Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| My Otaku | |
|
+19Dżemik Tysia1996 Temperance olenka123 Nefumi Takashiro Kirara Maliya Broszka Katrina123 Mononoke Hime Pani_Snow Aglyss wercia d Ejli Layzy PlaybackJunkie8 Asiaa. Christie 23 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
PlaybackJunkie8 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Julis Liczba postów : 1483 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: My Otaku Pon Sie 26, 2013 1:31 pm | |
| Dzisiaj skończyłam pierwszy sezon Kuroshitsuji. Arrrgh. | |
| | | Pani_Snow W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Kokoni5 Liczba postów : 375 Dołączył : 26/05/2013
| Temat: Re: My Otaku Nie Paź 13, 2013 9:19 am | |
| Zaczęłam oglądać Soul Eater'a Kid jest najlepszy XD - Ogier12 napisał:
- Co do Hetali - na filmwebie widziałem że jest ich kilka i nie wiem które mam obejrzeć najpierw :/
Zacznij od "Axis Powers Hetalia" potem "World Series", a na końcu "Beautiful World". Na Shinden Anime Info są wsztkie odcinki ( poza BW ). | |
| | | PlaybackJunkie8 Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: My Otaku Nie Paź 13, 2013 10:45 am | |
| Shinden ma wkurzające playere, które lubią się często zacinać. :c Polecam obejrzeć na kreskowki.fani.pl, ale nie wiem, czy Hetalia będzie. :3 Jakiś czas temu skończyłam Kuroshitsuji II i OVA, potem zaczęłam Wolf's Rain, ale na razie nie chce mi się oglądać, więc stoję na chyba ósmym odcinku. :3 | |
| Temat: Re: My Otaku Nie Paź 13, 2013 11:42 am | |
| - PlaybackJunkie8 napisał:
- Shinden ma wkurzające playere, które lubią się często zacinać. :c (...)
Mnie to nie dziwi, że się zacinają, te player'y są zazwyczaj z tanich rosyjskich stron | |
| Temat: Re: My Otaku Nie Paź 13, 2013 1:17 pm | |
| No, więc właśnie. :3 Mnie te playere wykańczały psychicznie. :c Jeśli czegoś nie ma na 100 % na YT - dopiero wtedy szukam na stronach z anime. :3 Na YT najłatwiej i najwygodniej mi się ładuje. | |
| Temat: Re: My Otaku Nie Paź 13, 2013 2:13 pm | |
| - PlaybackJunkie8 napisał:
- No, więc właśnie. :3 Mnie te playere wykańczały psychicznie. :c Jeśli czegoś nie ma na 100 % na YT - dopiero wtedy szukam na stronach z anime. :3 Na YT najłatwiej i najwygodniej mi się ładuje.
A ja zawsze wchodzę na shinden, bo anime które oglądam zostały na YT usunięte ( i nie mogę nadrobić tych 2 odcinków BW u_u ). Mam zamiar obejrzeć "Full Metal Panic" i spróbuję to obejrzeć na czymś innym niż Shinden ( bo dużo tego w innych źródłach ). Na SA wnerwiają mnie niemiłosiernie te "Upload tylko dla Shinden Anime Info, serdecznie zapraszamy" >:U. | |
| Temat: Re: My Otaku Pon Paź 14, 2013 4:37 am | |
| Ja tak miałam z Junjou Romanticą. Oglądam sobie drugi sezon, na następny dzień paczę - nie ma. ;.; Ten uploader na YT został skasowany przez plagiat czy coś. ;~; I poszłam na Shinden i nie dokończyłam już, Shinden odebrał mi chęć do anime. :C | |
| Temat: Re: My Otaku Pon Paź 14, 2013 8:06 am | |
| Dlatego ja pierwsze 84 odcinki APH Obejrzałam na YT, potem niestety usunęli z serwera i Obejrzałam na Shinden, a odcinki specjalne łatwo znalazłam na Tumblr. A tak zbaczając z tematu: Od którego Full Metal Panic mam zacząć? ._. | |
| Temat: Re: My Otaku Pon Paź 14, 2013 11:25 am | |
| To na Tumblrze da się oglądać? : o Co do Full Metalu - nie znam się na tym, ale przeszukałam Google i znalazłam to - KLIK!. Niby jest z 2007 roku, ale sprawdziłam na Tanuki Anime, czy od tego czasu były jakieś nowe serie i nie było, więc chyba jest okay. :3 Były tylko dwa odcinku specjalne jeszcze. | |
| | | Tysia1996 Nowy
Nick w grze : Tysia1996 Liczba postów : 26 Dołączył : 27/01/2014
| Temat: Re: My Otaku Sro Sty 29, 2014 3:46 am | |
| Ja jestem dość dużą fantą i Yaoistką^^ ;PP Hehe... polecam: 1. Naruto i Naruto Shippuden 2. FMA I FMA BROTHERHOOD 3. Ao no Exorcist 4. Kuroshitsuji i Kuroshitsuji II 5. Kuroko no Basuke lub Basket :)Są 2 serie 6. BLEACH!!! Ja osobiście wariuję i czekam na ciąg dalszy bo seria 1 została wydana! 7. Saiunkoku Monogatari 8. Code Geass i Code Geass II 9. Legen Of Duo 10. Belzebub 11. Free 12. Kamisama Hajimemashita 13. Sekaiichi Hatsukoi 1 i 2 14. Hakuoki Remeiroku 1 i 2 Polecam wszystkie te anime oraz wiele wiele więcej an shinden XD Mogłabym spokojnie jeszcze z 30 pozycji dopisać ;P A i polecam też różne filmowe dodatki do Bleacha i Naruto oraz więcej. ;P | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: My Otaku Sro Sty 29, 2014 5:35 am | |
| Generalnie nie przepadam za anime, sama nie wiem czemu, czy to z powodu ludzi którzy je uwielbiają i czasem przesadzają, czy z samego powodu kreski która czasem mnie denerwuje.
Ale, przyznam, lubię Claymore i Van Helsinga. |
| Temat: Re: My Otaku Sro Cze 25, 2014 8:38 am | |
| Właśnie skończyłam oglądać Wolf's Rain, zaczęłam dawno temu i przerwałam na piętnastym odcinku, wczoraj i dzisiaj obejrzałam do końca. Przy ostatnich trzech odcinkach... Jezu, ile razy był beczing. 3 Nigdy więcej takich anime. /////3 Kocham to, okej. 3 | |
| | | Dżemik Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : JadeXDD Liczba postów : 2112 Dołączył : 13/10/2012
| Temat: Re: My Otaku Sro Cze 25, 2014 12:23 pm | |
| Do tej pory obejrzałam tylko 2 anime - Kuroshitsuji i Shingeki no Kyojin. Co do anime to jestem wybredna. Zazwyczaj kończę oglądać na 1 odcinku. Teraz oglądam Corpse Party. A co do mang to jeszcze żadnej nie czytałam. W piątek kupię jakąś na yatta.pl. Tyle, że nie wiem jaką. Znacie jakieś fajne (tylko proszę, żeby była do kupienia na yattcie)? | |
| | | mikerowave Główny Grafik
Liczba postów : 1075 Dołączył : 14/07/2013
| Temat: Re: My Otaku Sro Cze 25, 2014 12:29 pm | |
| - Dżemik napisał:
- A co do mang to jeszcze żadnej nie czytałam. W piątek kupię jakąś na yatta.pl. Tyle, że nie wiem jaką. Znacie jakieś fajne (tylko proszę, żeby była do kupienia na yattcie)?
Poleciłabym Ci Fullmetal Alchemist, Shaman King (nie wiem czy jest na yattcie) lub Death Note. FMA jest dość drogie. ;-; Ale opłaca się. <3 | |
| Temat: Re: My Otaku Sro Cze 25, 2014 1:04 pm | |
| FMA nie jest drogie, jedna z tych tańszych mang, bo ma mniejszy format. Tyle tylko, że ma 27 tomów (mam u siebie całą kolekcję. <3). Jeśli zna się angielski chociaż podstawowo, można czytać po angielsku mangi, które są zlicencjowane w Polsce (np. właśnie FMA, Kuroshitsuji, Death Note). Będę taka miła, że aż podam wam strony, na których czytam i do których linki zbierałam dosyć długo. ._. Doliczcie do tego tysiące stron z grupami skanlacyjnymi (które dodają na niżej wymienione serwisy, jest ich wiele, wystarczy spojrzeć na [przykładowo] polecane u hayate.pl), tłumaczenia na tumblrze czy facebooku. Wcale nie trzeba kupować mang w ciemno (bo w sumie nigdy się nie jest pewnym, czy daną serię się polubi). :3 Strony do czytania mang: ~ polskie: centrum-mangi.pl, manga-lib.pl. ~ angielskie: mangareader.net, mangahere.co, mangafox.me, goodmanga.net, mangastream.com, mangabb.me, mangaeden.com, mangavolume.com, mangadoom.com, mangashare.com, mangago.com, onemanga.me, unixmanga.com, manga.animea.net, mangahead.com, shonenjump.com, mangachapter.net, mangapark.com, manga2u.me, tenmanga.com, anymanga.com, kissmanga.com, jpmanga.com, batoto.net, mangareado.com. Jeśli ktoś zna jeszcze jakieś poza tymi (nie chodzi o strony grup skanlacyjnych) to proszę o podanie ich. Uzupełnię wtedy tę listę. | |
| | | Dżemik Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : JadeXDD Liczba postów : 2112 Dołączył : 13/10/2012
| Temat: Re: My Otaku Sro Cze 25, 2014 1:39 pm | |
| - Akise napisał:
- Dżemik napisał:
- A co do mang to jeszcze żadnej nie czytałam. W piątek kupię jakąś na yatta.pl. Tyle, że nie wiem jaką. Znacie jakieś fajne (tylko proszę, żeby była do kupienia na yattcie)?
Poleciłabym Ci Fullmetal Alchemist, Shaman King (nie wiem czy jest na yattcie) lub Death Note. FMA jest dość drogie. ;-; Ale opłaca się. <3 FMA na yattcie kosztuję 12-15 zł (zależy jaki tom). Shaman King na yattcie jest, ale sprowadzane, więc nie po polsku. Death Note też jest. Wezmę albo FMA albo Death Note. Jeszcze pomyślę. :3 | |
| | | mikerowave Główny Grafik
Liczba postów : 1075 Dołączył : 14/07/2013
| Temat: Re: My Otaku Sro Cze 25, 2014 1:42 pm | |
| - Dżemik napisał:
- Akise napisał:
- Dżemik napisał:
Poleciłabym Ci Fullmetal Alchemist, Shaman King (nie wiem czy jest na yattcie) lub Death Note. FMA jest dość drogie. ;-; Ale opłaca się. <3 FMA na yattcie kosztuję 12-15 zł (zależy jaki tom). Shaman King na yattcie jest, ale sprowadzane, więc nie po polsku. Death Note też jest. Wezmę albo FMA albo Death Note. Jeszcze pomyślę. :3 Cooo? ;o; Jak ja patrzyłam na yattcie to FMA było po 44 zł. ;-; | |
| | | 03Mika2002 Nowy
Nick w grze : Mika. Liczba postów : 7 Dołączył : 10/02/2013
| Temat: Re: My Otaku Czw Gru 04, 2014 11:03 am | |
| Coś co mogłabym polecić: Aldnoah.Zero Owari no seraph Mirai Nikki Hotarubi no mori e ♥♥♥♥♥
Ostatnio zmieniony przez 03Mika2002 dnia Czw Kwi 30, 2015 1:40 pm, w całości zmieniany 2 razy | |
| | | Danonek VIP
Nick w grze : Danonek Liczba postów : 48 Dołączył : 19/08/2014
| Temat: Re: My Otaku Pią Sty 09, 2015 1:36 pm | |
| Jako anime polecam Ouran High School Host Club, Kaichou wa-Maid sama!, Toradora, a z mang polecę All you need is kill, Ścieżki Młodości i Orange :3 | |
| | | Yamishi Raczkujący
Nick w grze : ◞Uszatka◟ Liczba postów : 56 Dołączył : 09/03/2012
| Temat: Re: My Otaku Sob Lip 04, 2015 4:53 pm | |
| Najpiękniejsza manga jaką czytałam to Opowieść Panny Młodej. Pięknie wykonana, a i ciekawą historię opowiada. Opartą o fakty historyczne.
Z anime najbardziej lubię i polecam: - Magi - the Labyrinth (Kongdom) of Magic - Mahou Shoujo Madoka Magika - Sword Art Online (fabuła raczej prosta, ale mi osobiście się podoba) - Elfen Lied | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: My Otaku | |
| |
| | | | My Otaku | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|