Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Wyjątkowo uciążliwe błędy | |
|
+5Presence Haffek kim* Modliszka Nemmip 9 posters | Autor | Wiadomość |
---|
Nemmip Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Nemmip Liczba postów : 428 Dołączył : 08/03/2014
| Temat: Wyjątkowo uciążliwe błędy Sob Kwi 12, 2014 5:01 am | |
| Jak wiadomo kwiecień jest na pozór miesiącem splatania figli innym jak i długo wyczekiwanego przez uczniów czasu świąt Wielkanocnych. Jednakże w tym miesiącu doczekaliśmy się od Owlientu bardzo miłych niespodzianek,które o dziwo zostały wprowadzone (moim zdaniem) bardzo gwałtownie.Jak już wiemy od 27 marca codziennie zmienia swój wygląd jedna rasa koni-naturalnie tez zmiany są kompatybilne z obecnie panującą promocją. Osobiście uważam,że przez nieuwagę pracowników Owlientu z tymi całymi nowościami,wynikły błędy,które są odczuwalne; a w szczególności "bolą" w prestiżowych hodowlach, u osób wykonujących trening i ect. Gdyby nie to,że Owlient mógł/miał możliwość przetestowania wszystkich nowości z dużym wyprzedzeniem na swojej kopii danych,to by błędów nie było*Błędami były m.in: -Problem z Kontaktem na Howrse (wyrzucało nas na stronę Owliwentu) -Najnowszy i najbardziej uciążliwy-Cofnięcie się w czasie. Ten ostatni jest wyjątkowo zadziwiający,bo wychodzi na to,że nasze dobre Howrse żyło dniem wczorajszym. [Gdyby tak się cofnęło o jakieś dwa lata gdy promocję były wielką,miłą niespodzianką!] Aby opanować ogólną panikę na Forum Rozgrywka Moderacja postanowiła napisać posty o treści zrozumiałej dla typowego Kowalskiego: Nic się nie bójcie-problem został przekazany na Kontakt.Owlient próbuje rozwiązać ten błąd.Prosimy nie generować następnych wątków na Forum Rozgrywka.Co powyższa treść nie została przeczytana przez "typowych Kowalskich" zatem wątki o błędach dalej zasypywały Rozgrywkę. Wracając do najnowszego błędu.Aby ostudzić panującą wśród graczy panikę na Rozgrywcę wypowiedziała się w piątek dorcis (11 kwietnia,22:46).Pisząc,że błąd został zgłaszany administracji zajmują się nim odpowiednie osoby.Naturalnie został zamieszczony dopisek proszę nie generować nowych wątków dotyczących wyżej opisanej sytuacji.Około godzinę później daisy ogłosiła wszem i wobec,że problem został zgłoszony administracji i wszelkie straty powinny zostać zrekompensowane.Jeżeli rekompensaty nie dostaniemy to powinniśmy się zgłosić na Kontakt, który rozpatrzy nasz przypadek indywidualnie po usunięciu ogólnego problemu.Czyli pewnie odpowie nam automat. Na chwilę obecną moderacja radzi nam wstrzymać się z blupowaniem koni oraz transakcjami z CR oraz z Kuponami.Podzielam ich zdanie,bo może się zdarzyć,że jutro nasz zakupiony Kupon zniknie i to nie będzie sprawka włamu. Ogółem na moim koncie nie było dużego spustoszenia.Ten błąd traktuję neutralnie bo nie zrobił ani za dużo dobrego,ani nie zabrał mi zbyt cennych rzeczy. Cofnął mi trening mojego konia,dzięki czemu poprawiłam wczorajsze błędy, Nie mam na moim koniu WM,ale nie rozpaczałam za nią Za to dostałam tam więcej punktów na Paradzie ,bo ekwipunek się też troszku cofnął i nie zapomniałam o bonusie Bynajmniej zachęcam do dalszej dyskusji na ten temat. ~Nem _________ *Oczywiście tylko sugeruję co mogło się stać.Sama (oraz nikt z graczy) nie wiem czy Owlient ma kopie zapasowe swoich serwerów.Nie zarzucam nic Owilientowi.To tyle w ramach wyjaśnienia | |
| | | Modliszka Już coś wie
Nick w grze : Modliszka Liczba postów : 113 Dołączył : 04/04/2013
| Temat: Re: Wyjątkowo uciążliwe błędy Sob Kwi 12, 2014 6:23 am | |
| Mi zeżarło kupon. Ale nie narzekam, mogło być gorzej | |
| | | kim* Jedną nogą w ZM
Nick w grze : kim* Liczba postów : 557 Dołączył : 18/06/2013
| Temat: Re: Wyjątkowo uciążliwe błędy Sob Kwi 12, 2014 6:26 am | |
| Wczoraj w hodowli wyblupowaliśmy kilka albo i kilkanaście koni, zdobyliśmy kilka gwiazdek, podnieśliśmy PG, urodziło się dużo źrebaków, a teraz? Nie ma tego wszystkiego, jesteśmy do tyłu i wszyscy są, bardzo delikatnie to ujmując, podenerwowani. | |
| | | Haffek Już coś wie
Nick w grze : -Haffek- Liczba postów : 274 Dołączył : 16/03/2013
| Temat: Re: Wyjątkowo uciążliwe błędy Sob Kwi 12, 2014 7:05 am | |
| A jak z końmi? Oporządzacie czy dajecie spokój, żeby w razie czego nie marnować czasu? | |
| | | Presence Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Presence Liczba postów : 1861 Dołączył : 23/07/2011
| Temat: Re: Wyjątkowo uciążliwe błędy Sob Kwi 12, 2014 7:15 am | |
| Po tym 'incydencie' ban mi się cofnął XDD | |
| | | Nemmip Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Wyjątkowo uciążliwe błędy Sob Kwi 12, 2014 7:29 am | |
| - Haffek napisał:
- A jak z końmi? Oporządzacie czy dajecie spokój, żeby w razie czego nie marnować czasu?
Ja już sb wszystko oporządziłam.I nawet poprawiłamwczorajsze błędny na mojej klaczy.Nawet na dobre mi wyszło. | |
| | | Destin Raczkujący
Nick w grze : Destin Liczba postów : 90 Dołączył : 19/08/2011
| Temat: Re: Wyjątkowo uciążliwe błędy Sob Kwi 12, 2014 8:45 am | |
| Na szczęście wczoraj miałam luźny dzień na koncie i nic na nim nie robiłam :DJednak osoby z hodowli do których należę są pokrzywdzone. Jedna osoba robiła u nas źrebaki na skille i nagle jej wszystko znikło :/ Aktualnie w dwóch hodowlach w którym jestem mamy zastój, bo się obawiamy kolejnych problemów. Czyżby to były te błędy zapowiadane przez OW w wiadomości? Hmmm, myślę nad rodzajem rekompensaty. Ciekawe jakie one będą? Mam nadzieję, że Ow nie poskąpi i da coś cenniejszego niż np. orchidea. | |
| | | Haffek Już coś wie
Nick w grze : -Haffek- Liczba postów : 274 Dołączył : 16/03/2013
| Temat: Re: Wyjątkowo uciążliwe błędy Sob Kwi 12, 2014 9:09 am | |
| Cóż, my akurat w hodowli pracujemy bo niestety za sobą mamy konkurencje, która wcale sobie nie odpuszcza | |
| | | Ejli Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Eiiri Liczba postów : 1433 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: Wyjątkowo uciążliwe błędy Sob Kwi 12, 2014 9:24 am | |
| ....kogo oni do cholery zatrudniają w tym Owliencie? Nie mogą zrobić kopii zapasowej przed braniem się za zmiany?.______. | |
| | | Destin Raczkujący
Nick w grze : Destin Liczba postów : 90 Dołączył : 19/08/2011
| Temat: Re: Wyjątkowo uciążliwe błędy Sob Kwi 12, 2014 9:46 am | |
| - Ejli napisał:
- ....kogo oni do cholery zatrudniają w tym Owliencie? Nie mogą zrobić kopii zapasowej przed braniem się za zmiany?.______.
Wydaje mi się, że serwer automatycznie robi kopie zapasowe o 4 rano każdego dnia oraz ok. południa. Dlaczego tak uważam? O 4 rano jest aktualizacja, więc to raczej logiczne. Południe dlatego, że serwer się cofnął do ok. południa. | |
| | | Amstaff W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Amstaff Liczba postów : 331 Dołączył : 17/06/2013
| Temat: Re: Wyjątkowo uciążliwe błędy Sob Kwi 12, 2014 10:19 am | |
| Kilka kłusaków i blupowanych TW na marne... dziwnie się czuję robiąc tą samą klacz co wczoraj | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Wyjątkowo uciążliwe błędy Nie Kwi 13, 2014 8:36 am | |
| Hm. Właściwie to się cieszę, że nie weszłam wczoraj na Hwr xD Straszne jest to "'cofanie", ciekawe czy dziś nie będzie tych samych błędów. - Amstaff napisał: napisał:
- Kilka kłusaków i blupowanych TW na marne... dziwnie się czuję robiąc tą samą klacz co wczoraj
Nie dziwię Ci się. |
| | | Natalie7 Nowy
Nick w grze : koniara-7 Liczba postów : 21 Dołączył : 08/03/2014
| Temat: Re: Wyjątkowo uciążliwe błędy Pon Kwi 14, 2014 8:53 am | |
| O w zamian za cofnięcie się w czasie dostałam kupon, podoba mi się takie wynagrodzenie. | |
| | | Nemmip Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Wyjątkowo uciążliwe błędy Pon Kwi 14, 2014 9:17 am | |
| Witaj,
W piątek, 11. kwietnia, wystąpiły problemy z serwerem gry. Niestety, część postępu gry z tego dnia została bezpowrotnie utracona. Czynności dokonane pomiędzy ok. 12:00 i 21:00 zostały przywrócone do stanu sprzed godziny 12:00.
Przykro nam, że problemy dotknęły naszych graczy, w tym Ciebie.
W ramach przeprosin, chcielibyśmy ofiarować Ci Kupon.
Dziękujemy za Twoje zrozumienie, Załoga Howrse |
Miła niespodzianka.Ale jak ktoś stracił kilka dobrych godzin na BLUPie no to troszku za mało... | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Wyjątkowo uciążliwe błędy | |
| |
| | | | Wyjątkowo uciążliwe błędy | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|