Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

The Elder Scrolls V: Skyrim

Go down 
2 posters
AutorWiadomość
Wild_Horse
Jedną nogą w ZM
Wild_Horse

Nick w grze : Elsker
Liczba postów : 553

The Elder Scrolls V: Skyrim Empty
PisanieTemat: The Elder Scrolls V: Skyrim   The Elder Scrolls V: Skyrim I_icon_minipostWto Gru 23, 2014 6:59 am

Na urodzinki dostałam Skyrim: Legendary Edition, czyli gra podstawowa + wszystkie dodatki + możliwość walki z grzbietu konia The Elder Scrolls V: Skyrim 3352103904 , niebrzydką mapę Skyrim (która gdzieś mi się zapodziała) i chyba coś tam jeszcze.

Grę zaczynamy jako więzień jadący do miasta Helgen na ścięcie. Kiedy kat już, już ma odciąć nieszczęśnikowi głowę, zostaje przewrócony podmuchem powstałym pod wpływem lądującego, wcale nie małego smoka. Trza wiać! Pomaga nam w tym jeden z współwięźniów. 

I tak stajemy się częścią społeczności Skyrim. W tej pięknej krainie toczy się wojna między Gromowładnymi a Cesarskimi a do tego zostaje zaatakowana przez smoki które były dotychczas uważane za wymarłe.

Po zabiciu pierwszego smoka odkrywasz (chyba że wcześniej czytałeś recenzje) że jesteś Smoczym Dziecięciem czyli jednym z legendarnych wojowników mogących zabijać smoki, wchłaniać ich dusze i mówić ich językiem.

Największym urokiem gry jest fakt iż świat jest otwarty. Możemy się swobodnie poruszać po całym Skyrim a zadania nas nie krępują. Możemy je robić kiedy chcemy. Mamy ochotę na przerwę od zwiedzania pełnych ożywionych trupów (draugrów, czy jakoś tak)? Nie ma sprawy! Bierzemy łuk i lecimy w dzicz polować!

Do wybrania w menu jest kilka poziomów trudności od nowicjusza po legendarny. Osobie która pierwszy raz przechodzi grę radzę wybrać najprostszy.

Nasza postać może się rozwijać ćwicząc różne umiejętności (kowalstwo, alchemia, walka bronią dwuręczną, jednoręczna, łucznictwo itd.). Poprawianie umiejętności prowadzi do zdobycia wyższego poziomu a co za tym idzie, możliwości wybrania jakiegoś ulepszenia do dowolnej umiejętności (np. zdolność przybliżenia obrazu przy strzelaniu z łuku).Oprócz wątku głównego, mamy wątki poboczne. Możemy na przykład przyłączyć się do gildii złodziei i wykonywać dla nich zadania.

Gra jest bardzo wciągająca a jej zaletą jest cudowna grafika. Może nie taka jak w Assasynie ale mi wystarcza Smile

Zaletą jest również możliwość prostego modowania gry. Twórcy sami nam to umożliwili. Za pomocą Warsztatu Steam, wystarczy tylko kliknąć "subskrybuj" i na nowo odpalić grę. Są to nowe bronie, zaklęcia czy elementy polepszające grafikę.

Nie macie nic przeciwko, że wrzucę kilka fotek? Wink
The Elder Scrolls V: Skyrim 2e1f8mt
The Elder Scrolls V: Skyrim 2uizn12
Powrót do góry Go down
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

Nick w grze : Nevarra
Liczba postów : 2774

PisanieTemat: Re: The Elder Scrolls V: Skyrim   The Elder Scrolls V: Skyrim I_icon_minipostWto Gru 23, 2014 1:58 pm

Grać w Skyrim bez "zaliczenia" Morrka i Obliviona? I stracić przyjemność z małych smaczków? Fe, fe, fe Razz
Chociaż właśnie wydaje mi się że świat jest otwarty ciut za bardzo - konkretnie drażni mnie możliwość dołączenia do wszystkich frakcji naraz. I co z tego, że gra za rączkę nie prowadzi, jak można jedną postacią graaaaaaać... Brakuje tego ponownego rozpoczęcia, dołączenia kolejnym razem do magów zamiast wojowników, do Redoran zamiast Telvanich... Traci za kolejnym razem ten urok nowości.
Ale trzymając się kopytnych quest z odszukaniem konia całkiem, całkiem Wink A Koszmarek przecudny wreszcie koń, a nie rachityczna szkapa.
PS. Wciąż liczę, że "szóstka" będzie w Elsweyr, chcę senche  The Elder Scrolls V: Skyrim 4074547142
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=42994
Wild_Horse
Jedną nogą w ZM
Wild_Horse

PisanieTemat: Re: The Elder Scrolls V: Skyrim   The Elder Scrolls V: Skyrim I_icon_minipostWto Gru 23, 2014 3:19 pm

No wiesz gra komputerowa jednak dwóch złotych nie kosztuje, zwłaszcza ta z wyższej pułki. Dla mnie bardzo ważna jest grafika a jak patrzyłam na Morka to nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać xD Dzisiaj miałam mocną serie wrażeń. Odszukanie chłopaka odprawiającego czarne rytuały, zabicie przełożonej sierocińca, śledztwo w sprawie Renerantów a w konsekwencji zesłanie do kopalni, ucieczka z niej, porwanie z własnego łóżka, we własnym domu przez jakąś podejrzaną osóbkę z mrocznego bractwa która kazała zabić mi jednego ze związanych więźniów. Ta gra coraz bardziej mnie przeraża -.-
Powrót do góry Go down
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

PisanieTemat: Re: The Elder Scrolls V: Skyrim   The Elder Scrolls V: Skyrim I_icon_minipostSro Gru 24, 2014 8:09 am

Ja i tak większość wodotrysków wyłączam (widoczne każde ździebełko trawy - na screenach wyglądające pięknie, zwyczajnie mnie w grze wkurza).
Morrowind może i w obecnych czasach grafika na kolana nie powala, ale plusem jest sama konieczność wyboru między frakcjami, co z kolei pozwala na kilkukrotne przejście jej i w zasadzie zupełne inne rozwiązania. Był nawet za ok 15zł dołączony do CDA jakiś czas temu, więc duża kwota to nie jest.
PS. I kogo zabiłaś?
Z ciekawszych wątków masz jeszcze gildię złodziei (i chyba najlepszy pancerzyk do zdobycia)
Powrót do góry Go down
Wild_Horse
Jedną nogą w ZM
Wild_Horse

PisanieTemat: Re: The Elder Scrolls V: Skyrim   The Elder Scrolls V: Skyrim I_icon_minipostSro Gru 24, 2014 11:01 am

Tego po mojej lewej. Jakoś budził we mnie najmniej litości. No i lewa strona jest taka jakaś gorsza... Wolałam nie dociekać kto jest kim. O wiele prościej jest strzelić w łeb komuś anonimowemu. Tak. Wiem, to tylko gra ale... Smile Zobaczę z tą gildią złodziei. W Skyrimie nie mam oporów przed kradzieżą, co innego mordowanie nie wiadomo kogo, za nie wiadomo za co i czarne rytuały. Very Happy
Powrót do góry Go down
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

PisanieTemat: Re: The Elder Scrolls V: Skyrim   The Elder Scrolls V: Skyrim I_icon_minipostSro Gru 24, 2014 1:34 pm

Wiesz, że nie ma znaczenia kogo ukatrupisz? Można nawet wszystkich, i tak każdy był winny.
The Elder Scrolls V: Skyrim SkyrimNightengaleArmor
Chociaż prywatnie latam w słowikowym ↑ z dodatkiem MB, jakoś wizualnie bardziej mi leży takie połączenie, jak znajdę chwilę (no ok, bądźmy szczerzy - ze 2 godzinki xD) czasu to cyknę jak to wygląda. Ale go złodziei dołącz jak lubisz skradanki, potem dojdą ci fałszerstwa, podmienianie przedmiotów i podrzucanie ich niczego się nie spodziewającym ofiarom.
Powrót do góry Go down
Wild_Horse
Jedną nogą w ZM
Wild_Horse

PisanieTemat: Re: The Elder Scrolls V: Skyrim   The Elder Scrolls V: Skyrim I_icon_minipostSob Sty 17, 2015 9:04 am

Nev, towarzyszu broni, ratuj! xD Nie umiem odinstalować Frostall (czy jakoś tak). Zainstalowałam przez Warsztat Steam i teraz nie umiem odinstalować Sad Niby widziałam instrukcję, ale po angielsku a wiadomo jak Tłumacz Google "tłumaczy", a jak widzę ostrzeżenia o rozwaleniu pulpitu i gry wolę sama się za to nie brać Neutral
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: The Elder Scrolls V: Skyrim   The Elder Scrolls V: Skyrim I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

The Elder Scrolls V: Skyrim
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» The Elder Scrolls V: Skyrim
» Skyrim czy Oblivion?

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: OFFTOPIC :: Inne gry :: Inne gry-
Skocz do: