| Nauka języków | |
|
+7Rooda wilczyca1000 Vium XX_lero Szron -Eruina- LadyArvena 11 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Nauka języków Pią Kwi 12, 2013 11:10 am | |
| Ostatnio siostra wypatrzyła dobrą stronę do nauki języków: KLIK Mój profil: KLIK Do wyboru duża ilość języków. Każdy język jest podzielony na rozdziały zawierające 5-6 lekcji. Np. Każda lekcja składa się z kilku etapów: 1. poznawanie słówek 2. ćwiczenia - układanie prostych zdań z rozsypanki, dopasowywanie wyrazów do obrazka itp. 3. pisanie 4 wymowa I te pisanie i wymowa to tu innowacyjna rzecz. Podają ci co masz napisać np. " Przedstaw się. Powiedz nam swoje imię, jak się masz, skąd pochodzisz, gdzie mieszkasz,gdzie pracujesz itd.", sklecasz jak potrafisz i wysyłasz. W krótkim czasie rodowity hiszpan/anglik/niemiec pokazuje ci jakie błędy popełniasz. Tak samo z wymową. Dostaje się prosty tekst do odczytania i nagrania. Tekst potem ocenia rodowity językowiec. Dodatkowo do lekcji są jeszcze ćwiczenia nieobowiązkowe. Można też pomagać uczącym się polskiego gdy wystawia swoje teksty/nagrania podpowiadając im co jest dobrze, a co źle. Polecam ---- Jeśli ktoś się zapisze, niech podeśle mi zaproszenie do znajomych: KLIK Rejestracja: - Spoiler:
Jak się zarejestrować. 1. Wejdź w link: KLIK 2. Na górze po prawej masz wielki przycisk. Kliknij 3. Potem masz standardową rejestrację po polsku: 4. Odpowiadasz na trzy pytania 5. Pojawia ci się strona z kursami w tym języku. Kurs "Active" odpada - jest płatny. Można niby punkty powoli uzbierać za free, ale w takim tempie nic się nie nauczy. Brać brązowy I zaczynasz kurs
Górny pasek: - Spoiler:
KURSY - widzisz wszystkie swoje kursy i w dowolnej chwili do nich wracasz Nauczyciele - nie dotyczy Przećwicz - dodatkowe ćwiczenia Ludzie - zdjęcia z innych krajów, zaproszenia do czatów (ale musisz już w miarę język znasz) Pomóż innym - pojawiają się tam prośby od osób uczących się polskiego
Ostatnio zmieniony przez LadyArvena dnia Pią Kwi 12, 2013 11:16 am, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
-Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: Nauka języków Pią Kwi 12, 2013 11:15 am | |
| Ciekawie wygląda, może się zarejestruję. Chociaż jeśli trzeba coś nagrać - to nie dla mnie, nie mam czym. Da się jakoś bez tego?
btw, Arveno, to twoje zdjęcie masz w profilu jako awatar? | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Nauka języków Pią Kwi 12, 2013 11:20 am | |
| - -Eruina- napisał:
btw, Arveno, to twoje zdjęcie masz w profilu jako awatar? Tak | |
|
| |
Szron Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1598 Dołączył : 28/12/2011
| Temat: Re: Nauka języków Pią Kwi 12, 2013 1:07 pm | |
| Faktycznie, ciekawa strona. Mógłbym podszkolić trochę niemiecki i zacząć naukę hiszpańskiego. Oblookam jutro i zobaczę z czym to się je. | |
|
| |
XX_lero Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Giwera Liczba postów : 592 Dołączył : 22/03/2012
| Temat: Re: Nauka języków Pią Kwi 12, 2013 2:05 pm | |
| Myślę że się mi jak najbardziej przyda, dzięki! ^^ | |
|
| |
Vium Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Vium Liczba postów : 376 Dołączył : 25/12/2012
| Temat: Re: Nauka języków Sob Kwi 13, 2013 3:19 am | |
| | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Nauka języków Sob Kwi 13, 2013 3:55 am | |
| Ja chyba ponownie pójdę w naukę hiszpańskiego. |
|
| |
wilczyca1000 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : wilczyca1000 Liczba postów : 1019 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: Nauka języków Nie Kwi 14, 2013 7:28 am | |
| Arvena to piękna kobieta A jak odnośnie kursu, to ładnie się prezentuje. | |
|
| |
| Temat: Re: Nauka języków Nie Kwi 14, 2013 9:46 am | |
| Zarejestrowałam się przed chwilą i zamieściłam pierwsze ćwiczenie na wymowę ^^ Mój profil - klik
Ostatnio zmieniony przez XX_lero dnia Nie Kwi 14, 2013 10:36 am, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Vium Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Nauka języków Nie Kwi 14, 2013 10:07 am | |
| kurde, a ta wymowa to potrzebna? Da się to jakoś "ominąć"? bo spróbowałabym tego ale nie mam żadnego mikrofonu | |
|
| |
| Temat: Re: Nauka języków Nie Kwi 14, 2013 10:33 am | |
| Vium, jeśli chodzi o ćwiczenia to nie musisz ich tworzyć na wymowę, możesz również na pisanie | |
|
| |
Vium Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Nauka języków Nie Kwi 14, 2013 10:41 am | |
| a no to fajnie dzięki | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Nauka języków Pon Kwi 15, 2013 1:05 pm | |
| Jednak z mikrofonem lepiej Bo można się dowiedzieć co jest nie tak. Ja się dowiedziałam, że lepiej mi idzie czytanie po hiszpańskim niż angielskim XD I że źle wymawiam "É". Tylko pojęcia nie mam, jak jest poprawnie. Dla mnie to brzmi jak zwykłe "e". Jedna osoba próbowala mi wyjaśnić, ale wyszło na to, że to jest tak samo jak z "á" w słowie "el árbol". Co mi nic nie daje, bo ja tam też słyszę zwykłe "a". Teoretycznie mogłabym poprosić, by mi wyjaśnili dokładniej, ale ciężko to zrobić z tak marną znajomością języka. Może jak się w słownictwie podszkolę, to się popytam. A może ktoś z was wie, jak wymawiać te litery z ptaszkami w hiszpańskim? | |
|
| |
| Temat: Re: Nauka języków Pon Kwi 15, 2013 1:27 pm | |
| Dokładnie, z mikrofonem o wiele lepiej Arwena, trudno tak to wytłumaczyć, bo to "É" to je po prostu nasze "e" ale w hiszpańskim wymawiasz to jakby z językiem na podniebieniu, tak jak byś chciała "i" wymówić, ale jednak wymawiasz "e", to są właściwie takie same litery jak polskie tylko kreseczka wskazuje akcent xD a "á" to właściwie jest nasze "a" ale wypowiada je się głęboko, lekko przeciągnięte. Słowo "el árbol" wypowiadasz właściwie razem i to wtedy wychodzi takie 'elaarbol", po prostu na a pada akcent xD kiedyś zaczęłam uczyć się hiszpańskiego, ale kompletnie już nic nie umiem xD btw. KLIK chodzi mi o nagranie w odpowiedzi xD
Ostatnio zmieniony przez XX_lero dnia Pon Kwi 15, 2013 2:32 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Nauka języków Pon Kwi 15, 2013 1:31 pm | |
| Arvena czyta się normalnie te litery, poza ñ które czytamy jako ń. Te ptaszki pokazują tylko gdzie ma padać akcent. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Nauka języków Pon Kwi 15, 2013 1:41 pm | |
| LadyArvena nie wiem jak po hiszpansku, ale po wlosku te "ptaszki" wskazuja tylko na miejsce gdzie jest akcent, jak ApplePie powiedziala. A hiszpanski do wloskiego podobny. :3 |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Nauka języków Pon Kwi 15, 2013 1:43 pm | |
| Praktyka hiszpańskiego się przydała, muszę znowu do tego powrócić, bo nieco się ulotniło. Ja osobiście z podręczników włoskiego się uczyłam- bo mój tata tam pracował- mam kilka książek z serii "włoski w xxx dni" Hiszpański głównie z internetu, zajęć oraz książek. |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Nauka języków Wto Kwi 16, 2013 1:09 am | |
| Jak tylko o akcent chodzi, to mały problem. Aż tak idealnie hiszpańskiego znać nie muszę. Ważniejsze, żeby ktoś mnie zrozumiał. I żebym wystarczające słownictwo miała.
ñ wiedziałam. I standardowe ll, v na początku, g (np. la gente)... Tylko z tymi ptaszkami mnie zaskoczyli, że to niby źle wymawiam. | |
|
| |
Rooda W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Rooda Liczba postów : 310 Dołączył : 02/12/2012
| Temat: Re: Nauka języków Wto Kwi 16, 2013 5:23 am | |
| Wielkie dzięki, Arveno. Przyda się na pewno! Jestem ogromnie zaskoczona, że do wyboru jest również język fiński. To się świetnie składa. (: | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Nauka języków Wto Kwi 16, 2013 8:45 am | |
| A, i jeszcze taka uwaga - jak wykonujecie ćwiczenie z wypowiedzią pisemną lub czytaniem to przy wysyłaniu pyta as, czy chcecie odpowiedź od profesjonalnego nauczyciela. Dawajcie "nie", bo jeżeli nawet uzbieracie te punkty, które to kosztuje, to lepiej wydać je na dodatkowe ćwiczenia. Potem wyskakuje lista proponowanych partnerów językowych. Tu warto zaznaczyć kilka. Jest większa szansa na szybszą opinię | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Nauka języków Wto Kwi 16, 2013 9:09 am | |
| Aaaa, słowacki <3 W końcu się zacznę uczyć jak człowiek ^^ | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Nauka języków Czw Kwi 18, 2013 8:43 am | |
| Słowacki? Oo Skąd ta inspiracja do nauki właśnie tego języka? | |
|
| |
Frania26. ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Frania26. Liczba postów : 407 Dołączył : 11/03/2011
| Temat: Re: Nauka języków Czw Kwi 18, 2013 9:12 am | |
| Ja się na kurs hinduskiego zapisuje z kolei ) | |
|
| |
Marsh Już coś wie
Nick w grze : Flip Flap, ale nie wchodzę... Liczba postów : 190 Dołączył : 07/05/2012
| Temat: Re: Nauka języków Czw Kwi 18, 2013 12:20 pm | |
| Ooo, ja teraz się francuskiego w szkole będę uczyła, może przed nowy rokiem trochę się poduczę, to będę mogła zaszpanować :p | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Nauka języków Czw Kwi 18, 2013 10:44 pm | |
| czemu słowacki? bo jest bardzo fajnym językiem, i do tego dość prostym Myslałam jeszcze o fińskim (takie tam zboczenie, za duzo książek fińskich autorów c\zytam), ale to już jest sporo wyższa szkoła jazdy, kiedyś | |
|
| |
Estelle ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Estelle Liczba postów : 642 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: Nauka języków Pią Kwi 19, 2013 1:54 am | |
| Rejestracja poszła, ja z kolei wybrałam mój ukochany japoński Może w końcu się wezmę za naukę tego języka XD Choć w szkołach językowych strasznie drogi -.- | |
|
| |
| Temat: Re: Nauka języków Pią Kwi 19, 2013 5:28 am | |
| Estelle, zabrałam się właśnie za japoński jakieś 3 tygodnie temu. Ale radziła bym przed rozpoczęciem kursu poznać i nauczyć się znaków Hiragany i Kanji będzie z pewnością łatwiej | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Nauka języków Nie Kwi 21, 2013 7:25 am | |
| Na tej stronie brakuje mi tylko jednej rzeczy - powtarzania słownictwa, które dorabiam więc sobie w profesorze Pedro. No i w ćwiczeniu magnes nie wiadomo dlaczego po polsku gadają. | |
|
| |
Szron Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1598 Dołączył : 28/12/2011
| Temat: Re: Nauka języków Nie Kwi 21, 2013 9:47 am | |
| A dlaczego nie? Mówią po polsku zwrot/słowo- trzeba przypomnieć sobie jak to brzmi w innym języku i kliknąć odpowiedni obrazek. Ja mam pytanie: czy jak mam obecnie włączony jeden kurs i aktywuję drugi, to czy ten pierwszy zniknie? ;P Takie banalne, ale mam jakieś tam postępy w hiszpańskim, a pomyślałem, że mógłbym równoległe szlifować moją angielszczyznę. ;D | |
|
| |
| |
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Nauka języków | |
| |
|
| |
| Nauka języków | |