Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Kreskóweczki..

Go down 
+9
EveDallas
Wild_Horse
CzekoBoom
Suzan
Temperance
Arrin
Rosatti
Tiamat
Moonlit
13 posters
Idź do strony : 1, 2  Next
AutorWiadomość
Moonlit
Już coś wie
Moonlit

Nick w grze : Moonlit
Liczba postów : 259

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostWto Lip 09, 2013 9:39 am

Jakie bajki najbardziej lubicie oglądać? Jacy są wasi ulubieni bohaterowie z dzieciństwa? A może niedawno odkryliście coś nowego?

No to jak już część z Was wie (i widać to moim avatarze) jestem wielką fanką "Pory na przygodę". Zawsze lubiłam obejrzeć też "Flapjacka", "Atomówki" i "Ben 10". Za to nie mogłam znieść "Eda, Edda i Eddy'ego" Very Happy

Z filmów najbardziej lubię "Pocahontas" i "Jak wytresować smoka?" A Wy?
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostWto Lip 09, 2013 9:41 am

AT! ♥
Uwielbiam Księżniczkę Grudkowego Kosmosu i Jake'a XD
Powrót do góry Go down
Moonlit
Już coś wie
Moonlit

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostWto Lip 09, 2013 9:42 am

No właśnie, zapomniałam o niej wcześniej xD Jest boska xD
Powrót do góry Go down
Moonlit
Już coś wie
Moonlit

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostWto Lip 09, 2013 9:45 am

Jeszcze Gienio, pingwin Lodowego Króla Very Happy
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostWto Lip 09, 2013 9:45 am

Taki wieczny foch XD
Powrót do góry Go down
Moonlit
Już coś wie
Moonlit

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostWto Lip 09, 2013 9:52 am

A Flapjacka oglądałaś? To jest trochę podobne, tylko że bardziej... obleśne Very Happy
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostWto Lip 09, 2013 9:54 am

Król jest świetny XD

A osobiście nigdy nie przepadałem za bajkami animowanymi. Oglądałem tylko "Pingwiny z Madagaskaru", "Pora na Przygodę", "Ben 10" i "Generator Rex"
Jedyne filmy animowane które mi się podobały to "Jak wytresować smoka?", "Piraci!" i "Auta 2" (jedynka jest kiepska) i tyle
Ostatnią animacje oglądałem tak dawno że nie pamiętam (jedyny wyjątek to ci "Piraci")
Choć od jakiegoś czasu oglądam anime "Death Note" ale to nie jest kreskówka

Ostatnio zmieniony przez Ogier12 dnia Sro Lip 10, 2013 5:11 am, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostWto Lip 09, 2013 9:56 am

Nie oglądałam Flapjacka xD
Powrót do góry Go down
Moonlit
Już coś wie
Moonlit

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostWto Lip 09, 2013 10:21 am

Gatta - Polecam, warto zobaczyć Very Happy  Możesz oglądać na przemian z Porą na Przygodę. Jeszcze czasem oglądam Wyspę Totalnej Porażki. Wstyd - stara baba ze mnie, a oglądam bajeczki xD

Ogier12 - nawet Shreka nie widziałeś?
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostWto Lip 09, 2013 10:26 am

Na razie jestem na 'Porze na Biznes' i fajnie się zapowiada ^^
Powrót do góry Go down
Moonlit
Już coś wie
Moonlit

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostWto Lip 09, 2013 10:36 am

Kojarzę ten odcinek, to ten z biznesmenami zamrożonymi, prawda? ^.^
Powrót do góry Go down
Tiamat
Przyjaciel Zagrody
Tiamat

Nick w grze : Tiamat
Liczba postów : 749

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostWto Lip 09, 2013 10:38 am

Ogółem bardziej mnie fascynuje Death Note i CodeGeass, ale ogółem zafascynował mnie Generator Rex i Pora na przygodę. <3 Bardzo fajne bajki. :lol2:

TAK SAMO JAK MY LITTLE PONY. xD
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=13215
Moonlit
Już coś wie
Moonlit

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostWto Lip 09, 2013 10:42 am

O, generatora Rexa też oglądałam czasem. Bardzo oryginalna bajka. A do MLP jakoś nie mogę się przekonać. Nie widzę w nim tego co wszyscy ich fani ^.^
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostWto Lip 09, 2013 11:03 am

Moonlit, tak, to ci biznesmeni : ) strasznie fajny odcinek ^^
Powrót do góry Go down
Rosatti
Nowy
Rosatti

Nick w grze : Rousie
Liczba postów : 7

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostSro Lip 10, 2013 3:20 am

lubię PNP a najbardziej Marcelinę <3
Powrót do góry Go down
Arrin
Przyjaciel Zagrody
Arrin

Nick w grze : Arrin
Liczba postów : 517

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostSro Lip 10, 2013 3:46 am

Z dzieciństwa ? Tom &Jerry. Kochałam ich po prostu :DKaczora Donalda też, choć dzisiaj mam uraz do imienia Donald przez politykę :)Co tam jeszcze Myszka miki, pluto i ten drugi pies nie [pamiętam jak mu było. czyli w sumie to co wyszło spod kreski Disneya.
Był jeszcze Popeye. To chyba nie leciało na naszych polskich, stara jeszcze czarno-biała kreskówka o marynarzu, dość śmieszna nawet.

Z dzieciństwa jeszcze: Muminki, Smerfy, Gumisie, które też uwielbiam do dzisiaj.Spandzboba nigdy nie umie strawic.

Jakiś czas temu ogladałam  Ben 10, druga seria o niebo ciekawsza :Di Ranczo Leny.
Wczoraj za to próbowałam obejrzeć  chyba Potworny Akademik... kurcze nie pamiętam tytułu ale cos koło tego. Kolejna część przygód stworków z bajki " Potwory i spółka", ale że była tylko wersja Cam* po angielsku i jakiś dzieciak na pół ekranu dobiłam do 40 min i nie oglądałam dalej Sad

* cam- wersja nagrana z kina często beznadziejna jakość
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2202596
Gość
Gość
Anonymous

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostSro Lip 10, 2013 3:46 am

Moonlit - widziałem, ale nie zbyt przypadł mi do gustu Laughing
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostSro Lip 10, 2013 4:10 am

Ooo, Tom i Jerry! :3 Jeszcze Garfielda uwielbiam Smile
Powrót do góry Go down
Moonlit
Już coś wie
Moonlit

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostSro Lip 10, 2013 5:05 am

Rosatti - Marcelina też jest jedną z moich ulubionych bohaterek ^.^

Arrin - poczekaj trochę i obejrzyj na kinomaniak.tv, tam zawsze szybko dają wersje w wysokiej jakości Smile

Tom i Jerry mnie zawsze denerwował, bo strasznie lubiłam Toma, a mu się zawsze obrywało od właścicielki, Jerry'ego albo tego psa  Very Happy

A jeśli chodzi o tego drugiego psa, to chyba miałaś na myśli Goofy'ego, też go lubiłam, ale bardziej Donalda. Jak byłam mała i się dowiedziałam że jakiś polityk ma tak na imię, to go sobie wyobrażałam jako taką kaczkę w garniturze  Very Happy

Bena 10 też wolę oglądać jak już jest starszy, w zasadzie to obejrzałam prawie wszystkie odcinki późniejszych serii.

Gatta - Garfield jest spoko, ale jeśli chodzi o komiksy i film. Bajki jakoś do mnie nie przemawiają.

Ogier12 - a Madagaskar?
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostSro Lip 10, 2013 5:11 am

Wolę kreskówkę Razz
Wiesz, zapomniałem wymienić na tej liście tyle punktów
Powrót do góry Go down
Temperance
Przyjaciel Zagrody
Temperance

Nick w grze : Temperance
Liczba postów : 846

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostSro Lip 10, 2013 7:58 am

Wiecie co ... powiem wam szczerze, że poczułam się ... staro oO'
Żadnych bajek prócz kilku tych które wymieniła Arrin nie znam... masakra. Jakieś generatory Rexy, flapjacki, pora na przygodę. Co to jest...
Ostatnio jak była u mnie bratanica i oglądałyśmy Disney Channel to byłam przerażona poziomem tego co tam obecnie puszczają.

Jak ja byłam młodsza to leciały Smerfy, Tabaluga, Gumisie, Muminki, Myszka Miki, Scooby Doo, Tom&Jerry później ewentualnie jakieś bajki na Jetix były, normalne bajki na DC, cartoon network jeszcze z tym starym logiem. Jezu jak ten czas leci.
Powrót do góry Go down
Moonlit
Już coś wie
Moonlit

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostSro Lip 10, 2013 9:26 am

Acinoyx - nie wiem ile masz lat, ale ja w przyszłym roku kończę 18, a nadal oglądam bajki, po prostu to uwielbiam :3 Może to kwestia zainteresowań, to po prostu moje hobby.

A wszystkie bajki, które wymieniłaś i ja oglądałam - głównie w dobranocce, bo nie miałam wtedy kablówki. W zasadzie mając 14 lat dopiero zaczęło mnie interesować Cartoon Network i te inne DisneyXD i Disney Channel Smile
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostSro Lip 10, 2013 11:38 am

Oj, wiele, wiele...
- "Generator Rex"
- "Avengers: Potęga i moc"
- "Megas XLR" (ktoś to jeszcze pamięta?) - moja ulubiona kreskówka z CN.XD
- "Młodzi Tytani"
- "Król Szamanów" - <3 (wiem, że to anime na podstawie mangi, ale już tu mi się napisało)
- "Świat według Ludwiczka"
I inne.
Z mangi(anime): "Tsubasa Chronicle" (moje ukochane...*.*), "Death Note", "Hetalia", "Angelic Layer" i inne.
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostSro Lip 10, 2013 11:49 am

Hmmm, też jestem już "stara", ale jakoś nie zamierzam przestać oglądać "bajek". Nie obchodzi mnie co inni o tym myślą i to, że w tym wieku już "nie wypada...".Razz
O właśnie jeszcze:
- "My Little Pony" - ta najnowsza wersja tej kreskówki
- "Liga Sprawiedliwości"
- "Młodzi Tytani"
Smile
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostSro Lip 10, 2013 12:42 pm

O "Król Szamanów" <3
Powrót do góry Go down
Arrin
Przyjaciel Zagrody
Arrin

Nick w grze : Arrin
Liczba postów : 517

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostSro Lip 10, 2013 12:56 pm

Moonlit napisał:

Arrin - poczekaj trochę i obejrzyj na kinomaniak.tv, tam zawsze szybko dają wersje w wysokiej jakości Smile

Tom i Jerry mnie zawsze denerwował, bo strasznie lubiłam Toma, a mu się zawsze obrywało od właścicielki, Jerry'ego albo tego psa  Very Happy

A jeśli chodzi o tego drugiego psa, to chyba miałaś na myśli Goofy'ego, też go lubiłam, ale bardziej Donalda. Jak byłam mała i się dowiedziałam że jakiś polityk ma tak na imię, to go sobie wyobrażałam jako taką kaczkę w garniturze  Very Happy

Bena 10 też wolę oglądać jak już jest starszy, w zasadzie to obejrzałam prawie wszystkie odcinki późniejszych serii.

No właśnie Goffy, dziękuje za przypomnienie. Nigdy nie mogłam zapamiętać jego imienia :)A z tą kaczka w garniturze niezły pomysł, ale premierowi bardziej pasują rogi jak piórka Very Happy

Co do filmów online to korzystałam z playtube.pl, ale tak jak mówię ciężko było oglądać.
Co do ben 10 to nie ma porównania. Pierwsza seria to dziecinny chłopak który chwali sie zegarkiem, potem już widać że wydoroślał.

Ale wracając do tematu ktoś wspominał o Pingwinach z madagaskaru. Kocham je :DObejrzałam całą pierwsza i 2 serię, trzecia tyle o ile. nawet jak oglądam po raz enty zawsze śmieszą :)Samego Madagaskaru za bardzo nie pamiętam musiałabym sobie przypomnieć co sie tam działo.

"Króle szamanów" też oglądałam, jedna z nielicznych anime jakie mi się podobało.
jeżeli juz z anime polecam jeszcze " Death Note" i "Ghost in the shell". Więcej anime właściwie nie ogladałam, nie licząc Naruto, ale nie przypadł mi on do gustu. Zawsze wolałam kreskówki/bajki jak anime.

A co do wieku dajcie spokój, ja mam 24 i też dzisiaj oglądałam jeszcze Bolka i Lolka xD Zresztą teraz robią takie bajki, ze ogladają całe rodziny, wiec nie ma co się wstydzić Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2202596
Suzan
Przyjaciel Zagrody
Suzan

Nick w grze : Suzan
Liczba postów : 954

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostSro Lip 10, 2013 1:00 pm

Ogier12 napisał:
Choć od jakiegoś czasu oglądam anime "Death Note" ale to nie jest kreskówka

Aaaa Death Note *O* najlepszy animiec jaki obejrzałam <3 tylko po pewnym zdarzeniu seria już nie jest taka fajna i mam wrażenie że to takie naciągnięcie ;_; (nie będę ci spojlerować po jakim bo nie wiem na jakim etapie oglądania jesteś)
Ja osobiście uwielbiam anime. Nałogowo swego czasu oglądałam hetalię, ale teraz niestety the beautiful world nie mogę nigdzie znaleźć a mówią że się naprawdę poprawiło i pod względem kreski i humoru.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=31458
Gość
Gość
Anonymous

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostSro Lip 10, 2013 1:03 pm

Pingwiny z Madagaskaru są genialne. Very Happy
Anime widziałem tylko "Króla Szamanów". "Death Note" oglądam od niedawna. Na liście do obejrzenia figuruje "Psycho-Pass" (koleżanka poleciła Wink a jeśli chodzi o anime i mangę to jest prawdziwym ekspertem).
Suzan - dopiero na 7 odcinku Laughing i przez przypadek dowiedziałem się jak to się kończy ;-; więc zrobiłem sobie przerwę żeby o tym zapomnieć
Arrin - o co chodzi w "Ghost in the shell"?
Powrót do góry Go down
CzekoBoom
VIP
CzekoBoom

Liczba postów : 1195

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostSro Lip 10, 2013 1:07 pm

Ojaaaa, kiedyś byłam dzieckiem kreskówek ;3 Wrócić do domu, rzucić plecak pod biurko, szybko na obiad, włączyć telewizor i szybko na dwór. Potem lekcje, znowu telewizor i do spania. Aż się łezka w oku kręci ;3

Najlepsza kreskówka ever dla mnie to "Dom dla zmyślonych przyjaciół pani Foster". Boooże, mogłam to oglądać i oglądać. :DD
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1714772
Suzan
Przyjaciel Zagrody
Suzan

Nick w grze : Suzan
Liczba postów : 954

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipostSro Lip 10, 2013 1:11 pm

Ogier - Chodzi o L'a?
z anime to bym poleciła jeszcze Wolf's Rain <3 moje pierwsze anime jakie obejrzałam Very Happy
Elfen Lied też jest fajne ale straaaaaaasznie krwawe i brutalne. Normalnie krew się wiadrami leje ;o mimo to pomysł intrygujący, a i fabuła całkiem ciekawa.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=31458
Sponsored content

Kreskóweczki.. Empty
PisanieTemat: Re: Kreskóweczki..   Kreskóweczki.. I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Kreskóweczki..
Powrót do góry 
Strona 1 z 2Idź do strony : 1, 2  Next

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: