Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- | |
|
+29Temperance ana0000000000 Athi Arrin Suzan Dżemik Wireless mina stirit1 Evangeline Rose666 Clue Kyou avrilka blueberry. asia_ Majka stewardessa Konikowa-pani weila123 yvetteevans ZetkaEmka Asiuu Uśmieszek Nevarra Philipek hanka1998 EveDallas Kesha09 Ejli 33 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Gość Gość
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Sro Kwi 18, 2012 7:53 am | |
| Ja płacę 100zł za 5h "karnetu", tzn. nie płacę za osobne jazdy |
| | | Clue Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Clue Liczba postów : 497 Dołączył : 16/09/2011
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Czw Kwi 19, 2012 7:07 am | |
| - Rose666 napisał:
- Clue napisał:
- Clue również jeździ konno, ale za jazdy od pewnego czasu nie płaci. Swoją drogą ostatnio potwornie podrożały godziny, na początku mojej jazdy było 20 zł za pełną zegarową, a teraz owies i wszystko poszło w górę, kosztuje 40 zł. W pozostałych stajniach na Podlasiu (tak, z Białegostoku jestem) ceny są podobne, albo wyższe.
Witam panią z Podlasia! Również tam mieszkam. (Albo raczej tu.) Nie jeżdżę, bo mnie nie stać, a za sam dojazd wychodzi parę złotych... O, jak miło Ja jakoś naciągałam na jazdy całe życie rodziców, teraz sobie radzę, tyle co muszę zasuwać trochę więcej w stajni dla pomocy. | |
| | | blueberry. Jedną nogą w ZM
Nick w grze : blueberry. Liczba postów : 858 Dołączył : 06/02/2012
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Nie Maj 06, 2012 6:35 am | |
| Pierwszego maja byłam w Jaszkowie. Wsiadłam na konia, przejechałam z 200/300 metrów, koń zaczął machać głową - wpadłam w panikę i zsiadłam. Mama obiecała, że następnym razem będę tylko prowadzić kucyka, aby się "oswoić". Próbujemy! | |
| | | Evangeline Już coś wie
Liczba postów : 267 Dołączył : 17/02/2012
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Nie Maj 06, 2012 7:25 am | |
| Ja jeżdżę, ale rzadko. Ostatni raz jeździłam chyba rok temu. | |
| | | Gość Gość
| | | | mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Pon Maj 21, 2012 12:53 pm | |
| Ja jeżdżę konno od 5 lat, stadnin mam chyba z 4 w okolicy Jedna to Arat, druga to stajnia Ozorowice, trzecia Arkadia- Wielka Lipa, a czwarta to taka bez nazwy konkretnej chyba xD U mnie gdzieś do jednej to 5 minut samochodem, do drugiej też z 5 a do tych dwóch pozostalych to po 10 minut samochodem Wspólczuję tym, którym brak środków i brak stadnin, aby spokojnie jeździć | |
| | | Wireless Nowy
Nick w grze : Mychaa444 Liczba postów : 41 Dołączył : 03/03/2013
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Sob Maj 11, 2013 10:58 am | |
| /tak wiem że odświeżam temat w którym ostatni post był napisany rok temu
Ja miałam dzisiaj pierwszą lekcję, szczęście mam, chociaż miałam zacząć jeździć w sierpniu. Jeżdżę w stadninie koni Lukasyna w Gliwicach, z Knurowa mam do niej około 25 minut samochodem, więc całkiem niedaleko. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Sob Maj 11, 2013 11:09 am | |
| Ja jeżdżę od września w nowej stajni ;3 |
| | | avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Nie Maj 12, 2013 10:36 am | |
| Gratuluję tym,co mogą rozwijać swoją pasję.Naprawdę,korzystajcie z tego jak możecie. | |
| | | Dżemik Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : JadeXDD Liczba postów : 2112 Dołączył : 13/10/2012
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Pon Maj 13, 2013 2:55 am | |
| Ja niestety nie mogę jeździć. W pobliżu nie ma żadnych koni, stajni ITP. Nie no szkoda, ale po prostu takie życie. | |
| | | Suzan Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Suzan Liczba postów : 954 Dołączył : 21/09/2012
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Pon Maj 13, 2013 8:16 am | |
| Ja mieszkam w Wielkopolsce, pod Poznaniem i póki co jeżdżę raz w tygodniu no ale co to za jazda ;o za bardzo u nas w Quartecie nie uczą (biorą 30 zł za godzinę)... Planuję jak tylko zdam prawko dojeżdżać do Sierakowa, do Stada Ogierów i postarać się przynajmniej o wstąpienie do sekcji jeździeckiej, bo z autopsji wiem że tam mają bardzo dobrych instruktorów, którzy czegoś nauczą, a ceny są straaaaaasznie okazyjne - wystarczy spojrzeć U mnie jazda wygląda póki co tak że sobie jeżdżę najwyżej kłusem na lonży i do tego na strasznym uparcielcu i cwaniaku, a instruktor mnie specjalnie nie instruuje. W sumie co się dziwić... To nie jest stajnia, w której nastawiają się na naukę tylko na rekreację, no ale póki co chodzę tam żeby nie odwyknąć od siodła.
| |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Pią Maj 17, 2013 12:54 pm | |
| Moja młodsza cioteczna siora jeżdzi, ale ja nie. Mama przeprowadziła się (czyt. wywiozła na bezludzie[cóż, przynajmniej jest moja babcia] na jakąś wioskę)całą rodziną i ja zostałam odcięta od pięknego miasta(wg. mamy miasto jest brzydkie i kopcące, jak ona śmiała...). Zresztą nawet w samym mieście stadnina jest sooooł daleko, to bym nie dojeżdżała i tak. Obiecała mi jeździć na wakacje, ale wątpię czy dotrzyma słowa. |
| | | Arrin Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arrin Liczba postów : 517 Dołączył : 22/08/2012
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Sob Maj 18, 2013 1:26 pm | |
| mnie znów odwrotnie: są możliwości ale zawsze jakos nie po drodze... Stajnie to mam dość blisko, całe 5 min piechotą. Z tym,ze to jest prywatne, sama też się nie pytałam czy by pożyczyli konia na przejażdżki po lesie. Takie tam małe ok 6-7 koni nie więcej Już bardziej profesjonalne stajnie mam w Mirowie. Rowerem ok 40 min,. Z tym,że kurcze niezbyt po drodze to jest, w tamtych okolicach raczej nie bywam bo nie mam po co (Albo jak już tam człowiek jest to nie po tej stronie rzeki ;/) | |
| | | Athi Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Foxtrot Liczba postów : 534 Dołączył : 03/11/2011
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Pon Maj 20, 2013 2:20 pm | |
| - Arrin napisał:
- mnie znów odwrotnie: są możliwości ale zawsze jakos nie po drodze...
Stajnie to mam dość blisko, całe 5 min piechotą. Z tym,ze to jest prywatne, sama też się nie pytałam czy by pożyczyli konia na przejażdżki po lesie. Takie tam małe ok 6-7 koni nie więcej
Już bardziej profesjonalne stajnie mam w Mirowie. Rowerem ok 40 min,. Z tym,że kurcze niezbyt po drodze to jest, w tamtych okolicach raczej nie bywam bo nie mam po co (Albo jak już tam człowiek jest to nie po tej stronie rzeki ;/) Jaki ten świat jest mały. Jeździłam w Mirowie w zeszłe wakacje, na obozie jeździeckim. A tak poza tym: w te wakacje będę u babci i wynalazłam w pobliżu stadninę. Dojazd normalnie ekstra, wszystko cacy, tyle, że dość drogo. 176 zł za karnet na 4 jazdy po 1h. Jak myślicie, może sobie odpuścić? | |
| | | ana0000000000 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : ana0000000000 Liczba postów : 520 Dołączył : 01/01/2012
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Pon Lip 15, 2013 2:32 am | |
| Mam akurat to szczęście, że moja przyjaciółka ma stajnię sportową około 700m od mojego domu. Jeździłam, ale na galopie i pseudoskokach na lonży się skończyło. Upadek, wstrząs mózgu, jakieś tam uszkodzenie kręgosłupa (drobne bo drobne, ale plecy potrafią tak nawalać, że z bólu wariuję) no i oczywiście wielki uraz do jazdy :C . Obecnie znów chodzę do niej, ale głównie po to, aby pobyć z końmi no i z przyjaciółką. Niedługo zamierzamy spróbować chociaż oprowadzankę, ale wątpię, żebym na samym oprowadzaniu skończyła :PZnając mnie po jednym kółeczku dookoła padoku powiem, że chce sama spróbować zaklusować xD | |
| | | Temperance Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Temperance Liczba postów : 846 Dołączył : 06/11/2011
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Pon Lip 15, 2013 3:19 am | |
| - ana0000000000 napisał:
- Mam akurat to szczęście, że moja przyjaciółka ma stajnię sportową około 700m od mojego domu. Jeździłam, ale na galopie i pseudoskokach na lonży się skończyło. Upadek, wstrząs mózgu, jakieś tam uszkodzenie kręgosłupa (drobne bo drobne, ale plecy potrafią tak nawalać, że z bólu wariuję) no i oczywiście wielki uraz do jazdy :C .
No to widzę pełen profesjonalizm w tej "stajni sportowej" ... | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Pon Lip 15, 2013 5:34 am | |
| Eh, jak byłam młodsza jeździłam konno z 4 lata. Rekreacyjnie, tak aby podstawy tylko poznać i tak było. Mam 2 stadniny (dotarcie zajmowało mi 2 godz. autobusem, czasem mniej) w "pobliżu". Pewnego dnia musiałam z czegoś zrezygnować i były to niestety te zajęcia z jazdy konnej. Całe szczęście moja dobra znajoma ma gospodarstwo agroturystyczne gdzieś na pomorzu tak więc jeżdżę do niej w wakacje i sobie jeździmy po pobliskich lasach i plaży konno. |
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Pon Lip 15, 2013 1:17 pm | |
| - Acinoyx napisał:
- ana0000000000 napisał:
- Mam akurat to szczęście, że moja przyjaciółka ma stajnię sportową około 700m od mojego domu. Jeździłam, ale na galopie i pseudoskokach na lonży się skończyło. Upadek, wstrząs mózgu, jakieś tam uszkodzenie kręgosłupa (drobne bo drobne, ale plecy potrafią tak nawalać, że z bólu wariuję) no i oczywiście wielki uraz do jazdy :C .
No to widzę pełen profesjonalizm w tej "stajni sportowej" ... Po 1. Stajnia jest stajnią prywatną, nie prowadzi się tu nauki jazdy, nie ma instruktorów. Po 2. To, że spadłam było wyłącznie z mojej winy. Zaznaczam, że nie jest to ogromna stajnia, gdyż aktualnie stoją w niej 2 konie sportowe i 2 przeznaczone do rekreacji. Miałam kask i kamizelkę. I proszę Cię, nie oceniaj stajni, dopóki nie zobaczysz i zapewniam Cię, że profesjonalizm jest | |
| | | Temperance Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Temperance Liczba postów : 846 Dołączył : 06/11/2011
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Pon Lip 15, 2013 1:55 pm | |
| - ana0000000000 napisał:
- Acinoyx napisał:
- ana0000000000 napisał:
No to widzę pełen profesjonalizm w tej "stajni sportowej" ... Po 1. Stajnia jest stajnią prywatną, nie prowadzi się tu nauki jazdy, nie ma instruktorów. Po 2. To, że spadłam było wyłącznie z mojej winy. Zaznaczam, że nie jest to ogromna stajnia, gdyż aktualnie stoją w niej 2 konie sportowe i 2 przeznaczone do rekreacji. Miałam kask i kamizelkę.
I proszę Cię, nie oceniaj stajni, dopóki nie zobaczysz i zapewniam Cię, że profesjonalizm jest To, że stoją tam dwie sportówki nie oznacza, że to od razu stajnia sportowa. Byłaś sama czy spadłaś będąc na lonży lub pod okiem? | |
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Pon Lip 15, 2013 2:17 pm | |
| - Acinoyx napisał:
- ana0000000000 napisał:
- Acinoyx napisał:
- ana0000000000 napisał:
No to widzę pełen profesjonalizm w tej "stajni sportowej" ... Po 1. Stajnia jest stajnią prywatną, nie prowadzi się tu nauki jazdy, nie ma instruktorów. Po 2. To, że spadłam było wyłącznie z mojej winy. Zaznaczam, że nie jest to ogromna stajnia, gdyż aktualnie stoją w niej 2 konie sportowe i 2 przeznaczone do rekreacji. Miałam kask i kamizelkę.
I proszę Cię, nie oceniaj stajni, dopóki nie zobaczysz i zapewniam Cię, że profesjonalizm jest To, że stoją tam dwie sportówki nie oznacza, że to od razu stajnia sportowa. Byłaś sama czy spadłaś będąc na lonży lub pod okiem? No, przez kryzys 8 sportowych zostało sprzedanych lub oddanych z dzierżawy. Spadłam na lonży; kobyłka wystraszyła się zająca w trawie, bryknęła a ja wyleciałam z siodła | |
| | | lue56 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : lue56 Liczba postów : 343 Dołączył : 02/08/2013
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Sob Wrz 14, 2013 6:50 am | |
| Poszukaj stadnin w internecie, może z pobliskich miast bliżej masz?
Ja też chce jeździć ale zaraz za rzeką mam stadnine (mieszkam na wsi) od 2 lat męcze rodziców ale w końcu osiągnęłam sukces. Mam nadzieje że i ty spełnisz marzenie | |
| | | lue56 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : lue56 Liczba postów : 343 Dołączył : 02/08/2013
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Sob Wrz 14, 2013 7:01 am | |
| http://www.stadniny.pl/?woj=13&se_word=&od=3&id=oferty poszukaj tu może coś z twojej okolicy ceny wahają się 20-70 zł u mnie 30 za 1h w województwie małopolskim | |
| | | MrsKopytko Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Mrs Kopytko Liczba postów : 3453 Dołączył : 16/12/2011
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Nie Paź 13, 2013 11:51 pm | |
| Ja mieszkam 40km od mojej stajni. Nigdzie bliżej nie ma normalnych stadnin. Jakaś pani ma konie u nas w mieście ale jest tak wredna, że bałabym się u niej jeździć. Jeżdżę tylko dlatego, że moja mama dogadała się z koleżanką i wożą nas(mnie i jej córkę) na zmianę, co tydzień. Wtedy wychodzi mniejszy koszt paliwa | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Pon Paź 14, 2013 4:06 am | |
| Ja mam w pobliżu co najmniej 7 stadnin Tak w odległości do ok. 20km. Ale jest ich znacznie więcej, też takich pomniejszych |
| | | Suzan Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Suzan Liczba postów : 954 Dołączył : 21/09/2012
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Nie Lis 03, 2013 6:57 am | |
| Moja aktualna stajnia (wspomniane wcześniej SO Sieraków <3) jest jakieś 25 km ode mnie i też jeżdżę z mamą mojej kumpeli i moim tatą na zmianę :Dto jest jednak dobre rozwiązanie bo wychodzi o wiele taniej <3 | |
| | | Dainfen Już coś wie
Nick w grze : Zielona Tarantula Liczba postów : 253 Dołączył : 15/10/2013
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Pon Lis 11, 2013 11:23 am | |
| Ja zaczęłam się uczyć około dwa lata temu, ale od roku nie jeżdżę. Mam uniemożliwiony dojazd, a autobusy kursują "na oślep" - raz czekasz 15 minut, raz 45 minut, a raz trzy godziny - równie dobrze nic może nie pojechać A niezbyt uśmiecha mi się robienie 30 kilometrów na piechotę ;-( Na szczęście niedługo być może się to zmieni i będę jeżdzić raz w tygodnu ;-) | |
| | | nati2332 Już coś wie
Nick w grze : nati2332 Liczba postów : 107 Dołączył : 25/11/2013
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Wto Gru 03, 2013 11:58 am | |
| A ja piechotką do stadninki | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- Wto Gru 03, 2013 10:53 pm | |
| U mnie stadnina w Kielcach, nawet w liczbie mnogiej, ale ja nie jeżdżę. kilka rasy siedziałam w siodle i na tym się kończy - a chciałabym. Ale funduszy brak, czasu brak, no bywa. Musze się tam kiedyś do stadnin przejechać z aparatem w wakacje :3 | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- | |
| |
| | | | Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|