| Nowości na nowy rok | |
|
+27Weel kaprysab Cynamonowa Athi Kemishi EveDallas Ayashi Evelynek Mikim7 Always erreo EREIS Mania123321 safie wiki0396 AyaKey Arrin LadyArvena Minoo Lubelak Hurricane Philipek -Loria- Rooda Klaudiadan Nevarra Estelle 31 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
erreo Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : erreo Liczba postów : 714 Dołączył : 04/07/2012
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Wto Sty 08, 2013 8:51 am | |
| za największy żart uważam powiększenie przedmiotów, jakie posiada koń śmiać mi się chce, gdy patrzę na tę wystawkę chyba wiem, co sama mu dałam, po co je tak eksponują? a czas, konieczny by konia nie przeciążyć maleńki taki, że ciężko znaleźć | |
|
| |
Always Już coś wie
Nick w grze : Always Liczba postów : 129 Dołączył : 26/10/2012
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Wto Sty 08, 2013 8:55 am | |
| Mi się dosyć nie podoba, bo całe główne menu wygląda jak w negatywie O_o no i tak śmiesznie dosyć.. Ale przyzwyczaję się KIEDYŚ | |
|
| |
Mikim7 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Mikim7 Liczba postów : 1222 Dołączył : 22/11/2011
| |
| |
Evelynek Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : aleksandra.j.1 Liczba postów : 744 Dołączył : 30/07/2012
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Wto Sty 08, 2013 8:57 am | |
| - LadyArvena napisał:
- WIELKI PLUS za przedłużoną kasację, o którą parę osób pisało na kontakt
Wygląd wyglądem - da się przyzwyczaić, ale mam dwa zastrzeżenia: 1) Powinni najpierw przeprowadzić ankietę, na czym ludzie grają. Jeśli większość na laptopach, to dla nich ma być wygodniejsza gra. Jeśli na tabletach - to wtedy może być dla nich. 2) większość gier robi dla komórek wersję light - zaznacza sobie ją gracz w ustawieniach i gra. Albo jak w wonderlife - zamiast linku wonderlife.pl ma light.wonderlife.pl. Czyli są dwie wersje wyglądowe. Dlaczego nas zmuszają do przystosowania się do jednej? Ech, imageshack.us też ma wersję mobilną. To czemu howrse nie może mieć? | |
|
| |
Ayashi ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Ayashi Liczba postów : 1087 Dołączył : 13/08/2011
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Wto Sty 08, 2013 9:01 am | |
| Szczerze powiedziawszy... to teraz mi się całkiem odechciało grać. Nie będę ukrywała, że coś tam chcą robić, bo robią, ale zmuszanie wszystkich do korzystania z wersji "łatwiejszej dla tabletów i smartfonów" mnie całkowicie zniechęciło do gry. Jak jeszcze planowałam wrócić, tak widząc te zmiany podziękowałam ;] Nie mam tabletu, więc na jaki ch... grzyb mam mieć wersję tabletową na lapku... Ślepa nie jestem, ekranu nie mam dotykowego, tsssss. | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Wto Sty 08, 2013 10:07 am | |
| A na telefonie jak się cięło tak się tnie, pozdro =.= | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Wto Sty 08, 2013 10:09 am | |
| - Marlenka15 napisał:
- Może kogoś tym postem zdenerwuję, ale muszę to powiedzieć. NIC WAM NIE PASUJE! Zmiana dopiero się zaczęła, a wy już jakieś problemy macie.. W howrse nie grają sami zdrowi gracze. Grają też tacy, co mają problemy ze wzrokiem itp. Widać, że Owilent się staraja poprawić grę chociaż w grafice. Kiedy był stary wygląd było źle. Jest nowy też źle. Jak wam nie pasuje to nie grajcie! Denerwujecie mnie tym wszystkim. "=_=" Skoro taka zmiana wam nie pasuje to jakich zmian byście chcieli?
Rozumiem, ze TY jesteś zachwycona, jak wejdzie kolejna aktualizacja, że wystarczy się zalogować by koń był oporządzony, nakarmiony , sam się wytrenował i sam się wysłał na zawody równiez będzież megaszczęśliwa. Co do nawiązania do osób gorzej widzących - oni mają problem TYLKO z howrse? Z tego co wiem to każda przeglądarka oferuje możliwość powiększenia strony dla takich osób, w windowsie jest również narzędzie lupy... Smartfona nie mam, tableta nie mam, w niczym ekrany dotykowego do macania. Więc po kiego mi większe przyciski? Po to tylko by zapchać pół ekranu? | |
|
| |
Kemishi Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Koteczka77 Liczba postów : 1026 Dołączył : 18/01/2012
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Wto Sty 08, 2013 10:10 am | |
| Zmiany przyjemne. Czasem w szkole korzystam na smartfonie, a trafienie w strzałki przy koniach to była męka. Sprawdzałam dzisiaj - faktycznie wygodniej. Myślę, że narzekanie ,,ale okropne, bazgroły pięciolatka, łe, łe, łe" jest trochę przesadzone. Nie podoba mi się jedynia konstrukcja przejażdżek - sześć kwadratów, cztery przejażdżki, i od razy się zdradzili z jednym ,,wzorem". Ogólna strona konia. Gdy najedzie się na strzałkę, pokazuje się opcja dot. wyglądu strony konia (animacje, otoczenia, maści, imię). - Spoiler:
Sprawdziłam mój regulamin. Gdybym coś piła, miałabym cały mokry monitor. KLIK. Dawniej: KLIK A tak wyglądają prezentacje z podstronami: KLIK Przegięli Oni chyba sobie jaja (za przeproszeniem) robią... KLIK
Ostatnio zmieniony przez Kemishi dnia Wto Sty 08, 2013 10:47 am, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Minoo Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Minoo Liczba postów : 652 Dołączył : 30/12/2012
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Wto Sty 08, 2013 10:46 am | |
| | |
|
| |
Athi Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Foxtrot Liczba postów : 534 Dołączył : 03/11/2011
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Wto Sty 08, 2013 11:05 am | |
| Mi nie przypadło do gustu. Te przyciski są za duże, poprzednio całość wyglądała jakoś tak estetyczniej. Owszem, może i mogłabym grać w howrse (w szkole jest wifi) ale jakoś nie widzę takiej potrzeby. Jak ktoś już nie może nie wytrzymać kilku godzin bez howrse to na prawdę nie zazdroszczę. | |
|
| |
EREIS Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : EREIS Liczba postów : 1094 Dołączył : 19/02/2012
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Wto Sty 08, 2013 11:19 am | |
| ja nie kumam po kiego grzyba powiększać i tak już wielką ikonkę karmienia a zostawić w środku malutkie pole wyboru ilości siana czy owsa czy rodzaju mieszanki, to samo tyczy się długości przebywania konia na pastwisku czy w boksie, toż to jakaś kompletna bzdura | |
|
| |
wiki0396 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : wiki0396 Liczba postów : 334 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Wto Sty 08, 2013 11:22 am | |
| zgadzam się z tobą, ale reszta może być | |
|
| |
Cynamonowa Nowy
Nick w grze : kleopatra365 Liczba postów : 3 Dołączył : 17/12/2012
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Wto Sty 08, 2013 12:02 pm | |
| Nowa grafika mnie przeraża, czy ktoś narzekał na starą? | |
|
| |
kaprysab Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : kaprysab Liczba postów : 821 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Wto Sty 08, 2013 12:08 pm | |
| mi na tablecie przeszkadzalo jedynie to ze te male kropki przy karmieni tu dzież ilość siana było ciężko kliknąći nie mogłam wybierać np. 3,5 tylko 3 lub 4 to mogli zmienic a ikonki są za duże choć ja ślepa jestem | |
|
| |
Weel Nowy
Nick w grze : weel Liczba postów : 31 Dołączył : 06/10/2011
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Wto Sty 08, 2013 12:26 pm | |
| Zmiany, oprócz wyglądu, na plus. Lepsze strzałki do przełączania konia, to fakt. Tyle tylko, że pasek na górze mogli zostawić, a wszystko na stronie konia jest za duże, tzn. te boczne paski i przedmioty, a np. czas dalej nie rzuca się w oczy. Cóż, w innych krajach jest więcej kupowanych i używanych tabletów i smartfonów; co więc będą patrzeć na "Polaczki biedaczki"? W gruncie rzeczy dotykowe ekrany to przyszłość i może już chcą pokazać, jacy to oni nowocześni. | |
|
| |
Asek33k Już coś wie
Liczba postów : 134 Dołączył : 10/06/2012
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Wto Sty 08, 2013 12:58 pm | |
| jako użytkownik netbooka (małe nic) stanowczo protestuje | |
|
| |
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Wto Sty 08, 2013 1:27 pm | |
| - Marlenka15 napisał:
- W howrse nie grają sami zdrowi gracze. Grają też tacy, co mają problemy ze wzrokiem itp.
Po pierwsze - jak ktoś ma problemy ze wzrokiem, to powinien nosić okulary. Jeśli pomimo nich nie widział przycisków - zmienić na silniejsze szkła. Jeśli niezależnie od okularów niewiele widzi - to z daleka od komputera! Po co sobie ma jeszcze oczy do końca zepsuć jakąś grą? Po drugie - oni nie napisali, że to dla ludzi z gorszym wzrokiem, tylko że chcą dostosować do tabletów. A narzekamy, bo większość z nas gra na kompach. I inne gry jakoś potrafią zrobić dwie skórki (jedna dla kompów, druga dla komórek), a howrse jak zwykle wydziwia... | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Wto Sty 08, 2013 1:30 pm | |
| - LadyArvena napisał:
- Oni nie napisali, że to dla ludzi z gorszym wzrokiem, tylko że chcą dostosować do tabletów. A narzekamy, bo większość z nas gra na kompach. I inne gry jakoś potrafią zrobić dwie skórki (jedna dla kompów, druga dla komórek), a howrse jak zwykle wydziwia...
Tak jak napisałaś howrse powinno zrobić dwie skórki ale dla nich to jak zwykle za dużo pracy |
|
| |
erreo Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : erreo Liczba postów : 714 Dołączył : 04/07/2012
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Wto Sty 08, 2013 2:03 pm | |
| - LadyArvena napisał:
- a howrse jak zwykle wydziwia...
zamarzył mi się avatar z tym zdaniem ogółem rzecz biorąc, najtrafniejsze podsumowanie dzisiejszych zmian | |
|
| |
Karolina211 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Talunalu Liczba postów : 1018 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Wto Sty 08, 2013 2:18 pm | |
| - Kemishi napisał:
Sprawdziłam mój regulamin. Gdybym coś piła, miałabym cały mokry monitor. KLIK. Dawniej: KLIK A tak wyglądają prezentacje z podstronami: KLIK Przegięli
Oni chyba sobie jaja (za przeproszeniem) robią... KLIK Wystarczy być mądrzejszym od systemu i zrobić dodatkowe przekierowanie, nie żebym się chwaliła swoją pomysłowością XD KLIK Natomiast nie zawsze mi wyskakuje ta howrsowska etykietka. Czasem strona otwiera mi się w nowej karcie. Nie wiem, od czego to zależy. To jest chyba najgorsza zmiana... | |
|
| |
Evelynek Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : aleksandra.j.1 Liczba postów : 744 Dołączył : 30/07/2012
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Wto Sty 08, 2013 2:26 pm | |
| Wiecie co. Po tych zmianach mam ochotę rozwalić monitor tam, gdzie Howrse dało te swoje badziewne przyciski. Może i na telefon i tablet dobre, ale na kompa za duże. No i ta cała howrse'owska etykietka. Jednym słowem: załamka | |
|
| |
Sathilia Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Sathilia Liczba postów : 352 Dołączył : 20/08/2011
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Wto Sty 08, 2013 5:05 pm | |
| Do howrse zniechęciłam się już jakiś czas temu, a dzięki tym zmianom zniechęciłam się jedynie jeszcze bardziej. Dobra, fajnie, że idą z duchem czasu i zrobili wersję przystosowaną do smartfonów i tabletów, tylko dlaczego ja korzystając z laptopa jestem także zmuszona do tej właśnie wersji? Dla mniejszych ekraników to wygoda, ale nie dla 15,4" ekranu laptopa, gdzie, jak dla mnie, wszystko jest po prostu za wielkie. Ślepa nie jestem. Jakby naprawdę nie można było zrobić osobnego wyglądu dostosowanego do urządzeń mobilnych. W pełni zgadzam się tu ze stwierdzeniem, że howrse jak zwykle wydziwia.
A tej notki po otwarciu zewnętrznego linka, to większej się nie dało zrobić. Już chyba lepsze byłoby okienko ostrzegające o tym, że opuszcza się stronę. No, ale co ja chcę, to przecież howrse jest... | |
|
| |
Asek33k Już coś wie
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Sro Sty 09, 2013 2:32 am | |
| Weszłam na howrse z komórki i ja między starym a nowym interfejsem nie widze żadnej różnicy, a według mnie na tą mobilną wersje powinni wymyślić nowe przyciski do karmienia bo jedna i druga "metoda zmiany czasu trwania akcji" do dotykowych sprzętów (przynajmniej telefonów) nie jest zbyt dobra.
Ostatnio zmieniony przez Asek33k dnia Sro Sty 09, 2013 8:03 am, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
_pati201_ Już coś wie
Nick w grze : _pati201_ Liczba postów : 287 Dołączył : 23/07/2012
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Sro Sty 09, 2013 7:13 am | |
| - Sathilia napisał:
Jakby naprawdę nie można było zrobić osobnego wyglądu dostosowanego do urządzeń mobilnych.
A tej notki po otwarciu zewnętrznego linka, to większej się nie dało zrobić. Już chyba lepsze byłoby okienko ostrzegające o tym, że opuszcza się stronę. No, ale co ja chcę, to przecież howrse jest... [/b] No bo po co? Po co graficy maja się trudzić? No bo przecie jeżeli chcemy grać to musimy wytrzymać....no bo jeżeli ileś procent odejdzie, elita itak, i tak zostanie. Co za różnica czy 10 osób więcej czy mniej, jeżeli masowo nie kupują kuponów? [ironia] | |
|
| |
Asek33k Już coś wie
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Sro Sty 09, 2013 8:02 am | |
| ?
Ostatnio zmieniony przez Asek33k dnia Sro Sty 09, 2013 8:12 am, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
safie Już coś wie
Nick w grze : safie Liczba postów : 122 Dołączył : 25/12/2012
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Sro Sty 09, 2013 8:06 am | |
| Assek, ale to tylko chwilowa możliwość. Na 19 calowym monitorze to jest dalej byyycze i oczy bolą :/ | |
|
| |
Asek33k Już coś wie
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Sro Sty 09, 2013 8:15 am | |
| No, teraz już wiem. Kwadracików to nie usunie ale troche je zmniejszy | |
|
| |
Athi Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Foxtrot Liczba postów : 534 Dołączył : 03/11/2011
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Sro Sty 09, 2013 8:17 am | |
| - safie napisał:
- Assek, ale to tylko chwilowa możliwość. Na 19 calowym monitorze to jest dalej byyycze i oczy bolą :/
Mam taką samą rozdzielczość i z całego serca Cię popieram. Niby da się Ctrl i -, ale czcionka jest wtedy dziwnie rozmazana. | |
|
| |
safie Już coś wie
Nick w grze : safie Liczba postów : 122 Dołączył : 25/12/2012
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Sro Sty 09, 2013 8:20 am | |
| - Athi napisał:
- safie napisał:
- Assek, ale to tylko chwilowa możliwość. Na 19 calowym monitorze to jest dalej byyycze i oczy bolą :/
Mam taką samą rozdzielczość i z całego serca Cię popieram. Niby da się Ctrl i -, ale czcionka jest wtedy dziwnie rozmazana. ja właśnie mam ctrl -, ale mało to daje. Komuś jeszcze się rozwalają przyciski przy braku siodeł itp.? | |
|
| |
wiki0396 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : wiki0396 Liczba postów : 334 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: Nowości na nowy rok Sro Sty 09, 2013 8:32 am | |
| mi tak się dzieje przy wszystikm jak powiększam, bo nagle mi wszystko zmalało, a tak w ogóle to coraz bardziej mnie denerwują zmiany, czemu nie mogę podawać mojego loginu na howrse poza grą? | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Nowości na nowy rok | |
| |
|
| |
| Nowości na nowy rok | |
|