| Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- | |
|
+29Temperance ana0000000000 Athi Arrin Suzan Dżemik Wireless mina stirit1 Evangeline Rose666 Clue Kyou avrilka blueberry. asia_ Majka stewardessa Konikowa-pani weila123 yvetteevans ZetkaEmka Asiuu Uśmieszek Nevarra Philipek hanka1998 EveDallas Kesha09 Ejli 33 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Ejli Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Eiiri Liczba postów : 1433 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Sob Gru 31, 2011 1:29 am | |
| Jestem z miasta obok Katowic(Podpowiedź Nazwa pochodzi od sosn) i bardzo chciałabym jeździć konno.Jednak najbliższa stadnina jest 2 godziny autobusem z mojego miejsca zamieszkania.. Rodziców na jazdę też nie stać.. A z końmi styknełam się około 5 razy.Choć 4 razy było to z kucem. A wy? Też nie możecie jeździć,a chcielibyście? | |
|
| |
Kesha09 Nowy
Liczba postów : 25 Dołączył : 08/12/2011
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Nie Sty 01, 2012 11:25 am | |
| Mnie akurat się poszczęściło, że w mojej mieścinie "stadnina" zagrzała miejsce. Jedna dziewczyna, która pomaga w stajni, dojeżdża ze swojego miasta na rowerze wiele kilometrów, jeździ za darmo w zamian za pomoc przy koniach. Szkoda, że masz aż tak daleko... Być może byłaby opcja pomocy za jazdę. Ale bądź dobrej myśli - co się odwlecze, to nie uciecze | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Pon Sty 02, 2012 6:58 am | |
| Najbliższa u mnie stadnina, w której można uczyć się jeździć, jest około 30 km od mojej miejscowości. na moje szczęście niedaleko mój wujek ma dwa konie, czasem pozwala mi jeździć. czasem. Ostatnio byłam tam pół roku temu, bu. | |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Wto Sty 17, 2012 1:02 am | |
| Oj... No to jestem w gronie nielicznych niejeżdżących... Brak kasy- Hanka na ziemi. Próbowałam raz na kolonii jeździeckiej z koleżanką i gleba... Ręka w gipsie przez całe wakacje... Konie owszem, ale tylko na Howrse, czasami gdzieś zobaczę na łące, ale rzadko... | |
|
| |
Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Wto Sty 17, 2012 1:15 am | |
| Mieszkam niedaleko Katowic, Ejli. Są dwie stadniny w Mikołowie - ,,Pandor" oraz ,,Amazonka" Około 3 km od centrum Katowic. Jeżeli Cię nie stać na jazdy,popytaj osoby,które mają konie czy w zamian za pomoc w stajni pozwolą Ci jeździć. Niestety z dobrymi stadninami jest ciężko na śląsku... Omega? Co tu mówić,tak ciężko się dostać na jakąkolwiek lekcję. Podobno jest też coś na Goduli,ale to jest trochę dalej. Ja jeżdżę w prywatnej i w miarę możliwości z końmi spotykam się codziennie. | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Wto Sty 17, 2012 1:16 am | |
| To możesz mnie dopisać, ostatnio w ogóle jakiś bliższy kontakt jak miałam jakieś 13 lat, czyli daaaawno temu i nieprawda xD Dobre czasy się skończyły jak w stajni zmienił się właściciel. I przestałam dojeżdżać. Człowiek chciał się czegoś nauczyć a kończyło się na " ty sobie kłusikiem dookoła a ja popatrzę jak jeździsz". | |
|
| |
Ejli Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Eiiri Liczba postów : 1433 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Wto Sty 17, 2012 8:40 am | |
| Koniaro54 mogłabyś podać ceny tych stadnin?(Chodzi o taką naukę)
A tak dokładniej,to mieszkam w Sosnowcu. | |
|
| |
Uśmieszek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Uśmieszek06 Liczba postów : 1132 Dołączył : 09/12/2011
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Wto Sty 17, 2012 8:42 am | |
| Ja nie mogę, chociaż mam stadninę koło nosa. xD Mam alergię. ;( | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Wto Sty 17, 2012 8:57 am | |
| Oj biedna;< Ja mam na koty, utrapienie z tym... | |
|
| |
Philipek ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Wto Sty 17, 2012 9:14 am | |
| - Ejli napisał:
- Koniaro54 mogłabyś podać ceny tych stadnin?(Chodzi o taką naukę)
Stadnina ,,Pandor" - musisz się zapytać i umawiać telefonicznie na jazdy Stadnina ,,Amazonka" - wiem tylko,że dla zaawansowanych osób 1 godzina jazdy kosztuje 30 zł Moja koleżanka mieszka w Sosnowcu,mówiła że jest tam dużo stadnin. Poszukaj na internecie,wpisz ,,Stadnina koni,Sosnowiec" Powinnaś znaleźć. | |
|
| |
Asiuu Już coś wie
Liczba postów : 102 Dołączył : 27/12/2011
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Sro Sty 18, 2012 2:45 am | |
| godzina kosztuje 30 zł?! :O ale taniocha! u mnie, w "elytarnej stolycy" za mniej niż 45 zł za godzinę nie znajdziesz. co prawda, 45 zł po malusieńkim padoku i malusieńkiej hali, bo tam jest właśnie wszystko takie malusieńkie. naprawdę, padok ma średnicę ok 10 m! no ale ja tam nie jeżdżę, dojeżdżam 1,5h do mojej stadniny na obrzeża Warszawy, jedna jazda kosztuje 50 zł, ale 10 jazd w karneie już 400, dlatego oczywiście karnet... i jest możliwość pomagania w stajni za jazdy, ale trzeba się dogadać. jest to oczywiście wspaniała alternatywa dla mieszkających w tamtyh okoliach, jednak dla mnie przyjechanie godzinę wcześniej nie jest możliwe, chyba, że sobota- ale w soboty jest zawsze dużo ludzi, dlatego nie przyjeżdżam. i mam bardzo niedogodny dojazd w weekend. | |
|
| |
Philipek ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Sro Sty 18, 2012 8:41 am | |
| Ło Jezu,ale ceny. 400 zł za 10 jazd... | |
|
| |
ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Sro Sty 18, 2012 8:58 am | |
| Ja jeżdżę raz w tygodniu do stadniny oddalonej o ok. pół godziny samochodem. Mam stajnię bliżej, mogłabym jeździć częściej, ale: - nie mam mnie kto wozić, a sama nie mogę, bo podobno są w okolicy złodzieje. - kiedyś tam byli inni instruktorzy, dużo gorsi i mama się teraz boi.
Poza tym tam prawdopodobnie istniałaby możliwość jazdy za pomoc przy koniach, ale na to też mama się nie zgadza. | |
|
| |
ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Sro Sty 18, 2012 9:02 am | |
| - Asiuu napisał:
- godzina kosztuje 30 zł?! :O
ale taniocha! u mnie, w "elytarnej stolycy" za mniej niż 45 zł za godzinę nie znajdziesz. co prawda, 45 zł po malusieńkim padoku i malusieńkiej hali, bo tam jest właśnie wszystko takie malusieńkie. naprawdę, padok ma średnicę ok 10 m! no ale ja tam nie jeżdżę, dojeżdżam 1,5h do mojej stadniny na obrzeża Warszawy, jedna jazda kosztuje 50 zł, ale 10 jazd w karneie już 400, dlatego oczywiście karnet... i jest możliwość pomagania w stajni za jazdy, ale trzeba się dogadać. jest to oczywiście wspaniała alternatywa dla mieszkających w tamtyh okoliach, jednak dla mnie przyjechanie godzinę wcześniej nie jest możliwe, chyba, że sobota- ale w soboty jest zawsze dużo ludzi, dlatego nie przyjeżdżam. i mam bardzo niedogodny dojazd w weekend. A gdzie jeździsz? U mnie jest karnet za 10 jazd w grupie 360, KLIK. | |
|
| |
Asiuu Już coś wie
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Czw Sty 19, 2012 3:02 am | |
| hahahah, niedaleko Ciebie Stara Miłosna... ale mimo iż to niedaleko, mam tam strasznie niedogodny dojazd, poza tym mój tata pracuje w skodzie w zakręcie więc jak kończę jazdę to wracam razem z nim do domu... | |
|
| |
ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Czw Sty 19, 2012 10:53 am | |
| W Starej Miłosnej... A już wiem. To rzeczywiście niedaleko. A w jakiej stajni? | |
|
| |
Asiuu Już coś wie
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Pią Sty 20, 2012 3:15 am | |
| szwadron | |
|
| |
yvetteevans Nowy
Liczba postów : 4 Dołączył : 23/01/2012
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Pon Sty 23, 2012 2:11 am | |
| Ja jechałam konno tylko raz, czy dwa, ale od razu to polubiłam. Bardzo bym chciała jeździć, niestety nie mam zbyt dużo kasy, więc troszkę trudno mi zrealizować to pragnienie. Może by się udało pojeździć parę razy, jednak regularnie, to byłoby trudno | |
|
| |
weila123 W skromnych progach Zagrody
Liczba postów : 361 Dołączył : 17/05/2011
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Sro Lut 08, 2012 9:16 am | |
| Jeździłam , byłam na 3-4 jazdach i zdążyłam się nauczyć jeździć kłusem anglezowanym itd. Jeździłam wtedy na arabo-hucułce Perełce. Raz jeszcze byłam w takiej innej stajni ale mi się nie spodobało. Była to taka oprowadzanka po wieeelkim boisku. Po kilku kółkach chłopak który prowadził klacz (Kaśkę ;P) pokazał mi jak się skręca i jechałam już sama I na tym się skończyło TT Strasznie chciałabym jeździć dalej , nie mam daleko , max. 30 minut jazdy samochodem. Ale nie ma mnie kto zawozić i nie mam zbytnio pieniędzy. Chyba zacznę zbierać | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Wto Kwi 03, 2012 6:14 am | |
| Ja mieszkam w Wielkopolsce, niedaleko Poznania. Znalazłam jakąś tam stadninę... ale mają tylko 2 konie - wałachy.
|
|
| |
Konikowa-pani Nowy
Liczba postów : 23 Dołączył : 29/01/2012
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Wto Kwi 03, 2012 7:46 am | |
| ja jeżdżę do stajni mam 20 minut pieszo 10 rowerem dziś mam jazdę i skoki wKOŃcu | |
|
| |
stewardessa Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Messi. Liczba postów : 587 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Wto Kwi 10, 2012 4:45 am | |
| Ja cierpię na brak kasy, po prostu mnie nie stać >.< Ale moja ciocia buduje dom obok stadniny, może coś z tego będzie | |
|
| |
Majka Już coś wie
Liczba postów : 279 Dołączył : 24/12/2011
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Wto Kwi 10, 2012 6:07 am | |
| Ja także nie mogę, a chciałabym jeździć. Niestety moja nieco pokręcona mama uważa, że to jest strasznie niebezpieczne i że już na pierwszych zajęciach stanę się inwalidką...No cóż, pomarzyć można. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Wto Kwi 10, 2012 7:02 am | |
| Ja jeżdżę i współczuję tym, którzy nie mogą, a by chcieli |
|
| |
asia_ Nowy
Liczba postów : 27 Dołączył : 25/12/2011
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Sob Kwi 14, 2012 2:45 pm | |
| Ja , też mam takie szczęście , że jeżdże konno | |
|
| |
blueberry. Jedną nogą w ZM
Nick w grze : blueberry. Liczba postów : 858 Dołączył : 06/02/2012
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Nie Kwi 15, 2012 10:07 am | |
| Mnie również można dopisać do listy. Opowiem historię, ale pewnie i tak nikt jej nie przeczyta. Kiedyś [czyt. do 2007/2008 roku] "jeździłam" konno. Jazda ta polegała na leniwym siedzeniu w siodle, gdy jeden z rodziców prowadził kucyka. "Jeździłam" w Jaszkowie [40 minut jazdy od mego Leszna ]. Najczęściej - prawie zawsze - moim dzielnym wierzchowcem była Dosia. Taka tam nie pozorna siwa klaczka. W roku 2007 pojechałam sobie do kuzyna, który mieszkał niedaleko Jaszkowa, a właściwie to 2 kilometry. Przed wizytą wpadliśmy oczywiście na "jazdę" do Jaszkowa. Oporządzili mi dzielnego rumaka i ruszyliśmy. Tak sobie siedziałam, siedziałam i siedziałam. xD Wracaliśmy już oddać Dosię [minął czas]. Około 600 metrów od stajni - bum! Zsunęłam się z siodła, bo Dośka się wystraszyła. A czego? Kilka człowieków "pakowało" konia do przyczepy - lina pod ogon. Tata odprowadził klaczkę do stajni, a ja podniosłam się obolała z gleby. Ręka bolała. Szukałam z tatą lekarza, ale nikogo nie było. Rodzice postanowili, że pojedziemy do kuzyna, a potem zastanowią się co dalej. U kuzyna przesiedzieliśmy z 4 godziny. Ręka dalej mnie bolała. Więc, gdy tylko wróciliśmy do Leszna - migiem do szpitala. Co się okazało: prawa ręka jest złamana... Prawa ręka. Jakoś wytrzymałam 3 miesiące w gipsie... Ale mam mały uraz do koni. Teraz chcę się przełamać i stopniowo uczyć się jeździć. Aktualnie jestem w fazie namawiania mamy na choć jedną oprowadzankę w Jaszkowie. | |
|
| |
avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Nie Kwi 15, 2012 10:11 am | |
| Ja tak samo nie jeżdżę,łączę z w bólu z pozostałymi.Myślę,że powód jest oczywisty.
Ostatnio zmieniony przez Koszatka dnia Nie Maj 12, 2013 10:34 am, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Kyou Już coś wie
Nick w grze : Kyou Liczba postów : 132 Dołączył : 12/08/2011
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Nie Kwi 15, 2012 10:25 am | |
| Ja mam szczęście, bo jeżdżę w Omedze. 10-20 minut ode mnie (pojazdem). Trochę drogo, ale inne szkółki jeździeckie z ok. godziny jazdy samochodem. anawis39, upadki zdarzają się każdemu jeźdzcowi i nie należy się od razu poddawać Dopiero zaczynasz jazdę, więc możesz iść do innych stadnin lub pojechać na obóz. ( Najczęściej taniej wychodzi za tydzień na obozie niż tydzień w stajni) | |
|
| |
Clue Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Clue Liczba postów : 497 Dołączył : 16/09/2011
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Sro Kwi 18, 2012 7:06 am | |
| Clue również jeździ konno, ale za jazdy od pewnego czasu nie płaci. Swoją drogą ostatnio potwornie podrożały godziny, na początku mojej jazdy było 20 zł za pełną zegarową, a teraz owies i wszystko poszło w górę, kosztuje 40 zł. W pozostałych stajniach na Podlasiu (tak, z Białegostoku jestem) ceny są podobne, albo wyższe. | |
|
| |
Rose666 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Alvienne Liczba postów : 546 Dołączył : 12/05/2011
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Sro Kwi 18, 2012 7:21 am | |
| - Clue napisał:
- Clue również jeździ konno, ale za jazdy od pewnego czasu nie płaci. Swoją drogą ostatnio potwornie podrożały godziny, na początku mojej jazdy było 20 zł za pełną zegarową, a teraz owies i wszystko poszło w górę, kosztuje 40 zł. W pozostałych stajniach na Podlasiu (tak, z Białegostoku jestem) ceny są podobne, albo wyższe.
Witam panią z Podlasia! Również tam mieszkam. (Albo raczej tu.) Nie jeżdżę, bo mnie nie stać, a za sam dojazd wychodzi parę złotych... | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- | |
| |
|
| |
| Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- | |
|