Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Puzzle, już są! | |
|
+23Emciak77 Amstaff Creamy Anakondaxxx Vastaya Szron amorkowa EveDallas Mikaa erreo Suzan Kirara anna i wiki MrsKopytko Kazuyuki Malto Sheila86 Nevarra Ayashi Tysia1996 Rooda Kirixa asia98999 27 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Gość Gość
| | | | asia98999 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : asia98999 Liczba postów : 423 Dołączył : 13/11/2011
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 6:21 am | |
| Ten dodatek do boskiego że daje RP - całkiem spoko. | |
| | | Kirixa Raczkujący
Nick w grze : Kirixa Liczba postów : 77 Dołączył : 27/03/2012
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 6:23 am | |
| Też mam już pierwszą układankę. Jednak obliczyłam, by zdobyć Qilina, potrzeba około 80 RO. Jednak z tego co pamiętam, to w RO później można znaleźć 2 puzzle, ale to i tak około 40 RO. No chyba, że źle liczę. Do tego pozbędę się 20 jednorożców. No nie wiem, nie wiem czy odpuścić, czy brać udział dalej... | |
| | | Rooda W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Rooda Liczba postów : 310 Dołączył : 02/12/2012
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 6:26 am | |
| - Kirixa napisał:
- Też mam już pierwszą układankę. Jednak obliczyłam, by zdobyć Qilina, potrzeba około 80 RO. Jednak z tego co pamiętam, to w RO później można znaleźć 2 puzzle, ale to i tak około 40 RO. No chyba, że źle liczę. Do tego pozbędę się 20 jednorożców. No nie wiem, nie wiem czy odpuścić, czy brać udział dalej...
Właśnie miałam pytać czy ktoś już nie obliczył, ilu kuponów potrzeba na tę promocję. Wyszła mi bowiem kosmiczna liczba, ale widzę, że nie tylko mi. Czyli jednak wychodzi około 40 kuponów... Też trochę się waham... | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 6:30 am | |
| Pamiętajcie że puzzle też są w UFO. |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 6:32 am | |
| |
| | | Kirixa Raczkujący
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 6:33 am | |
| - Soporific napisał:
- Pamiętajcie że puzzle też są w UFO.
Właśnie ja obliczałam, że jeśli co najmniej 1 puzzel dziennie w UFO się trafi to aż tyle RO wychodzi. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 6:33 am | |
| "Jeśli źrebak będzie jednorożcem". Czyli nie warto angażować się, moim zdaniem, w tą promocję jeśli chodzi o kupowanie kuponów, i odbieranie rogom... rogów. |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 6:38 am | |
| - Puzzel!:
Pierwszy puzzelek w UFO EDIT: Ten sam koń chwilę później dał mi puzzel z oporządzania.
Ostatnio zmieniony przez Soporific dnia Czw Sty 30, 2014 6:40 am, w całości zmieniany 1 raz |
| | | Kirixa Raczkujący
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 6:39 am | |
| - Soporific napisał:
- "Jeśli źrebak będzie jednorożcem". Czyli nie warto angażować się, moim zdaniem, w tą promocję jeśli chodzi o kupowanie kuponów, i odbieranie rogom... rogów.
Ja się waham głównie z dwóch względów: Za każde pokrycie, Qilin dostaje punkty umiejętności, które możesz wykorzystać wedle swojego uznania.czyli można mu podbić umiejętności, dobry do zawodów; Co więcej, 1. każdego miesiąca, Qilin da Ci Różdżkę Płodności, o ile logowałeś się poprzedniego dnia.akurat u mnie z RP jest baaardzo ciężko, więc jedna RP miesięcznie praktycznie za nic, bardzo się przyda. No a jeszcze fakt, że to boski - przyda się do trofeów. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 6:40 am | |
| - Kirixa napisał:
- Soporific napisał:
- "Jeśli źrebak będzie jednorożcem". Czyli nie warto angażować się, moim zdaniem, w tą promocję jeśli chodzi o kupowanie kuponów, i odbieranie rogom... rogów.
Ja się waham głównie z dwóch względów:
Za każde pokrycie, Qilin dostaje punkty umiejętności, które możesz wykorzystać wedle swojego uznania. czyli można mu podbić umiejętności, dobry do zawodów;
Co więcej, 1. każdego miesiąca, Qilin da Ci Różdżkę Płodności, o ile logowałeś się poprzedniego dnia. akurat u mnie z RP jest baaardzo ciężko, więc jedna RP miesięcznie praktycznie za nic, bardzo się przyda.
No a jeszcze fakt, że to boski - przyda się do trofeów. Za te kupony co wydasz na Quilina możesz znacznie lepsze kupić rzeczy wiesz o tym ?:> |
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 6:46 am | |
| Dobra, zapytam tutaj. Czy w poprzednich promocjach w jednym dniu można było złapać więcej niż jeden puzzel w UFO? | |
| | | Kirixa Raczkujący
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 6:51 am | |
| - Rooda napisał:
- Czy w poprzednich promocjach w jednym dniu można było złapać więcej niż jeden puzzel w UFO?
Chyba tak, wydaje mi się, że kiedyś złapałam 2 a nawet 3 elementy jednego dnia w UFO. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 6:51 am | |
| - Rooda napisał:
- Dobra, zapytam tutaj. Czy w poprzednich promocjach w jednym dniu można było złapać więcej niż jeden puzzel w UFO?
Mi się udawało nawet 3... Ale nigdy nie wiadomo, ciągle ulepszenia wprowadzają żeby graczom za dobrze nie szło... |
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 6:54 am | |
| Dzięki dziewczyny za szybką odpowiedź. Można więc mieć nadzieję, że dzięki tym puzzelkom w UFO pójdzie lepiej. Posiedzę na howrse, zobaczę czy latają. Jeśli nie - chyba sobie odpuszczę, choć zapowiadało się tak dobrze. | |
| | | Kirixa Raczkujący
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 6:54 am | |
| - Soporific napisał:
- Kirixa napisał:
- Soporific napisał:
Ja się waham głównie z dwóch względów:
Za każde pokrycie, Qilin dostaje punkty umiejętności, które możesz wykorzystać wedle swojego uznania. czyli można mu podbić umiejętności, dobry do zawodów;
Co więcej, 1. każdego miesiąca, Qilin da Ci Różdżkę Płodności, o ile logowałeś się poprzedniego dnia. akurat u mnie z RP jest baaardzo ciężko, więc jedna RP miesięcznie praktycznie za nic, bardzo się przyda.
No a jeszcze fakt, że to boski - przyda się do trofeów. Za te kupony co wydasz na Quilina możesz znacznie lepsze kupić rzeczy wiesz o tym ?:> Otwierając RO, może trafić mi się kilka fajnych przedmiotów z CR, które mogę sprzedać. I w końcu mogę jeszcze wyjść na tym z zyskiem. | |
| | | Tysia1996 Nowy
Nick w grze : Tysia1996 Liczba postów : 26 Dołączył : 27/01/2014
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 7:20 am | |
| .... ja mam ostatnio pecha z takimi RO i wgl... nie wiem czy dojde do połowy :/ Chyba że bym wszystkie rogi ogołociła :/ A koń... no cóż.... fajny ale nie dam rady ;( Powodzenia Wam życzę PS: Prosza o gratki ^^ Odwdzięczam się jak najszybciej | |
| | | Tysia1996 Nowy
Nick w grze : Tysia1996 Liczba postów : 26 Dołączył : 27/01/2014
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 7:23 am | |
| - Rooda napisał:
- Dzięki dziewczyny za szybką odpowiedź. Można więc mieć nadzieję, że dzięki tym puzzelkom w UFO pójdzie lepiej. Posiedzę na howrse, zobaczę czy latają. Jeśli nie - chyba sobie odpuszczę, choć zapowiadało się tak dobrze.
To chyba najlepsze ;)A RO od czasu do czasu otworzyć, chyba ze dadzą coś takiego później że z jednego RO będzie np. 3 puzzelki | |
| | | Ayashi ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Ayashi Liczba postów : 1087 Dołączył : 13/08/2011
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 8:05 am | |
| Huh, szczerze powiedziawszy... fajnie byłoby mieć tego boskiego, ale... żeby go dostać, to wydaje mi się mniej warte niż na to wychodzi :/ a jeszcze niektóre nagrody za niektóre układanki... Hip hip hura! Niech żyje 100% morali dla koni i łajno (jakby konie go nie wytwarzały )! Zawsze o tym marzyłam ;)Po prostu wyciągnę z tej promocji tyle, ile się da. Nic ponad to ^^ | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 8:09 am | |
| U mnie 3 puzzelki w drugiej, liczę że jeszcze jakieś ufo polata dzisiaj. A ja właśnie omijam limity na kupony za uśmiercenie badylastych szkap xD | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 8:14 am | |
| Jej, nowa promocjyja! Na szczęście zdążyłam już odpocząć od promocji, wreszcie kolejna! JEJ. Wow, taki długi odstęp czasowy wow. Słowo "promocja" oznacza raczej event będący raz na jakiś czas, tak jak promocje w sklepach-nie cały czas tylko w odstępach czasowych, więc ja nie nazwę tego promocją tylko poprostu grą c: nje wiem jak wy |
| | | Sheila86 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Sheila86 Liczba postów : 658 Dołączył : 03/07/2011
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 8:31 am | |
| A ja chyba powalczę o Boskiego Jednorożca, bo przydałby mi się taki. Wreszcie byłby spokój z ogierami i kryciem. Tylko teraz tak.. skoro to boski to nie będzie można go postarzać, więc trochę kicha bo da mi chyba max 6 kryć dziennie. Tylko tych RO strasznie dużo. Moim zdaniem trochę przesadzili. Biorąc pod uwagę, że jest 169 puzzli i 20 dni na event: za logowanie, oporządzanie, zdjęte rogi i zwycięstwa a także 1 ufo dziennie można zdobyć 100 części. Pozostaje 69 czyli (jeśli gdzieś po drodze będzie można zdobyć 2 puzzle z RO) to trzeba będzie otworzyć 35 RO. To dużo. Bardzo dużo w porównaniu do niektórych wcześniejszych promocji. Gorzej jak nie dadzą po 2 puzzle w RO. | |
| | | Ayashi ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Ayashi Liczba postów : 1087 Dołączył : 13/08/2011
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 8:43 am | |
| Z tego powodu ja się zbytnio nie łaszę na tego boskiego, mówi się trudno :)Poczekam na coś, gdzie będzie go łatwiej złapać, a i do tej pory może coś zdążę sobie nachomikować. A teraz jak mówiłam...wycisnę ile się da z tej promocji, ot co. Na razie cały limit wyczerpałam + 1 puzzel z UFO. Może jeden, albo z dwa jeszcze dziś wpadną, zobaczymy. | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 9:17 am | |
| Z czystej ciekawości - czy to prawda, że źrebaki po nim będą miały PG 180? Wyczytałam to w poście Nevarry, i jakoś wierzyć mi się nie chce, że komuś będzie się chciało marnować krycia na coś tak kiepskiego... - Nevarra napisał:
- Więcej info z PW podrzuconego przez Kamila:
- źrebak zawsze dziedziczy rasę matki - PG będzie kompletnie śmieszne, bo tylko 30 w każdej um (czyli łącznie 180pg) - każdy rożek po nim dostanie bonus do każdej um +15 - za każde pokrycie zdobywa 10 pkt um do dowolnego rozdania (z ograniczeniem maksymalnych wartości jak u boskich) | |
| | | Kazuyuki Już coś wie
Nick w grze : Kazuyuki Liczba postów : 103 Dołączył : 21/10/2012
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 9:47 am | |
| A wiecie z czego ja się cieszę? Że nie robiąc praktycznie nic dostanę wymarzone hacele :DWbrew pozorom zależy mi na nich, by móc w przyszłości zrobić genialnego konia do GP, a na Superekstrawypasione konto VIP mnie nie stać :3 | |
| | | MrsKopytko Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Mrs Kopytko Liczba postów : 3453 Dołączył : 16/12/2011
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 10:04 am | |
| - Kirixa napisał:
- Też mam już pierwszą układankę. Jednak obliczyłam, by zdobyć Qilina, potrzeba około 80 RO. Jednak z tego co pamiętam, to w RO później można znaleźć 2 puzzle, ale to i tak około 40 RO. No chyba, że źle liczę. Do tego pozbędę się 20 jednorożców. No nie wiem, nie wiem czy odpuścić, czy brać udział dalej...
Z moich obliczeń wynika, że bez używania rogaczy zdobędziemy 76puzzli(licząc z UFO) więc brakuje nam ok 90. Jeżeli będzie promocja to w najlepszym wypadku zużyjemy 45 kupsów. Z rogami będzie 95 więc brakuje nam ok 70 więc 35 kupsów. Ech, kuponożerna ta promocja, czemu mnie to nie dziwi xd | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 10:24 am | |
| - Cytat :
- Z czystej ciekawości - czy to prawda, że źrebaki po nim będą miały PG 180?
Wyczytałam to w poście Nevarry, i jakoś wierzyć mi się nie chce, że komuś będzie się chciało marnować krycia na coś tak kiepskiego... On ma pg 180 - więc nawet przy pokryciu najlepszej klaczy wyjdzie źreb poniżej przeciętnego. Ale na produkcję dla własnych potrzeb promocyjnych mogą mieć nawet pg na minusie A i sporo będzie chciało na początku mieć chociaż rożka po boskim | |
| | | MrsKopytko Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Mrs Kopytko Liczba postów : 3453 Dołączył : 16/12/2011
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 10:27 am | |
| - Nevarra napisał:
-
- Cytat :
- Z czystej ciekawości - czy to prawda, że źrebaki po nim będą miały PG 180?
Wyczytałam to w poście Nevarry, i jakoś wierzyć mi się nie chce, że komuś będzie się chciało marnować krycia na coś tak kiepskiego... On ma pg 180 - więc nawet przy pokryciu najlepszej klaczy wyjdzie źreb poniżej przeciętnego. Ale na produkcję dla własnych potrzeb promocyjnych mogą mieć nawet pg na minusie ;)A i sporo będzie chciało na początku mieć chociaż rożka po boskim Właśnie się zastanawiam.. Jak pokryjesz boskim to on będzie miał jakiś znaczek czy coś?? xd | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 12:01 pm | |
| - Cytat :
Właśnie się zastanawiam.. Jak pokryjesz boskim to on będzie miał jakiś znaczek czy coś?? xd Nie... Mamy pierwszego Qilin'a u graczki Destin |
| | | anna i wiki W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : anna i wiki Liczba postów : 447 Dołączył : 16/03/2012
| Temat: Re: Puzzle, już są! Czw Sty 30, 2014 12:11 pm | |
| - Soporific napisał:
-
- Cytat :
Właśnie się zastanawiam.. Jak pokryjesz boskim to on będzie miał jakiś znaczek czy coś?? xd
Nie...
Mamy pierwszego Qilin'a u graczki Destin Mają chyba po dziurki w nosie kuponów. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Puzzle, już są! | |
| |
| | | | Puzzle, już są! | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|