Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Nauka języków

Go down 
+7
Rooda
wilczyca1000
Vium
XX_lero
Szron
-Eruina-
LadyArvena
11 posters
Idź do strony : 1, 2  Next
AutorWiadomość
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nick w grze : LadyArvena
Liczba postów : 4123

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostPią Kwi 12, 2013 11:10 am

Ostatnio siostra wypatrzyła dobrą stronę do nauki języków:
KLIK

Mój profil: KLIK

Do wyboru duża ilość języków. Każdy język jest podzielony na rozdziały zawierające 5-6 lekcji. Np.
Nauka języków 5951254480
Nauka języków 9295215327

Każda lekcja składa się z kilku etapów:
1. poznawanie słówek
2. ćwiczenia - układanie prostych zdań z rozsypanki, dopasowywanie wyrazów do obrazka itp.
3. pisanie
4 wymowa

I te pisanie i wymowa to tu innowacyjna rzecz. Podają ci co masz napisać np. " Przedstaw się. Powiedz nam swoje imię, jak się masz, skąd pochodzisz, gdzie mieszkasz,gdzie pracujesz itd.", sklecasz jak potrafisz i wysyłasz. W krótkim czasie rodowity hiszpan/anglik/niemiec pokazuje ci jakie błędy popełniasz.
Tak samo z wymową. Dostaje się prosty tekst do odczytania i nagrania. Tekst potem ocenia rodowity językowiec.

Dodatkowo do lekcji są jeszcze ćwiczenia nieobowiązkowe.

Można też pomagać uczącym się polskiego gdy wystawia swoje teksty/nagrania podpowiadając im co jest dobrze, a co źle.

Polecam Wink

----
Jeśli ktoś się zapisze, niech podeśle mi zaproszenie do znajomych: KLIK

Górny pasek:
Spoiler:

Ostatnio zmieniony przez LadyArvena dnia Pią Kwi 12, 2013 11:16 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=187343
-Eruina-
Przyjaciel Zagrody
-Eruina-

Nick w grze : -Eruina-
Liczba postów : 1632

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostPią Kwi 12, 2013 11:15 am

Ciekawie wygląda, może się zarejestruję. Chociaż jeśli trzeba coś nagrać - to nie dla mnie, nie mam czym. Da się jakoś bez tego?

btw, Arveno, to twoje zdjęcie masz w profilu jako awatar?
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1893377
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostPią Kwi 12, 2013 11:20 am

-Eruina- napisał:

btw, Arveno, to twoje zdjęcie masz w profilu jako awatar?

Tak Smile
Powrót do góry Go down
Szron
Przyjaciel Zagrody
Szron

Liczba postów : 1598

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostPią Kwi 12, 2013 1:07 pm

Faktycznie, ciekawa strona. Mógłbym podszkolić trochę niemiecki i zacząć naukę hiszpańskiego. Oblookam jutro i zobaczę z czym to się je. Wink
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2419216
XX_lero
Przyjaciel Zagrody
XX_lero

Nick w grze : Giwera
Liczba postów : 592

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostPią Kwi 12, 2013 2:05 pm

Myślę że się mi jak najbardziej przyda, dzięki! ^^
Powrót do góry Go down
Vium
Przyjaciel Zagrody
Vium

Nick w grze : Vium
Liczba postów : 376

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostSob Kwi 13, 2013 3:19 am

jaki wybór języków O.O
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostSob Kwi 13, 2013 3:55 am

Ja chyba ponownie pójdę w naukę hiszpańskiego.
Powrót do góry Go down
wilczyca1000
Przyjaciel Zagrody
wilczyca1000

Nick w grze : wilczyca1000
Liczba postów : 1019

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostNie Kwi 14, 2013 7:28 am

Arvena to piękna kobieta Very Happy A jak odnośnie kursu, to ładnie się prezentuje.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=801024
XX_lero
Przyjaciel Zagrody
XX_lero

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostNie Kwi 14, 2013 9:46 am

Zarejestrowałam się przed chwilą i zamieściłam pierwsze ćwiczenie na wymowę ^^
Mój profil - klik

Ostatnio zmieniony przez XX_lero dnia Nie Kwi 14, 2013 10:36 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
Vium
Przyjaciel Zagrody
Vium

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostNie Kwi 14, 2013 10:07 am

kurde, a ta wymowa to potrzebna? Da się to jakoś "ominąć"? bo spróbowałabym tego ale nie mam żadnego mikrofonu
Powrót do góry Go down
XX_lero
Przyjaciel Zagrody
XX_lero

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostNie Kwi 14, 2013 10:33 am

Vium, jeśli chodzi o ćwiczenia to nie musisz ich tworzyć na wymowę, możesz również na pisanie Wink
Powrót do góry Go down
Vium
Przyjaciel Zagrody
Vium

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostNie Kwi 14, 2013 10:41 am

a no to fajnie Smile dzięki Wink
Powrót do góry Go down
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostPon Kwi 15, 2013 1:05 pm

Jednak z mikrofonem lepiej Wink Bo można się dowiedzieć co jest nie tak. Ja się dowiedziałam, że lepiej mi idzie czytanie po hiszpańskim niż angielskim XD
I że źle wymawiam "É". Tylko pojęcia nie mam, jak jest poprawnie. Dla mnie to brzmi jak zwykłe "e". Jedna osoba próbowala mi wyjaśnić, ale wyszło na to, że to jest tak samo jak z "á" w słowie "el árbol". Co mi nic nie daje, bo ja tam też słyszę zwykłe "a".
Teoretycznie mogłabym poprosić, by mi wyjaśnili dokładniej, ale ciężko to zrobić z tak marną znajomością języka. Może jak się w słownictwie podszkolę, to się popytam. A może ktoś z was wie, jak wymawiać te litery z ptaszkami w hiszpańskim?
Powrót do góry Go down
XX_lero
Przyjaciel Zagrody
XX_lero

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostPon Kwi 15, 2013 1:27 pm

Dokładnie, z mikrofonem o wiele lepiej Wink

Arwena, trudno tak to wytłumaczyć, bo to "É" to je po prostu nasze "e" ale w hiszpańskim wymawiasz to jakby z językiem na podniebieniu, tak jak byś chciała "i" wymówić, ale jednak wymawiasz "e", to są właściwie takie same litery jak polskie tylko kreseczka wskazuje akcent xD
a "á" to właściwie jest nasze "a" ale wypowiada je się głęboko, lekko przeciągnięte.
Słowo "el árbol" wypowiadasz właściwie razem i to wtedy wychodzi takie 'elaarbol", po prostu na a pada akcent xD
kiedyś zaczęłam uczyć się hiszpańskiego, ale kompletnie już nic nie umiem xD

btw.
KLIK
chodzi mi o nagranie w odpowiedzi xD

Ostatnio zmieniony przez XX_lero dnia Pon Kwi 15, 2013 2:32 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostPon Kwi 15, 2013 1:31 pm

Arvena czyta się normalnie te litery, poza ñ które czytamy jako ń.
Te ptaszki pokazują tylko gdzie ma padać akcent.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostPon Kwi 15, 2013 1:41 pm

LadyArvena nie wiem jak po hiszpansku, ale po wlosku te "ptaszki" wskazuja tylko na miejsce gdzie jest akcent, jak ApplePie powiedziala. A hiszpanski do wloskiego podobny. :3
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostPon Kwi 15, 2013 1:43 pm

Praktyka hiszpańskiego się przydała, muszę znowu do tego powrócić, bo nieco się ulotniło. Ja osobiście z podręczników włoskiego się uczyłam- bo mój tata tam pracował- mam kilka książek z serii "włoski w xxx dni"
Hiszpański głównie z internetu, zajęć oraz książek.
Powrót do góry Go down
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostWto Kwi 16, 2013 1:09 am

Jak tylko o akcent chodzi, to mały problem. Aż tak idealnie hiszpańskiego znać nie muszę. Ważniejsze, żeby ktoś mnie zrozumiał. I żebym wystarczające słownictwo miała.

ñ wiedziałam. I standardowe ll, v na początku, g (np. la gente)... Tylko z tymi ptaszkami mnie zaskoczyli, że to niby źle wymawiam.
Powrót do góry Go down
Rooda
W skromnych progach Zagrody
Rooda

Nick w grze : Rooda
Liczba postów : 310

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostWto Kwi 16, 2013 5:23 am

Wielkie dzięki, Arveno. Przyda się na pewno!
Jestem ogromnie zaskoczona, że do wyboru jest również język fiński. To się świetnie składa. (:
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2451545
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostWto Kwi 16, 2013 8:45 am

A, i jeszcze taka uwaga - jak wykonujecie ćwiczenie z wypowiedzią pisemną lub czytaniem to przy wysyłaniu pyta as, czy chcecie odpowiedź od profesjonalnego nauczyciela. Dawajcie "nie", bo jeżeli nawet uzbieracie te punkty, które to kosztuje, to lepiej wydać je na dodatkowe ćwiczenia.

Potem wyskakuje lista proponowanych partnerów językowych. Tu warto zaznaczyć kilka. Jest większa szansa na szybszą opinię Smile
Powrót do góry Go down
EveDallas
Moderator
EveDallas

Nick w grze : EveDallas
Liczba postów : 4676

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostWto Kwi 16, 2013 9:09 am

Aaaa, słowacki <3 W końcu się zacznę uczyć jak człowiek ^^
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1432587
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostCzw Kwi 18, 2013 8:43 am

Słowacki? Oo Skąd ta inspiracja do nauki właśnie tego języka?
Powrót do góry Go down
Frania26.
ZAGRODZIANIN
Frania26.

Nick w grze : Frania26.
Liczba postów : 407

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostCzw Kwi 18, 2013 9:12 am

Ja się na kurs hinduskiego zapisuje z kolei Smile)
Powrót do góry Go down
Marsh
Już coś wie
Marsh

Nick w grze : Flip Flap, ale nie wchodzę...
Liczba postów : 190

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostCzw Kwi 18, 2013 12:20 pm

Ooo, ja teraz się francuskiego w szkole będę uczyła, może przed nowy rokiem trochę się poduczę, to będę mogła zaszpanować :p
Powrót do góry Go down
EveDallas
Moderator
EveDallas

Nick w grze : EveDallas
Liczba postów : 4676

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostCzw Kwi 18, 2013 10:44 pm

czemu słowacki? bo jest bardzo fajnym językiem, i do tego dość prostym Smile Myslałam jeszcze o fińskim (takie tam zboczenie, za duzo książek fińskich autorów c\zytam), ale to już jest sporo wyższa szkoła jazdy, kiedyś Razz
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1432587
Estelle
ZAGRODZIANIN
Estelle

Nick w grze : Estelle
Liczba postów : 642

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostPią Kwi 19, 2013 1:54 am

Rejestracja poszła, ja z kolei wybrałam mój ukochany japoński Very Happy Może w końcu się wezmę za naukę tego języka XD Choć w szkołach językowych strasznie drogi -.-
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=181364
XX_lero
Przyjaciel Zagrody
XX_lero

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostPią Kwi 19, 2013 5:28 am

Estelle, zabrałam się właśnie za japoński jakieś 3 tygodnie temu. Ale radziła bym przed rozpoczęciem kursu poznać i nauczyć się znaków Hiragany i Kanji Wink będzie z pewnością łatwiej
Powrót do góry Go down
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostNie Kwi 21, 2013 7:25 am

Na tej stronie brakuje mi tylko jednej rzeczy - powtarzania słownictwa, które dorabiam więc sobie w profesorze Pedro.
No i w ćwiczeniu magnes nie wiadomo dlaczego po polsku gadają.
Powrót do góry Go down
Szron
Przyjaciel Zagrody
Szron

Liczba postów : 1598

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostNie Kwi 21, 2013 9:47 am

A dlaczego nie? Mówią po polsku zwrot/słowo- trzeba przypomnieć sobie jak to brzmi w innym języku i kliknąć odpowiedni obrazek. Wink

Ja mam pytanie: czy jak mam obecnie włączony jeden kurs i aktywuję drugi, to czy ten pierwszy zniknie? ;P Takie banalne, ale mam jakieś tam postępy w hiszpańskim, a pomyślałem, że mógłbym równoległe szlifować moją angielszczyznę. ;D
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2419216
XX_lero
Przyjaciel Zagrody
XX_lero

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipostNie Kwi 21, 2013 10:22 am

Szron napisał:
A dlaczego nie? Mówią po polsku zwrot/słowo- trzeba przypomnieć sobie jak to brzmi w innym języku i kliknąć odpowiedni obrazek. Wink

Ja mam pytanie: czy jak mam obecnie włączony jeden kurs i aktywuję drugi, to czy ten pierwszy zniknie? ;P Takie banalne, ale mam jakieś tam postępy w hiszpańskim, a pomyślałem, że mógłbym równoległe szlifować moją angielszczyznę. ;D

Pierwszy kurs nie zniknie, możesz przerabiać kilka kursów na raz. Wink
Powrót do góry Go down
Sponsored content

Nauka języków Empty
PisanieTemat: Re: Nauka języków   Nauka języków I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Nauka języków
Powrót do góry 
Strona 1 z 2Idź do strony : 1, 2  Next

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: