Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ? | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Gość Gość
| Temat: Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ? Nie Kwi 28, 2013 5:53 am | |
| No właśnie, czy to dobry pomysł ? |
| | | Kisia_12 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Kisia_12 Liczba postów : 329 Dołączył : 08/10/2012
| Temat: Re: Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ? Nie Kwi 28, 2013 5:56 am | |
| Ja wychodzę, ale to zależy od królika, czy nie przeszkadzają mu szelki itd. | |
| | | avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ? Nie Kwi 28, 2013 6:16 am | |
| Oczywiście,że tak,to bardzo dobry pomysł.Tylko pamiętaj,że musisz zachować odpowiednie środki ostrożności,to małe,leciutkie i puszyste zwierzątko i można mu łatwo zrobić krzywdę,nawet nieświadomie Nie będę Ci pisała co i jak masz robić,ale myślę,ze musisz zwrócić uwagę na to czy twoja okolic jest czysta i bezpieczna; czy nie pałętają się duże i groźne psy,czy nie ma mrowisk (jeśli są to omija szerokim łukiem),czy nie wysypane są śmieci,czy nie ma żadnych skażeń gleby. Musisz także pamiętać o dobrych szelkach.Obróżki nie polecam,największa męczarnia dla zwierzątka. Najlepsze szelki, miękkie,dobrze zapięte,ze smyczą. Poza tym nie możesz ciągać królika,jak psa. Zwracaj uwagę czy czegoś nie wziął do pyszczka,czy nic mu się w łapkę nie wplątało itp. Jeśli jest zimno,mokro nigdy nie wychodź.Mimo,że zwierzak ma futerko może się łatwo przeziębić. Zwróć także uwagę na to,ze takie spacerki są bardzo zdrowe i przyjemne dla zwierzaka. Mam nadzieję, że to wszystko wiedziałaś,ale i tak napisałam - może rozwieje wątpliwości jakiemuś innemu użytkownikowi forum Pozdrawiam i życzę miłego spacerkowania | |
| | | CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ? Nie Kwi 28, 2013 7:50 am | |
| W czasach podstawówki brałam świniaka na ręce i wychodziłam na dwór. Skoro świnka morska może to królik pewnie też | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ? Nie Kwi 28, 2013 7:57 am | |
| Kazdy zwierzak moze wychodzic na spacer, trzeba go tylko przyzwyczaic. Tylko trzeba sie z krolikiem bardzo delikatnie obchodzic (: |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ? Nie Kwi 28, 2013 8:05 am | |
| No cóż, mylicie się, że "Skoro świnka morska może". Na rękach, oczywiście. Ale świnka ma zbyt kruchy kręgosłup, aby prowadzić na szelkach |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ? Nie Kwi 28, 2013 8:55 am | |
| Myślę, że to świetny pomysł. Jeśli masz własny ogród, to tym lepiej ( masz pewność, że nie ma śmieci, trawa nie jest obsikana przez psy itp. ) Gorzej jeśli nie masz ogródka.. W takiej sytuacji wyjdź z królikiem gdzieś, gdzie jest spokojnie ; nie chodzą inne zwierzęta oraz ludzie ; z dala od jezdni i samochodów. Ja bym na Twoim miejscu zbudowała wybieg, zamiast kupować szelki, które są dla takiego zwierzątka niewygodne. Mój królik śmiało wychodził na trawkę, aktualnie mam świnki morskie i wprost kochają przebywać na świeżym powietrzu! Mój tata zrobił dla nich wybieg ( 120 cm długości, 60 cm szerokości ) i dzięki niemu, nie muszę ich cały czas pilnować ( dla sprostowania, mam swój ogród ) + wiem, że mi nie uciekną. Koszta nie są wielkie, a całość prezentuje się bardzo fajnie: | |
| | | Dżemik Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : JadeXDD Liczba postów : 2112 Dołączył : 13/10/2012
| Temat: Re: Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ? Nie Kwi 28, 2013 11:43 am | |
| Nie sądzę by to było złe. Sama w lato będę wychodzić. Ale pamiętaj żeby nie w południe bo Twój królik może dostać udaru. Najlepiej wyjść wieczorem lub rano. | |
| | | Marsh Już coś wie
Nick w grze : Flip Flap, ale nie wchodzę... Liczba postów : 190 Dołączył : 07/05/2012
| Temat: Re: Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ? Nie Kwi 28, 2013 2:24 pm | |
| Jeśli "królowi" to nie przeszkadza, ta jak najbardziej dobry pomysł. Znam króliki, których zachowanie można zinterpretować nawet jako namowa do wyjścia na spacer xD No ale są też takie, które tego nie lubią, wiec w takich przypadkach nie widzę powodu, aby go do tego zmuszać c: | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ? Pon Kwi 29, 2013 7:34 am | |
| No więc ok, a ma ktoś link do jakiś dobrych szelek ? Planuję swoim uszakom kupić ale nie znam się zbytnio na tym ; ) . |
| | | Divide Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Divide Liczba postów : 414 Dołączył : 16/01/2013
| Temat: Re: Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ? Pon Kwi 29, 2013 7:53 am | |
| Pomysł świetny, jednak królik powinien się przyzwyczaić pierwsze do szelek. Dobrym pomysłem jest też "zagroda" dla królika w ogrodzie, kuzyn miał coś takiego dla swojego królika, fajny patent To jednak odbiegając od tematu. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ? | |
| |
| | | | Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ? | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|