Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Drugie etap konkursu z okazji setnego dnia stażu! | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Dainfen Już coś wie
Nick w grze : Zielona Tarantula Liczba postów : 253 Dołączył : 15/10/2013
| Temat: Drugie etap konkursu z okazji setnego dnia stażu! Wto Lis 12, 2013 9:02 am | |
| Drugi etap konkursu!
Drugi etap darmowego konkursu z nagrodami, który został zorganizowany z okazji mojego setnego dnia stażu już się rozpoczął! Do 01.12.2013 roku do godziny 15:00, macie szansę zdobyć nagrody! Powiem Wam też, że być może zrobię dodatkową nagrodę w postaci darmowej prezentacji/rysowanego awatar + duża wersja (na specjalne zamówienie).
Zadanie konkursowe jest na zasadzie zgadywanki. Konkretnie, zadnia są trzy, ale dosyć proste.
A więc, bez dalszych ceregieli, oto Wasze zadania!
Zadanie numer jeden!
Bardzo lubię język polski, z tąd pomysł na zadanie. W tym roku szkolnym prowadzę już któryś z kolei zeszyt , który podobnie jak poprzedni/e ma 60 kartek. Pytanie brzmi: Jak myślisz, który to mój zeszyt w tym roku szkolnym i ile stron już w nim zapełniłam?
Pytanie to wymaga trochę logicznego myślenia (myślę, że logiczne, iż nie jest to mój 70 zeszyt), ale trzeba też postrzelać.
Zadanie numer dwa!
Jak może wiecie, mam chomika i myszki. Cóż, niektórzy wiedzą, kiedy urodziny ma chomik, więc odnośnie niego będzie inne pytanie.
Pytanie brzmi: Kiedy urodziny (data przyniesienia do domku) ma Farbka, a kiedy Muffinka (zarazem Kredka, której już u mnie nie ma) a ile chomików było z kolei w tej klatce, którą ma mój obecny? Roku nie trzeba podawać, bo jest to rok 2013 ;-)
Zadanie numer trzy!
Ostatnie zadanko... ile jedynek, ile dwójek, a ile trójek dostałam w życiu? Liczą się też te z plusami i minusami, np. +2 czy -2.
Podpowiedzi: z.1 Pamiętaj, że nie liczą się "fabryczne" strony tytułowe i okładka. Liczą się za to strony tytułowe robione ręcznie, na pierwszej kartce zeszytu. Nie liczy się tabelka na oceny z tyłu zeszytu. Jest to liczba parzysta (który zeszyt) i parzysta w przypadku ilości stron.
Brany pod uwagę jest stan zeszytu z DZISIAJ.
Liczę też strony sklejane, czyli jeśli skleiłam cztery kartki, za czego zapisane są dwie strony, to liczę to jako cztery.
z.2. Co do myszek - są to RÓŻNE DATY. Pierwsza (Farbka) to liczba nieparzysta większaod 11, a kiesiąca nie podpowiem. Muffinka- jest to liczba podzielna przez 8, miesiąca nie podpowiem. Do do chomika - liczba pierwsza, jest parzysta.
z.3.
Hmmm. Każda liczba jest mniejsza od 8 ;-)
Ważne! Piszcie zrozumiale i wyraźnie!
Powodzenia!
Ostatnio zmieniony przez Zielona Tarantula dnia Czw Lis 21, 2013 12:37 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | awelo W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : ... Liczba postów : 430 Dołączył : 03/04/2013
| Temat: Re: Drugie etap konkursu z okazji setnego dnia stażu! Wto Lis 12, 2013 10:01 am | |
| mam chomiczka Muffinkę ^^ | |
| | | Dainfen Już coś wie
| Temat: Re: Drugie etap konkursu z okazji setnego dnia stażu! Wto Lis 12, 2013 10:18 am | |
| | |
| Temat: Re: Drugie etap konkursu z okazji setnego dnia stażu! Wto Lis 12, 2013 11:18 am | |
| Aha, zasady oceniania: Przyznaję punkty za najbliższą odpowiedź. Zadanie pierwsze zeszyt - musi być prawidłowa, bo to nie są wysokie liczby, chyba logiczne, ze to nie 30 zeszyt strony - z pomułką do 10 jest punkt - przykład": odp: 1, a stron jest 10 - dostajesz punkt, ale gdy odp. to 1 a stron jest 30, nie.
zadanie drugie dni - z pomyłką do 3 - jest punkt miesiące- musi być prawidłowy ilość chomików - musi być prawidłowa
zadanie trzecie
z pomyłką do jednego (przykład: jeśli napiszesz jedynki - 4, a jest 6, dostajesz punkt | |
| Temat: Re: Drugie etap konkursu z okazji setnego dnia stażu! Pią Gru 27, 2013 8:30 am | |
| No ic o ja mam zrobić? Nadesłana została tylko jedna odpowiedź... Do 15 stycznia! | |
| Temat: Re: Drugie etap konkursu z okazji setnego dnia stażu! Pią Gru 27, 2013 8:31 am | |
| | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Drugie etap konkursu z okazji setnego dnia stażu! Sob Gru 28, 2013 12:31 am | |
| Ee, odpowiedzi na Twoja poczte na hwr czy tutaj? Btw zadan, w ktorej jestes klasie? ;3 | |
| Temat: Re: Drugie etap konkursu z okazji setnego dnia stażu! Sob Gru 28, 2013 9:24 am | |
| EveDallas, to pytanie kierujesz do mnie w celu podpowiedzi czy w innym? Tak czy tak nie powiem ;-P Mogę tylko powiedzieć, że nie są to klasy 1-4 podstawówki, nie jest to liceum.
| |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Drugie etap konkursu z okazji setnego dnia stażu! | |
| |
| | | | Drugie etap konkursu z okazji setnego dnia stażu! | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |