Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Gif prezentacja | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Derbella Nowy
Nick w grze : wpisz nick Liczba postów : 12 Dołączył : 28/12/2013
| Temat: Gif prezentacja Nie Sty 26, 2014 7:44 am | |
| Ostatnimi razy bardzo zastanawiałam się jak zrobić prezentacje z gifem np. Bardzo bym prosiła o ponumerowanie i o uprzejmość | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Gif prezentacja Nie Sty 26, 2014 10:05 am | |
| Powiększasz najniższą warstwę, dajesz tło, ozdabiasz, zapisujesz jako gif znów. | |
| | | Koniara1804 Nowy
Nick w grze : Koniara1804 Liczba postów : 13 Dołączył : 15/02/2014
| Temat: Re: Gif prezentacja Sob Lut 22, 2014 11:22 am | |
| - Nevarra napisał:
- Powiększasz najniższą warstwę, dajesz tło, ozdabiasz, zapisujesz jako gif znów.
Jak powiększyć najniższą warstwę? | |
| | | Ejli Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Eiiri Liczba postów : 1433 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: Gif prezentacja Nie Lut 23, 2014 12:28 am | |
| Powielasz. Po-wielasz.
Ja tam proponuję zrobić prezentacje jeszcze bez gifa, posklejać w jedną warstwę i: Warstwa z prezentacją x klatki gifa = powinno być dobrze. Gdy już to pomnożysz (czyt. powielisz tę warstwę nieszczęsną tyle i tyle razy) możesz pomiędzy nimi wstawiać klatki gifa i każdą klatkę połączyć z odpowiadającą jej warstwą. Teraz tylko pozmieniać nazwy warstw ( BARDZO WAŻNE, żeby warstwy miały na końcu tyle ms, ile mają klatki w gifie - inaczej będzie wyglądać jak kupa), zapisać jako gif i również BARDZO WAŻNE - przy zapisywaniu zaznaczyć "jako animacja". Resztą opcji, zakładając, że wszystkie nazwy odpowiednio nazwałaś ( np. "tło (300ms)" a potem "klatka 2 (300ms)") nie musisz się przejmować.
UWAGA - występują gify z klatkami "klatka któraśtam (ileśtamms) (combine). Niestety nie rozpracowałam go jeszcze, więc na tę chwilę zalecam dać sobie spokój.
UWAGA #2 - jak dotąd robiłam tylko avatary z gifami, ale myślę, że zadziała i tu. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Gif prezentacja Nie Lut 23, 2014 2:03 am | |
| Można też zrobić zwykłą prezkę w PNG zapisać z miejscem wyciętym na Gifa i wstawić go jako ramkę. |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Gif prezentacja | |
| |
| | | | Gif prezentacja | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|