo strona musi zwrócić dużo operacji dla użytkownika przeglądającego, ale takie które wywołuje się zdarzeniem nie obciążają wczytywania się strony Z fancyboxa korzystam na kilku stronach i jest bardzo pomocny! Godny polecenia | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Wyświetlanie obrazków - FancyBox Sob Paź 27, 2012 10:44 am | |
| Mniejsza wersja... jak taka jak jest teraz, to niech d\sobie FB będzie, ale w zamyśle miniaturki to miniaturki... Takie mini. A ja nie mogę używać FB. | |
| | | Melonova Nowy
Nick w grze : Elless Liczba postów : 35 Dołączył : 09/12/2012
| Temat: Re: Wyświetlanie obrazków - FancyBox Nie Gru 09, 2012 9:01 am | |
| Chyba nie pasowało by do stylu zagrody , ale nawet fajny pomysł ;3 | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Wyświetlanie obrazków - FancyBox | |
| |
| | | | Wyświetlanie obrazków - FancyBox | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |