Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Włamania | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Cobra0x Nowy
Nick w grze : Cobra0x Liczba postów : 41 Dołączył : 09/12/2012
| Temat: Włamania Sro Gru 19, 2012 7:24 am | |
| Witam, Jako że od pewnego czasu mam włamania ze strony dawnej przyjaciółki, chciałam zapytać o radę. Czy powinnam zmienić konto ze stażem ponad 500 na nowe? Wszystkie przedmioty mogę w końcu przesłać, ale ten staż... A może ryzykować wszystkim? Bardzo proszę o pomoc. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Włamania Sro Gru 19, 2012 7:25 am | |
| A hasła nie możesz zmienić? |
| | | Cobra0x Nowy
| Temat: Re: Włamania Sro Gru 19, 2012 7:28 am | |
| ApplePie ona wciąż prosi wujka o to, by się włamał. Mogę całkowicie nowe konto założyć i się do niej nie zbliżać, albo ryzykować. Hasło zmieniałam ok.15 razy i wciąż włamy z jej strony. Skutkuje dopiero straszenie policją... | |
| | | EREIS Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : EREIS Liczba postów : 1094 Dołączył : 19/02/2012
| Temat: Re: Włamania Sro Gru 19, 2012 7:28 am | |
| zmień hasło oraz adres e-mail i nie będzie już więcej włamań a proszenie o włamywanie się wujka traci mi absurdem i lekką koloryzacją ... | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Włamania Sro Gru 19, 2012 7:32 am | |
| No to musi Twojego mejla znać i hasło do niego, i zmienia sobie sama hasła... A co do tego co EREIS powiedziała, to zgadzam się.. |
| | | Cobra0x Nowy
| Temat: Re: Włamania Sro Gru 19, 2012 7:38 am | |
| To powinnam zmienić konto? | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Włamania Sro Gru 19, 2012 9:05 am | |
| Po pierwsze - skąd wiesz, że ci się włamuje? Ginęło coś? Po drugie - włączyłaś komuś współdzielenie? Po trzecie - może zamiast od razu zmieniać konto (skoro tu się włamali to włamią się też na inne) wypróbuj co innego: 1. Antywirus a) jeżeli nie posiadasz - zainstaluj* b) jeżeli posiadasz - zaktualizuj bazę wirusów, po czym przeskanuj kompa z opcją "szczegółowe" 2. Wyczyść ciasteczka (np. programem CCleaner) 3. Usuń hasło z pamięci kompa, jeżeli go tam posiadasz (w firefoxie: narzędzia->opcje->bezpieczeństwo->pokaż hasła. Tam znajdujesz odpowiednie i usuwasz) 4. Zawsze, jak wpisujesz hasło, korzystaj z klawiatury ekranowej (jeśli masz windowsa 7, to wystarczy kliknąć na windowsa w dolnym lewym rogu, a potem napisać "klawiatura". Wyskoczy ci Klikasz po niej myszką i tekst się wpisuje). Klawiatura ekranowa chroni cię przed programami hakerskimi, które wyłapują jakie przyciski wciskasz na klawiaturze. 5. Zmień hasło na poczcie e-mail oraz w howrse. Muszą być nowe, różne dla obu stron. Daj je w miarę długie, dobrze też będzie jeśli powciskasz tam dodatkowe znaki np. kropki, przecinki. 6. Gdy przeglądarka pyta cię, czy ma zapamiętać hasło, zaznaczaj "nigdy" 7. Nie korzystaj z howrse w szkole lub u niepewnych koleżanek Po tym powinnaś mieć bezpieczne konto Ewentualnie możesz na pewien czas wystawić komuś konie oraz kasę do przypilnowania i czekać, czy uda jej się włamać. _____ * Ja posiadam avast free, który stale mi monitoruje oraz Anti-malware, którym dodatkowo skanuję od czasu do czasu. Ogólnie nie powinno się mieć dwóch, bo mogą się "gryźć", ale akurat te dwa się zgrywają | |
| | | Cobra0x Nowy
| Temat: Re: Włamania Sro Gru 19, 2012 10:56 am | |
| LadyArvena Po 1- nie mogłam logować się na konto, czasem ginęły wartościowe rzeczy z CR. Po 2- nie Po 3- 1- antywirus jest. 2- nie ma już ich na pewno (chyba ich nie było) 3- nigdy nie zapisuję 4- komputer wtedy sam się wyłącza xD 5- robię to co miesiąc, po włamie zawsze 6- żadna nowość 7- nie robię tego (w szkole zapisują się hasła u nauczyciela) _____ Dzięki za pomoc- mam nadzieję, że to coś da. | |
| Temat: Re: Włamania Sro Gru 19, 2012 1:37 pm | |
| to takie tyci pytania: skoro nie mogłaś się zalogować na konto to jakim cudem ci się udało na nie zalogować później/teraz?? rzeczy z CR nie giną tylko zmieniają właściciela - sprawdź ich historię, nadal nie wiesz co się z nimi działo?? | |
| | | Cobra0x Nowy
| Temat: Re: Włamania Czw Gru 20, 2012 9:03 am | |
| EREIS- oddała mi konto pod groźbą policji. Owszem, ja wiem kto mi się włamuje. | |
| Temat: Re: Włamania Czw Gru 20, 2012 1:38 pm | |
| policja nic nie zrobi w sprawie konta jeśli jego wartość nie będzie wyższa niż ta z precedensu czyli bodaj 2500zł - wujek raczej o tym wie a w końcu to ponoć on się włamuje ... | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Włamania Czw Gru 20, 2012 10:00 pm | |
| Rada jest prosta - zmienić maila, hasło do hwr i do maila, na takie długaśne tasiemce, i nie zdradzać nikomu. Wujek się włamuje? no proszę Cię, jak zna hasło czy cos to nawet włamanie nie jest. Długie, trudne hasło i brak wejścia do maila - ja mam jeden mail od początku gry, od roku, hasła co prawda zmieniam, ale nie są bardzo długie - 15 znaków, i jakoś nigdy nie smędziłam na włamy.
| |
| | | anusia2011 Nowy
Nick w grze : anusia2011 Liczba postów : 2 Dołączył : 23/12/2012
| Temat: Re: Włamania Wto Gru 25, 2012 9:26 am | |
| Miałam tak samo ze starym kontem z ponad 300 dni stażu . Zmieniali mi hasło co sekundę . Musiałam znowu na nowo odbudować grę . Rób jak chcesz | |
| | | Kemishi Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Koteczka77 Liczba postów : 1026 Dołączył : 18/01/2012
| Temat: Re: Włamania Wto Gru 25, 2012 10:04 am | |
| 1. Zmień hasło na jakieś naprawdę, najdłuższe jak się da, i dużo różnych znaków. Np. coś typu - Cytat :
- ,,#kud@dub%exlololo&^"
. 2. Zmień maila. 3. Używaj klawiatury ekranowej. 4. Ustaw sekretne pytanie, jakiego nikt nie zgadnie. Typu: Pytanie: (34x5:2+54567987-[-730])x1400000000000:478,2378x3489= Odpowiedź: seloblamu Jak ktoś to odgadnie... 5. Jeśli masz możliwość przeniesienia wszystkiego na czym Ci zależy na nowe konto, to to może być najlepsze rozwiązanie. Starego nie usuwaj. Po prostu na nie nie wchodź. 6. Jeśli ona nie ma tam konta, to powiedz jej coś w stylu: - Cytat :
- Jak nie umiesz sama założyć konta, to poproś wujka żeby ci założył, i odwal się od mojego.
7. Zapytaj ją, czemu to robi. Ew. powiedz rodzicom, powinni uwierzyć. 8. Po zmianie hasła, maila itd. trzymaj się od niej z daleka, ani słowa (oprócz pkt. 7). I najważniejsze - skąd wiesz, że to jej wujek? Powiedział ci? Bo mnie się wydaje, że ona cwaniakuje | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Włamania | |
| |
| | | | Włamania | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|