Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Poe się bierze za tuty - co o tym myślicie | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Poezja992 Już coś wie
Liczba postów : 178 Dołączył : 26/04/2012
| Temat: Poe się bierze za tuty - co o tym myślicie Wto Lip 10, 2012 6:38 am | |
| Jak obiecałam graczowi zαbαvεcкαα , zaczęłam robić tutoriale Nie zabrałam się od razu za ten o cieniach ( też będzie później ) , ale zrobiłam o kompletnych podstawach robienia maści , czyli jak zrobić warstwy i przeźroczystość Wiem , że większość z was zrobi to z zamkniętymi oczami , ale kilkoro graczy pytało mnie , jak to się robi Jednocześnie jest to zapowiedź , jak będą wyglądały pozostałe tuty z serii "Jak zrobić maść ?" co o tym myślicie ? Powiedzcie mi od razu , jak są jakieś błędy ortograficzne , tekstowe czy jakieś sugestie co do grafiki a i w następnych częściach będą obrazki | |
| | | zαbαvεcкαα Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1087 Dołączył : 08/02/2012
| Temat: Re: Poe się bierze za tuty - co o tym myślicie Wto Lip 10, 2012 6:43 am | |
| no wybawienie, niedługo pokaże Ci maść | |
| | | Poezja992 Już coś wie
| Temat: Re: Poe się bierze za tuty - co o tym myślicie Wto Lip 10, 2012 6:48 am | |
| - zαbαvεcкαα napisał:
- no wybawienie, niedługo pokaże Ci maść
no nie wiem czy wybawienie , bo cieniowanie u mnie jest średnie , raz wyjdzie raz nie wiec nwm czy tamten tut będzie przydatny | |
| | | Manroe Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 586 Dołączył : 08/04/2012
| Temat: Re: Poe się bierze za tuty - co o tym myślicie Wto Lip 10, 2012 7:17 am | |
| Szczerze- nic ten tutorial nie daje...oO Pisze, że to poradnik dotyczący tworzenia maści do CP, a ja tutaj wyczytałam tylko jak zrobić tło do takiej maści, choć większość graczy, którzy zabierają się za CP, wiedzą jak to zrobić... | |
| Temat: Re: Poe się bierze za tuty - co o tym myślicie Wto Lip 10, 2012 7:26 am | |
| - Catherine. =] napisał:
- Szczerze- nic ten tutorial nie daje...oO Pisze, że to poradnik dotyczący tworzenia maści do CP, a ja tutaj wyczytałam tylko jak zrobić tło do takiej maści, choć większość graczy, którzy zabierają się za CP, wiedzą jak to zrobić...
ale są też gracze , którzy tego nie wiedzą ale już zaczęłam robić o cieniach , więc o tym z czym większość ma problem też będzie | |
| Temat: Re: Poe się bierze za tuty - co o tym myślicie Wto Lip 10, 2012 7:57 am | |
| - Poezja992 napisał:
- Catherine. =] napisał:
- Szczerze- nic ten tutorial nie daje...oO Pisze, że to poradnik dotyczący tworzenia maści do CP, a ja tutaj wyczytałam tylko jak zrobić tło do takiej maści, choć większość graczy, którzy zabierają się za CP, wiedzą jak to zrobić...
ale są też gracze , którzy tego nie wiedzą ale już zaczęłam robić o cieniach , więc o tym z czym większość ma problem też będzie żeby nie było że robię tuty bez sensu : czy chcecie tut jak wycieniować konika mniej więcej tak : jeśli uważacie , że nie warto , to mogę : a)zrobić inny tut ( z inną maścią ) b)zrobić inny tut ( o czymś innym ) c)w ogóle sobie odpuścić i nie robić już nic jaka wasza decyzja ? | |
| | | Alasky Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 691 Dołączył : 27/03/2012
| Temat: Re: Poe się bierze za tuty - co o tym myślicie Wto Lip 10, 2012 8:08 am | |
| Mmm ładny konik.Co do tutka-dla mnie średni,gdy chciałam czegoś sie nauczyć o gimpie ogladałam filmiki. | |
| Temat: Re: Poe się bierze za tuty - co o tym myślicie Wto Lip 10, 2012 8:19 am | |
| A pocieniuj jeszcze trochę tego konika np. zrób zad. Wtedy będziemy wiedzieli, że to Ty tak to zrobiłaś | |
| | | Kotek~ W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Bubaa753 Liczba postów : 422 Dołączył : 03/12/2011
| Temat: Re: Poe się bierze za tuty - co o tym myślicie Wto Lip 10, 2012 2:24 pm | |
| Jeżeli chodzi o tuty ogólnie, to możesz się zabierać o te o maściach i ewentualnie o tłach Co do tuta wyżej: > nie rób odstępu między znakami, czyli nie pisz " bla , bla" tylko " bla, bla" wiem, wytłumaczenie głupie XD tak samo ze znakami zapytania i średnikami > rób krótsze zdania i nie zaczynaj ich od "i" > w fioletowym tekście zamiast "ma" jest "na" > żółty tekst jest tak napisany, że masło maślane niestety xD Mogłoby to być np. tak: Uwaga! Podczas dalszej pracy należy uważać, by malować na odpowiedniej warstwie! W ten sposób unikniecie malowania cieni na warstwie linearta czy też tła na cieniach > ten różowy napis mógłby być trochę niżej, bo jednak najeżdża na tekst :< Tak... wiem, wiem czepiam się xD | |
| Temat: Re: Poe się bierze za tuty - co o tym myślicie Sro Lip 11, 2012 4:32 am | |
- A pocieniuj jeszcze trochę tego konika np. zrób zad. Wtedy będziemy wiedzieli, że to Ty tak to zrobiłaś
dziś się biorę za dalszą robotę z tym koniem co do tego czy ja zrobiłam - no mam zapisane etapy od samego linearta jeszcze bez rozmazania , po kawałkach itd , by się dało zrobić z tego tut czyli raczej ja rysowałam | |
| Temat: Re: Poe się bierze za tuty - co o tym myślicie Sro Lip 11, 2012 4:34 am | |
| - Kotek~ napisał:
- Jeżeli chodzi o tuty ogólnie, to możesz się zabierać o te o maściach i ewentualnie o tłach
Co do tuta wyżej: > nie rób odstępu między znakami, czyli nie pisz "bla , bla" tylko "bla, bla" wiem, wytłumaczenie głupie XD tak samo ze znakami zapytania i średnikami > rób krótsze zdania i nie zaczynaj ich od "i" > w fioletowym tekście zamiast "ma" jest "na" > żółty tekst jest tak napisany, że masło maślane niestety xD Mogłoby to być np. tak: Uwaga! Podczas dalszej pracy należy uważać, by malować na odpowiedniej warstwie! W ten sposób unikniecie malowania cieni na warstwie linearta czy też tła na cieniach > ten różowy napis mógłby być trochę niżej, bo jednak najeżdża na tekst :<
Tak... wiem, wiem czepiam się xD heh kończy się rok szkolny i ja od razu się opuszczam w zdolnościach językowych w wakacje nikt mi nie uwierzy , że miałam szanse na 6 z polskiego ale dobrze że się czepiasz bo wiem o czym pamiętać na później | |
| Temat: Re: Poe się bierze za tuty - co o tym myślicie Sro Lip 11, 2012 6:20 am | |
- A pocieniuj jeszcze trochę tego konika np. zrób zad. Wtedy będziemy wiedzieli, że to Ty tak to zrobiłaś
dziś był pracy ciąg dalszy : ) Grzywa jest taka tylko chwilowa ( nie umiem robić grzywy xD ) ale mam nadzieję , że reszta w miare dobrze wyszła ? | |
| Temat: Re: Poe się bierze za tuty - co o tym myślicie Sro Lip 11, 2012 9:13 am | |
| Ok, jest dobrze. Trochę odważniej z bielą! No i gdzieniegdzie dodaj trochę mocniejsze cienie | |
| | | i3nici Już coś wie
Nick w grze : i3nici Liczba postów : 182 Dołączył : 11/07/2012
| Temat: Re: Poe się bierze za tuty - co o tym myślicie Sro Lip 11, 2012 12:47 pm | |
| Catherine. =] ma rację, więcej kontrastu. I spróbuj nie robić plam i ich nie rozmazywać (rozumiem Twoją obawę przed 'plastikowym' efektem), tylko na dwóch różnych warstwach zrobić cienie i światła od razu większym pędzlem, bez mazania kreseczek. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Poe się bierze za tuty - co o tym myślicie | |
| |
| | | | Poe się bierze za tuty - co o tym myślicie | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|