| Styczniowe nowości! | |
|
+7Szron Rooda Kirixa anna i wiki Kirara Nevarra Ayashi 11 posters |
Autor | Wiadomość |
---|
Ayashi ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Ayashi Liczba postów : 1087 Dołączył : 13/08/2011
| Temat: Styczniowe nowości! Sro Sty 29, 2014 4:09 am | |
| - Cytat :
- Styczniowe nowości! - 29 stycznia 2014
Od teraz wszystkie konie specjalne będą nazwane Boskimi! Tutaj znajdziesz pierwsze nowości jakie pojawią się po nowym roku: - Aby ułatwić nieco pewne sprawy, zdecydowaliśmy zamienić wszystkie konie "Specjalne" na "Boskie". Ta zmiana nazwy nie ma wpływu na ich funkcjonowanie w grze. Naszym celem jest uzyskanie pojedyńczych gatunków koni niezwykłych.
- Nowy szablon do Promienia Heliosa jest już dostępny w Czarnej Perle Jeżeli jesteś twórcą otoczenia, które aktualnie znajduje się w grze, masz możliwość zaktualizowania otoczenia, aby pasowało do nowego rozmiaru strony.
- Podczas rejestrowania koni w zawodach, nie będziesz widział zawodów, w których zarejestrowałeś już swoje 2 konie. - Podczas rejestrowania Boskich koni na zawody, nie będziesz widział zawodów, w których zarejestrowałeś już swojego Boskiego konia. - Gracze VIP nie będą już mieli zablokowane opcji automatycznej rejestracji na zawody dla koni Boskich. Pozdrawiamy, Zespół Howrse Styczniowe nowości... Nowości potrzebne czy też i nie? Co o nich sądzicie? | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Sro Sty 29, 2014 4:15 am | |
| Ja dzięki falce załapałam się do trofeum, bo brakowało mi jednego boszczydła xD - Cytat :
- Naszym celem jest uzyskanie pojedyńczych gatunków koni niezwykłych
Czyli jakieś rarytasiki pokroju boskiego roga w większej ilości planują? - Cytat :
- - Podczas rejestrowania koni w zawodach, nie będziesz widział zawodów, w których zarejestrowałeś już swoje 2 konie.
I to na plus - Cytat :
- - Podczas rejestrowania Boskich koni na zawody, nie będziesz widział zawodów, w których zarejestrowałeś już swojego Boskiego konia.
A to na minus. A może ja mam kaprys wysyłać boskiego i zwykłego na jedne zawody? | |
|
| |
Ayashi ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Sro Sty 29, 2014 4:22 am | |
| Ano właśnie ciekawa jestem, co też oni wymyślą z tymi pojedynczymi sztukami koni niezwykłych. | |
|
| |
Kirara Uzależniony
Nick w grze : OJT (skrót) Liczba postów : 2239 Dołączył : 03/06/2012
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Sro Sty 29, 2014 4:39 am | |
| Ta gra normalnie spada na Boskie. .-. | |
|
| |
anna i wiki W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : anna i wiki Liczba postów : 447 Dołączył : 16/03/2012
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Sro Sty 29, 2014 4:49 am | |
| Mi te nowości nie przeszkadzają,choć wcześniej też było dobrze. | |
|
| |
Kirixa Raczkujący
Nick w grze : Kirixa Liczba postów : 77 Dołączył : 27/03/2012
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Sro Sty 29, 2014 4:51 am | |
| Jak dla mnie, te zmiany nie są ani na "+" ani na "-". | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Sro Sty 29, 2014 5:29 am | |
| Podoba mi się to, że zawodów nie widzisz, tych w których masz już swoje 2 konie. |
|
| |
Rooda W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Rooda Liczba postów : 310 Dołączył : 02/12/2012
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Sro Sty 29, 2014 5:51 am | |
| Gdyby o tym nie napisali to nawet bym tych zmian nie zauważyła. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Sro Sty 29, 2014 6:20 am | |
| - Rooda napisał:
- Gdyby o tym nie napisali to nawet bym tych zmian nie zauważyła.
Tak samo, zauważyłam dopiero na ZM jak patrzyłam nowe posty :PP |
|
| |
Kirara Uzależniony
Nick w grze : OJT (skrót) Liczba postów : 2239 Dołączył : 03/06/2012
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Sro Sty 29, 2014 6:41 am | |
| Ja tam zauważyłam, kiedy weszłam na Howrse. Zawsze patrzę, czy napisali coś nowego. | |
|
| |
Szron Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1598 Dołączył : 28/12/2011
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Sro Sty 29, 2014 8:27 am | |
| Mnie to nie ziębi, ani nie grzeje. Ta zmiana z widocznością zawodów jest akurat taka ułatwiająca, ale w pozytywnym sensie. | |
|
| |
Kazuyuki Już coś wie
Nick w grze : Kazuyuki Liczba postów : 103 Dołączył : 21/10/2012
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Sro Sty 29, 2014 9:54 am | |
| O, fajne zmiany. Mi osobiście ułatwią rozgrywkę | |
|
| |
ebonita Główny Grafik
Nick w grze : ebonita Liczba postów : 787 Dołączył : 03/10/2012
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Sob Lut 01, 2014 4:32 am | |
| tak najprawdopodobniej będzie wyglądało nowe tło ... | |
|
| |
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Sob Lut 01, 2014 4:37 am | |
| ŁOŁ! Nawet ładnie. | |
|
| |
ebonita Główny Grafik
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Sob Lut 01, 2014 4:43 am | |
| jedna DOBRA RZECZ - kolor strony całej jest generowany z koloru jaki występuje w tle na dole - czyli jeżeli tło jest ze śniegiem to reszta strony będzie biała! | |
|
| |
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Sob Lut 01, 2014 4:46 am | |
| A czy mogłabyś zrobić screena jeszcze jakiś otoczeń? | |
|
| |
Anakondaxxx Raczkujący
Nick w grze : Anakondaxxx Liczba postów : 78 Dołączył : 16/02/2012
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Sob Lut 01, 2014 5:02 am | |
| Szczerze to mało mnie to obchodzi, no może poza zawodami. Jedna z niewielu słusznych poprawek, cała reszta chyba niepotrzebna. Na prawdę nic, ale to nic mnie nie obchodzi czy boski będzie się nazywał "Boski", "Specjalny", "Niezwykły", "Legendarny", "Mityczny" etc. To nie ma żadnego znaczenia... No i jeszcze temat automatycznej rejestracji koni, nie tylko boskich. Nie będę mówiła o niesprawiedliwości, dyskryminacji itp., głupota. Chodzi tutaj jedynie o wycofanie prawdziwej rywalizacji, trochę zabicie ducha, którego nigdy nie było. A na temat boskich wypowiem się inaczej- Ni w pięć ni w dziesięć, bo gracze którzy mają więcej boskich i je rejestrują z zawodach mają w większości VIPa, więc kolejna poprawka bez sensu. | |
|
| |
Anakondaxxx Raczkujący
Nick w grze : Anakondaxxx Liczba postów : 78 Dołączył : 16/02/2012
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Sob Lut 01, 2014 5:04 am | |
| Przepraszam za dwa razy, proszę o usunięcie jednego, internet mi się przyciął | |
|
| |
Ayashi ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Sob Lut 01, 2014 5:28 am | |
| ebonita, dziękujemy za screen ;)jeżeli faktycznie będzie tak to wyglądało, to wreszcie jakaś zmiana im wyszła na dobre | |
|
| |
ebonita Główny Grafik
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Sob Lut 01, 2014 8:40 am | |
| https://2img.net/r/ihimg/a/img833/1579/mcnp.jpg https://2img.net/r/ihimg/a/img593/7133/70it.jpg https://2img.net/r/ihimg/a/img834/2644/90q1.jpg https://2img.net/r/ihimg/a/img838/8724/3axa.jpg
więcej screenów
(sorki za dziwne formaty ale poprawiałam tła na swoim starym kompie z malym monitorem wiec widoczność tła jest mała i kombinowałam )
sama jakość obrazków przy wysyłaniu jest bardzo dobra ale boje sie ze przy przyjmowaniu ich przez howrse traciły na jakości (albo tylko na tym podglądzie wyglądają pikselowato ...) | |
|
| |
Ayashi ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Sob Lut 01, 2014 8:49 am | |
| Jak dla mnie, to bardzo ładnie, to będzie wyglądać :)Wreszcie będzie można uciec od standardowego tła Howrse i mieć coś innego. Ten ich zielony już mi się całkowicie przejadł. | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Sob Lut 01, 2014 9:05 am | |
| Akurat po raz pierwszy od dłuższego czasu coś im wyszło xD Ciekawe czy konie nie posiadające PH będą miały te lasy / góry / plaże w zależności od wybranego OJ czy jakieś jeszcze coś innego. | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Sob Lut 01, 2014 10:20 am | |
| Em, nie wiem jak wy, ale ja przy burzowym tle zwyczajnie nie widze eq/kuponow, bo sie wtapiaja... Myslicie ze cos z tym zrobia czy bedzie jak jest i slepi nie beda widziec? ;-; Albo to wina telefonu. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Sob Lut 01, 2014 2:06 pm | |
| Bardzo ładnie to wygląda, aczkolwiek zwykłe konie umieszczone na tle (Bez ZŁ) trochę się bardziej gryzą, tak mi się wydaje.
Mam podobne obawy też co do widoczności EQ na niektórych tłach. Podobnie jak Eve. |
|
| |
ebonita Główny Grafik
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Nie Lut 02, 2014 2:18 am | |
| kolor eq (bialy lub granatowy) sam się zmienia chyba ze wzgledu na ogólną kolorystykę tła - nie wiadomo jak to bedzie wyglądalo w realu - ja podałam tylko screeny z tego jak to wygląda na "podglądzie" wysyłania pracy - kiedys tego nie było (było tylko tlo + konik i nic więcej) | |
|
| |
ebonita Główny Grafik
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Nie Lut 02, 2014 4:35 am | |
| przesiadłam się na pełnowymiarowy monitor zeby w 100% ocenić wymysł HOWRSE i oto co mi wyszło 1 screen: przygotowanie tła do wysyłki na oficjalnym szablonie - konik stoi sobie na ziemi (przy dolnej kupce krzaków) 2 screen: podgląd wysyłania pracy - koń stoi przy górnej kupce krzaków (fruwałby w powietrzu gdyby nie to że byłam przygotowana na tą ewentualność i specjalnie zrobiłam ziemi z naddatkiem ... 1. 2. | |
|
| |
Ayashi ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Nie Lut 02, 2014 6:25 am | |
| No, generalnie naprawdę fajnie się to prezentuje ;)Chyba mogę sobie pozwolić na komentarz, że trzeba najwyraźniej brać poprawkę na miejsce znajdowania się wierzchowca przy tworzeniu tła do PH. Z drugiej str, to gracz konia posiadającego ZJ może sam przenieść jeszcze nieco na dół bądź na boki, więc to chyba nie będzie aż takie uciążliwe dla osób projektujących do CP. | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Styczniowe nowości! Nie Lut 02, 2014 9:56 am | |
| czyli formalnie trzeba liczyć "ziemię" na wysokości tego podniesionego kopyta. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Styczniowe nowości! | |
| |
|
| |
| Styczniowe nowości! | |
|