Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| WIELKI KONKURS POŻEGNALNY | |
|
+21nati2332 kreatywny mina stirit1 Heras Kejt Dżemik magdalenusia horseska89 Tiamat gwiazda2002 Nefra01 natalias143 Kisia_12 VCarinn Księżniczka Żulietta EveDallas MrsKopytko Toothless Presence kim* Karolina211 25 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Karolina211 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Talunalu Liczba postów : 1018 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Sob Kwi 12, 2014 12:37 pm | |
| Mała informacja dla zainteresowanych moimi końmi (które dalej będą jako nagrody, jeśli się nie sprzedadzą!): urządziłam wielką sprzedaż koni. Serdecznie zapraszam http://prezentacjakarolina211.strefa.pl/001/targ.html ___ Dodatkowo informuję, że mam już 2 zgłoszenia do zadania na wyszukiwanie koni! | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Nie Kwi 13, 2014 9:03 am | |
| Skoro się nie mieszasz to nie rób niepotrzebnego spamu, już kilkakrotnie widziałam jak dodajesz swoje ogłoszenia w wątkach innych osób, teraz te posty jednego zdania które niczego nie wnoszą.
Przepraszam za off. |
| | | Karolina211 ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Pon Kwi 14, 2014 10:57 am | |
| Czas powiedzieć, kto jakie miejsce zajął, chociaż każdy, kto wziął udział dobrze wie 1 miejsce: Nefra01 2 miejsce: Kisia_12 3 miejsce: Arewena Niestety, nie miałam więcej zgłoszeń. Co do nowego zadania, trwać będzie do środy, 16.04.2014, godziny 23:59.Waszym zadaniem jest wybrać jedną książkę, którą już przeczytaliście, otworzyć na stronie 82 i przepisać pierwsze zdanie z drugiego akapitu, który znajduje się na tej stronie. Jeśli na stronie znajduje się jeden akapit, proszę o 2 zdanie. Jeśli całą stronę zajmuję dialog, wybierzcie najciekawszą wypowiedź.W zgłoszeniu należy podać:1. Znaleziony cytat2. Tytuł i autora książkiOdpowiedzi proszę podawać tutaj, w wątku. Starajcie się nie dublować cytatów, tzn. np. jeśli ktoś poda cytat z "Igrzysk śmierci", wybierzcie inną książkę.Proponuję zastanowić się nad wyborem - najciekawsze cytaty (najzabawniejsze, najdziwniejsze, najbardziej nietypowe) zajmą miejsca w konkursie!Pamiętajcie, że muszą to być cytaty z książki, którą już przeczytaliście!A oto przewidziane nagrody:1 miejsce: 2 miejsce: 3 miejsce: 4 miejsce: 5 miejsce: | |
| | | Kejt W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Latarka Liczba postów : 334 Dołączył : 11/04/2014
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Pon Kwi 14, 2014 11:52 am | |
| Ja daje wypowiedź jednego z bohaterów książki pt.:"Flawia De Luce Zatrute Ciasteczko" autorstwa Alana Bradleya. "Omójboże, nie! Do Szkocjii jeździ na wakacje nawet Margaret, średnia siostra Alfa, a ona nie jest kszykiem! Choć ma męża, co często kszyczy" | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Pon Kwi 14, 2014 1:35 pm | |
| 1."Zanim jednak zdołał mnie powstrzymać, poczułem zapach wnętrza, słony jak wiatr na wybrzeżu w Montauk." 2."Złodziej Pioruna" Rick Riordan |
| | | Nefra01 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Nefra01 Liczba postów : 1522 Dołączył : 05/08/2012
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Sro Kwi 16, 2014 8:15 am | |
| "Wiem, że ojciec miał nadzieję, iż śluz tryśnie z rany strumieniem, lecz w chwili, gdy wyjął fragment kości z czaszki, było już wiadome, że tak się nie stanie."
Annabel Lyon "Złoty środek" | |
| | | Heras Nowy
Nick w grze : Mimi1227 Liczba postów : 36 Dołączył : 20/01/2013
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Sro Kwi 16, 2014 11:54 am | |
| "Błagam Cię, nie nawal z tymi listami. Od tego wszystko zależy."
M.Musierowicz Kłmaczucha | |
| | | mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Sro Kwi 16, 2014 3:01 pm | |
| "Kluczem do odnalezienia mojego ducha był jeden mały ruch." Jutro, John Marsden | |
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Pon Kwi 21, 2014 9:09 am | |
| Przyznam szczerze, że wasze cytaty są... ciekawe - Kejt napisał:
- "Omójboże, nie! Do Szkocjii jeździ na wakacje nawet Margaret, średnia siostra Alfa, a ona nie jest kszykiem! Choć ma męża, co często kszyczy"
Ciekawe, nie powiem. Nie mam pojęcia, o co chodzi, ale wygląda... dziwnie i ciekawie XD Niestety, są tutaj 2 zdania, więc się nie łapiesz. - DanonekxD napisał:
- "Zanim jednak zdołał mnie powstrzymać, poczułem zapach wnętrza, słony jak
wiatr na wybrzeżu w Montauk." Prosty, ze względu na wyrwanie z kontekstu dość tajemniczy, bo nie wiem, przed czym, kto, kogo, gdzie i w jakich okolicznościach powstrzymywał. - Nefra01 napisał:
- "Wiem, że ojciec miał nadzieję, iż śluz tryśnie z rany strumieniem, lecz w chwili, gdy wyjął fragment kości z czaszki, było już wiadome, że tak się nie stanie."
Przerażający. Moja wyobraźnia zadziałała i... auć, fuj, ah. Słyszałam o tej książce, tak swoją drogą. - Heras napisał:
- "Błagam Cię, nie nawal z tymi listami. Od tego wszystko zależy."
Prosty, trzymający w napięciu - no bo jeśli ktoś nie czytał, to co zależy? Dlaczego? Niestety, 2 zdania, nie łapiesz się. - mina stirit1 napisał:
- "Kluczem do odnalezienia mojego ducha był jeden mały ruch."
Przeczytałam wszystkie części Jutra, jakie tylko wyszły, uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam. Cytat niezły, przejmujący. Mógłby nawet trzymać w napięciu - gdybym nie znała książki Było 5 zgłoszeń, 2 miały po 2 zdania. Może faktycznie nie zaznaczyłam, że chcę 1 - myślałam, że to oczywiste, bo jednak wspomniałam o pierwszym zdaniu, a nie pierwszych zdaniach. Pomimo to każdy zostanie nagrodzony Podsumowując, tak oto postanowiłam wam przydzielić miejsca: 1 miejsce: Nefra01 2 miejsce: DanonekxD 3 miejsce: mina stirit1 4 miejsce: Kejt 5 miejsce: Heras W najbliższym czasie wystawię wam nagrody oraz podam kolejne zadanie. | |
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Pon Kwi 21, 2014 3:21 pm | |
| Nagrody wystawione, oprócz 3 miejsca. mina stirit1, zgłoś się do mnie na howrse. Zadanie!Waszym zadaniem jest znaleźć słowo, które spełnia te warunki:1. Ma 20 liter lub więcej 2. Nie jest nazwą własną (imiona i nazwiska również nie mogą być)3. Jest po polsku4. Nie kończy się na "a"Słowa nie mogą się powtarzać! Jeśli ktoś napisał już dane słowo, wymyślcie coś innego!Słowo może być każdą częścią mowy w każdej istniejącej formie. Aha, nie zapomnijcie sprawdzić, czy takie słowo istnieje!Wygra najdłuższe słowo, które spełni powyższe warunki, więc warto pogłówkować, przeszukać słowniki, książki i Internet Słowa wpisujemy tutaj, w wątku.Nagrody, jakie przewiduję:1 miejsce: 2 miejsce: 3 miejsce: Czas do 27 kwietnia, 20:00!Przy okazji pochwalę się, że 1 maja mam urodziny. Z tej okazji przewiduję większe nagrody! Już w żadnym innym zadaniu nie będzie takich nagród! Od razu podaję zadanie, które będzie trwało od 27 kwietnia, 20:00:01 do 30 kwietnia, 23:59. Podsumowanie 1 maja :)Zadanie podaję teraz, abyście mieli czas na wykonanie, jednak o przesyłanie prac proszę dopiero po godzinie 20, 27 kwietnia.Zadanie!Waszym zadaniem będzie jak najciekawiej przerobić moje zdjęcie z dzieciństwa. Tak, moje, na którym jestem ja. Możecie korzystać ze wszystkich dostępnych programów graficznych, ze zdjęciem możecie zrobić wszystko - efekt ma mnie rozbawić :DProsiłabym jednak powstrzymać się przed makabrycznymi efektami. W końcu na obrazku jest dwuletnie dziecko, no i nie chciałabym oglądać siebie z wystającymi kośćmi ani wypalonymi oczami... Oto fotografia, którą oddaję w wasze ręce:- Spoiler:
No, liczę na was! Nagrody:1 miejsce: 4 + 50 000 2 miejsce: + 25 000 3 miejsce: 100 000 Wygra praca, która najbardziej przypadnie mi do gustu, będzie najzabawniejsza!Prace przesyłajcie na mój e-mail: kar_sad@wp.pl | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Wto Kwi 22, 2014 1:51 am | |
| Spróbuję: konstantynopolitańczykowianeczka |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Wto Kwi 22, 2014 1:52 am | |
| "dziewięćsetdziewiędziesięciodziewięcioletni" |
| | | Heras Nowy
Nick w grze : Mimi1227 Liczba postów : 36 Dołączył : 20/01/2013
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Wto Kwi 22, 2014 3:35 am | |
| dwustudziewięćdziesięciodziewięcioipółpiętrowiec jak Ci nie pasuje to daje jeszcze południowowschodnioaustralijskie | |
| | | kreatywny Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : dudek7894 Liczba postów : 124 Dołączył : 05/11/2013
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Sob Kwi 26, 2014 12:09 am | |
| siedemdziesięciogroszowy ;p | |
| | | nati2332 Już coś wie
Nick w grze : nati2332 Liczba postów : 107 Dołączył : 25/11/2013
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Nie Kwi 27, 2014 1:58 am | |
| arcyminikleopotoczerepetekiewicznki
hemogluksocezofransonitropodtlenkodezoksyrybonukleozofahagaratokordylieramina | |
| | | Poziomek W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : RedQueen Liczba postów : 424 Dołączył : 03/12/2013
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Nie Kwi 27, 2014 3:01 am | |
| dziewięćdziesięciodziewięcionarodowościowy | |
| | | natalias143 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : natalias143 Liczba postów : 435 Dołączył : 28/03/2012
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Nie Kwi 27, 2014 11:52 am | |
| ponaddziewięćsetdziewięćdziesięciodziewięciohektoniutonometrowy, chyba że poprawne jest - Spoiler:
ponaddziewięćsetdziewięćdziesięciodziewięćiomilionowodziewięćsetdziewięćdziesięciodziewięćiotysięcznodziewięćsetdziewięćdziesięciodziewięciohektoniutonometrowy XD *przepraszam, rozciągnęło stronę wcześniej...* | |
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Sob Maj 03, 2014 2:03 pm | |
| - DanonekxD napisał:
- konstantynopolitańczykowianeczka
Słowo kończy się na a, jest nazwiskiem... Przykro mi. - Heras napisał:
- dwustudziewięćdziesięciodziewięcioipółpiętrowiec
48 liter - kreatywny napisał:
- siedemdziesięciogroszowy
25 liter - nati2332 napisał:
- arcyminikleopotoczerepetekiewicznki
35 liter - izazal napisał:
- dziewięćdziesięciodziewięcionarodowościowy
42 litery - natalias143 napisał:
- ponaddziewięćsetdziewięćdziesięciodziewięćiomilionowodziewięćsetdziewięćdziesięciodziewięćio
tysięcznodziewięćsetdziewięćdziesięciodziewięciohektoniutonometrowy 159 liter (pozwoliłam sobie podzielić, żeby nie rozciągać forum) Cóż, zaskoczyliście mnie, nie sądziłam, że ktokolwiek przekroczy 50, a tutaj mamy słowo długości 159 liter... 1 miejsce: natalias143 2 miejsce: Heras 3 miejsce: izazal Co do konkursu urodzinowego, zgłoszenia otrzymałam od kim*, natalias143 i od jednej osoby, która się nie podpisała, chyba, że coś przeoczyłam... W każdym razie, mam nadzieję, że ten "ktoś" zauważy i zgłosi się po odbiór nagrody. 1 miejsce: ktoś, kto się nie podpisał 2 miejsce: natalias143 3 miejsce: kim* Najbliższy mini konkurs trwa od teraz do 10 maja 2014, godziny 20:00. Tym razem loteria. Jak się zgłosić? Gramy w skojarzenia, tutaj, w wątku. Każdy bierze udział raz, niezależnie od ilości postów - nie chcę robić spamu w wątku, więc proszę o ograniczenie się do napisania jednokrotnie. Zasady: 1. Bez wulgaryzmów, przekleństw, obraźliwych wyrazów i zwrotów. 2. Każde słowo ma kojarzyć się z napisanym przez osobę przed wami. 3. Wszystkie wyrazy utrzymujemy w klimacie jeździeckim - wszystko o koniach, sprzęcie, jeźdźcach, jazdach, terenach i tak dalej dozwolone. Powtarzam jeszcze raz: KAŻDY BIERZE UDZIAŁ Z 1 LOSEM, BEZ ZNACZENIA, CZY NAPISZE RAZ CZY WIELE RAZY. Dlatego proszę o ograniczenie się do napisania jednego skojarzenia. Pierwsze, wyjściowe słowo to KOŃ, czekam na wasze pomysły. Macie prawie tydzień, start! | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Sob Maj 03, 2014 2:18 pm | |
| |
| | | VCarinn W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Karinn Liczba postów : 462 Dołączył : 16/09/2013
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Sob Maj 03, 2014 2:38 pm | |
| Bardzo bolesny upadek z konia w moim wykonaniu | |
| | | kim* Jedną nogą w ZM
Nick w grze : kim* Liczba postów : 557 Dołączył : 18/06/2013
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Nie Maj 04, 2014 5:07 am | |
| | |
| | | Poziomek W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : RedQueen Liczba postów : 424 Dołączył : 03/12/2013
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Nie Maj 04, 2014 8:50 am | |
| | |
| | | Nefra01 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Nefra01 Liczba postów : 1522 Dołączył : 05/08/2012
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Nie Maj 04, 2014 2:57 pm | |
| Wszędzie fruwająca końska sierść ^^ Co do poprzedniego konkursu - ten "ktosiu" to ja, wysłałam już info na pocztę | |
| | | kreatywny Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : dudek7894 Liczba postów : 124 Dołączył : 05/11/2013
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Pon Maj 05, 2014 12:20 am | |
| Sierść konia | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Pon Maj 05, 2014 2:27 am | |
| | |
| | | Kisia_12 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Kisia_12 Liczba postów : 329 Dołączył : 08/10/2012
| Temat: Re: WIELKI KONKURS POŻEGNALNY Pon Maj 05, 2014 6:32 am | |
| | |