| Wędrówka koni... | |
|
+14Star-x3 Eris93 CzekoBoom konskadziewczyna Szatejel mevosa madzia19964 Lunatyk Lubelak angeloos069 Nevarra MysticsDream Koralikowa. LadyArvena 18 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Wędrówka koni... Wto Kwi 05, 2011 8:15 am | |
| Na angielskim Howrse weszło dziś. U nas pewnie za tydzień. Co o tym sądzicie? ___________________ Przez 14 dni można zbierać konie wędrówki (Coś jak karty...) Zbieraj punkty przez realizację celów, lub w UFO. Po osiągnięc;8]xa1gib'9ów na odpowienim koniu wyrusza on na 5 dni po nagrodę. Jak można zebrać punkty? Koni/działów jest 6: 1) Wygrywaj Fortunę obsługując konie (3 punkty za zajęcie się jednym koniem. Czyli 100 punktów pon zajęciu się 32 końmi) Nagroda za uzbieranie 100 punktów - 5000 Equus 2) Wygraj Pioneer za udział w konkursach (3,75 punkta za udział w 1 zawodach. Na 100 punktów potrzeba udziału w 27 zawodach ) Nagroda za 100 punktów - Róg Obfitości i wiele więcej 3) Wygraj Champion otwierając RO (5 punktów za każde otwarte RO. Czyli jak otworzysz 20, dostaniesz nagrodę) Nagroda za 100 punktów - 4 kupony 4) Wygraj Loyalza regularne logowanie (10 pkt za logowanie każdego dnia. Czyli 100 pkt po 10 dniach) Nagroda za 100 punktów - 1 punkt karmy 5) Wygraj Shy za Grand Prix (2 punkty za zawody. 50 punktów za odblokowanie fontanny) Nagroda za 100 punktów - zestaw Nyx 6) Wygraj Patienceza zebranie pięciu pozostałych wędrujących koni (20 pkt za każdą wcześniejszą kartę) Nagroda za 100 punktów - Balios albo Falabella (Balios dla pierwszych 10 osób, które wypełnią cel. Dla reszty Falabella) Falabella: jest koniem specjalnym. Co daje? Jakąś szansę na bonus w zawodach: "Players who own a Falabella have 1 chance in 100 of winning a bonus when they register one of their horses in a competition. Players with 2 Falabellas have 2 chances in 100 of getting the bonus, and so on... The bonus is effective for 4 days in the life of the horse; it cannot be cumulated." | |
|
| |
Koralikowa. Już coś wie
Liczba postów : 181 Dołączył : 25/02/2011
| Temat: Re: Wędrówka koni... Wto Kwi 05, 2011 10:42 am | |
| Oł, dobre, ale niestety niektóre punkty są dla bogatych. ;/ | |
|
| |
MysticsDream Już coś wie
Liczba postów : 214 Dołączył : 27/03/2011
| Temat: Re: Wędrówka koni... Wto Kwi 05, 2011 11:11 am | |
| Też mi się nie podoba punkt z RO i z Grand Prix A poza tym... Miodzio ! Uwielbiam eventy na howrse P.S Jak się zalogowałam, żeby zobaczyć zmiany, to latał mi taki złoty koński wisior... Nie zdążyłam go złapać, bo nieco wcześnie kliknęłam na rejestrację w ośrodku i... przepadło ! Ktoś wie, co to było? | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Wędrówka koni... Wto Kwi 05, 2011 12:51 pm | |
| Mi też odpadnie nagroda za RO. I za GP, bo nawet jakby codziennie było to z dwoma końmi trzeba by stratować 25 dni Oo A tyle promocja nie trwa... Tak się zastanawiam, że nawet jakby 4 konie startowały to nie da rady: 4konie*2pkt=8 pktów za dzień. W tygodniu 5 zawodów 5 * 8 = 40 czyli po dwóch tygodniach 80... Też za mało.
Tylko z fontanną można wygrać tą misję. No i zestaw Nyx :/
__
Co do wisiora - mi też właśnie latał. Dodał mi do konia Loyal 2 pkty, co właściwie nic nie daje XD | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Wędrówka koni... Wto Kwi 05, 2011 1:02 pm | |
| No dokładnie. Tacy zwykli gracze wyłożą się na tym RO i GP. Niemniej resztę powinno dać się zaliczyć. Też mi ten wisiorek latał. Dał kilka punktów dla Loyala.
Ej, a to nie jest tak, że te konie dołączą do gracza na 5 dni tylko jak się uzbiera te 100 punktów? | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Wędrówka koni... Wto Kwi 05, 2011 1:58 pm | |
| - LadyArvena napisał:
- Po osiągnięc;8]xa1gib'9ów na odpowienim koniu
Uwielbiam mój program szyfrujący :/ Czasem ładnie mu odbija i zamiast szyfrować dane wysyłane, szyfruje to co piszę. A jak nie zwrócę uwagi to mamy taki efekt.... Co do koni... Jakby miały dołączyć to by napisali co dają, tak mi się wydaje... Ale mój angielski średniej jakości jest, wyciągam ogólny kontekst, więc mogłam coś lekko przekręcić | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Wędrówka koni... Wto Kwi 05, 2011 2:04 pm | |
| "Zarabiać punkty przez spotykanie się z celami albo przez łapanie UFOs. Gdy dochodzisz do 100 punktów dla wędrownego konia, to dołącza do ciebie na 5 dni. W takim razie namawiasz by opiekować się tym i tym przynosi ci robiący wrażenie prezent!". Tłumaczenie przez stronkę www.translatica.pl Czyli jednak koniki wpadną jak goście w odwiedziny, dadzą prezent i sobie pójdą. tak przynajmniej się w tym utwierdzam. EDIT: Fortuna zdobyta Śliczność niesamowita, do tego się rusza . Razem z nią dotarło 5000e. Szkoda tylko że nie można jej zatrzymać na stałe Można ją obejrzeć tutaj: http://www.howrse.com/elevage/chevaux/cheval?id=15121669 | |
|
| |
angeloos069 Nowy
Liczba postów : 2 Dołączył : 18/04/2011
| Temat: Hmm.. Pon Kwi 18, 2011 3:22 pm | |
| Ja wątpię, ze to u nas w ogóle wejdzie. I to prawda - niektóre punkty dla bogatych np. to z RO... | |
|
| |
MysticsDream Już coś wie
Liczba postów : 214 Dołączył : 27/03/2011
| Temat: Re: Wędrówka koni... Wto Kwi 19, 2011 3:22 am | |
| WĘDROWNE KONIE NA POLSKIM HOWRSE ! ;D | |
|
| |
Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Re: Wędrówka koni... Wto Kwi 19, 2011 3:27 am | |
| Potrzeby Twojego konia zmieniają się!
Sprawdź małe zmiany, które wprowadziliśmy, aby przygotować grę na wielkie nowości już wkrótce! Teraz możesz dawać jabłka tylko koniom innych osób (Wypróbuj tę opcję)
Lizawka została usunięta (w zamian za to dostajesz więcej energii karmiąc konie)
Możliwość podania drugiej marchewki została wycofana (rzepa i pojenie dodają więcej energii)
Dwie lekcje zostały skumulowane w jedną: Lekcja trwa podwójnie długo Zabiera podwójną ilość energii Dodaje 2,5 x więcej pieniędzy i 2,5 x więcej umiejętności! Dodaje 4% morale Trzecia lekcja jest zastąpiona przez większe dochody i większy przyrost umiejętności
Skąd te zmiany?
Upraszczamy rozgrywkę, aby pomóc nowym graczom, ale też by przygotować ją dla nowych towarzyszy Twoich koni!
Odkryj wielkie zmiany w maju! Towarzysze Towarzysze JUŻ W MAJU!
Biuro powiększa swoje możliwości
Sześć miesięcy temu biuro było tylko stroną, gdzie można było sprawdzić historię. Teraz jest osobną stroną poświęconą zarządzaniu gospodarstwem hodowlanym! Zarządzaj przyrostkami i obejrzyj swoje konie w Niebie Zobacz dłuższą historię Teraz dokonania mają swoją własną stronę w menu profil Zwierzątka wracają na wolność
Aby zrobić miejsce dla nowych towarzyszy, zwierzątka z ośrodków jeździeckich wracają na wolność Króliki wracają do norek (ośrodki dostaną odszkodowanie za wszystkie króliki)
Zebry uciekają na sawannę (za zebry z zasobów ośrodka przyznane zostaną Kupony)
W boksach pojawiły się prysznice! Z prysznicem w boksie, konie zużywają 10% mniej energii, wykonując różne akcje Prysznice są dostępne na Sekretnym Rynku Nie liczą się do prestiżu W boksach automatycznie zastępują zebry!
Więcej punktów dorastania
Punkty dorastania zostają usunięte ze sklepu, ale możesz zdobyć je w inny sposób Każdej nocy dostaniesz kilka punktów za darmo, jeśli posiadasz mniej, niż 2 w zasobach Punkty dorastania nie są już dostępne w sklepie Niektóre UFO oferują aż do 6-u punktów dorastania Szansa znalezienia punktów wykonując akcje z koniem wzrosła o 10% Limit sprzedaży punktów został zniesiony (chociaż ich cena to teraz 100 Equus) Walka z oszustami
Niektórzy gracze używają programów, które automatycznie zajmują się ich końmi...
Odkryliśmy, że niektóre osoby używają skryptów, aby codziennie zajmować się setkami koni, co jest zakazane. Zostaliśmy zmuszeni do wprowadzenia obostrzeń mających na celu walkę z nadużyciami.
Maksymalna liczba koni, którymi można zająć się w ciągu dnia to 1000. Powyżej tej liczby nie dostajesz punktów dorastania, przekąsek, ani Equus (ze zawody i lekcje) zajmując się swoimi końmi. Jeden koń zostanie policzony tyle razy, ile został postarzony. Konie z Objęciami Morfeusza nie będą wliczane.
Naszym zdaniem zajęcie się 1000 koni dziennie zajmuje wystarczająco dużo czasu (ponad 3 godziny, zakładając, że poświęca się 12 sekund na konia).
Dodatkowo, wprowadziliśmy nowe narzędzie, które pozwoli nam szybciej i efektywniej łapać nieuczciwe osoby. Dalsze udogodnienia w sprzedażach
Kilka tygodni temu wprowadziliśmy nowe funkcje dotyczące handlu końmi. Dziś, czas na dalsze udogodnienia. Nowe opcje szukania: Po umiejętnościach Ograniczone tylko do koni boskich Po przedmiotach: Łuska Posejdona - Muśnięcie Filotes Możliwość zobaczenia jak wiele osób odwiedziło Twoją sprzedaż Oraz... Złote Jabłko może zostać podane już rocznemu zwierzęciu Zobaczysz okienko potwierdzenia, gdy zechcesz sprzedać konia boskiego (aby uniknąć pomyłek) UFO będzie oferować więcej jabłek i inne ciekawe prezenty Niektóre dokonania zmieniły się, aby pasować do nowych opcji Strona rejestracji konia w ośrodku jest bardziej praktyczna Powiew Eola zostaje wycofany ze sklepu
CO O TYM SĄDZICIE ? | |
|
| |
Lubelak Administrator
| Temat: Re: Wędrówka koni... Wto Kwi 19, 2011 4:06 am | |
| Oto informacja o prysznicach jaką zdobyłem dzięki uprzejmości Moderatora Calvana: W sklepie też się pojawią, tylko jak widać cena będzie zależna od popytu, więc, zeby dać szansę innym, do sklepu zostanie wprowadzona pewna ilość po jakimś czasie. Nie potrafię powiedzieć kiedy. Ale na pewno się pojawi. Będzie tak samo jak ze strachami na wróble | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Wędrówka koni... Wto Kwi 19, 2011 5:14 am | |
| Moje króliczki A tak fajnie się dwie marchewki dziennie jadało Moja rekompensata: 272 480 Nawet nie wiedziałam, że tyle na króliki wydałam Oo Ale że ich ponad 50 było... W każdym boksie po jednym plus kilka w zapasie... To możliwe Teraz ta kasa się przyda na przyszłe prysznice... A plan PG+1,2 ... Lizawki niby nie ma, ale czyszczenie daje więcej. Dobrze jest w te dni kiedy czyszczenie i lizawkę razem się dawało. Ale jeden dzień było osobno... Pomiędzy nimi zabawa, czy coś... I ten dzień trzeba będzie odrobinę przestawić... | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Wędrówka koni... Wto Kwi 19, 2011 6:01 am | |
| 48 królików i rekompensata około 250.000e. Czyli chyba faktycznie pooddawali po cenie ich kupna. Z PG też problemu wielkiego nie ma, muszę tylko poprzeliczać sobie te funty na kg i będzie cacy | |
|
| |
Lunatyk Raczkujący
Nick w grze : Lunatyq Liczba postów : 83 Dołączył : 19/04/2011
| Temat: Re: Wędrówka koni... Wto Kwi 19, 2011 8:40 am | |
| - Cytat :
- Oł, dobre, ale niestety niektóre punkty są dla bogatych. ;/
Cała ta gra jest dla osób bogatych, którym nie szkoda wyrzucać pieniędzy na pixele, niestety, ale musimy się do tego przyzwyczaić i grać dla zabawy, a nie dla zdobywania najwyższych miejsc rankingowych Sam pomysł z wędrownymi końmi jest ciekawy, można się pobawić, ale z drugiej strony szkoda iż jest niesprawiedliwy tak jak poprzednie urozmaicenie gry ( np. Loteria). Generalnie rzecz biorąc gracze unikający dotacji zwyczajnie nie mają szans się wybić: wszystkie rzeczy usprawniające hodowlę koni kosztują kupony, a gdy pozornie zbliża się szansa na zrobienie kroku w przód znów ukazuje się góra prawie nie do przebycia. W losowaniu za kupony można było nakupić stertę losów, a co za tym idzie- zwiększyć szanse na wygranie Baliosa. Później Baliosy w RO- znów kupony. W wędrownych koniach się to nie zmieniło- 20 kuponów na RO aby odblokować Czempiona i następna sterta kuponów aby zdobyć konia, który się zmieści w pierwszej setce w GP. Ale taka dola, nie masz kasy- masz pod górkę. A Owlientowi zależy na zarobku, więc nic z tym nie zrobią, smutne, ale prawdziwe.. Z wędrownych koni odblokowałam sobie Fortunę i zapewne tak jak gruba większość społeczności polegnę na Nieśmiałej (16 pkt mi braknie bodajże czyli dwa dni) i Czempionie. Reszta zmian raczej powinna wyjść na dobre- szkoda trochę tej lizawki i jabłka powinny mieć opcję aby mógł też dać je właściciel (i tak najbardziej boli mnie 1 boks na 3 dni stażu- niby uprościć chcą rozrywkę dla nowych graczy, ale w rzeczywistości tylko utrudniają). Strona opieki nad koniem zdaje się być nieco uboga. Ciekawe cóż tam na maj przygotowali- aż strach pomyśleć. | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Wędrówka koni... Wto Kwi 19, 2011 10:14 am | |
| A prysznice można kupić Udało mi się jeden upolować, dokładnie 0 18.05 się pojawił. Chyba co godzinę jeden się rzuca... Tak patrzyłam, czemu cena rośnie i udało mi się wybadać Moja najlepsza klaczka już dostała go do boksu | |
|
| |
madzia19964 Raczkujący
Liczba postów : 53 Dołączył : 12/04/2011
| Temat: Re: Wędrówka koni... Czw Kwi 21, 2011 2:01 am | |
| Właśnie w RO znalazłam bonus do GP (nie pamiętam jak sie nazywa) że mogę zapisać 4 konie a nie 2 i z mioch odliczeń wynika że jak codziennie będę te 4 konie wysyłać na GP to zdobędę Nieśmiałą, a ja już straciłam nadzieję że będę mogła ją mieć | |
|
| |
Lunatyk Raczkujący
| Temat: Re: Wędrówka koni... Czw Kwi 21, 2011 2:31 am | |
| Braknie Ci punktów. Promocja zaczęła się we wtorek więc jest 11 dni w których odbywa się GP. Nawet gdyby wysyłać od samego początku 4 konie na GP to zdobędzie się maksymalnie 88pkt. Zdobycie Fontanny jest niezbędne do odblokowania Nieśmiałej. | |
|
| |
madzia19964 Raczkujący
| Temat: Re: Wędrówka koni... Czw Kwi 21, 2011 2:52 am | |
| Właśnie Nie, Promocja kończy się 3 maja więc jeszcze 12 dni (nie wliczając dziś) 2 punkty na 1 konia dziennie 8 punktów już mam 17 punktów
Więc tak: 8 * 12 = 96 + 17 = 113 czyli już mam Nieśmiałą | |
|
| |
Lunatyk Raczkujący
| Temat: Re: Wędrówka koni... Czw Kwi 21, 2011 2:54 am | |
| Liczysz soboty i niedziele, a w weekendy GP się nie odbywa. | |
|
| |
madzia19964 Raczkujący
| Temat: Re: Wędrówka koni... Czw Kwi 21, 2011 2:57 am | |
| | |
|
| |
mevosa Raczkujący
Liczba postów : 69 Dołączył : 18/04/2011
| Temat: Re: Wędrówka koni... Czw Kwi 21, 2011 2:59 am | |
| Z tego wszystkiego to dobre jest to że otwierając dwa rogi udało mi się zdobyć te plusy że mogę wystawić 4 konie na GP i podwaja mi się wygrana. Poza tym to mam same straty przez te wszystkie zmiany myślałam że może jak wystawię pioniera do GP to będzie fajnie bo to była moja nadzieja na odblokowanie fontanny, ale szybko prysła a przecież nikt nie pożyczy mi konia który odblokowałby dla mnie tą fontannę takie to nie fer | |
|
| |
Lunatyk Raczkujący
| Temat: Re: Wędrówka koni... Czw Kwi 21, 2011 3:02 am | |
| Mnie póki co zdenerwowało zwiększenie szansy na rozmnożenie jednorożców. Kompletnie to niepotrzebne. Teraz rogów będzie więcej, zapewne cena spadnie i cała ich hodowla zacznie tracić swój urok. | |
|
| |
mevosa Raczkujący
Liczba postów : 69 Dołączył : 18/04/2011
| Temat: Re: Wędrówka koni... Czw Kwi 21, 2011 3:04 am | |
| zgadzam się z tym zdaniem. Przecież i tak inwestycja w pierwsze jednorożce była nie mała. Może zrobili to by gracze zajęli się czymś innym jak narzekanie na zmiany, które wprowadzili. Chcą odwrócić naszą uwagę
Ostatnio zmieniony przez mevosa dnia Czw Kwi 21, 2011 3:05 am, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
madzia19964 Raczkujący
| Temat: Re: Wędrówka koni... Czw Kwi 21, 2011 3:05 am | |
| No mnie też to wkurzyło, Będzie ich więcej, cena już i tak spadła a teraz spadnie jeszcze bardziej :/ | |
|
| |
Lunatyk Raczkujący
| Temat: Re: Wędrówka koni... Czw Kwi 21, 2011 3:10 am | |
| Ja podejrzewam iż odbyło się to na zasadzie oburzenia- zebrało się kilka dzieciaków, którym rożki się nie rodziły i zaczęły wiercić dziurę w brzuchu Adminów. A widziałam parę przypadków, gdy nie było możliwości urodzenia rogów- np. zwykłe klacze kryte rogatymi ogierami albo krycia nie o odpowiedniej godzinie. Dla mnie osobiście jednorożce to jedyne dość szybkie źródło na zdobycie kuponów. Mh, możliwe, że gdyby zebrało się trochę osób przeciwnych tej zmianie to udałoby się powrócić do dawnej szansy, ale różnie to może być. | |
|
| |
madzia19964 Raczkujący
| Temat: Re: Wędrówka koni... Czw Kwi 21, 2011 3:26 am | |
| Mam pytanie co do Nieśmiałej Z jakimi umiejętnościami trzeba mieć konia żeby odblokował fontanne? | |
|
| |
Lubelak Administrator
| Temat: Re: Wędrówka koni... Czw Kwi 21, 2011 4:57 am | |
| A co ja mam powiedzieć, nie znalazłem do tej pory biletu na GP. W rogach same śmiecie | |
|
| |
Lunatyk Raczkujący
| Temat: Re: Wędrówka koni... Czw Kwi 21, 2011 5:02 am | |
| Kiedyś miejmy nadzieję, że sie trafi Musi mieć takie umiejętności aby zmieścić się w pierwszej setce na GP. | |
|
| |
madzia19964 Raczkujący
| Temat: Re: Wędrówka koni... Czw Kwi 21, 2011 5:07 am | |
| Właśnie otworzyłam RO żeby zdobyć punkty dla championa i w rogu był zestaw nyks <wow> Już kupiłam klacz która zajmuje wysokie miejsca w GP A oto ona: http://www.howrse.pl/elevage/fiche/?id=2744291 | |
|
| |
Lubelak Administrator
| Temat: Re: Wędrówka koni... Czw Kwi 21, 2011 5:09 am | |
| Śliczny konik - do boju, znaczy na GP | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Wędrówka koni... | |
| |
|