Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Po co jest w sumie Brązowa Odznaka? | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Po co jest w sumie Brązowa Odznaka? Czw Lis 01, 2012 4:45 pm | |
| No to może ja... Po co jest w sumie Brązowa Odznaka? ;b
Pytanie Themmy, napisałe w złym miejscu. | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Po co jest w sumie Brązowa Odznaka? Pią Lis 02, 2012 1:41 am | |
| | |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Po co jest w sumie Brązowa Odznaka? Pią Lis 02, 2012 2:06 am | |
| Brązowa odznaka daje możliwość startu w zawodach startowanie w zawodach powyżej klasy L Oprócz tego, ma się satysfakcję i potwierdzenie swoich umiejętności jeździeckich. Zdając BOJ później jest możliwość zdać srebro i złoto. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Po co jest w sumie Brązowa Odznaka? Pią Lis 02, 2012 2:38 am | |
| W pierwszej kolejności przepraszam za pomyłkę, myślałam, że tam mam zapytać ;b
Dziękuję za odpowiedzi ;* |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Po co jest w sumie Brązowa Odznaka? Pią Lis 02, 2012 5:12 am | |
| - Philipek napisał:
- Brązowa odznaka daje możliwość startu w zawodach startowanie w zawodach powyżej klasy L
Oprócz tego, ma się satysfakcję i potwierdzenie swoich umiejętności jeździeckich. Zdając BOJ później jest możliwość zdać srebro i złoto. Sraly muchy bedzie wiosna. Aby jechać powyżej(ORAZ włącznie z L) klasy L musisz zrobić licencje, w której oceniają Ci styl i technikę. Więc nie ma tak łatwo, że zdajesz i jedziesz wszystkie klasy jak Ci pasuje. Z brązem możesz jechać w sumie regionalne LL(mini LL, L(+licencjat))(bo przecież na zawodach między-stajennych nikt nie patrzy czy masz odznakę i możesz jechać nawet P). Wiesz, bez brązu nie można zdać srebra i złota, więc musem jest jeżeli chcesz jeździć konkursy wyższych klas. No chyba, że się coś pozmieniało i licencji już nie ma, to wtedy zwracam honor. |
| | | Clue Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Clue Liczba postów : 497 Dołączył : 16/09/2011
| Temat: Re: Po co jest w sumie Brązowa Odznaka? Pon Lis 05, 2012 12:59 pm | |
| Cytując PZJ: - Cytat :
- Polski Związek Jeździecki wprowadził w życie z dniem 01.01.2004 system trzystopniowej odznaki jeździeckiej – brązowej, srebrnej i złotej. Jego celem jest podniesienie jakości szkolenia w klubach i sekcjach jeździeckich, poprawa bezpieczeństwa osób uczących się jeździć konno jak i już potrafiących siedzieć w siodle, a także zwrócenie uwagi całego środowiska „koniarzy” na prawidłowe, zgodne z zasadami wiedzy użytkowanie koni.
Dla mnie mówi samo za siebie | |
| | | Melonova Nowy
Nick w grze : Elless Liczba postów : 35 Dołączył : 09/12/2012
| Temat: Re: Po co jest w sumie Brązowa Odznaka? Nie Gru 09, 2012 9:44 am | |
| | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Po co jest w sumie Brązowa Odznaka? Nie Gru 09, 2012 10:02 am | |
| Melonova- Nie ma jak dodawać post w temacie o którym nie ma się pojęcia |
| | | ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Po co jest w sumie Brązowa Odznaka? Nie Gru 09, 2012 10:36 am | |
| O, czyli bez odznaki można w ogóle na jakieś zawody jeździć? To ktoś mnie w błąd wprowadził. Ja jeszcze dodam od siebie, że jak idziesz do nowej stajni i - załóżmy - oni chcą Cię wziąć na lonżę żeby "sprawdzić", a Ty szczerze wolisz teren. Pokazujesz odznakę - już jestem sprawdzona - no i mogą Cię puścić. No chyba, że są podejrzliwi. Takie potwierdzenie umiejętności. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Po co jest w sumie Brązowa Odznaka? Nie Gru 09, 2012 10:39 am | |
| Można na jakieś np. w innej sąsiedniej stajni. Niektóre wymagają, a niektóre robią takie zawody głównie dla zabawy. Jednak w wyższej randze, nie powinno tak byc. |
| | | ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Po co jest w sumie Brązowa Odznaka? Nie Gru 09, 2012 11:03 am | |
| Ah, no i jak się kupuje konia to właściciele dawni często łatwiej oddają konia komuś z odznaką, bo wiedzą, że w dobre ręce | |
| | | koniara5842 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : koniara5842 Liczba postów : 375 Dołączył : 13/02/2013
| Temat: Re: Po co jest w sumie Brązowa Odznaka? Sob Lut 16, 2013 10:15 am | |
| Odznaka dodatkowo świadczy o Twoim doświadczeniu i umiejętnościach. I dla satysfakcji. Można także startować w lepszych zawodach. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Po co jest w sumie Brązowa Odznaka? | |
| |
| | | | Po co jest w sumie Brązowa Odznaka? | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|