Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

GIMP - Problem z obrazkiem

Go down 
3 posters
AutorWiadomość
Nunnally
Nowy
Nunnally

Nick w grze : Luiza26
Liczba postów : 27

GIMP - Problem z obrazkiem Empty
PisanieTemat: GIMP - Problem z obrazkiem   GIMP - Problem z obrazkiem I_icon_minipostSob Lut 02, 2013 3:47 am

Mam pewien problem z Gimp'em.
Otóż zawsze gdy chcę pokolorować, tudzież zamazać jakiś obszar, nie mogę tego zrobić do końca.

Słyszałam, że jest to spowodowane "wygładzaniem".
Jak taka opcje można wyłączyć?
GIMP - Problem z obrazkiem Nnnnni

Będę niezmiernie wdzięczna, jeśli ktoś mi pomoże.
Ps. Przepraszam, że nie wstawiłam żadnego przykładowego zdjęcia z koniem, nie posiadam jako takiego. Neutral
Powrót do góry Go down
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

Nick w grze : Nevarra
Liczba postów : 2774

PisanieTemat: Re: GIMP - Problem z obrazkiem   GIMP - Problem z obrazkiem I_icon_minipostSob Lut 02, 2013 4:02 am

1. Jeśli lineart jest w png to na kolor przeznaczasz warstwę pod nim i ręcznie maziasz do konturu
2. Druga opcja to zaznaczanie różdżką i przytrzymując wciśnięty lpm przesuwasz ją w dół (zaznaczenie zacznie się odrobinę zwiększać i powoli obejmie odpowiedni kontur)
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=42994
Nunnally
Nowy
Nunnally

PisanieTemat: Re: GIMP - Problem z obrazkiem   GIMP - Problem z obrazkiem I_icon_minipostSob Lut 02, 2013 4:13 am

Nevarra napisał:
1. Jeśli lineart jest w png to na kolor przeznaczasz warstwę pod nim i ręcznie maziasz do konturu
2. Druga opcja to zaznaczanie różdżką i przytrzymując wciśnięty lpm przesuwasz ją w dół (zaznaczenie zacznie się odrobinę zwiększać i powoli obejmie odpowiedni kontur)
Dziękuję, Nevarra, ale słyszałam, że można wyłączyć tą opcję, wiesz może jak?
Powrót do góry Go down
Nunnally
Nowy
Nunnally

PisanieTemat: Re: GIMP - Problem z obrazkiem   GIMP - Problem z obrazkiem I_icon_minipostSob Lut 02, 2013 4:38 am

Gdy chcę pokolorować obrazek z przezroczystym tłem np. na turkusowo, za każdym razem do każdego koloru jest szary, czy ktoś wie, co mogę zrobić?
Powrót do góry Go down
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

Nick w grze : Nevarra
Liczba postów : 2774

PisanieTemat: Re: GIMP - Problem z obrazkiem   GIMP - Problem z obrazkiem I_icon_minipostSob Lut 02, 2013 6:35 am

Nigdy nie próbowałam, jakoś niespecjalnie mi to przeszkadza w użytkowaniu.

Otwórz ten sam obrazek w paincie i raz jeszcze zapisz jako jpg. A potem normalnie odpal w gimpie
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=42994
Anke5
Już coś wie
Anke5

Nick w grze : Anke5
Liczba postów : 198

PisanieTemat: Re: GIMP - Problem z obrazkiem   GIMP - Problem z obrazkiem I_icon_minipostSob Lut 02, 2013 10:12 am

Gdy chcę pokolorować obrazek z przezroczystym tłem np. na turkusowo, za każdym razem do każdego koloru jest szary, czy ktoś wie, co mogę zrobić?

A propo tego pytania to chodzi ci o to, że wybierasz jakiś kolor, a i tak rysuje Ci na szaro? Bo jeśli tak jest to być może musisz zmienić w kolorach. Miałam podobny problem tyle, że nie w gimpie, a w PhotoShopie, ale wydaje mi się, że zmiana w ustawieniach kolorów powinna pomóc.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1221735
Sponsored content

PisanieTemat: Re: GIMP - Problem z obrazkiem   GIMP - Problem z obrazkiem I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

GIMP - Problem z obrazkiem
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Gimp- problem...
»  Tekst potem pokazuje pod obrazkiem :( dlaczego tak się dzieje ??
» W prezentacji html tekst potem pokazuje pod obrazkiem :( Dlaczego ?
» GIMP
» Gimp ?

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: