| Kolejne uproszczenia - International | |
|
+12Avada avrilka MsMaja Kemishi Malto Arrin Kazuyuki Karolina211 LadyArvena EREIS kaprysab Mirmil 16 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Mirmil Moderator
Nick w grze : Mirmil Liczba postów : 291 Dołączył : 28/11/2012
| Temat: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 6:24 am | |
| Na Internationalu weszła dzisiaj nowa szata a znią kolejne uproszczenie gry. Już nie musimy się zastanawiać czy konia położyć spać na łące czy też dać go do boksu. Kładziemy go spać i tyle. W zamian dostajemy "piękny" zegar odliczający czas snu konia. Ech ... | |
|
| |
kaprysab Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : kaprysab Liczba postów : 821 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 6:48 am | |
| Jak na te zmiany patrze to zegar jest fajny ale te duze ikony eq czy kuponow a trenig do przesady za prosty do niczego te zmiany trening konia 2,3,4,5. Nie wiem niech w ogole zrobia tak ze kon sie sam trenuje
Ostatnio zmieniony przez kaprysab dnia Wto Lut 12, 2013 6:55 am, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
EREIS Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : EREIS Liczba postów : 1094 Dołączył : 19/02/2012
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 6:49 am | |
| przecież to jest nam tak potrzebne, bez tego nie da się przeżyć ... No ale wielcy tej gry wiedzą najlepiej jakie rzeczy są ważne a jakie ważniejsze, bo po co się zająć ważnymi sprawami jak choćby to aby do ceny lekcji nie wliczał się tylko poziom ujeżdżenia ... ech | |
|
| |
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 7:39 am | |
| No bez jaj... Może jeszcze kliknę "nakarm" i nie trzeba będzie wybierać ilości, bo teraz dzieciaki nie wiedzą ile trzeba i konie chude/przekarmione chodzą? Te wielkie equus... Kurczę, dla kogo to? Za to zabrano przycisk "pomoc". Czyżby nikt nie korzystał? | |
|
| |
Karolina211 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Talunalu Liczba postów : 1018 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 7:48 am | |
| - Cytat :
- Today we are pleased to present some new features that have been added to Howrse!
Here is a list of a few of the changes that have been introduced: - Horses go to sleep with a single click, like on Howrse Cup. - You can chose the option to train your horses in a single click, in your account settings. - Some more interface improvement are introduced to follow the last update to the horse's pages. - Forum activity is reviewed to be displayed as little stars. And many more features that you can discover by taking a look at the change log page. We hope you'll enjoy these new features! Best Wishes The Howrse Team Czyli po mojemu: Dziś mamy przyjemność przedstawić kilka nowych funkcji, które zostały dodane do Howrse! Oto lista tych kilku zmian, które zostały wprowadzone: - Konie idą spać za pomocą jednego kliknięcia, jak na Howrse Cup - Możesz wybrać opcję treningu swoich koni za pomocą jednego kliknięcia, w ustawieniach konta - Został wprowadzony nowy wygląd, podążając za ostatnimi zmianami wyglądu strony konia - Aktywność na forum jest wyświetlana jako małe gwiazdki I wiele innych, które można znaleźć w Dzienniku Zmian. Mamy nadzieję, że podobają ci się nowe funkcje! Zespół Howrse ZMIANY W WYGLĄDZIE Na pierwszy rzut oka widać, że zmieniła się, i to bardzo, wielkość Equus, Kuponów i czasu... Zmienił się wygląd stron przedmiotów z Czarnego Rynku. Jest inny wygląd filtrów na sprzedażach i przy rejestracji konia w OJ. Inaczej wyglądają strony koni w Schronisku i w Niebie. Generalnie zmienił się wygląd strony. Equus mają nową ikonkę. ZMIANY W ZAJMOWANIU SIĘ KONIEM Po położeniu konia spać wyświetli nam się licznik - odlicza czas do postarzenia konia i znajduje się pomiędzy ramkami "Noc" i "Historia". Jeśli koń nie jest zarejestrowany w OJ w tym miejscu pojawia się informacja, że trzeba go zarejestrować. Konie, które nie zostały postarzone lub położone spać wśród naszych koni będą oznaczone ikonką . Co do tej zmiany z treningiem, działa to tak, że po ustawieniu w "Moje konto" np. 3 godzin nie możemy wybrać czasu na stronie konia - po prostu klikamy + obok umiejętności i odbywa się trzygodzinny trening. Po najechaniu na ten + dowiemy się ile energii zostanie zużyte oraz ile UM zyska koń. INNE ZMIANY Wycofano możliwość kupna Liry Apolla na Czarnym Rynku. Za każdym razem, kiedy koń wygra zawody poprawia się jego morale. Można zablokować wiadomości z Ośrodków Jeździeckich - nie dostawać ich jeśli nasze konie są zakwaterowane w OJ. Zmiany dokonuje się w panelu "Moje konto". Gracze posiadający współdzielenie do naszego konta nie mogą zgłaszać jako my, no i gra nie jest dopasowana do przeglądarki Internet Explorer 7.
Ostatnio zmieniony przez Karolina211 dnia Wto Lut 12, 2013 9:03 am, w całości zmieniany 3 razy | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 7:53 am | |
| Nawet nawet, mi się tam podoba.. |
|
| |
Go?? Gość
| |
| |
Kazuyuki Już coś wie
Nick w grze : Kazuyuki Liczba postów : 103 Dołączył : 21/10/2012
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 8:06 am | |
| Ale nie patrzcie na wszystko tak krytycznym okiem, są też dobre zmiany w tych zmianach * w końcu będzie można blokować wiadomości otrzymywane z OJ. Naprawdę, one potrafią być wkurzające :C *konieczność położenia konia spać, bo inaczej nie zostanie postarzony. W przypadku, gdy ogarnia się dużo koni/robi się konia do GP/bawi ze źrebakiem to jest to naprawdę dobra zmiana! | |
|
| |
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 8:07 am | |
| Mam nadzie ze ta opcja z treningiem bedzie taka ze jak kto chce to sobie trenuje czy starym sposobem czy tym nowym beznadziejnym | |
|
| |
Gość Gość
| |
| |
Karolina211 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Talunalu Liczba postów : 1018 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 8:14 am | |
| Ogier12 - opcja przywrócenia była tymczasowa i od początku było wiadomo, że będzie wycofana. kaprysab - to się zmienia w ustawieniach konta | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 8:28 am | |
|
Ostatnio zmieniony przez Ogier12 dnia Wto Lut 12, 2013 8:48 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 8:43 am | |
| tak wiem ze mozna zmienic ale chodzi mi o to czy usuna tą mozliwość zmiany | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 8:48 am | |
| Uproszczony trening jest do niczego. Dajmy na to zaznaczę sobie w nim, że każdy plusik przy treningu to 2 godziny. Później zostanie mi energii na 1 godzinę. Nie moge jej wytrenować, dopóki nie anuluje w profilu "ułatwionego treningu". Czyli dodaję sobie roboty. Jaki w tym sens? Żeny ten plusi trenował zawsze o pół godziny, to jeszcze ok. Ale minimu 2? Kto to wymyślił? | |
|
| |
Arrin Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arrin Liczba postów : 517 Dołączył : 22/08/2012
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 8:55 am | |
| Mi te zmiany ani nie stoją ani nie leżą. 1. Duze ikony. Sie czepiacie przynajmniej nie muszę wsadzać nosa w monitor by zobaczyś ile mam eq,Przydatne dla tych z wadą wzroku. Choć Arvena dobrze zauważyła:zjadło pomoc. Hmmm zostajepogratulowacim IQ nie chce wiedziećcobędziena forum... 2.Spanie konia Mi to wsio.Od 2-3miesiecy lece hurtowo i kłade konei spać tylkow boksach.Szybciej wygodniej,wiec wsumie kolejne uprosczenie.Moze bycprzydatne jakma sie za dużo koni. 3. Zegar odliczania WTF ??? 4.Metoda treningu Ta co jeszcze,wpierdzilą nam moze trenera od siedmiu boleści i nie bedzie ich trzeba wcale trenować?! Bez jaj 5. Jeżeli można zablokować te cholerne konkursy z Oj to powiem tak: no nareście ruszyli swój tyłek. ! Szlag człowieka z tym trafia. 6.Gwiazdki | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 9:34 am | |
| Ok, ja mam wadę wzroku, ale dotąd nie miałam problemu z dojrzeniem ilości posiadanych Equus, pory roku, czy godziny. Coś mi się wydaje, że te bydlackie informacje to kolejny ukłon w stronę tabletowców. Oraz w stronę coraz młodszych dzieci. Howrse naprawdę, z każdą zmianą, coraz bardziej przypomina mi gierkę dla pięciolatków. Parę ikonek na pół ekranu i voila, maluch uszczęśliwiony, klika, w co się da. A żeby nie zapłakało się dziecko, że coś mu nie wyszło, i żeby nie musiało za bardzo używać szarych komórek, upraszcza się zasady do granic możliwości - vide trening. Poklika na plusik i konika ma wytrenowanego. Pełnia szczęścia. A że nijak ma się to do logiki, trudno. Ważne, że dziecko, zachwycone gierką, będzie namawiało rodzica na inwestycję w kupony. Rozsądny rodzic pogoni dzieciaka, ten mniej rozsądny zainwestuje.
Ta gra zaczyna mi coraz bardziej zwisać i powiewać. I niemal z satysfakcją obserwuję, jak twórcy sami pod sobą kopią przysłowiowy grób. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 9:55 am | |
| - Malto napisał:
- Ok, ja mam wadę wzroku, ale dotąd nie miałam problemu z dojrzeniem ilości posiadanych Equus, pory roku, czy godziny. Coś mi się wydaje, że te bydlackie informacje to kolejny ukłon w stronę tabletowców. Oraz w stronę coraz młodszych dzieci. Howrse naprawdę, z każdą zmianą, coraz bardziej przypomina mi gierkę dla pięciolatków. Parę ikonek na pół ekranu i voila, maluch uszczęśliwiony, klika, w co się da. A żeby nie zapłakało się dziecko, że coś mu nie wyszło, i żeby nie musiało za bardzo używać szarych komórek, upraszcza się zasady do granic możliwości - vide trening. Poklika na plusik i konika ma wytrenowanego. Pełnia szczęścia. A że nijak ma się to do logiki, trudno. Ważne, że dziecko, zachwycone gierką, będzie namawiało rodzica na inwestycję w kupony. Rozsądny rodzic pogoni dzieciaka, ten mniej rozsądny zainwestuje.
Ta gra zaczyna mi coraz bardziej zwisać i powiewać. I niemal z satysfakcją obserwuję, jak twórcy sami pod sobą kopią przysłowiowy grób. Ja sądzę, że oni dali takie uproszczenia dla 6 latków- tak samo jest u nich w książkach jak na howrse |
|
| |
Kemishi Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Koteczka77 Liczba postów : 1026 Dołączył : 18/01/2012
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 10:23 am | |
| Cóż, duże ikony - ani mi to ziębi, ani grzeje. A trenig - to trzeba wybrać ten czas czy można normalnie, na stronie konia? Kładzenie spać - w sumie wygodniej. Gwiazdki - wisi mi to i powiewa.
| |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 10:46 am | |
| - Kemishi napisał:
A trenig - to trzeba wybrać ten czas czy można normalnie, na stronie konia?
Aktualnie gdy klikasz plusa przy treningu to wybierasz czas. Jeśli włączysz "uproszczony trening" to od razu musisz wybrać czas. I wtedy ten plus ci od razu o tyle trenuje. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 10:54 am | |
| - LadyArvena napisał:
- Kemishi napisał:
A trenig - to trzeba wybrać ten czas czy można normalnie, na stronie konia?
Aktualnie gdy klikasz plusa przy treningu to wybierasz czas. Jeśli włączysz "uproszczony trening" to od razu musisz wybrać czas. I wtedy ten plus ci od razu o tyle trenuje.
heh, to chyba lepiej dla tych, co trenują konie do GP (: |
|
| |
MsMaja Raczkujący
Nick w grze : maja818 Liczba postów : 87 Dołączył : 11/02/2013
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 11:39 am | |
| Bardzo podobają mi się nowe zmiany | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 12:14 pm | |
| Devilek - niekoniecznie... Zaznaczysz sobie dajmy na to 2 godziny, a została ci energia, którą chciałaś włożyć w trening. Na 2 godziny za mało, ale na godzinę byłoby ok. I co wtedy? Albo lecisz zmieniać w profil, albo musisz marnować na coś innego. A takie 8-9% energii ciężko na cokolwiek innego zmarnować | |
|
| |
avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 12:40 pm | |
| | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 12:52 pm | |
| |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 12:53 pm | |
| - LadyArvena napisał:
- Devilek - niekoniecznie... Zaznaczysz sobie dajmy na to 2 godziny, a została ci energia, którą chciałaś włożyć w trening. Na 2 godziny za mało, ale na godzinę byłoby ok. I co wtedy? Albo lecisz zmieniać w profil, albo musisz marnować na coś innego. A takie 8-9% energii ciężko na cokolwiek innego zmarnować
No to klops, miałem nadzieję, że to będzie działać jak na HC XD |
|
| |
Avada Już coś wie
Nick w grze : Slytherinka Liczba postów : 105 Dołączył : 19/05/2012
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 1:05 pm | |
| | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 1:13 pm | |
| Nie potrzebnie robili te gwiazdki, pasek z aktywnością był o wiele lepszy |
|
| |
LadyArvena Administrator
| |
| |
Szron Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1598 Dołączył : 28/12/2011
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 1:53 pm | |
| Te wielkie liczby equus i kuponów... Naprawdę, niepotrzebne. Nowy wygląd strony głównej jest jakiś taki pusty. :/ Jedyne co mogłoby być to ta ikonka zegara. Tylko ona jest ładna. ;]
Ogółem rzecz biorąc - kolejna aktualizacja, przy której jestem na NIE. | |
|
| |
Arrin Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arrin Liczba postów : 517 Dołączył : 22/08/2012
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International Wto Lut 12, 2013 2:32 pm | |
| Wracajac do treningu. LA nawet nie o to chodzi.Sytuacja u mnie dość częsta: koncze trening dajmy na to ujeżdżania mam jakieś 98% ukończenia. Cos chyba tyle wychodzi na 30min treningu (moze nawet 1% bez kk cos w tych granicach ) W przypadku ustawienia nowego treningu przepada mi 1,5h który moge de facto przeznaczyc na zawody, lub zaczac kolejny pasek.W przypadku blupowania mam wybitną alergie na marnowanie nawet 1%energii na bzdety. Więc nie wiem komu takie "uproszczenie" jest potrzebne.Na pewno nie starym wyjadaczom. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Kolejne uproszczenia - International | |
| |
|
| |
| Kolejne uproszczenia - International | |
|