| Mój konik do CP | |
|
+12Wild_Horse ebonita Tiamat Temperance Alcesta Divide Minoo Toshiwa Arabella awelo Alaya Invisible 16 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Invisible Już coś wie
Nick w grze : Invisible Liczba postów : 230 Dołączył : 06/06/2013
| Temat: Mój konik do CP Wto Lip 02, 2013 8:52 am | |
| Skończyłam pierwszą prace do CP. Zamierzam ją wysłać proszę komentować i powiedziec co nie tak. Chyba nazwę prace 'Run for Freedom' o ile nie ma juz takiej nazwy. Okej no to macie paczajcie: | |
|
| |
Alaya Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Alaya Liczba postów : 731 Dołączył : 09/07/2012
| Temat: Re: Mój konik do CP Wto Lip 02, 2013 9:29 am | |
| Na Twoim miejscu poprawiłabym cień pod koniem, bo jest trochę niestaranny. Tzn. rozmazałabym, może trochę zmniejszyła krycie. Bo ten cień strasznie kłuje w oczy w porównaniu z koniem, który jest całkiem fajny - szkoda, że go nie pocieniowałaś, tylko wypełniłaś kolorami, ale poza tym anatomia jest chyba w porządku. Wydaje mi się, że grzywa i ogon powinny być rysowane cieńszymi kreskami, ale akurat te dwie rzeczy wychodzą mi samej najgorzej, więc lepiej nie będę ich komentować. Lineart jest Twój? | |
|
| |
Invisible Już coś wie
| Temat: Re: Mój konik do CP Wto Lip 02, 2013 9:36 am | |
| Tak zająl mi 2 godziny roboty... | |
|
| |
Alaya Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Mój konik do CP Wto Lip 02, 2013 9:51 am | |
| To w takim razie gratuluję, bo lineart według mnie jest świetny. Chyba opłacało się poświęcić te dwie godziny. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Mój konik do CP Wto Lip 02, 2013 10:00 am | |
| lineart anatomicznie jest okej, natomiast wykonanie... bardzo kiepskie niestety |
|
| |
awelo W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : ... Liczba postów : 430 Dołączył : 03/04/2013
| Temat: Re: Mój konik do CP Wto Lip 02, 2013 11:16 am | |
| Czegoś mi tutaj brakuje - niby jest OK, ale nie wiem czy bym na niego zagłosowała... | |
|
| |
Alaya Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Mój konik do CP Wto Lip 02, 2013 11:28 am | |
| - awelo napisał:
- Czegoś mi tutaj brakuje - niby jest OK, ale nie wiem czy bym na niego zagłosowała...
No tak, czegoś brakuje - cieniowania. Foxiete, na Twoim miejscu przed wysłaniem go do CP chociaż trochę bym go pocieniowała. Byłby o wiele lepszy, naprawdę. Bo lineart jest bardzo ładny, ale wypełnienie go paroma kolorami nie wygląda już tak dobrze. | |
|
| |
Arabella Jedną nogą w ZM
Nick w grze : natalia144 Liczba postów : 673 Dołączył : 14/05/2013
| Temat: Re: Mój konik do CP Wto Lip 02, 2013 12:23 pm | |
| Coś trzeba pozmieniać, bo jest ładny ale czegoś mu brakuję. Bardzo mi się podoba to, że wykorzystujesz rysy, dzięki którym koń wygląda prawdziwiej. | |
|
| |
Arabella Jedną nogą w ZM
Nick w grze : natalia144 Liczba postów : 673 Dołączył : 14/05/2013
| Temat: Re: Mój konik do CP Wto Lip 02, 2013 12:24 pm | |
| Ogólnie bardzo ładne kopyta i łeb. | |
|
| |
Toshiwa Już coś wie
Nick w grze : Toshiwa Liczba postów : 120 Dołączył : 02/07/2013
| Temat: Re: Mój konik do CP Wto Lip 09, 2013 2:38 am | |
| Niezła tylko ta grzywa jakaś taka dziwna ... | |
|
| |
Alaya Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Mój konik do CP Sro Lip 10, 2013 5:24 am | |
| Ostatnio w głosowaniu natknęłam się na taką pracę: Ma identyczny kontur jak Twoja praca. Jest Twojego autorstwa? | |
|
| |
Minoo Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Minoo Liczba postów : 652 Dołączył : 30/12/2012
| Temat: Re: Mój konik do CP Sro Lip 10, 2013 7:29 am | |
| - Alaya napisał:
- Ostatnio w głosowaniu natknęłam się na taką pracę:
Ma identyczny kontur jak Twoja praca. Jest Twojego autorstwa?
Ja też widziałam tę pracę. Kilka razy natknęłam się też na kilka podobnych..... | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Mój konik do CP Sro Lip 10, 2013 11:51 am | |
| Nie ma to jak plagiat... i to z CP do CP?! Z dA to widziałam, ale tak? Kolory specjalne zmieniane. Czarno-białe - plagiacik, niebieskie - oryginał Co teraz, Foxie? : ) |
|
| |
Divide Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Divide Liczba postów : 414 Dołączył : 16/01/2013
| Temat: Re: Mój konik do CP Sro Lip 10, 2013 12:03 pm | |
| Ależ ten konik jest twój, dość tak. Czy nie stać cię nawet na minimalny wysiłek narysowania własnej pracy? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Mój konik do CP Sro Lip 10, 2013 12:24 pm | |
| Nie zbyt rozumiem Które prace to oryginały a które to plagiaty? |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Mój konik do CP Sro Lip 10, 2013 12:32 pm | |
| Oryginalna jest ta podana przez Alayę, na moim porównaniu zaznaczona na niebiesko. Jak widać - pokrywają się, jest tylko parę pikseli różnicy. |
|
| |
Alcesta Już coś wie
Nick w grze : Alcesta Liczba postów : 179 Dołączył : 02/08/2012
| Temat: Re: Mój konik do CP Sro Lip 10, 2013 1:39 pm | |
| Obydwie prace to plagiaty :] Linearty zdarte z najpopularniejszego zdjęcia konia w galopie | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Mój konik do CP Sro Lip 10, 2013 1:48 pm | |
| No to świetnie... super po prostu |
|
| |
Temperance Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Temperance Liczba postów : 846 Dołączył : 06/11/2011
| Temat: Re: Mój konik do CP Sro Lip 10, 2013 2:05 pm | |
| Co się z tym światem dzieje... choć z drugiej strony mogła sama to rysować, tylko, że z najpopularniejszego konia. No, ale jednak pięćset tych samych prac ... nie chce mi się w to wierzyć.
Ostatnio zmieniony przez Acinoyx dnia Czw Lip 11, 2013 4:38 am, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Mój konik do CP Sro Lip 10, 2013 4:13 pm | |
| Zal mi ciebie, widzialam juz gdzies to zdjecie I od razu wiedzialam ze cis jest nie tak. Po prostu zal, jak mozna tak klamac! "Rysowalam lineart dwi godziny" bo jak mozna!? Prosze, teraz sie tlumacz....... |
|
| |
Tiamat Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Tiamat Liczba postów : 749 Dołączył : 03/08/2011
| Temat: Re: Mój konik do CP Sro Lip 10, 2013 11:33 pm | |
| apple, ogarnij się. Wszyscy się ogarnijcie. Odrysowała ze zdjęcia, co w tym strasznego? Większość ludzi tak robi, więc nie musicie jej obrażać. W dzisiejszych czasach ludzie są bardzo żałośni, zachowując się tak a nie inaczej i obrażając wszystkich dookoła. | |
|
| |
ebonita Główny Grafik
Nick w grze : ebonita Liczba postów : 787 Dołączył : 03/10/2012
| Temat: Re: Mój konik do CP Sro Lip 10, 2013 11:44 pm | |
| Ja sama czasami rysuję ze zdjęć ... (głowa z jednego, ciało z drugiego, grzywę i ogon wymyślam)
Przecież do pozy konia chyba nikt nie ma "praw autorskich" ?? co najwyżej sam koń. Zresztą nie używam zdjęć tych które nie są stockami. Jeżeli ktoś chce zarobić na swoim zdjęciu to ma do tego pełne prawo. Ale stock to stock - jak sama nazwa wskazuje można na nim pracować.
Gorzej, jak jest rysowana z pracy innej osoby (ktora nie rysowała ze zdjęcia tylko z głowy, jak na przykład Lenika) - wtedy do pozy konia prawa autorskie ma ten co narysował.
---
Nie wiemy jednak czy to zdjęcie z internetu jest objęte prawami autorskimi czy można go używać ... dlatego ja unikam zdjęć z googli. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Mój konik do CP Czw Lip 11, 2013 12:52 am | |
| Nie o to mi chodilo jak sie Alaya pytala o lineart to mogla napisac E jest odrysowany ze zdjecia I by bylo ok a nie? |
|
| |
Alaya Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Mój konik do CP Czw Lip 11, 2013 3:43 am | |
| Znalazłam jeszcze takie coś: To jest jakiś obraz olejny na sprzedaż. Czyli wychodzi na to, że to zdjęcie rzeczywiście jest stockiem, albo obraz został namalowany przez autora zdjęcia. Osobiście uważam pierwsze przypuszczenie za najbliższe prawdzie, a Foxiete najwyraźniej rysowała konia ze zdjęcia, skoro nie pokrywa się on dokładnie z tą drugą pracą do CP. No chyba, że autor obrazu wykupił prawa autorskie do zdjęcia, to już co innego. ;P | |
|
| |
Wild_Horse Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Elsker Liczba postów : 553 Dołączył : 06/02/2013
| Temat: Re: Mój konik do CP Czw Lip 11, 2013 4:41 am | |
| Brązowa praca którą pokazała Alaya wygląda na oryginalną. Prawdopodobnie autorka po prostu wzorowała się na zdjęciu. Widać że praca została narysowana samodzielnie. Za to praca Foxie jest chamskim plagiatem, albo tej brązowej pracy, albo zdjęcia. | |
|
| |
Wild_Horse Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Elsker Liczba postów : 553 Dołączył : 06/02/2013
| Temat: Re: Mój konik do CP Czw Lip 11, 2013 4:47 am | |
| Nie oskarżałabym jej gdyby ta praca była lepiej narysowana. Jeśli ktoś umie tak ładnie narysować lineart, to czemu nie miałby równie dobrze go wypełnić. No ale cofam swoje oskarżenie. Może faktycznie tylko rysowała patrząc się na zdjęcie... sama tak nieraz robię. Ale staram się wzorować na kilku zdjęciach, właśnie żeby nie być posądzoną o plagiat. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Mój konik do CP Czw Lip 11, 2013 5:27 am | |
| To foto to tapeta... |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Mój konik do CP Czw Lip 11, 2013 9:22 am | |
| Agnes-o to wlasnie mi chodzilo!!! |
|
| |
Invisible Już coś wie
| Temat: Re: Mój konik do CP Czw Lip 11, 2013 2:07 pm | |
| Ludzie- uspokójcie się! Dobra wszystko wyjaśniam: Konia rysowałam ze zdjęcia wziętego random z googla. Nie wiem czemu większość jest przeciwko mnie a nie innym którzy takiego konia narysowali. Przecież stock to stock! Każdy może z niego korzystać i padło takie zdanie: 'Jeśli ktoś umie tak ładnie narysować lineart, to czemu nie miałby równie dobrze go wypełnić.' Otoż na swoim pierwszym koncie ktore po graniu na nim przez 200 dni zostało usunięte rysowałam linearty na zamówienie, jeszcze wtedy słabo mi szło ale w końcu robiłam je coraz lepsze. Tylko ,że nigdy ich nie kolorowałam tak realistycznie więc wychodzi mi nieładnie bo to mój pierwszy raz. Ale co do niektórych osób powiedziałabym "Może by się najpierw spytać anie oskarżać od razu o kopiowanie?' | |
|
| |
ebonita Główny Grafik
Nick w grze : ebonita Liczba postów : 787 Dołączył : 03/10/2012
| Temat: Re: Mój konik do CP Czw Lip 11, 2013 2:11 pm | |
| Ja się nie czepiałam i wciąż się nie czepiam - tylko proszę żebyś odróżniła "random z googla" od stocka. Akurat w tym przypadku raczej nikt sobie praw do zdjęcia nie będzie rościł bo to zdjęcie jest wszędzie i miliony ludzi pewnie już na nim pracowało. Ale na przykład jest taki jeden fotograf koni z polski, i znajoma mojego chłopaka uczyła się malować farbami olejnymi, akurat pech chciał że wybrała na wzór jego zdjęcia, i jak tylko wystawiła je na swojej stronie (nie zarobkowo a tylko żeby się pochwalić jak jej idzie nauka)... podał ją do sądu! ... Tak że 10 razy sprawdzaj źródło zdjęcia z którego korzystasz | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Mój konik do CP | |
| |
|
| |
| Mój konik do CP | |
|