Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Nowi gracze na Howrse najbardziej narażeni na oszustwa... | |
|
+5LadyArvena Yamishi wercia d Ejli Agasaja 9 posters | Autor | Wiadomość |
---|
Agasaja Nowy
Nick w grze : Agasaja Liczba postów : 36 Dołączył : 01/03/2013
| Temat: Nowi gracze na Howrse najbardziej narażeni na oszustwa... Pon Mar 04, 2013 4:56 am | |
| Dlaczego na Howrse nie ma przyklejonego tematu dla nowych i niedoświadczonych graczy np. "Metody oszustów - uważaj", który informuje o niebezpieczeństwach, oszukańczych wymianach itp.? Przecież moderatorzy zapewne znają metody, którymi próbuje się od tych niedoświadczonych graczy wyłudzać hasła, konie, przedmioty z CR i inne rzeczy. Nowi gracze zazwyczaj ufają starszym stażem i uważają, że np. wymiana - "ty wystaw pierwszy" to tylko formalność. Sama zostałam oszukana ale gdyby taki wątek istniał na forum na pewno zapobiegł by wielu oszustwom. A tak - Howrse nikt nic nie może zrobić i wszyscy rzucają się na takiego gracza jak psy na kości, że sam jest sobie winien Co o tym sądzicie? | |
| | | Ejli Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Eiiri Liczba postów : 1433 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: Nowi gracze na Howrse najbardziej narażeni na oszustwa... Pon Mar 04, 2013 5:19 am | |
| Według Owlient wymiany tego typu są na własną odpowiedzialność, nie sądzę więc aby dali jakiś wątek na taki temat. Możemy jedynie ostrzegać graczy na prawo i lewo aby pomyśleli dwa razy zanim się z kimś wymienią... | |
| | | Agasaja Nowy
| Temat: Re: Nowi gracze na Howrse najbardziej narażeni na oszustwa... Pon Mar 04, 2013 5:33 am | |
| Ja próbowałam ostrzegać przed nieuczciwością graczy (nie podawałam loginów) ale zaczęto mnie zgłaszać a moderator zamknął wątek. Przykre, że na Howrse trzeba się uczyć na własnych błędach bo nawet moderatorzy nie są bezstronni i czasem wpisują przed zamknięciem wątku uszczypliwy komentarz zamiast grzecznie pokierować tobą - co możesz zrobić.
Ejli, Masz rację. Ja zawsze staram się pisać na PW kiedy ktoś prosi o pomoc i ostrzegać przed nieuczciwością innych.
Pozdrawiam, Agasaja | |
| | | wercia d Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Meren_wen Liczba postów : 840 Dołączył : 07/10/2012
| Temat: Re: Nowi gracze na Howrse najbardziej narażeni na oszustwa... Pon Mar 04, 2013 1:26 pm | |
| ja chyba wiem, czemu takiego wątku nie ma. przypuśćmy, że mamy KK i dobrego konia, a ktoś chce się wymienić KK i koń na ZN. no dobra zgadzamy się, no bo przecież ZN jest lepsze od KK, bo tak jakby dostaniemy więcej rzeczy "za darmo". no i choć KK i koń jest nam potrzebny wymieniamy się. wkrótce okazuje się, że zostaliśmy oszukani. piszemy na kontakt, a oni co? "wymiany są na własną odpowiedzialność". a czemu? bo skoro KK i koń był nam potrzebny, to kupimy kupony i odkupimy sobie je, tak samo jak konia *logika Howrse* | |
| | | Yamishi Raczkujący
Nick w grze : ◞Uszatka◟ Liczba postów : 56 Dołączył : 09/03/2012
| Temat: Re: Nowi gracze na Howrse najbardziej narażeni na oszustwa... Pon Mar 04, 2013 3:06 pm | |
| Prawda jest taka, że Owlient w ogóle się nie przejmuje graczami. Niestety są bandą egoistów myślących tylko o pieniądzach, którzy (niestety) zrobili wciągającą i ambitną grę...ambitną, fakt, ale zepsuli ją ostatnimi czasy. Co chwila przypominają o nie podawaniu hasła, ale na temat oszustw nic nie powiedzą. Poza tym ja się pytam, po co zakładają wątki o różnych zmianach i promocjach jak mają gdzieś zdanie graczy na ten temat? | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Nowi gracze na Howrse najbardziej narażeni na oszustwa... Wto Mar 05, 2013 12:54 am | |
| Weria - niby na własną odpowiedzialność, ale jeśli dostarczy się dowody, to muszą ukarać oszusta I to robią. Szkoda tylko, że nigdzie nie informuja, jak te dowody tworzyć i co powinny zawierać, więc kawał graczy o tym nie wie. Więc nie zgłasza, lub zgłasza źle. | |
| | | Agasaja Nowy
| Temat: Re: Nowi gracze na Howrse najbardziej narażeni na oszustwa... Wto Mar 05, 2013 4:55 am | |
| LadyArveno, Czy nie uważasz zatem, że powinien być taki wątek przyklejony na forum? Np. "Nie daj się oszukać" czy o innym tytule. Moderator powinien zebrać od graczy informacje jak dochodzi do oszustw itp. i wypisać w kolejności - dla przestrogi, np: 1. Sprzedaż przedmiotów, które nie są dostępne na Howrse. 2. Sprzedaż przepisów na darmowe kupony. . . . Dodatkowo przydałaby się jakaś przechowalnia, do której przekazujemy przedmioty na wymianę z jakimś graczem. Jeżeli gracz A przekaże przedmiot do przechowalni i zarezerwuje dla gracza B to gracz B dodaje swój przedmiot do przechowalni i rezerwuje dla gracza A. Jeżeli w przechowalni znajdują się obydwa przedmioty (od gracza A i gracza B) to system to widzi i dopiero można nacisnąć np. akceptuj wymianę (nastąpi odświeżenie) i jeśli nadal żaden z graczy nie wycofał przedmiotu na wymianę to akceptuj. Uczciwe? Moim zdaniem tak Myślę, że ludzie przekonaliby się do takich legalnych wymian i oszuści nie mieliby już pola do popisu a zaufanie do Howrse znacząco by wzrosło. Tak sobie myślę | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Nowi gracze na Howrse najbardziej narażeni na oszustwa... Wto Mar 05, 2013 6:59 am | |
| Co do wątku - w teorii by się przydał. Jednak w praktyce... Ludzie nie czytają regulaminu forum, który jest też jednym z wątków. Nie czytają wątku na rozgrywce, gdzie pisze, ze do rozmów o promocji jest wątek na wydarzeniach. Wolą pytac na rozgrywce zaśmiecając ja. Ba - nad prywatnymi wiadomościami jest napisane na czerwono, by nikomu nie podawać haseł. A co robią gracze? I tak podają. Albo pytają na rozgrywce, czy można podać, bo ktoś im karze... :/ Co do wymian - teraz można powiedzieć, ze już taki system działa Możesz zarezerwować wymianę coś za coś. I wszystko idzie legalnie, bez szansy na oszustwo. Tylko że gracze oprócz wymian "rzecz za rzecz" wymieniają się też "rzecz za konia", "rzecz za kilka rzeczy", "rzecz za kasę plus kupony"... I tu jest pole do popisu dla oszustów. | |
| | | Athi Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Foxtrot Liczba postów : 534 Dołączył : 03/11/2011
| Temat: Re: Nowi gracze na Howrse najbardziej narażeni na oszustwa... Wto Mar 05, 2013 1:40 pm | |
| Z tego co pamiętam, to kiedyś widziałam taką petycję o sprzedawaniu konia za rzecz z CR, rzeczy z CR za kupony i.t.d. To była jedna z nielicznych, z którymi się zgadzałam. Raczej wątpię, żeby Owlient wprowadził takie coś, bo przecież oni nigdy nie słuchają graczy, a dodatkowo byłoby więcej możliwości zdobycia kuponów, co im przecież nie na rękę. | |
| | | Agasaja Nowy
| Temat: Re: Nowi gracze na Howrse najbardziej narażeni na oszustwa... Czw Mar 07, 2013 3:12 am | |
| LadyArveno, Więc trzeba zając się właśnie tym "polem dla oszustów" - zaorać je i stworzyć bezpieczny system wymian, na którym teraz oszuści zbijają Howrse'owy majątek. Gdyby wszystkie rzeczy można było wymienić na pozostałe legalnie to poprawiło by bezpieczeństwo graczy a Howrse byłby postrzegany jako przyjazna i bezpieczna strona, nie uważacie? | |
| | | Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Re: Nowi gracze na Howrse najbardziej narażeni na oszustwa... Czw Mar 07, 2013 4:04 am | |
| Uważamy, ale wpływu wielkiego na to nie mamy, co dzieje się na hrs. Ostrzegamy na Zagrodzie ile wlezie, jest fundacja Sleepwalker pomagająca nowym i oszukanym, na pewno jeszcze ktoś pomaga. Tyle możemy sami zdziałać. | |
| | | wercia d Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Meren_wen Liczba postów : 840 Dołączył : 07/10/2012
| Temat: Re: Nowi gracze na Howrse najbardziej narażeni na oszustwa... Pią Mar 08, 2013 8:45 am | |
| - LadyArvena napisał:
- Weria - niby na własną odpowiedzialność, ale jeśli dostarczy się dowody, to muszą ukarać oszusta I to robią.
no niby tak, ale i tak przedmiotów nie oddadzą. więc i tak trzeba odkupić te przedmioty... znaczy nie trzeba, ale jak są potrzebne... | |
| | | Arrin Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arrin Liczba postów : 517 Dołączył : 22/08/2012
| Temat: Re: Nowi gracze na Howrse najbardziej narażeni na oszustwa... Wto Mar 12, 2013 3:08 am | |
| Dla owilentu jest ważny tylko zarobek, nic wiecej. Bezpieczeństwo oraz przyjemność z gry mają w . Zwalają odpowiedzialność na nas, dopiero jak napłynie im kilka skarg z łaski swojej ruszaswoje tyłki. Dziwi mnie też zasada działania moderacji. Raz na jakisczas wejdą na forum, walna"prosze zaposnać sie z OZDF,zamykam" i dziekujedo widzenia. Wracajado gry olewajac całą resztę. Nosz .... wrociłam niedawno do nightwood ,połowa dzieciarni z howrse tam siedzi i jakoś o oszustwach nie słyszałam. Za to moderacja przynajmniej coś robi, nawet idiota trafi na pomoc "jak nie dać sie oszukać" . Jak dla mnie: trzeba by tu zmienic całą grę od podstaw. Zaczynając od zrobienia prawdziwego forum gry,a nie wylęgarni troli (bo inaczej sie tego czegoś w grze nazwać nie da, bo forum to to nie jest ) . Bo teraz wszyscy maja nas graczy w poważaniu, a brak nadzoru to właśnie oszustwa. | |
| | | Cloveu Nowy
Nick w grze : Cloveu Liczba postów : 18 Dołączył : 26/02/2013
| Temat: Re: Nowi gracze na Howrse najbardziej narażeni na oszustwa... Sro Kwi 03, 2013 8:39 am | |
| Co prawda, to prawda, młodzi gracze często dają się oszukać... Spora część z nich na pewno boi się oszustwa, i nie chce wystawić pierwsza... Ale kto by się nie oparł ofercie dwóch 5-żywiołów za jednego konia z ZJ...?
Owlient nic sobie z tego nie robi, po zgłoszeniu na Kontakt żądają dowodów, których gracze w sporej ilości po prostu nie umieją podać, a nawet gdy podadzą to oszust nie zostanie ukarany, a koń nie zostanie zwrócony... po co więc w ogóle zawracać sobie głowę zgłaszaniem czegokolwiek na Kontakt, skoro i tak cię zleją? | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Nowi gracze na Howrse najbardziej narażeni na oszustwa... | |
| |
| | | | Nowi gracze na Howrse najbardziej narażeni na oszustwa... | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|