Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| 3 PRZECUDOWNE FILMY O KONIACH | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
*Directionerka Już coś wie
Nick w grze : *Directionerka Liczba postów : 184 Dołączył : 06/08/2013
| Temat: 3 PRZECUDOWNE FILMY O KONIACH Czw Sie 15, 2013 2:02 am | |
| Oto linki : FLICKA 3 http://zalukaj.tv/zalukaj-film/15114/flicka_3_2012_.html [b class="e_s3k" style="font-size: 12px; font-weight: bold;"][b class="e_s3k" style="font-size: 12px; font-weight: bold;"][b class="e_s3k" style="font-size: 12px; font-weight: bold;"] Gwiazdor muzyki country Clint Black powraca w nowym, ciepłym i wzruszającym filmie inspirowanym powieścią Mary O’Hara. Pomimo wysiłków i starań, Lindy Jenkins (Lisa Hartman Black) boryka się z ogromnymi trudnościami, by utrzymać swą farmę i stajnię. Na domiar złego jej nastoletnia córka Kelly (Kacey Rohl) ma problemy w szkole. Jakby tego było mało, Kelly chce trenować dzikiego konia o imieniu Flicka, należącego do Toby’ego (Clint Black), nowego menadżera stajni. Gdy przyszłość farmy zależy od zwycięstwa w najbliższych zawodach jeździeckich, Lindy musi zdecydować, czy może zaufać swojej córce, że uda jej się oswoić i ujeździć dzikiego konia... i swojemu sercu.[/b][/b][/b] FLICKA 2 http://zalukaj.tv/zalukaj-film/9415/flicka_2_2010_.html [b class="e_s3k" style="font-size: 12px; font-weight: bold;"][b class="e_s3k" style="font-size: 12px; font-weight: bold;"][b class="e_s3k" style="font-size: 12px; font-weight: bold;"] Carrie jest niesmiala nastolatka, która przeprowadza sie z duzego miasta na ranczo, którego wlascicielem jest jej ojciec. Na miejscu dziewczyna zaprzyjaznia sie z dzikim mustangiem, którego nazywa Flicka. zachomikowany od: violaz[/b][/b][/b] FLICKA http://zalukaj.tv/zalukaj-film/1761/flicka_2006_.html [b class="e_s3k" style="font-size: 12px; font-weight: bold;"][b class="e_s3k" style="font-size: 12px; font-weight: bold;"][b class="e_s3k" style="font-size: 12px; font-weight: bold;"] Film rodzinny o kilkunastoletniej dziewczynce, która otrzymuje w prezencie wymarzonego konia pod warunkiem, że sama się nim zaopiekuje. W rolach głównych: Maria Bello ("Sekretne okno", "Godzina zemsty") i Alison Lohman ("Duża ryba", "Naciągacze").[/b][/b][/b] MIŁEGO OGLĄDANIA | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: 3 PRZECUDOWNE FILMY O KONIACH Czw Sie 15, 2013 2:26 am | |
| Osobiście oglądałam tylko 2. Film jest tak oczywisty, że aż nudny. Według mnie najlepszym filmem o koniach jest War Horse (w polskim tłumaczeniu: Czas Wojny ;_; ). |
| | | Temperance Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Temperance Liczba postów : 846 Dołączył : 06/11/2011
| Temat: Re: 3 PRZECUDOWNE FILMY O KONIACH Czw Sie 15, 2013 3:32 am | |
| O ile pierwsza część Flicki była w miarę, to drugą już spieprzyli, a o trzeciej to szkoda gadać. Zamiast kontynuować historię konia i dziewczyny z pierwszej części, albo coś, to oni w każdym filmie podrzucają innego konia, każdy jest czarny, każdy jest Flicką i jest sześćset razy oswajany. Bzdura. | |
| | | *Directionerka Już coś wie
| Temat: Re: 3 PRZECUDOWNE FILMY O KONIACH Czw Sie 15, 2013 3:34 am | |
| No troszkę ale filmy fajne. | |
| | | *Directionerka Już coś wie
| Temat: Re: 3 PRZECUDOWNE FILMY O KONIACH Czw Sie 15, 2013 3:35 am | |
| Mi najbardziej podobała się 3 i 2 | |
| | | Katrina123 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Katrina_S Liczba postów : 402 Dołączył : 31/05/2013
| Temat: Re: 3 PRZECUDOWNE FILMY O KONIACH Czw Sie 15, 2013 3:55 am | |
| Ja oglądałam pierwszą i drugą część. Jak dla mnie ogólnie filmy są kiepskie: fabuła jest słaba, aktorzy jak dla mnie też średnio sobie radzą, same zdjęcia też mi się nie podobają... Chociaż jak na filmy o zwierzątkach jest typowy ;P Bo niestety, praktycznie wszystkie są kiepskie. Nie trafiłam jeszcze na film o koniu, czy psach, który by mi sie podbał | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: 3 PRZECUDOWNE FILMY O KONIACH Czw Sie 15, 2013 5:36 am | |
| Ja ostatnio oglądałam 1 i kawałek 2, bo gdzieś w telewizji leciały. Szału nie ma, pleców nie urywa. Pierwsza część była całkiem spoko, tylko czasami główna bohaterka powalała inteligencją, a raczej jej brakiem Druga już wcale mi się nie podobała. Nie dość, że zabrakło tej głównej bohaterki z jedynki, to jeszcze Flicka nie była Flicką, a przynajmniej nie był to ten sam koń. I znów to samo- dziewczyna odkrywa konika, konik jej się podoba, ratuje jej życie narażając swoje, zostają najlepszymi przyjaciółmi. Jak dla mnie trochę przesłodzone i zbyt oklepane Jedyny film o koniach, który mi się spodobał, to wspomniany "Czas wojny". Dużo akcji, zwrotów wydarzeń i ogółem niezła fabuła | |
| Temat: Re: 3 PRZECUDOWNE FILMY O KONIACH Czw Sie 15, 2013 5:44 am | |
| Jak dla mnie i Czas Wojny nie jest zbyt ciekawym, fajnym filmem. To znaczy, to jest bajeczka. Niektóre motywy fajne, ale ogólnie gra aktorska mi się nie podobała za bardzo, no i historia niemożliwa do zrealizowania w świecie rzeczywistym. | |
| | | Wild_Horse Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Elsker Liczba postów : 553 Dołączył : 06/02/2013
| Temat: Re: 3 PRZECUDOWNE FILMY O KONIACH Pią Sie 16, 2013 1:11 pm | |
| Ja dawno, dawno temu oglądałam taki film z którego pamiętam tylko to, że dziewczyna wygrała zawody (chyba w ujeżdżeniu), na ślepym koniu. Ryczałam jak wół. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: 3 PRZECUDOWNE FILMY O KONIACH Pią Sie 16, 2013 2:39 pm | |
| Moim ulubionym filmem o koniach jest Niezwyciężony Secretariat Piękna historia, i do tego na faktach - Filmweb napisał:
- Córka właściciela stajni hodowlanej przejmuje gospodarstwo ojca i poświęca się wychowaniu wyścigowego konia imieniem Secretariat.
|
| | | Gość Gość
| Temat: Re: 3 PRZECUDOWNE FILMY O KONIACH Sob Sie 17, 2013 5:01 am | |
| Ja nie lubię filmów typu Ruffian i Secretariat. Ogólnie nie lubię filmów typowo o koniach, bo większość ma tą samą fabułę. |
| Temat: Re: 3 PRZECUDOWNE FILMY O KONIACH Sob Sie 17, 2013 6:03 am | |
| - Ellis napisał:
- Ja nie lubię filmów typu Ruffian i Secretariat. Ogólnie nie lubię filmów typowo o koniach, bo większość ma tą samą fabułę.
Zgodzę się. Ruffian nie oglądałam, Secretariata widziałam na rekolekcjach Wiadomo przecież, jak to się skończy, wszystko od razu jest jasne, na dodatek zawsze przesłodzone ;/ | |
| | | Scones Gaduła
Nick w grze : scon-chan Liczba postów : 1017 Dołączył : 16/04/2013
| Temat: Re: 3 PRZECUDOWNE FILMY O KONIACH Sob Sie 17, 2013 7:28 am | |
| Ja oglądam same thrillery i horrory, a flicke oglądałam 3 lata temu .__. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: 3 PRZECUDOWNE FILMY O KONIACH Pon Mar 03, 2014 9:54 am | |
| - Gość napisał:
- Osobiście oglądałam tylko 2. Film jest tak oczywisty, że aż nudny.
Według mnie najlepszym filmem o koniach jest War Horse (w polskim tłumaczeniu: Czas Wojny ;_; ). Czas wojny jest świetny. Najlepszy jest "Zaklinacz koni". |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: 3 PRZECUDOWNE FILMY O KONIACH Pon Mar 03, 2014 10:22 am | |
| - Wild_Horse napisał:
- Ja dawno, dawno temu oglądałam taki film z którego pamiętam tylko to, że dziewczyna wygrała zawody (chyba w ujeżdżeniu), na ślepym koniu. Ryczałam jak wół.
Czarny koń (The Long Shot) z 2004r Film naprawdę cudowny *.*, przypomniałaś mi o nim i chyba obejrzę ponownie |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: 3 PRZECUDOWNE FILMY O KONIACH | |
| |
| | | | 3 PRZECUDOWNE FILMY O KONIACH | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|