Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Przyrostki i znaki specjalne | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Sheila86 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Sheila86 Liczba postów : 658 Dołączył : 03/07/2011
| Temat: Przyrostki i znaki specjalne Pon Lip 11, 2011 5:40 am | |
| Słuchajcie mam pewien problem. Własnie dziś otrzymałam swoj drugi punkt karmy i chciałam dać moim konikom przyrostek. Cały problem w tym, że chociaż wiem jak dodać przyrostek to nie wiem jak użyć w nim znaków specjalnych. Widziałam że niektórzy mają serduszka i inne dziwne rzeczy w przyrostkach, ja swój chciałam napisać za pomocą run elfickich i... nie mogę. Wychodzi całkowicie normalnie kiedy go wklejam.. tzn wychodzą polskie litery. Nie dawałam zapisz bo oczywiście nie mam pojęcia czy w razie czego można przyrostki edytować. Proszę pomóżcie, chciałabym poznać odpowiedź na oba moje pytania | |
| | | Star-x3 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Star-x3 Liczba postów : 2045 Dołączył : 21/03/2011
| Temat: Re: Przyrostki i znaki specjalne Pon Lip 11, 2011 7:59 am | |
| Odpowiem ci że przyrostki można edytować, więc bez obaw, a co do znaków... Nie wiem, przykro mi | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Przyrostki i znaki specjalne Pon Lip 11, 2011 10:20 am | |
| Gdzieś w windowsie plącze się tablica znaków (choć za chiny nie pamiętam jak się do niej dobrać xD) - wszystko opiera się na kombinacji ALT + określonego numerku | |
| | | Sheila86 Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Przyrostki i znaki specjalne Pon Lip 11, 2011 12:18 pm | |
| oo super, mój mężczyzna (Cholek w grze) mówi, że będzie umiał to znaleźć, więc jeśli faktycznie da się tego użyć tak w grze to może będę miała swój elficki przyrostek Dzięki wielkie :* | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Przyrostki i znaki specjalne Wto Lip 12, 2011 11:28 am | |
| A już znalazłam. Jak masz Viste to Start -> Akcesoria -> narzędzia systemowe -> Tablica znaków PS. Nie gwarantuję, że zadział XD PS2. U kogoś na polskim widziałam u bardzo dużej ilości koni inną czcionkę w imieniu i inną we wpisanym w imieniu potencjale, ale nie mam pojęcia u kogo. jak znajdę to dam link | |
| | | Kraviec Nowy
Liczba postów : 30 Dołączył : 15/06/2011
| Temat: Re: Przyrostki i znaki specjalne Sro Lip 13, 2011 10:30 am | |
| Nic nie zrobisz, w howrse masz domyślną czcionkę przy przyrostkach. Znaki specjalne się da, ale innej czcionki nie zrobisz.
▲ ▲▲ | |
| | | Sheila86 Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Przyrostki i znaki specjalne Sro Lip 13, 2011 11:10 am | |
| Nie dokladnie. Odkryłam że w przypadku przyrostka (nie wiem jak w przypadku imienia, bo się nie miałam czasu jeszcze tym bawić) można użyc innej czcionki, ale tylko z tych, które są w pakiecie Windowsa więc niestety czcionka elficka odpada | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Przyrostki i znaki specjalne Sro Lip 13, 2011 1:10 pm | |
| Jeżeli chciałabyś dać znaki z worda, wyskoczy Ci jakieś dziwne "cóś", bo zazwyczaj windows nie obsługuje wszystkich języków, trzeba sobie dograć, ale to nie zmienia faktu, że jeżeli Ty będziesz widziała znaczki z worda na swoim komputerze, ktoś inny ich nie zobaczy. Nie wiem, jak zrobić przyrostek w języku elfickim, ale mogę pomóc z innymi znakami, podesłać np. generator znaków czy stronę z masą różnych znaczków, które można wkleić w przyrostek. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Przyrostki i znaki specjalne | |
| |
| | | | Przyrostki i znaki specjalne | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|