Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| HTML! | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
gwiazda2002 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : gwiazda2002 Liczba postów : 1473 Dołączył : 19/12/2011
| Temat: HTML! Czw Lis 08, 2012 9:19 am | |
| Proszę szukam kogoś kto nauczy mnie HTMLa tanio. Proszę obojętnie ile ramek. Dziękuję za każdą pomoc.
| |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: HTML! Czw Lis 08, 2012 9:25 am | |
| Całego HTML? To będzie ciężkie... |
| | | pe$$ia Jedną nogą w ZM
Nick w grze : pe$$ia Liczba postów : 507 Dołączył : 26/10/2011
| Temat: Re: HTML! Czw Lis 08, 2012 11:16 am | |
| vernille, chyba chodzi o podstawy... | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: HTML! Czw Lis 08, 2012 11:21 am | |
| kod HTML opiera się na nawiasach ostrych, tak na wstępie. Zamknięcie każdego znacznika polega na powieleniu znacznika lub w przypadku bardziej rozbudowanych zmian - kodu rozpoczynającego daną zmianę i dodaniem przed literą/literami ukośnika. znacznik B - pogrubienie znacznik I - pochylenie znacznik U - podkreślenie kod FONT - baza kodu do czcionki znacznik COLOR - zmiana koloru znacznik FACE (albo FAMILY w zależności od tego jak piszesz kod) - zmiana czcionki znacznik SIZE - zmiana rozmiaru kod DIV - baza kodu do ramki na Howrse (tabele chyba nie wchodzą, z tego co pamiętam) znacznik WIDTH - zmiana szerokości znacznik HEIGHT - zmiana wysokości znacznik OVERFLOW - przycinanie elementów w bloku (suwak)
pewnie o czymś i tak zapomniałam, wybaczcie, ale piszę z pamięci xD |
| | | Karolina211 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Talunalu Liczba postów : 1018 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: HTML! Sob Lis 10, 2012 2:48 pm | |
| verni, tabele wchodzą, ale działają beznadziejnie :/ i dość często się rozwalają - przynajmniej w przypadku moich prób.
do twojej wypowiedzi dodać można: margin-top - margines od góry margin-left - margines od lewej
czy coś jeszcze? no zapewne tak, ale nie wiem co ;p | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: HTML! | |
| |
| | | | HTML! | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|