| Co madela bazgra na kartkach jak się nudzi :D | |
|
+6Ilikejam lalluna wilczyca1000 zαbαvεcкαα Always Madela 10 posters |
Autor | Wiadomość |
---|
Madela Już coś wie
Liczba postów : 111 Dołączył : 13/04/2011
| Temat: Co madela bazgra na kartkach jak się nudzi :D Pią Lis 16, 2012 12:25 pm | |
| Żeby nie było, że tylko ciągle krytykuję a nic od siebie nie dam Rysowanie to moja pasja, staram się konie przedstawiać z ich całą wspaniałością, gracją, lekkością etc. Jestem świadoma swoich błędów, można krytykować i wytykać wady, byle z umiarem xD ten jest niestety obrócony a ta kartka z napisem "sklep jeździecki OSTROGA.pl" na potrzeby konkursu na fb | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Co madela bazgra na kartkach jak się nudzi :D Pią Lis 16, 2012 12:48 pm | |
| Cieniowanie ok,jedyne do czego mogę się nieco czepić to anatomia |
|
| |
Always Już coś wie
Nick w grze : Always Liczba postów : 129 Dołączył : 26/10/2012
| Temat: Re: Co madela bazgra na kartkach jak się nudzi :D Pią Lis 16, 2012 1:03 pm | |
| Mi się bardzo podoba. Anatomii konia idealnie nie znam, ale człowiek na drugim ma troche spłazczoną twarz | |
|
| |
Madela Już coś wie
| Temat: Re: Co madela bazgra na kartkach jak się nudzi :D Sob Lis 17, 2012 3:27 am | |
| - pysia.. napisał:
- Cieniowanie ok,jedyne do czego mogę się nieco czepić to anatomia
ach ta moja anatomia xD prawda jest taka, że nie znam w niej żanych zasad, jedyne co wiem to tyle co z obserwacji koni na zdjęciach jak i w realu, więc w sumie to polega u mnie na ty " koń ma ma 4 nogi i do tego rozstawione w taki a nie inny sposób" wiesz może gdzie znajdę tak dobry opis anatomii ? | |
|
| |
zαbαvεcкαα Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1087 Dołączył : 08/02/2012
| Temat: Re: Co madela bazgra na kartkach jak się nudzi :D Sob Lis 17, 2012 3:41 am | |
| 2 obrazek, lewe ucho - nie za długie w przeciwieństwie do drugiego? Rysujesz ołówkiem B8 czy wszystkimi B? | |
|
| |
Madela Już coś wie
| Temat: Re: Co madela bazgra na kartkach jak się nudzi :D Nie Lis 18, 2012 5:33 am | |
| - zαbαvεcкαα napisał:
- 2 obrazek, lewe ucho - nie za długie w przeciwieństwie do drugiego?
Rysujesz ołówkiem B8 czy wszystkimi B? mam ołówki 6H-8B ale zazwyczaj rysuję na raz 2H,F,HB,2B,4B,6B,8B | |
|
| |
wilczyca1000 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : wilczyca1000 Liczba postów : 1019 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: Co madela bazgra na kartkach jak się nudzi :D Pon Lis 19, 2012 11:09 am | |
| Ładnie światłocień Ci idzie, ale anatomia leeeży | |
|
| |
Madela Już coś wie
| Temat: Re: Co madela bazgra na kartkach jak się nudzi :D Sro Lis 21, 2012 8:30 am | |
| - wilczyca1000 napisał:
- Ładnie światłocień Ci idzie, ale anatomia leeeży
leży bo w sumie nigdy się jej nie uczyłam zawsze było "tak mniej więcej" | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Co madela bazgra na kartkach jak się nudzi :D Sro Lis 21, 2012 9:16 am | |
| - Madela napisał:
- pysia.. napisał:
- Cieniowanie ok,jedyne do czego mogę się nieco czepić to anatomia
ach ta moja anatomia xD prawda jest taka, że nie znam w niej żanych zasad, jedyne co wiem to tyle co z obserwacji koni na zdjęciach jak i w realu, więc w sumie to polega u mnie na ty " koń ma ma 4 nogi i do tego rozstawione w taki a nie inny sposób" wiesz może gdzie znajdę tak dobry opis anatomii ? Anatomia powinna być w głowie i oczach.Ja robię sobie takie ćwiczenie co jakiś czas.Tj.znajduję zdjęcie konia,patrzę na nie około sekund po czym zamykam oczy I tak co chwila xD Wtedy zamykając oczy już wiesz jakie pozy będą odpowiednie,w odpowiednich proporcjach. |
|
| |
Madela Już coś wie
| |
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Co madela bazgra na kartkach jak się nudzi :D Sro Lis 28, 2012 7:36 am | |
| Z czasem się nauczysz Madelo po swojemu.Życzę powodzenia bo taki talent szkoda by się zmarnował |
|
| |
Madela Już coś wie
| |
| |
lalluna Nowy
Nick w grze : lalluna Liczba postów : 40 Dołączył : 13/08/2012
| Temat: Re: Co madela bazgra na kartkach jak się nudzi :D Nie Gru 02, 2012 9:02 am | |
| | |
|
| |
Ilikejam Nowy
Nick w grze : Ilikejam Liczba postów : 5 Dołączył : 11/12/2012
| Temat: Re: Co madela bazgra na kartkach jak się nudzi :D Wto Gru 11, 2012 3:07 pm | |
| Anatomia konia wydaje mi się jak najbardziej w porządku i całkiem ładny ogólnokształt *.* Ale już mi się nie podoba człowiek :T nieładną ma twarz, powinna pokazana być twarz z profilu ;_;" i rączki też mi się nie podobają ;_; I taka mała wskazówka- wygodniej się ogląda, jeśli prace są w odpowiedni sposób, można by przed wstawieniem pracy obrócić ją | |
|
| |
Madela Już coś wie
| Temat: Re: Co madela bazgra na kartkach jak się nudzi :D Sro Gru 12, 2012 10:18 am | |
| [quote="Ilikejam"]Anatomia konia wydaje mi się jak najbardziej w porządku i całkiem ładny ogólnokształt *.* Ale już mi się nie podoba człowiek :T nieładną ma twarz, powinna pokazana być twarz z profilu ;_;" i rączki też mi się nie podobają ;_; I taka mała wskazówka- wygodniej się ogląda, jeśli prace są w odpowiedni sposób, można by przed wstawieniem pracy obrócić ją no racja że ludzi nie umiem i nie ogarniam :wychodzą zawsze kiepsko, na zasadzie "może nie wygląda to tak tragicznie..." ale są nowe, bez ludzi : ten ma coś mocno nie tak z szyją i głową to wiem na pewno była dla p.Marty i jest teraz u niej, w Jaroszówce ten ma za to dziwny zad, jakiś taki hmm.. no w złym kształcie nie śmiać się z nich bo są chore i dla tego zdeformowane należy im współczuć -:- | |
|
| |
mari0987 Nowy
Liczba postów : 36 Dołączył : 06/01/2012
| Temat: Re: Co madela bazgra na kartkach jak się nudzi :D Sro Gru 12, 2012 10:42 am | |
| Madela, w porównaniu z moim pracami to są piękne *-* | |
|
| |
Madela Już coś wie
| Temat: Re: Co madela bazgra na kartkach jak się nudzi :D Czw Gru 13, 2012 9:20 am | |
| - mari0987 napisał:
- Madela, w porównaniu z moim pracami to są piękne *-*
im dłużej się rysuje i im więcej się wie to tym więcej błędów się widzi ja już rysuję tak ok. dwa i pól roku ale w sumie zawsze patrze na jakiś wzór, bo bez tego się boję co mi wyjdzie :/ z doświadczenia wiem że fajnie się rysuje z kalendarzy, bo duże ładne zdjęcia | |
|
| |
Styks Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Styks Liczba postów : 465 Dołączył : 05/01/2013
| Temat: Re: Co madela bazgra na kartkach jak się nudzi :D Nie Lut 17, 2013 11:36 am | |
| Wow, ślicznie ;* Cieniowanie-super! | |
|
| |
Wild_Horse Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Elsker Liczba postów : 553 Dołączył : 06/02/2013
| Temat: Re: Co madela bazgra na kartkach jak się nudzi :D Nie Lut 17, 2013 12:56 pm | |
| Ten pierwszy ma dziwną dolną szczękę. W drugim ta dziewczyna ma dziwne ręce i o mało sobie nie skręciłam kręgosłupa, prubójąc sie jej lepiej przyjrzeć, a w trzeciej z szyją jest żeczywiście coś nie tak. Do czwartej nic nie mam. | |
|
| |
LoveHorses Nowy
Nick w grze : marysia.ola Liczba postów : 16 Dołączył : 17/03/2013
| Temat: Re: Co madela bazgra na kartkach jak się nudzi :D Nie Mar 17, 2013 9:00 am | |
| Pierwszy jest okey, jedyna rzecz to oko. Drugi koń ma jakby za krótki zad, no i ta twarz człowieka.. Ale cieniowanie git | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Co madela bazgra na kartkach jak się nudzi :D | |
| |
|
| |
| Co madela bazgra na kartkach jak się nudzi :D | |
|