Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Jazda Konna | |
|
+23Nefra01 Katty Pery MrsKopytko Sabula Suzan Alaya klaczkakoniara Clue Philipek boniowata deccot Pati...xd Hoping. katty88888 avrilka Konikowa-pani asia_ Asiuu Kesha09 Mirelle Farabolxd Linea2010 Azarel 27 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Gość Gość
| Temat: Re: Jazda Konna Czw Sie 01, 2013 4:48 am | |
| Ja jeźdzę przez 3 lata co 2 tyg . Jestem na etapie galopu . Swoich ulubionych koni nie mam gdyż zmieniłam stajnię . |
| | | MrsKopytko Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Mrs Kopytko Liczba postów : 3453 Dołączył : 16/12/2011
| Temat: Re: Jazda Konna Nie Paź 13, 2013 11:54 pm | |
| W marcu 2014 będzie już 3 lata mojej jazdy :3 Jeżdżę od początku w tej samej stajni, w Zastawnie. Moim ulubionym koniem jest Krajan. Lubię też Kilima ale on chyba mnie nie lubi Jestem na etapie "początkowo-zaawansowanych skoków" ok. 60-70cm i galopu. Próbuję również robić kontrgalopy W sierpniu 2014 zdaję na brązową odznakę. :3 | |
| | | Suzan Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Suzan Liczba postów : 954 Dołączył : 21/09/2012
| Temat: Re: Jazda Konna Pon Paź 14, 2013 7:59 am | |
| Ja jeżdżę już 3 lata ale dopiero od lipca kiedy zmieniłam stajnię na Sierakowskie Stado Ogierów zaczęłam się porządnie uczyć. Jestem na etapie początków galopów (póki co z trzymanką) i szlifowania półsiadu <3 | |
| | | Katty Pery Nowy
Nick w grze : Katty Pery Liczba postów : 44 Dołączył : 19/03/2013
| Temat: Re: Jazda Konna Pon Paź 14, 2013 8:32 am | |
| Ja jeżdżę konno od lipca. Jeżdżę na Jaks'ie, koniu rasy mieszanej(przynajmniej tak nauczycielka mówiła, ale ja myślę, że to andaluz). Umiem kłusować i galopować. Nie długo jadę w teren. | |
| | | Nefra01 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Nefra01 Liczba postów : 1522 Dołączył : 05/08/2012
| Temat: Re: Jazda Konna Pon Paź 14, 2013 8:59 am | |
| Zaczęłam jeździć 5 lat temu, z czego regularnej jazdy był chyba tylko rok. Przez ten czas zwiedziłam już kilkanaście ośrodków (i jeździłam na kilkudziesięciu koniach), ale wreszcie osiadłam na stałe w jednym, gdzie są moje kochane hucuły - Kleks i Orient Jeżdżę w trzech podstawowych chodach, trochę skaczę (tak z 60-70 cm) i jeżdżę w tereny (: | |
| | | Angel_12 Raczkujący
Nick w grze : Angel_12 Liczba postów : 68 Dołączył : 06/02/2013
| Temat: Re: Jazda Konna Pią Maj 02, 2014 7:18 am | |
| Ja zaczęłam jeździć około 2 lata temu. Niestety nieregularnie i mało umiem. Byłam w dwóch ośrodkach jeździeckich i jednym prywatnym gospodarstwie. Jeździłam na kilkunastu koniach. Szczególnie miejsce w moim sercu zajmuje Entina, gniada klacz arabska. Obecnie Entinka jest źrebna, ale gdy urodzi będę na niej jeździć. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Jazda Konna Pon Maj 05, 2014 12:18 am | |
| U mnie w wakacje uzbiera się 8 lat jazdy Moim ulubionym koniem jest kary Fryz, Blitz, ogier. Mam srebrną odznakę, niedawno zdaną. Brązową miałam 4 lata temu, po pierwszych trzech latach jazdy. |
| | | Champion horse Nowy
Nick w grze : Champion horse Liczba postów : 37 Dołączył : 10/03/2014
| Temat: Re: Jazda Konna Nie Maj 25, 2014 3:02 am | |
| Ja jeżdżę ok.3 , 2 lata galopuję kłusuję , drążki , itp nie skaczę , ponieważ właścicielka stajnii która jest instruktorką jest zbyt ostrożna -_- , jeszcze mam czas na obozie będę się uczyć skakać <3 | |
| | | monsoon Nowy
Nick w grze : Cashflow Liczba postów : 7 Dołączył : 02/07/2014
| Temat: Re: Jazda Konna Sro Lip 02, 2014 4:56 am | |
| Od pół roku jeżdżę sportowo, galopuję, skaczę, nawet raz miałam okazję być na zawodach Nie mam własnego konia, aczkolwiek jest on w planach na wrzesień | |
| | | Wild_Horse Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Elsker Liczba postów : 553 Dołączył : 06/02/2013
| Temat: Re: Jazda Konna Sro Lip 02, 2014 5:46 am | |
| - Champion horse napisał:
- Ja jeżdżę ok.3 , 2 lata galopuję kłusuję , drążki , itp nie skaczę , ponieważ właścicielka stajnii która jest instruktorką jest zbyt ostrożna -_- , jeszcze mam czas na obozie będę się uczyć skakać <3
No, ostrożności nigdy za wiele. Moja kuzynka jeździ o wiele dłużej. Już dawno skacze. A wystarczyło że koń się potknął, a ona spadła, daszek od toczka się złamał i wbił pod okiem. Centymetr wyżej i byłoby po oku. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Jazda Konna | |
| |
| | | | Jazda Konna | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|