Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ?

Go down 
+3
CzekoBoom
avrilka
Kisia_12
7 posters
AutorWiadomość
Gość
Gość
Anonymous

Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem  ? Empty
PisanieTemat: Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ?   Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem  ? I_icon_minipostNie Kwi 28, 2013 5:53 am

No właśnie, czy to dobry pomysł ?
Powrót do góry Go down
Kisia_12
W skromnych progach Zagrody
Kisia_12

Nick w grze : Kisia_12
Liczba postów : 329

PisanieTemat: Re: Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ?   Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem  ? I_icon_minipostNie Kwi 28, 2013 5:56 am

Ja wychodzę, ale to zależy od królika, czy nie przeszkadzają mu szelki itd. Very Happy
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=327758
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

Nick w grze : avrilka
Liczba postów : 2835

PisanieTemat: Re: Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ?   Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem  ? I_icon_minipostNie Kwi 28, 2013 6:16 am

Oczywiście,że tak,to bardzo dobry pomysł.Tylko pamiętaj,że musisz zachować odpowiednie środki ostrożności,to małe,leciutkie i puszyste zwierzątko i można mu łatwo zrobić krzywdę,nawet nieświadomie Wink
Nie będę Ci pisała co i jak masz robić,ale myślę,ze musisz zwrócić uwagę na to czy twoja okolic jest czysta i bezpieczna; czy nie pałętają się duże i groźne psy,czy nie ma mrowisk (jeśli są to omija szerokim łukiem),czy nie wysypane są śmieci,czy nie ma żadnych skażeń gleby.
Musisz także pamiętać o dobrych szelkach.Obróżki nie polecam,największa męczarnia dla zwierzątka. Najlepsze szelki, miękkie,dobrze zapięte,ze smyczą.
Poza tym nie możesz ciągać królika,jak psa. Zwracaj uwagę czy czegoś nie wziął do pyszczka,czy nic mu się w łapkę nie wplątało itp.
Jeśli jest zimno,mokro nigdy nie wychodź.Mimo,że zwierzak ma futerko może się łatwo przeziębić.
Zwróć także uwagę na to,ze takie spacerki są bardzo zdrowe i przyjemne dla zwierzaka. Smile

Mam nadzieję, że to wszystko wiedziałaś,ale i tak napisałam - może rozwieje wątpliwości jakiemuś innemu użytkownikowi forum Wink
Pozdrawiam i życzę miłego spacerkowania Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem  ? 3446682104
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3105170
CzekoBoom
VIP
CzekoBoom

Liczba postów : 1195

PisanieTemat: Re: Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ?   Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem  ? I_icon_minipostNie Kwi 28, 2013 7:50 am

W czasach podstawówki brałam świniaka na ręce i wychodziłam na dwór. Skoro świnka morska może to królik pewnie też Very Happy
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1714772
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ?   Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem  ? I_icon_minipostNie Kwi 28, 2013 7:57 am

Kazdy zwierzak moze wychodzic na spacer, trzeba go tylko przyzwyczaic. Tylko trzeba sie z krolikiem bardzo delikatnie obchodzic (:
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ?   Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem  ? I_icon_minipostNie Kwi 28, 2013 8:05 am

No cóż, mylicie się, że "Skoro świnka morska może". Na rękach, oczywiście. Ale świnka ma zbyt kruchy kręgosłup, aby prowadzić na szelkach Wink
Powrót do góry Go down
Philipek
ZAGRODZIANIN
Philipek

Nick w grze : Philipek
Liczba postów : 3748

PisanieTemat: Re: Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ?   Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem  ? I_icon_minipostNie Kwi 28, 2013 8:55 am

Myślę, że to świetny pomysł. Jeśli masz własny ogród, to tym lepiej ( masz pewność, że nie ma śmieci, trawa nie jest obsikana przez psy itp. )
Gorzej jeśli nie masz ogródka.. W takiej sytuacji wyjdź z królikiem gdzieś, gdzie jest spokojnie ; nie chodzą inne zwierzęta oraz ludzie ; z dala od jezdni i samochodów.
Ja bym na Twoim miejscu zbudowała wybieg, zamiast kupować szelki, które są dla takiego zwierzątka niewygodne. Mój królik śmiało wychodził na trawkę, aktualnie mam świnki morskie i wprost kochają przebywać na świeżym powietrzu! Very Happy Mój tata zrobił dla nich wybieg ( 120 cm długości, 60 cm szerokości ) i dzięki niemu, nie muszę ich cały czas pilnować ( dla sprostowania, mam swój ogród ) + wiem, że mi nie uciekną.
Koszta nie są wielkie, a całość prezentuje się bardzo fajnie:
Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem  ? Dziaka010_zpsc1346bf9
Powrót do góry Go down
http://doggi.forumpolish.com/
Dżemik
Przyjaciel Zagrody
Dżemik

Nick w grze : JadeXDD
Liczba postów : 2112

PisanieTemat: Re: Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ?   Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem  ? I_icon_minipostNie Kwi 28, 2013 11:43 am

Nie sądzę by to było złe. Sama w lato będę wychodzić. Ale pamiętaj żeby nie w południe bo Twój królik może dostać udaru. Najlepiej wyjść wieczorem lub rano.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1955976
Marsh
Już coś wie
Marsh

Nick w grze : Flip Flap, ale nie wchodzę...
Liczba postów : 190

PisanieTemat: Re: Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ?   Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem  ? I_icon_minipostNie Kwi 28, 2013 2:24 pm

Jeśli "królowi" to nie przeszkadza, ta jak najbardziej dobry pomysł. Znam króliki, których zachowanie można zinterpretować nawet jako namowa do wyjścia na spacer xD No ale są też takie, które tego nie lubią, wiec w takich przypadkach nie widzę powodu, aby go do tego zmuszać c:
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ?   Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem  ? I_icon_minipostPon Kwi 29, 2013 7:34 am

No więc ok, a ma ktoś link do jakiś dobrych szelek ? Planuję swoim uszakom kupić ale nie znam się zbytnio na tym ; ) .
Powrót do góry Go down
Divide
Przyjaciel Zagrody
Divide

Nick w grze : Divide
Liczba postów : 414

PisanieTemat: Re: Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ?   Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem  ? I_icon_minipostPon Kwi 29, 2013 7:53 am

Pomysł świetny, jednak królik powinien się przyzwyczaić pierwsze do szelek.

Dobrym pomysłem jest też "zagroda" dla królika w ogrodzie, kuzyn miał coś takiego dla swojego królika, fajny patent Wink To jednak odbiegając od tematu.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2787961
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ?   Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem  ? I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Co myślicie o wychodzeniu na spacer z królikiem ?
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Poe się bierze za tuty - co o tym myślicie
» Co myślicie ?
» Co o nich myślicie?
» Co o niej myślicie?
» Co myślicie o tym sketchu ?

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: