| "Rusz Głową" etap DRUGI | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
ebonita Główny Grafik
Nick w grze : ebonita Liczba postów : 787 Dołączył : 03/10/2012
| Temat: "Rusz Głową" etap DRUGI Pią Cze 21, 2013 4:01 am | |
| Witam w etapie drugim mojego konkursu "Rusz Głową" w którym można wygrać nawet 25 kuponów!Etap drugi rozpoczyna się dokła dnie o godzinie 12:00 dzisiaj (21 czerwca) i kończy o godzinie 23:59 pojutrze (23 czerwca). Macie więc tylko dwa i pół dnia !W tym czasie należy poda ć poprawne odpowiedzi na serię osiemnastu pytań z różnych dziedzin. Odpowiedzi na pytania przyjmuję wyłącznie na PW na forum w formie jak poniżej: 1. A 2. B 3. C ... itd (to jest przykład!)
Będą brane pod uwagę jedynie odpowiedzi od osób, które przeszły pomyślnie pierwszy etap.
Oto te osoby:Kinia_Ka, koziorożec, Julitta12, natalia144, Julietta35, arlyn, Ellis, Alicred, Ogier12, Alaya, Nefra01, Vium, DanonekxD, EveDallas, vernille, EstelleKażda z osób podanych powyżej może przesłać jedną wiadomość z odpowiedzią (kolejne wiadomości od tej samej osoby się nie liczą). Pytania można pobrać >> STĄD << (dwie strony z pytaniami!) lub >> str 1 << >> str 2 << Kiedy otrzymam wszystkie odpowiedzi i je zweryfikuję, wytypuję grupę osób które odpowiedziały najbardziej poprawnie (grupa osób która zdobędzie najwięcej "punków"). Te osoby przejdą do etapu trzeciego. Osoby które brały udział w "pomyśle na konkurs" i ich pomysł wykorzystałam, (ORAZ PRZESŁAŁY MI PRAWIDŁOWE ODPOWIEDZI w etapie pierwszym) które nie wykorzystały przewagi w etapie pierwszym, mogą (jeżeli chcą) pominąć maksymalnie 3 pytania, z którymi nie mogą lub nie chcą sobie poradzić. Powodzenia! Czekam na wiadomości z odpowiedziami | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pią Cze 21, 2013 4:06 am | |
| Mamy wysłać tylko odpowiedzi np. 1.A ? |
|
| |
ebonita Główny Grafik
| |
| |
Gość Gość
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pią Cze 21, 2013 4:27 am | |
| Ebonita, zaraz dośle 2 część :3 |
|
| |
Estelle ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Estelle Liczba postów : 642 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pią Cze 21, 2013 4:31 am | |
| Wysłane całe Ah miało być wcześniej... ale mi zamknęło się okno ;( | |
|
| |
ebonita Główny Grafik
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pią Cze 21, 2013 5:07 am | |
| Estelle - nie ma pośpiechu - to nie konkurs na czas Danonek - wyraźnie jest napisane że tylko jedna wiadomość od każdej osoby się liczy. Gra o sporą stawkę więc chyba wypadałoby się trochę zmobilizować i napisać wszystko na raz? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pią Cze 21, 2013 5:37 am | |
| Ebonita, przepraszam ale musiałam z kompa zejść bo nad morze jechaliśmy, a że już tyle napisałam to nie chciałam tego zmarnować. Napiszę jeszcze 1 wiadomość ze wszystkimi odpowiedziami. Okej? |
|
| |
ebonita Główny Grafik
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pią Cze 21, 2013 5:54 am | |
| Ok, o ile inni uczestnicy konkursu zgodzą się na to | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pią Cze 21, 2013 6:05 am | |
| Napiszę wieczorem, bo muszę lepsze wi-fi złapać |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pią Cze 21, 2013 6:27 am | |
| |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pią Cze 21, 2013 8:18 am | |
| |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pią Cze 21, 2013 8:20 am | |
| |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Sob Cze 22, 2013 12:04 am | |
| Przy pytaniu siódmym padłam, bo szczerze powiedziawszy, nawet google nie mówią wiele Głupio się przyznać, ale częćć pytań 'językowych' mnie przeraziła, nad ostatnim sie bardzo długo zastanawiałam, nawet w szkole nie mówią proszę pani/proszę panią, tylko pani psor XDD | |
|
| |
Kinia_Ka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Kinia_Ka Liczba postów : 250 Dołączył : 30/08/2011
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Sob Cze 22, 2013 1:48 am | |
| Ja również wysłałam, musze przyznać że trudne to było zwłaszcza dla mnie, ponieważ niezbyt znam się na poprawnej polszczyźnie ani na takich szczegółach dotyczących koni... trzeba było więcej matematyki dołożyć :p | |
|
| |
ebonita Główny Grafik
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Sob Cze 22, 2013 2:42 am | |
| EveDallas - aż sama sprawdziłam jak to jest z tym 7 pytaniem Według mnie, jak już korzystasz z netu (a kto nie korzysta ? ) powinnaś zaglądać do źródeł w których wypowiadają się osoby z konkretną wiedzą (np strony tematyczne które mają conajmniej kilka działów, czyli ktoś dba o nie. Omijać zaś należy strony typu zapytaj.com czy blogi z zaledwie kilkoma postami bo tam każdy nawet 5latek może się wypowiedzieć a nikt tego nie weryfikuje ... Dobrym wyznacznikiem poziomu wiedzy na stronie może też być choćby grafika tej strony - im więcej gliterów i różowych stron, tym mniej faktów Między innymi po to jest ten test, a nie jakaś inna konkurencja ^_^ | |
|
| |
Estelle ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pon Cze 24, 2013 9:05 am | |
| | |
|
| |
ebonita Główny Grafik
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pon Cze 24, 2013 9:13 am | |
| wyniki wieczorem będą | |
|
| |
ebonita Główny Grafik
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pon Cze 24, 2013 11:14 am | |
| Wyniki podsumowane. Aby mogła przejść tylko część uczestników, ustawiłam minimum na 16 dobrych odpowiedzi. W takim wypadku przeszło trochę ponad połowa uczestników. Dwie osoby z 1 etapu nie wzięły udziału w drugim. Tak przedstawiają się wyniki: (jeżeli gdzieś źle podsumowałam, nie wahajcie się zwrócić mi uwagę - trochę się te literki w oczach mienią ) Do etapu trzeciego, który rozpocznie się jutro, przeszły osoby:Alicred Ellis arlyn Nefra01 Ogier12 Alaya Kinia_Ka koziorożec Julietta35 Julitta12 (po ustaleniu że z pytaniem 7 mogły być problemy)
Ostatnio zmieniony przez ebonita dnia Pon Cze 24, 2013 11:59 am, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pon Cze 24, 2013 11:19 am | |
| Jaaaaaaaa poważnie A mogłabyś wstawić jakie miały być prawidłowe odpowiedzi? Z ciekawości chciałabym zobaczyć edit: dopiero zobaczyłam obrazek, wycofuje prośbę | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pon Cze 24, 2013 11:24 am | |
| Loool, wszystko dobrze Bo tak sobie myślałam: "Łatwe, czyli pewnie napisałam źle". A jednak |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pon Cze 24, 2013 11:26 am | |
| Gratuluję |
|
| |
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pon Cze 24, 2013 11:27 am | |
| Tak z ciekawości, konie poważnie rozróżniają 5 kolorów? Wszędzie gdzie szukałam było, że widzą 2 kolory, poza jakimiś wpisami na forach gdzie generalnie zdania były podzielone Nie znam się na koniach, więc chętnie sie dowiem jak widzą | |
|
| |
Estelle ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pon Cze 24, 2013 11:32 am | |
| Właśnie trochę to dziwne z tymi kolorami, bo ja wszędzie wyczytałam, że konie widzą barwy praktycznie wszystkie, prócz niektórych odcieni. | |
|
| |
ebonita Główny Grafik
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pon Cze 24, 2013 11:33 am | |
| Ja swoją wiedze brałam z dość wiarygodnego źródła: http://www.polskieradio.pl/10/484/Artykul/385140,Jak-widza-konie | |
|
| |
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pon Cze 24, 2013 11:45 am | |
| hmm ja znowu szukałam po angielsku i znalazłam np takie coś: http://stalecheerios.com/blog/horse-training/horse-color-vision/ gdzie jest właśnie o dwóch kolorach, na wikipedii też jest napisane o dwóch. Ale z tego co zauważyłam to często jest o jakiś badaniach itd tak jakby nie było to do końca jasne. Dlatego pytam | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pon Cze 24, 2013 11:49 am | |
| - ebonita napisał:
- Ja swoją wiedze brałam z dość wiarygodnego źródła: http://www.polskieradio.pl/10/484/Artykul/385140,Jak-widza-konie
Też korzystałem z tej strony |
|
| |
Nefra01 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Nefra01 Liczba postów : 1522 Dołączył : 05/08/2012
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pon Cze 24, 2013 11:50 am | |
| Łał, wszystko dobrze. A myślałam, że schrzaniłam te kolory. Ale na szczęście patrzyłam właśnie na tej samej stronie | |
|
| |
ebonita Główny Grafik
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pon Cze 24, 2013 11:52 am | |
| Hmmm no ja na angielskich nie szukałam ...W każdym razie nie widzą jak człowiek ani jak pies. Można uznać że odpowiedz B i C jest najbardziej poprawna. Julitta12 w takim wypadku mieści się w limicie dla wygrywaczy i dołączy do trzeciego etapu | |
|
| |
Estelle ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pon Cze 24, 2013 11:58 am | |
| http://www.konie.wortale.net/95-Wzrok.html
Nie jest więc określona dokładna liczba kolorów, co u ciebie w pytaniu zmyliło. Dlatego też ja zaznaczyłam jak u człowieka, gdyż ta odpowiedź jest bliżej prawdy niż cała reszta. | |
|
| |
ebonita Główny Grafik
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI Pon Cze 24, 2013 12:01 pm | |
| Estelle - nawet w przytoczonym przez Ciebie artykule jest napisane że mają problemy z widzeniem niektórych kolorów - co u człowieka się zdarza tylko w przypadku zmian chorobowych. Tak że twierdzenie że widzą jak u człowieka nie może być tym prawdziwym. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: "Rusz Głową" etap DRUGI | |
| |
|
| |
| "Rusz Głową" etap DRUGI | |
|