Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Jakie imię wybrać dla królika? | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
_pati201_ Już coś wie
Nick w grze : _pati201_ Liczba postów : 287 Dołączył : 23/07/2012
| Temat: Jakie imię wybrać dla królika? Sro Maj 01, 2013 12:57 pm | |
| Jakie imię wybrać dla królika, a akie dla króliczki? Piszcie swoje propozycje (ale tak jak się wymawia!) uwzględniając imiona z spoilerów. Dla króliczki (pisze tak jak się wymawia): - Spoiler:
Sjuzan (j jest ledwie słyszalne) Suzan Mery Bella Koniczyna Sasza Łatka Kopka (tak, tu pisze Kopka) Kropka Lili Fifi Lilia Didi Amelia Kora Kiria Nina Mola Maja Majka Sam
Dla królików: - Spoiler:
Szasta Łatek Kopek Kropek Sam
| |
| | | Dżemik Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : JadeXDD Liczba postów : 2112 Dołączył : 13/10/2012
| Temat: Re: Jakie imię wybrać dla królika? Sro Maj 01, 2013 1:09 pm | |
| Ja dałam mojej samiczce imię Basia. Dla samca dałabym Uszatek lub Michał. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Jakie imię wybrać dla królika? Sro Maj 01, 2013 1:55 pm | |
| |
| | | ardnasak Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : ardnasak. Liczba postów : 671 Dołączył : 22/01/2012
| Temat: Re: Jakie imię wybrać dla królika? Czw Maj 02, 2013 5:45 am | |
| Królik: Łatek Króliczka: Mery | |
| | | CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: Jakie imię wybrać dla królika? Czw Maj 02, 2013 9:05 am | |
| Króliki są takie słodziaaaśne to imię chyba też musi ` Króliczka : Nircia Mufinka Lapcia Suzi `Króliczek Lilou Fifcio Fanciu | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Jakie imię wybrać dla królika? Czw Maj 02, 2013 9:20 am | |
| Króliczka: ` Arium ` Emie (jak potrzebujesz wymowy: Emi) ` Crimm (Krim) ` Effie ` Avis (Ewis) Królik: ` Arnold ` Mentos ` Malibu ` Scrabel (Skrabel)
Ostatnio zmieniony przez Ellis dnia Pią Maj 03, 2013 5:39 am, w całości zmieniany 1 raz |
| | | PlaybackJunkie8 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Julis Liczba postów : 1483 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: Jakie imię wybrać dla królika? Pią Maj 03, 2013 4:39 am | |
| Hm... Nazwij je jak najbardziej oryginalnie, bo oryginalne imiona są najładniejsze. Nie nazywaj ich imionami ludzi, bo to... Dziwne jakieś. :> Umm... Nie będę dzielić na samczyka i samiczkę, chyba sama się zorientujesz. :3 *idzie poszukać ciekawych imion u swoich koni na Howrse, bo nic nie pamięta* Do wszystkich można ułożyć ładne zdrobnienia, np. Meddie (od Medicine) lub Dessie (od Desperado).
Desperado (tak, jak się pisze), Royal (chyba Rojel), Linnet (Lynet), Earl (Irl, tak myślę), Medicine (Medikajn?...), Walker (szwędy z The Walking Dead, Łolker prawdopodobnie), Yoshi (Joszi), Valentine (Walentajn), Anthem (nie wiem, jak się to czyta, zgaduję, że Enfem/Entem), Everlong (Evrlong *tak, drugie "e" takie "połknięte", o*), Hunter (Hanter), Hero (Hiroł), Alive (Elajw), Asleep (Eslip), Symphony (Symfoni), Acapulco (Akapulko), Frozen (Frołzen?...), Spell (chyba tak, jak się pisze), Sorrow (Soroł), Lullaby (Lalabaj), Princess lub Prince (Prinsyz, Prins chyba)...
Znam więcej, ale nie wiem, czy jeszcze warto. :3 | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Jakie imię wybrać dla królika? Pią Maj 03, 2013 5:33 am | |
| Playback, niektóre imiona powinno czytać się inaczej niż napisałaś ;d |
| Temat: Re: Jakie imię wybrać dla królika? Pią Maj 03, 2013 8:53 am | |
| Ellis, wiem. :> Większość jest pomylona, so... ^^' | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Jakie imię wybrać dla królika? Pią Maj 03, 2013 9:01 am | |
| - PlaybackJunkie8 napisał:
- Hm... Nazwij je jak najbardziej oryginalnie, bo oryginalne imiona są najładniejsze. Nie nazywaj ich imionami ludzi, bo to... Dziwne jakieś. :>
Umm... Nie będę dzielić na samczyka i samiczkę, chyba sama się zorientujesz. :3 *idzie poszukać ciekawych imion u swoich koni na Howrse, bo nic nie pamięta* Do wszystkich można ułożyć ładne zdrobnienia, np. Meddie (od Medicine) lub Dessie (od Desperado).
Desperado (tak, jak się pisze), Royal (chyba Rojel), Linnet (Lynet), Earl (Irl, tak myślę), Medicine (Medikajn?...), Walker (szwędy z The Walking Dead, Łolker prawdopodobnie), Yoshi (Joszi), Valentine (Walentajn), Anthem (nie wiem, jak się to czyta, zgaduję, że Enfem/Entem), Everlong (Evrlong *tak, drugie "e" takie "połknięte", o*), Hunter (Hanter), Hero (Hiroł), Alive (Elajw), Asleep (Eslip), Symphony (Symfoni), Acapulco (Akapulko), Frozen (Frołzen?...), Spell (chyba tak, jak się pisze), Sorrow (Soroł), Lullaby (Lalabaj), Princess lub Prince (Prinsyz, Prins chyba)...
Znam więcej, ale nie wiem, czy jeszcze warto. :3 To pozwól, że wypiszę te, które wydają mi się źle czytane (: Royal - Rojal Earl - Erl (a jakby zanika) Medicine - można tak jak Ty, ale raczej powinno być Medisin Anthem - Anfem, ale nie przeczyta się tego dobrze, jeśli nie umie się wymuwić "th" Alive - Eliv Princess - normalnie, tak, jak się pisze, Prince - tak, Prins To chyba tyle xdd |
| Temat: Re: Jakie imię wybrać dla królika? Pią Maj 03, 2013 9:44 am | |
| - Cytat :
- Alive - Eliv
~ ohohohooo, tutaj się nie zgodzę. :> Znam dużo piosenek, w których jest słowo "alive" i śpiewają tam "elajw" lub "alajw". XD A "princess" zawsze wymawiam "prinses". | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Jakie imię wybrać dla królika? Pią Maj 03, 2013 11:20 am | |
| Króliczka - Śnieżka - Kora Królik - Ząbek - Kicuś ^^ - Strzała |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Jakie imię wybrać dla królika? Pią Maj 03, 2013 1:37 pm | |
| Alive jako imię raczej Eliv, bo zamieniamy na wymowę każdą literę, a jak coś oznacza, to jest jakaś wyznaczona wymowa, jeśli rozumiesz o co chodzi, bo dosyć dziwnie wytłumaczyłam xd |
| | | avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Jakie imię wybrać dla królika? Sob Maj 04, 2013 4:23 am | |
| Szynka Tak nazywa się szynszyla kuzynki | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Jakie imię wybrać dla królika? | |
| |
| | | | Jakie imię wybrać dla królika? | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach