Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Witamy w Nowym Jorku

Go down 
+15
wercia d
Alaya
ardnasak
Kanahari
gwiazda2002
Fleur.
Kinia_Ka
Nefra01
Magiczna375
bursztyn232
Alex147656
Inkaska Wojowniczka
krolikaga
Kemishi
LadyArvena
19 posters
Idź do strony : Previous  1, 2
AutorWiadomość
kooiuuty
Nowy
kooiuuty

Nick w grze : kooiuuty
Liczba postów : 1

Witamy w Nowym Jorku - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Witamy w Nowym Jorku   Witamy w Nowym Jorku - Page 2 I_icon_minipostNie Cze 30, 2013 9:42 am

Odwiedzając Nowy York chciałbym odwiedzić wiele miejsc. W tym wielkim mieście najbardziej chcę zobaczyć słynny Central Park. Jest to najładniejszy, zajmujący ponad 300 hektarów park, pełen zieleni i.. zwierząt. W jego środku znajduje się szczególne Zoo. Ale przecież Zoo znajduje się w każdym większym mieście więc dlaczego akurat to jest szczególne? Pewnie zadajecie sobie to pytanie, otóż już odpowiadam. Jest ono szczególne ponieważ właśnie w nim nagrany jest jeden z moich ulubionych filmów "Pingwiny z Madagaskaru" Mam nadzieję, że kiedyś dotrę do Nowego Yorku chociaż na 2 dni Smile

Mam nadzieję, że sie podoba Very Happy
Powrót do góry Go down
Tiamat
Przyjaciel Zagrody
Tiamat

Nick w grze : Tiamat
Liczba postów : 749

PisanieTemat: Re: Witamy w Nowym Jorku   Witamy w Nowym Jorku - Page 2 I_icon_minipostNie Cze 30, 2013 11:09 am

Zwiedzanie? Wolałabym zacząć od zakwaterowania, najlepiej w jakimś ekskluzywnym wieżowcu, skąd bym miała widok na przepiękną panoramę miasta. Oczywiście, miałabym stamtąd widok na największe budowle NY. Poza tym, gdyby było mi dane chciałabym zobaczyć World Trade Center, jednak oryginalnych budynków na pewno bym nie zobaczyła. Aczkolwiek, trwa odbudowa, więc na pewno kilka z nich bym mogła podziwiać. Może nawet gdzieś w pobliżu jest muzeum upamiętniające zamach na owe budynki. Także bym chciała przejechać się nowojorskimi metrami, które są o niebo lepsze od tych polskich. No i do miejsc należących do planu, znajdywał by się oczywiście Central Park. Jednak że większość miejsc wymienili poprzednicy, nie będę po części kopiowała. Najbardziej mi zależy na panoramie i WTC.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=13215
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Witamy w Nowym Jorku   Witamy w Nowym Jorku - Page 2 I_icon_minipostNie Cze 30, 2013 12:17 pm

DanonekxD napisał:
Dziwnie się wkleiło o.o Wkleję jeszcze raz:
Tak na prawdę w Nowym Jorku zwiedzić chciałabym kilka ciekawych miejsc i zobaczyć niektóre budowle. Jedną w nich jest znajdująca się na Wyspie Wolności-Statua Wolności. Podoba mi się w niej, hm... poprostu wszystko. Nad moim łóżkiem wisi nawet plakat z nią. Również chciałabym pospacerować przez słynny Central Park. Mówi się, że jest on "oazą zieleni", ponieważ posiada wiele rozległych łąk, kilkanaście wzgórz oraz ścieżki dla pieszych. Znajduje się w centrum Manhattanu. Uważam, że oba miejsca mają ciekawą historię i warto je zobaczyć!
Twoja praca Danonku bez udziwnień Razz
Powrót do góry Go down
Księżniczka Żulietta
Przyjaciel Zagrody
Księżniczka Żulietta

Nick w grze : Ryuuko
Liczba postów : 1622

PisanieTemat: Re: Witamy w Nowym Jorku   Witamy w Nowym Jorku - Page 2 I_icon_minipostNie Cze 30, 2013 1:30 pm

Bardzo chętnie zobaczyłabym Statuę Wolności. Nie wiem czy wiecie ale Statua ta jest symbolem Nowego Yorku jak i Stanów Zjednoczonych. Poszłabym tam ze względu na to że upamiętnia przymierze Francji i Stanów. Ciekawe jest też to że waży ok 229 ton! Jej konstrukcja jest ze stali i miedzi. Chętnie też zobaczyłabym Central Park.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1933720
Księżniczka Żulietta
Przyjaciel Zagrody
Księżniczka Żulietta

Nick w grze : Ryuuko
Liczba postów : 1622

PisanieTemat: Re: Witamy w Nowym Jorku   Witamy w Nowym Jorku - Page 2 I_icon_minipostNie Cze 30, 2013 1:33 pm

Zapomniałam dopisać: Uważam że jest jeszcze dużo miejsc jakie bym z chęcią zwiedziła, bo NY jest wielkie i bardzo ciekawe.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1933720
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nick w grze : LadyArvena
Liczba postów : 4123

PisanieTemat: Re: Witamy w Nowym Jorku   Witamy w Nowym Jorku - Page 2 I_icon_minipostNie Cze 30, 2013 2:39 pm

Punktacja podliczona Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=187343
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Witamy w Nowym Jorku   Witamy w Nowym Jorku - Page 2 I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Witamy w Nowym Jorku
Powrót do góry 
Strona 2 z 2Idź do strony : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Klimat Nowego Jorku
» Witamy w Rzymie!
» Wielki powrót w nowym stylu!
» Czy można to nazwać nowym stylem?
» Forum - Sheila86 - nowym moderatorem

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum :: Archiwum akcji na zagrodzie :: Podróż na koniec świata-
Skocz do: