Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| co robi Nil wieczorem | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Gość Gość
| Temat: co robi Nil wieczorem Pon Cze 30, 2014 5:26 am | |
| Więc tak. Co robi Nil wieczorem? Śmiertelnie się nudzi. Aż tu nagle wpada na pomysł... Z pomysłu rozkwita bardzo ładne zdanie... I zaczyna się opowiadanie... Oto opowieść z wczoraj wieczorem, uwaga. Przeczytanie grozi śmiercią/kalectwem/cotamchcesz. Rozdział I: - Spoiler:
Jestem Molly. Krótko i zwięźle, na dobry początek. Od razu uprzedzam - to, co piszę, to nie pamiętnik, nie dziennik, ale zwykły, prosty notatnik. Nie będę zaczynać tekstów od "kochany pamiętniczku!" czy opisywać dnia z dokładnością do sekundy. Nie będę pisać, że koleżanka mnie usunęła ze znajomych na facebooku. W ogóle nie wiem, czy będę pisać. Coś tu wpiszę, kiedy będę chciała... Od razu uprzedzam, ja nie jestem "typową nastolatką", która tylko ugania się za celebrytami czy marzy o byciu gwiazdą Hollywood.
Rozdział II: - Spoiler:
Na dworze znów pada deszcz. I fajnie. Mogę oprzeć się o parapet i gapić się godzinami na deszcz... Cudowne uczucie. Pada, pada, pada... A ja próbuję stwierdzić, czy będzie padać dalej, czy nie... Tak, będzie lało. I to mocniej. Za godzinę zobaczę, czy miałam rację... Miałam. Pada coraz to mocniej. Krople bębnią o parapet, spływają po szybie. Chyba będzie burza, na dworze duszno i ciemno jak w egipskiej piramidzie... I jest. Słychać pierwszy grzmot, niebo rozcina błyskawica. Na chwilę krajobraz za oknem się rozjaśnia, ale zaraz znów ciemnieje. Jak to przy burzy, czyż nie? Zauważyłam u siebie zdolność przewidywania czy będzie deszcz, czy nie, czy będzie burza, czy nie, czy będzie padało mocniej, czy deszcz zaraz przestanie padać. Koleżanki też mi to mówią... A ja nie wiem, czy się z tego śmiać, powiedzieć "Ale to nieprawda, to zbieg okoliczności", czy może też poważnie nad tym rozmyślać. Zobaczymy, co stanie się jutro. Patrzę na niebo i myślę, że chyba będzie dalej padać...
Rozdział III: - Spoiler:
Oczywiście. Dalej pada... A dziś na szkolnym boisku konkursy tańca i śpiewu. Pójdę, zatańczę taniec deszczu (cóż za zbieg okoliczności...). Poszukam tej niebieskiej sukienki. I jestem na boisku. Na razie występy śpiewających. Śpiewają, śpiewają... nuda. O, ale to już ostatnia osoba! Muszę zrobić rozgrzewkę. Wchodzę na scenę jako piąta, mam mało czasu. Bo wchodzi już trzecia osoba, a raczej nie osoba, ale grupa - 10 moich koleżanek tańczy taniec belgijski i nawet ładnie im to wychodzi. O, już wzywają mnie, idę zatańczyć. Na szybko przypominam sobie poszczególne elementy. Koniec występu. Wreszcie. Ale... co się dzieje? Spoglądam w niebo. Chmury się rozstąpiły, słońce mnie oślepia. Znów spoglądam w niebo i przed siebie, widzę ogromną tęczę. Deszcz przestał padać.
Na razie tylko tyle. Może coś jeszcze wymyślę? A wy krytykujcie i oceniajcie.
Ostatnio zmieniony przez Nil'Chi dnia Wto Lip 01, 2014 12:56 am, w całości zmieniany 2 razy |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: co robi Nil wieczorem Pon Cze 30, 2014 5:35 am | |
| Nie umiem oceniać, ale w oczy razi to więzłowato, chodziło o zwięźle? |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: co robi Nil wieczorem Pon Cze 30, 2014 5:37 am | |
| |
| | | Ejli Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Eiiri Liczba postów : 1433 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: co robi Nil wieczorem Pon Cze 30, 2014 5:44 am | |
| Tylko nie rób z niej Mary Sue *itakzrobisz* .-. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: co robi Nil wieczorem Pon Cze 30, 2014 5:45 am | |
| Nie zrobię...? Nawet nie wiem kto to. |
| | | Siedmiokropka Już coś wie
Nick w grze : Siedmiokropka Liczba postów : 109 Dołączył : 30/07/2013
| Temat: Re: co robi Nil wieczorem Pon Cze 30, 2014 9:24 am | |
| Nil - Mary Sue to taka super-!cenzura! bohaterka, taki damski Chuck Norris xD Osobiście czytając myślałam ciągle o kobiecie-dżdżownicy, nie wiem czemu xD Ale mi się nawet podoba, czytałabym dalej ;> | |
| | | gosienka008 Nowy
Nick w grze : gosienka008 Liczba postów : 20 Dołączył : 19/06/2014
| Temat: Re: co robi Nil wieczorem Pon Cze 30, 2014 11:36 am | |
| Pada dzisiaj ten deszcze? | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: co robi Nil wieczorem Wto Lip 01, 2014 12:47 am | |
| Nowy rozdzialik |
| | | Ejli Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Eiiri Liczba postów : 1433 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: co robi Nil wieczorem Wto Lip 01, 2014 12:59 am | |
| Fascynujące w kij + nienawidzę, gdy ktoś tak jednozdaniowo-jednoakapitowo opisuje wydarzenia ;-; | |
| | | gosienka008 Nowy
Nick w grze : gosienka008 Liczba postów : 20 Dołączył : 19/06/2014
| Temat: Re: co robi Nil wieczorem Wto Lip 01, 2014 7:18 am | |
| Taniec odpedzaniec | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: co robi Nil wieczorem Wto Sie 05, 2014 12:23 pm | |
| Odpuściłam ostatnio trochę. Nie wiem, czy w ogóle w ciągu miesiąca coś dodam. Na pewno nie przez najbliższe dwa tygodnie. |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: co robi Nil wieczorem Sob Sie 23, 2014 10:12 am | |
| No dobra, wypadałoby coś dodać... Edit. Nic nie dodam, proszę o wtrynienie tematu do archiwum. |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: co robi Nil wieczorem | |
| |
| | | | co robi Nil wieczorem | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|