Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-

Go down 
+29
Temperance
ana0000000000
Athi
Arrin
Suzan
Dżemik
Wireless
mina stirit1
Evangeline
Rose666
Clue
Kyou
avrilka
blueberry.
asia_
Majka
stewardessa
Konikowa-pani
weila123
yvetteevans
ZetkaEmka
Asiuu
Uśmieszek
Nevarra
Philipek
hanka1998
EveDallas
Kesha09
Ejli
33 posters
Idź do strony : 1, 2  Next
AutorWiadomość
Ejli
Przyjaciel Zagrody
Ejli

Nick w grze : Eiiri
Liczba postów : 1433

Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Empty
PisanieTemat: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostSob Gru 31, 2011 1:29 am

Jestem z miasta obok Katowic(Podpowiedź Nazwa pochodzi od sosn) i bardzo chciałabym jeździć konno.Jednak najbliższa stadnina jest 2 godziny autobusem z mojego miejsca zamieszkania.. Rodziców na jazdę też nie stać.. A z końmi styknełam się około 5 razy.Choć 4 razy było to z kucem.
A wy? Też nie możecie jeździć,a chcielibyście?
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=4080537
Kesha09
Nowy
Kesha09

Liczba postów : 25

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostNie Sty 01, 2012 11:25 am

Mnie akurat się poszczęściło, że w mojej mieścinie "stadnina" zagrzała miejsce.
Jedna dziewczyna, która pomaga w stajni, dojeżdża ze swojego miasta na rowerze wiele kilometrów, jeździ za darmo w zamian za pomoc przy koniach.
Szkoda, że masz aż tak daleko... Sad Być może byłaby opcja pomocy za jazdę. Ale bądź dobrej myśli - co się odwlecze, to nie uciecze Wink
Powrót do góry Go down
EveDallas
Moderator
EveDallas

Nick w grze : EveDallas
Liczba postów : 4676

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostPon Sty 02, 2012 6:58 am

Najbliższa u mnie stadnina, w której można uczyć się jeździć, jest około 30 km od mojej miejscowości. na moje szczęście niedaleko mój wujek ma dwa konie, czasem pozwala mi jeździć. czasem. Ostatnio byłam tam pół roku temu, bu.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1432587
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

Nick w grze : hanka1998
Liczba postów : 5814

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostWto Sty 17, 2012 1:02 am

Oj... No to jestem w gronie nielicznych niejeżdżących... Brak kasy- Hanka na ziemi. Próbowałam raz na kolonii jeździeckiej z koleżanką i gleba... Ręka w gipsie przez całe wakacje... Konie owszem, ale tylko na Howrse, czasami gdzieś zobaczę na łące, ale rzadko...
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1007218
Philipek
ZAGRODZIANIN
Philipek

Nick w grze : Philipek
Liczba postów : 3748

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostWto Sty 17, 2012 1:15 am

Mieszkam niedaleko Katowic, Ejli. Są dwie stadniny w Mikołowie - ,,Pandor" oraz ,,Amazonka" Około 3 km od centrum Katowic. Jeżeli Cię nie stać na jazdy,popytaj osoby,które mają konie czy w zamian za pomoc w stajni pozwolą Ci jeździć. Niestety z dobrymi stadninami jest ciężko na śląsku... Omega? Co tu mówić,tak ciężko się dostać na jakąkolwiek lekcję. Podobno jest też coś na Goduli,ale to jest trochę dalej.

Ja jeżdżę w prywatnej i w miarę możliwości z końmi spotykam się codziennie. Smile
Powrót do góry Go down
http://doggi.forumpolish.com/
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

Nick w grze : Nevarra
Liczba postów : 2774

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostWto Sty 17, 2012 1:16 am

To możesz mnie dopisać, ostatnio w ogóle jakiś bliższy kontakt jak miałam jakieś 13 lat, czyli daaaawno temu i nieprawda xD
Dobre czasy się skończyły jak w stajni zmienił się właściciel. I przestałam dojeżdżać. Człowiek chciał się czegoś nauczyć a kończyło się na " ty sobie kłusikiem dookoła a ja popatrzę jak jeździsz".
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=42994
Ejli
Przyjaciel Zagrody
Ejli

Nick w grze : Eiiri
Liczba postów : 1433

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostWto Sty 17, 2012 8:40 am

Koniaro54 mogłabyś podać ceny tych stadnin?(Chodzi o taką naukę)

A tak dokładniej,to mieszkam w Sosnowcu.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=4080537
Uśmieszek
ZAGRODZIANIN
Uśmieszek

Nick w grze : Uśmieszek06
Liczba postów : 1132

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostWto Sty 17, 2012 8:42 am

Ja nie mogę, chociaż mam stadninę koło nosa. xD Mam alergię. ;(
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=295856
EveDallas
Moderator
EveDallas

Nick w grze : EveDallas
Liczba postów : 4676

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostWto Sty 17, 2012 8:57 am

Oj biedna;< Ja mam na koty, utrapienie z tym...
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1432587
Philipek
ZAGRODZIANIN
Philipek

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostWto Sty 17, 2012 9:14 am

Ejli napisał:
Koniaro54 mogłabyś podać ceny tych stadnin?(Chodzi o taką naukę)
Stadnina ,,Pandor" - musisz się zapytać i umawiać telefonicznie na jazdy
Stadnina ,,Amazonka" - wiem tylko,że dla zaawansowanych osób 1 godzina jazdy kosztuje 30 zł

Moja koleżanka mieszka w Sosnowcu,mówiła że jest tam dużo stadnin. Poszukaj na internecie,wpisz ,,Stadnina koni,Sosnowiec"
Powinnaś znaleźć. Wink
Powrót do góry Go down
Asiuu
Już coś wie
Asiuu

Liczba postów : 102

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostSro Sty 18, 2012 2:45 am

godzina kosztuje 30 zł?! :O
ale taniocha! u mnie, w "elytarnej stolycy" za mniej niż 45 zł za godzinę nie znajdziesz. co prawda, 45 zł po malusieńkim padoku i malusieńkiej hali, bo tam jest właśnie wszystko takie malusieńkie. naprawdę, padok ma średnicę ok 10 m! no ale ja tam nie jeżdżę, dojeżdżam 1,5h do mojej stadniny na obrzeża Warszawy, jedna jazda kosztuje 50 zł, ale 10 jazd w karneie już 400, dlatego oczywiście karnet... i jest możliwość pomagania w stajni za jazdy, ale trzeba się dogadać. jest to oczywiście wspaniała alternatywa dla mieszkających w tamtyh okoliach, jednak dla mnie przyjechanie godzinę wcześniej nie jest możliwe, chyba, że sobota- ale w soboty jest zawsze dużo ludzi, dlatego nie przyjeżdżam. i mam bardzo niedogodny dojazd w weekend.
Powrót do góry Go down
Philipek
ZAGRODZIANIN
Philipek

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostSro Sty 18, 2012 8:41 am

Ło Jezu,ale ceny. 400 zł za 10 jazd... Shocked
Powrót do góry Go down
ZetkaEmka
ZAGRODZIANIN
ZetkaEmka

Nick w grze : ZetkaEmka
Liczba postów : 2034

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostSro Sty 18, 2012 8:58 am

Ja jeżdżę raz w tygodniu do stadniny oddalonej o ok. pół godziny samochodem. Mam stajnię bliżej, mogłabym jeździć częściej, ale:
- nie mam mnie kto wozić, a sama nie mogę, bo podobno są w okolicy złodzieje.
- kiedyś tam byli inni instruktorzy, dużo gorsi i mama się teraz boi.

Poza tym tam prawdopodobnie istniałaby możliwość jazdy za pomoc przy koniach, ale na to też mama się nie zgadza.
Powrót do góry Go down
ZetkaEmka
ZAGRODZIANIN
ZetkaEmka

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostSro Sty 18, 2012 9:02 am

Asiuu napisał:
godzina kosztuje 30 zł?! :O
ale taniocha! u mnie, w "elytarnej stolycy" za mniej niż 45 zł za godzinę nie znajdziesz. co prawda, 45 zł po malusieńkim padoku i malusieńkiej hali, bo tam jest właśnie wszystko takie malusieńkie. naprawdę, padok ma średnicę ok 10 m! no ale ja tam nie jeżdżę, dojeżdżam 1,5h do mojej stadniny na obrzeża Warszawy, jedna jazda kosztuje 50 zł, ale 10 jazd w karneie już 400, dlatego oczywiście karnet... i jest możliwość pomagania w stajni za jazdy, ale trzeba się dogadać. jest to oczywiście wspaniała alternatywa dla mieszkających w tamtyh okoliach, jednak dla mnie przyjechanie godzinę wcześniej nie jest możliwe, chyba, że sobota- ale w soboty jest zawsze dużo ludzi, dlatego nie przyjeżdżam. i mam bardzo niedogodny dojazd w weekend.
A gdzie jeździsz? U mnie jest karnet za 10 jazd w grupie 360, KLIK.
Powrót do góry Go down
Asiuu
Już coś wie
Asiuu

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostCzw Sty 19, 2012 3:02 am

hahahah, niedaleko Ciebie Very Happy Stara Miłosna... ale mimo iż to niedaleko, mam tam strasznie niedogodny dojazd, poza tym mój tata pracuje w skodzie w zakręcie więc jak kończę jazdę to wracam razem z nim do domu... Razz
Powrót do góry Go down
ZetkaEmka
ZAGRODZIANIN
ZetkaEmka

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostCzw Sty 19, 2012 10:53 am

W Starej Miłosnej... A już wiem. To rzeczywiście niedaleko. A w jakiej stajni?
Powrót do góry Go down
Asiuu
Już coś wie
Asiuu

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostPią Sty 20, 2012 3:15 am

szwadron Razz
Powrót do góry Go down
yvetteevans
Nowy
yvetteevans

Liczba postów : 4

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostPon Sty 23, 2012 2:11 am

Ja jechałam konno tylko raz, czy dwa, ale od razu to polubiłam.
Bardzo bym chciała jeździć, niestety nie mam zbyt dużo kasy, więc troszkę trudno mi zrealizować to pragnienie. Może by się udało pojeździć parę razy, jednak regularnie, to byłoby trudno Sad
Powrót do góry Go down
weila123
W skromnych progach Zagrody
weila123

Liczba postów : 361

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostSro Lut 08, 2012 9:16 am

Jeździłam , byłam na 3-4 jazdach i zdążyłam się nauczyć jeździć kłusem anglezowanym itd. Jeździłam wtedy na arabo-hucułce Perełce. Raz jeszcze byłam w takiej innej stajni ale mi się nie spodobało. Była to taka oprowadzanka po wieeelkim boisku. Po kilku kółkach chłopak który prowadził klacz (Kaśkę ;P) pokazał mi jak się skręca i jechałam już sama Wink I na tym się skończyło TT Strasznie chciałabym jeździć dalej , nie mam daleko , max. 30 minut jazdy samochodem. Ale nie ma mnie kto zawozić i nie mam zbytnio pieniędzy. Chyba zacznę zbierać Wink
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostWto Kwi 03, 2012 6:14 am

Ja mieszkam w Wielkopolsce, niedaleko Poznania. Znalazłam jakąś tam stadninę... ale mają tylko 2 konie - wałachy.

Powrót do góry Go down
Konikowa-pani
Nowy
Konikowa-pani

Liczba postów : 23

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostWto Kwi 03, 2012 7:46 am

ja jeżdżę Smile do stajni mam 20 minut pieszo 10 rowerem Wink dziś mam jazdę i skoki cheers wKOŃcu Very Happy
Powrót do góry Go down
stewardessa
Jedną nogą w ZM
stewardessa

Nick w grze : Messi.
Liczba postów : 587

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostWto Kwi 10, 2012 4:45 am

Ja cierpię na brak kasy, po prostu mnie nie stać >.<
Ale moja ciocia buduje dom obok stadniny, może coś z tego będzie Wink
Powrót do góry Go down
Majka
Już coś wie
Majka

Liczba postów : 279

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostWto Kwi 10, 2012 6:07 am

Ja także nie mogę, a chciałabym jeździć.
Niestety moja nieco pokręcona mama uważa, że to jest strasznie niebezpieczne i że już na pierwszych zajęciach stanę się inwalidką...No cóż, pomarzyć można.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostWto Kwi 10, 2012 7:02 am

Ja jeżdżę i współczuję tym, którzy nie mogą, a by chcieli Sad
Powrót do góry Go down
asia_
Nowy
asia_

Liczba postów : 27

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostSob Kwi 14, 2012 2:45 pm

Ja , też mam takie szczęście , że jeżdże konno Wink
Powrót do góry Go down
blueberry.
Jedną nogą w ZM
blueberry.

Nick w grze : blueberry.
Liczba postów : 858

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostNie Kwi 15, 2012 10:07 am

Mnie również można dopisać do listy. Opowiem historię, ale pewnie i tak nikt jej nie przeczyta. Smile
Kiedyś [czyt. do 2007/2008 roku] "jeździłam" konno. Jazda ta polegała na leniwym siedzeniu w siodle, gdy jeden z rodziców prowadził kucyka. "Jeździłam" w Jaszkowie [40 minut jazdy od mego Leszna I love you]. Najczęściej - prawie zawsze - moim dzielnym wierzchowcem była Dosia. Taka tam nie pozorna siwa klaczka. W roku 2007 pojechałam sobie do kuzyna, który mieszkał niedaleko Jaszkowa, a właściwie to 2 kilometry. Very Happy Przed wizytą wpadliśmy oczywiście na "jazdę" do Jaszkowa. Oporządzili mi dzielnego rumaka i ruszyliśmy. Tak sobie siedziałam, siedziałam i siedziałam. xD Wracaliśmy już oddać Dosię [minął czas]. Około 600 metrów od stajni - bum! Zsunęłam się z siodła, bo Dośka się wystraszyła. A czego? Kilka człowieków "pakowało" konia do przyczepy - lina pod ogon. Neutral Tata odprowadził klaczkę do stajni, a ja podniosłam się obolała z gleby. Ręka bolała. Szukałam z tatą lekarza, ale nikogo nie było. Rodzice postanowili, że pojedziemy do kuzyna, a potem zastanowią się co dalej. U kuzyna przesiedzieliśmy z 4 godziny. Ręka dalej mnie bolała. Więc, gdy tylko wróciliśmy do Leszna - migiem do szpitala. Laughing Co się okazało: prawa ręka jest złamana... Prawa ręka. Jakoś wytrzymałam 3 miesiące w gipsie... Ale mam mały uraz do koni. Teraz chcę się przełamać i stopniowo uczyć się jeździć. Aktualnie jestem w fazie namawiania mamy na choć jedną oprowadzankę w Jaszkowie. Wink
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3141065&message=change
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

Nick w grze : avrilka
Liczba postów : 2835

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostNie Kwi 15, 2012 10:11 am

Ja tak samo nie jeżdżę,łączę z w bólu z pozostałymi.Myślę,że powód jest oczywisty.

Ostatnio zmieniony przez Koszatka dnia Nie Maj 12, 2013 10:34 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3105170
Kyou
Już coś wie
Kyou

Nick w grze : Kyou
Liczba postów : 132

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostNie Kwi 15, 2012 10:25 am

Ja mam szczęście, bo jeżdżę w Omedze. 10-20 minut ode mnie (pojazdem). Trochę drogo, ale inne szkółki jeździeckie z ok. godziny jazdy samochodem.

anawis39, upadki zdarzają się każdemu jeźdzcowi i nie należy się od razu poddawać Smile Dopiero zaczynasz jazdę, więc możesz iść do innych stadnin lub pojechać na obóz. ( Najczęściej taniej wychodzi za tydzień na obozie niż tydzień w stajni)
Powrót do góry Go down
http://helperhowrse.blogspot.com
Clue
Przyjaciel Zagrody
Clue

Nick w grze : Clue
Liczba postów : 497

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostSro Kwi 18, 2012 7:06 am

Clue również jeździ konno, ale za jazdy od pewnego czasu nie płaci. Swoją drogą ostatnio potwornie podrożały godziny, na początku mojej jazdy było 20 zł za pełną zegarową, a teraz owies i wszystko poszło w górę, kosztuje 40 zł. W pozostałych stajniach na Podlasiu (tak, z Białegostoku jestem) ceny są podobne, albo wyższe.
Powrót do góry Go down
Rose666
Przyjaciel Zagrody
Rose666

Nick w grze : Alvienne
Liczba postów : 546

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipostSro Kwi 18, 2012 7:21 am

Clue napisał:
Clue również jeździ konno, ale za jazdy od pewnego czasu nie płaci. Swoją drogą ostatnio potwornie podrożały godziny, na początku mojej jazdy było 20 zł za pełną zegarową, a teraz owies i wszystko poszło w górę, kosztuje 40 zł. W pozostałych stajniach na Podlasiu (tak, z Białegostoku jestem) ceny są podobne, albo wyższe.
Witam panią z Podlasia! Również tam mieszkam. (Albo raczej tu.) Nie jeżdżę, bo mnie nie stać, a za sam dojazd wychodzi parę złotych...
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2224054
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-
Powrót do góry 
Strona 1 z 2Idź do strony : 1, 2  Next

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: