| Niesprawiedliwe odjęcie karmy | |
|
+4Sabula Lubelak Barson1990 boniowata 8 posters |
Autor | Wiadomość |
---|
boniowata Już coś wie
Nick w grze : boniowata Liczba postów : 186 Dołączył : 09/07/2011
| Temat: Niesprawiedliwe odjęcie karmy Czw Wrz 05, 2013 9:02 am | |
| Zostało mi dzisiaj odjęte 8punktów karmy za rzekome używanie skryptów. Jest jakaś szansa na udowodnienie, że nigdy żadnego tego typu programu nie miałam? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Niesprawiedliwe odjęcie karmy Czw Wrz 05, 2013 11:33 am | |
| |
|
| |
Barson1990 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Barsonka Liczba postów : 338 Dołączył : 30/11/2011
| Temat: Re: Niesprawiedliwe odjęcie karmy Pią Wrz 06, 2013 6:44 am | |
| No cóż... Powiem tak: Szczerze wątpię, aby odjęcie Karmy było nieuzasadnione.
Najnormalniej na świecie jest NIEMOŻLIWE, aby każdą czynność podczas oporządzania klikać w idealnych odstępach czasowych, np. równo co 1 sekundę.
Co ciekawe, wśród osób, które zostały ukarane, są moi znajomi, którzy otwarcie mi przyznali, że tak, używali skryptów/autoclicka, coby sobie pomóc w oporządzaniu koni.
System w grze wyłapuje coś takiego, nawet jeżeli zdarzyło się jeden raz. Skryptu mogłaś używać Ty lub Twój sitter. Jeżeli sitter, Twoją winą jest, że zatrudniłaś kogoś takiego, dlatego kara spotkała Ciebie, a nie osobę używającą programu. | |
|
| |
Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Re: Niesprawiedliwe odjęcie karmy Pią Wrz 06, 2013 6:44 am | |
| Nie ma możliwości aby udowodnić. | |
|
| |
boniowata Już coś wie
| Temat: Re: Niesprawiedliwe odjęcie karmy Pią Wrz 06, 2013 10:34 am | |
| Napisałam na kontakt, po napisaniu, że gdybym używała skryptów, zrobione byłoby wszystkie konie a nie kilka, dostałam odpowiedź, że prawdopodobnie dostałam karę za to, że konie są oporządzane w krótkim czasie (szybko i w otwarte w kilku zakładkach) Barsonka- jakim cudem wina sittera jest moją winą? (sittera którego zresztą nie mam). Zatrudniając kogoś nie mam możliwości sprawdzić czy nie używa takich rzeczy.. . Poza tym, przy robieniu koni na telefonie, gdzie ilość paszy sama się ustawia, NIC nie trwa dłużej niż sekundę, a nawet często trwa krócej, a klikać tak można, szczególnie mając wprawę po prawie 3 latach gry. Wtedy przy oporządzaniu robi się to automatycznie, więc samoistnie trwa to przy każdym koniu tyle samo. | |
|
| |
| Temat: Re: Niesprawiedliwe odjęcie karmy Pią Wrz 06, 2013 11:15 am | |
| Oporządzam ponad 1200 koni dziennie, w BARDZO szybkim tempie. Ciekawe więc, dlaczego ja nie zostałam ukarana... Ciekawostka turystyczna | |
|
| |
| Temat: Re: Niesprawiedliwe odjęcie karmy Pią Wrz 06, 2013 11:17 am | |
| A jeżeli chodzi o sittera - Ty go zatrudniasz, Ty mu ufasz, Ty jesteś odpowiedzialna za to, co się dzieje na Twoim koncie. Jakby ewentualny sitter oskubał Cię ze wszystkich kuponów to również nie mogłabyś się w żaden sposób odwoływać, bo jak byk jest napisane: "Uwaga: opcja współdzielenia nie powinna być udostępniona komuś, komu nie ufasz. Jesteś odpowiedzialny/a za wszelkie działania współzarządzającego twoim kontem." | |
|
| |
boniowata Już coś wie
| Temat: Re: Niesprawiedliwe odjęcie karmy Sob Wrz 07, 2013 9:23 am | |
| Jeżeli są to wszystkie Twoje konie, to tym bardziej nie wiem dlaczego tak jest, ponieważ u mnie robione było tylko kilka z ponad 200. Ja nie zamierzam Ci udowadniać, sama wiem najlepiej czego używałam, a czego nie. Pominę fakt, że zapytałam czy można to udowodnić, a nie czy według Was zawiniłam Lubelak- Tobie dziękuję za odpowiedź na pytanie | |
|
| |
Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: Niesprawiedliwe odjęcie karmy Nie Wrz 08, 2013 1:23 am | |
| | |
|
| |
boniowata Już coś wie
| Temat: Re: Niesprawiedliwe odjęcie karmy Nie Wrz 08, 2013 6:11 am | |
| Mi napisali tylko, żebym wolniej oporządzała konie i robiła z nimi różne rzeczy przed przełączeniem na następnego. Czyli co, trening koni które mają tylko zbierać PD? Odpisałam, czy w takim razie mam rozumieć, że mam czekać kilka miesięcy na odzyskanie karmy, za to, że za szybko klikałam w obrazki. Nie odpisali. Nie powinni Cię ukarać, jest jednak różnica między robieniem koni w 5-6 kartach, a u Ciebie i sittera po jednej | |
|
| |
| Temat: Re: Niesprawiedliwe odjęcie karmy Nie Wrz 08, 2013 7:53 am | |
| Temat brzmi "niesprawiedliwe odjęcie Karmy", dlatego też się wypowiedziałam, że niekoniecznie musi być takie niesprawiedliwe. | |
|
| |
| Temat: Re: Niesprawiedliwe odjęcie karmy Nie Wrz 08, 2013 9:32 am | |
| A komu jeszcze za to odjeli? | |
|
| |
boniowata Już coś wie
| Temat: Re: Niesprawiedliwe odjęcie karmy Nie Wrz 08, 2013 9:45 am | |
| Barson- ale jeżeli napisałam, że jest, to po co szukasz winy? Jak już mówiłam, udowadniać nie zamierzam, ja wiem co mam, a czego nie mam na sumieniu, tyle mi wystarczy | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Niesprawiedliwe odjęcie karmy Nie Wrz 08, 2013 9:54 am | |
| 2 pkt karmy ma teraz chociażby Chantell, SDR, kleusia, o Astra o, Fill, Rósałka... | |
|
| |
| Temat: Re: Niesprawiedliwe odjęcie karmy Pon Wrz 09, 2013 11:55 am | |
| No to grubo... | |
|
| |
Amstaff W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Amstaff Liczba postów : 331 Dołączył : 17/06/2013
| Temat: Re: Niesprawiedliwe odjęcie karmy Wto Wrz 10, 2013 9:28 am | |
| Także wątpię , by odjęli Ci karmę 'za niewinność'... | |
|
| |
Kinia_Ka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Kinia_Ka Liczba postów : 250 Dołączył : 30/08/2011
| Temat: Re: Niesprawiedliwe odjęcie karmy Wto Wrz 10, 2013 12:24 pm | |
| Tak przy okazji zapytam, czy faktycznie trzeba korzystać z dodatków, skryptów żeby odjęli karmę, czy istnieje opcja, że odejmą za zwykłe klikanie własnym palcem w ekspresowym tempie, z mnóstwem koni na wielu zakładkach? W jaki sposób oni to sprawdzają? | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Niesprawiedliwe odjęcie karmy Wto Wrz 10, 2013 1:09 pm | |
| Sprawdzaja odleglosci miedzy kliknieciami - czlowiek nie bedzie klikal rowno co pol sekundy, nawet w ekspresowym tempie - czasem sekunde pogapi sie w okno, internet sie zakrzstusi i o pol sekundy cos opozni i te pe. Natomiast skrypcik klika tu, tu i tu, a nastepnie tu dokladnie co np sekunde. Dokladnie, czlowiek nie jest tak dokladny jak maszyna, ulamki sekund tez sie licza XD | |
|
| |
Kinia_Ka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Kinia_Ka Liczba postów : 250 Dołączył : 30/08/2011
| Temat: Re: Niesprawiedliwe odjęcie karmy Wto Wrz 10, 2013 1:34 pm | |
| Dziękuję za odpowiedź, nieco się przestraszyłam po przeczytaniu tego wątku. | |
|
| |
boniowata Już coś wie
| Temat: Re: Niesprawiedliwe odjęcie karmy Sro Wrz 11, 2013 8:05 am | |
| Widocznie nie liczą się ułamki sekund, skoro nawet na kontakcie dostałam odpowiedź, że czasami takie osoby mogą być posądzane Najdokładniej: ' Niektórzy gracze mogli zostać posądzonymi o używanie skryptów, czyli zbyt szybko przeprowadzali wszelkie akcje w grze. ' | |
|
| |
Amstaff W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Amstaff Liczba postów : 331 Dołączył : 17/06/2013
| Temat: Re: Niesprawiedliwe odjęcie karmy Sro Wrz 11, 2013 8:28 am | |
| - boniowata napisał:
Najdokładniej: 'Niektórzy gracze mogli zostać posądzonymi o używanie skryptów, czyli zbyt szybko przeprowadzali wszelkie akcje w grze. ' Jeżeli mam wprawę w oporządzaniu koni i robię to raczej szybko, to mogę zostać posądzony ? o___O | |
|
| |
boniowata Już coś wie
| Temat: Re: Niesprawiedliwe odjęcie karmy Sro Wrz 11, 2013 10:40 am | |
| Jestem przykładem na to, że tak -.- Ja robiłam 40 koni, posiadając 250, a i tak straciłam karmę Bo przecież nie da się domyślić, że jak już ktoś ma zamiar ryzykować, to dla oporządzenia wszystkich.. | |
|
| |
Kirara Uzależniony
Nick w grze : OJT (skrót) Liczba postów : 2239 Dołączył : 03/06/2012
| Temat: Re: Niesprawiedliwe odjęcie karmy Pią Gru 27, 2013 2:40 am | |
| No cóż... Myślę, że wątek można już zamknąć.
(Wątek został zamknięty i przeniesiony do Archiwum) | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Niesprawiedliwe odjęcie karmy | |
| |
|
| |
| Niesprawiedliwe odjęcie karmy | |
|