Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Zawody dla początkujących | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Ayashi ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Ayashi Liczba postów : 1087 Dołączył : 13/08/2011
| Temat: Zawody dla początkujących Czw Mar 20, 2014 4:30 am | |
| Mam takie pytanie, ponieważ już zgłupiałam... Zawody początkujące dla koni są dostępne, kiedy zwierzak nie ma jeszcze 20 wygranych zawodów oraz łączna suma jego umiejętności nie przekracza najwyższej z ujeżdżenia u najlepszego konia, tak?
W takim razie podrzucam cztery konie:
Hatleri (http://www.howrse.pl/elevage/fiche/?id=19221784) - um: 315, wiek: 13 lat, wygrane: 8, zawody dla początkujących: dostępne
Dauss (http://www.howrse.pl/elevage/fiche/?id=20714055) - holsztyn już po BLUPowaniu. Mając umiejętności na poziomie ok. 630 miałam dostęp do zawodów początkujących, bez problemu.
Serla (http://www.howrse.pl/elevage/fiche/?id=18803457) - um: 632, wiek: 11 lat, wygrane: 9, zawody dla początkujących: niedostępne
Polvoriss (http://www.howrse.pl/elevage/fiche/?id=20001134) - um: 564, wiek: 6 lat, wygrane: 1, zwody dla początkujących: niedostępne
Najwyższe ujeżdżenie na Howrse, to chyba 667 pkt w tej dyscyplinie. Żaden z wymienionych koni nie przekracza bądź nie przekraczał tej sumy w trakcie BLUPowania. Każdy spełnia warunki, więc dlaczego dwa z nich nie mają możliwości wzięcia udziału w początkujących? Co przeoczyłam? | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Zawody dla początkujących Czw Mar 20, 2014 4:53 am | |
| - Cytat :
- Pewne zawody są otwarte tylko dla koni początkujących. Konie początkujące, to te, które wygrały mniej, niż 20 zawodów i mają umiejętności poniżej 220. Ta wartość jest przeliczana na nowo każdej nocy.
Zsumuj um wymagane w danych zawodach i porównaj w tym limitem | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Zawody dla początkujących Czw Mar 20, 2014 4:54 am | |
| Konie początkujące, to te, które wygrały mniej, niż 20 zawodów i mają umiejętności poniżej 220. To jest aktualizowane każdej nocy więc te konie które mają powyżej 220 umków i mają możliwość udziału w tych zawodach,są jeszcze przed aktualizacją .:3 |
| | | Ayashi ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Ayashi Liczba postów : 1087 Dołączył : 13/08/2011
| Temat: Re: Zawody dla początkujących Czw Mar 20, 2014 5:06 am | |
| Hm... no to może, by się to zgadzało :c Holsztyna BLUPuję w ciągu jednego dnia, więc mam dostępne zawody. Ok, to już wiem, co przeoczyłam. Dzięki! | |
| | | Broszka Moderator
Nick w grze : Broszka Liczba postów : 1597 Dołączył : 20/01/2012
| Temat: Re: Zawody dla początkujących Pon Mar 24, 2014 8:08 am | |
| To jest tak, że jeżeli koń ma 220 punktów w jakiejkolwiek pojedynczej umiejętności to już nie ma dostępych zawodów dla początkujących (we wszystkich konkurencjach). Jak dla mnie trochę to krzywdzące, choć jeszcze 3 tygodnie temu było od 210 umków niedostępne. Tak modelowo: Konik jakiś tam i jego umki (wyssane z palca, ale to przykład w końcu): Wytrzymałość 219,00 Prędkość 219,00 Ujeżdżenie 219,00 Galop 219,00 Kłus 219,00 Skoki 219,00 Suma wszystkich jego umiejętności wynosi 1314, a zawody dla początkujących jak najbardziej są dla niego dostępne. Ale wystarczy, że poziom jakiejkolwiek jego umiejętności podniesie się i przekroczy 220, a zawody dla początkujących nie będą już dla niego dostępne. Umki innego wymyślonego konika: Wytrzymałość 220,01 Prędkość 0,00 Ujeżdżenie 0,00 Galop 0,00 Kłus 0,00 Skoki 0,00 I taki konik na zawody dla początkujących już ni pójdzie :3 EDIT 2: (Tak mnie teraz zastanawia, czy koń, który ma równiutkie 220,00 w jakiejś umce ma dostępne zawody, czy już nie XD) Już wiem, że może być równe 220,00, właśnie mi się tak umki ułożyły i były początkujące dostępne EDIT: Oczywiście przykłady dotyczyły ograniczenia umek do 220, a próg ciągle się luzuje. Na chwilę obecną wynosi 240 um. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Zawody dla początkujących | |
| |
| | | | Zawody dla początkujących | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|