Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-

Go down 
+29
Temperance
ana0000000000
Athi
Arrin
Suzan
Dżemik
Wireless
mina stirit1
Evangeline
Rose666
Clue
Kyou
avrilka
blueberry.
asia_
Majka
stewardessa
Konikowa-pani
weila123
yvetteevans
ZetkaEmka
Asiuu
Uśmieszek
Nevarra
Philipek
hanka1998
EveDallas
Kesha09
Ejli
33 posters
Idź do strony : Previous  1, 2
AutorWiadomość
Gość
Gość
Anonymous

Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostSro Kwi 18, 2012 7:53 am

Ja płacę 100zł za 5h "karnetu", tzn. nie płacę za osobne jazdy Wink
Powrót do góry Go down
Clue
Przyjaciel Zagrody
Clue

Nick w grze : Clue
Liczba postów : 497

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostCzw Kwi 19, 2012 7:07 am

Rose666 napisał:
Clue napisał:
Clue również jeździ konno, ale za jazdy od pewnego czasu nie płaci. Swoją drogą ostatnio potwornie podrożały godziny, na początku mojej jazdy było 20 zł za pełną zegarową, a teraz owies i wszystko poszło w górę, kosztuje 40 zł. W pozostałych stajniach na Podlasiu (tak, z Białegostoku jestem) ceny są podobne, albo wyższe.
Witam panią z Podlasia! Również tam mieszkam. (Albo raczej tu.) Nie jeżdżę, bo mnie nie stać, a za sam dojazd wychodzi parę złotych...

O, jak miło Very Happy Ja jakoś naciągałam na jazdy całe życie rodziców, teraz sobie radzę, tyle co muszę zasuwać trochę więcej w stajni dla pomocy.
Powrót do góry Go down
blueberry.
Jedną nogą w ZM
blueberry.

Nick w grze : blueberry.
Liczba postów : 858

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostNie Maj 06, 2012 6:35 am

Pierwszego maja byłam w Jaszkowie. Smile Wsiadłam na konia, przejechałam z 200/300 metrów, koń zaczął machać głową - wpadłam w panikę i zsiadłam. Very Happy Mama obiecała, że następnym razem będę tylko prowadzić kucyka, aby się "oswoić". Próbujemy! Laughing
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3141065&message=change
Evangeline
Już coś wie
Evangeline

Liczba postów : 267

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostNie Maj 06, 2012 7:25 am

Ja jeżdżę, ale rzadko. Ostatni raz jeździłam chyba rok temu.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1536984
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostNie Maj 06, 2012 7:39 am

aniawis39 napisał:
Wsiadłam na konia, przejechałam z 200/300 metrów, koń zaczął machać głową - wpadłam w panikę i zsiadłam. Very Happy
Jak bym robiła tak jak Ty, to bym w ogóle nie jeździła Wink
Powrót do góry Go down
mina stirit1
Przyjaciel Zagrody
mina stirit1

Nick w grze : British Dougs
Liczba postów : 526

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostPon Maj 21, 2012 12:53 pm

Ja jeżdżę konno od 5 lat, stadnin mam chyba z 4 w okolicy
Jedna to Arat, druga to stajnia Ozorowice, trzecia Arkadia- Wielka Lipa, a czwarta to taka bez nazwy konkretnej chyba xD
U mnie gdzieś do jednej to 5 minut samochodem, do drugiej też z 5 a do tych dwóch pozostalych to po 10 minut samochodem
Wspólczuję tym, którym brak środków i brak stadnin, aby spokojnie jeździć Sad
Powrót do góry Go down
Wireless
Nowy
Wireless

Nick w grze : Mychaa444
Liczba postów : 41

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostSob Maj 11, 2013 10:58 am

/tak wiem że odświeżam temat w którym ostatni post był napisany rok temu

Ja miałam dzisiaj pierwszą lekcję, szczęście mam, chociaż miałam zacząć jeździć w sierpniu. Jeżdżę w stadninie koni Lukasyna w Gliwicach, z Knurowa mam do niej około 25 minut samochodem, więc całkiem niedaleko.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1536984
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostSob Maj 11, 2013 11:09 am

Ja jeżdżę od września w nowej stajni ;3
Powrót do góry Go down
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

Nick w grze : avrilka
Liczba postów : 2835

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostNie Maj 12, 2013 10:36 am

Gratuluję tym,co mogą rozwijać swoją pasję.Naprawdę,korzystajcie z tego jak możecie.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3105170
Dżemik
Przyjaciel Zagrody
Dżemik

Nick w grze : JadeXDD
Liczba postów : 2112

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostPon Maj 13, 2013 2:55 am

Ja niestety nie mogę jeździć. W pobliżu nie ma żadnych koni, stajni ITP. Nie no szkoda, ale po prostu takie życie.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1955976
Suzan
Przyjaciel Zagrody
Suzan

Nick w grze : Suzan
Liczba postów : 954

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostPon Maj 13, 2013 8:16 am

Ja mieszkam w Wielkopolsce, pod Poznaniem i póki co jeżdżę raz w tygodniu no ale co to za jazda ;o za bardzo u nas w Quartecie nie uczą (biorą 30 zł za godzinę)... Planuję jak tylko zdam prawko dojeżdżać do Sierakowa, do Stada Ogierów i postarać się przynajmniej o wstąpienie do sekcji jeździeckiej, bo z autopsji wiem że tam mają bardzo dobrych instruktorów, którzy czegoś nauczą, a ceny są straaaaaasznie okazyjne - wystarczy spojrzeć
U mnie jazda wygląda póki co tak że sobie jeżdżę najwyżej
kłusem na lonży i do tego na strasznym uparcielcu i cwaniaku, a instruktor mnie
specjalnie nie instruuje. W sumie co się dziwić... To nie jest stajnia, w
której nastawiają się na naukę tylko na rekreację, no ale póki co chodzę tam żeby nie odwyknąć od siodła.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=31458
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostPią Maj 17, 2013 12:54 pm

Moja młodsza cioteczna siora jeżdzi, ale ja nie. Mama przeprowadziła się (czyt. wywiozła na bezludzie[cóż, przynajmniej jest moja babcia] na jakąś wioskę)całą rodziną i ja zostałam odcięta od pięknego miasta(wg. mamy miasto jest brzydkie i kopcące, jak ona śmiała...). Zresztą nawet w samym mieście stadnina jest sooooł daleko, to bym nie dojeżdżała i tak. Obiecała mi jeździć na wakacje, ale wątpię czy dotrzyma słowa.
Powrót do góry Go down
Arrin
Przyjaciel Zagrody
Arrin

Nick w grze : Arrin
Liczba postów : 517

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostSob Maj 18, 2013 1:26 pm

mnie znów odwrotnie: są możliwości ale zawsze jakos nie po drodze...
Stajnie to mam dość blisko, całe 5 min piechotą. Z tym,ze to jest prywatne, sama też się nie pytałam czy by pożyczyli konia na przejażdżki po lesie. Takie tam małe ok 6-7 koni nie więcej

Już bardziej profesjonalne stajnie mam w Mirowie. Rowerem ok 40 min,. Z tym,że kurcze niezbyt po drodze to jest, w tamtych okolicach raczej nie bywam bo nie mam po co Sad (Albo jak już tam człowiek jest to nie po tej stronie rzeki ;/)
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2202596
Athi
Jedną nogą w ZM
Athi

Nick w grze : Foxtrot
Liczba postów : 534

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostPon Maj 20, 2013 2:20 pm

Arrin napisał:
mnie znów odwrotnie: są możliwości ale zawsze jakos nie po drodze...
Stajnie to mam dość blisko, całe 5 min piechotą. Z tym,ze to jest prywatne, sama też się nie pytałam czy by pożyczyli konia na przejażdżki po lesie. Takie tam małe ok 6-7 koni nie więcej

Już bardziej profesjonalne stajnie mam w Mirowie. Rowerem ok 40 min,. Z tym,że kurcze niezbyt po drodze to jest, w tamtych okolicach raczej nie bywam bo nie mam po co Sad (Albo jak już tam człowiek jest to nie po tej stronie rzeki ;/)
Jaki ten świat jest mały. Jeździłam w Mirowie w zeszłe wakacje, na obozie jeździeckim.

A tak poza tym: w te wakacje będę u babci i wynalazłam w pobliżu stadninę. Dojazd normalnie ekstra, wszystko cacy, tyle, że dość drogo. 176 zł za karnet na 4 jazdy po 1h. Jak myślicie, może sobie odpuścić?
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1028468
ana0000000000
Przyjaciel Zagrody
ana0000000000

Nick w grze : ana0000000000
Liczba postów : 520

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostPon Lip 15, 2013 2:32 am

Mam akurat to szczęście, że moja przyjaciółka ma stajnię sportową około 700m od mojego domu. Jeździłam, ale na galopie i pseudoskokach na lonży się skończyło. Upadek, wstrząs mózgu, jakieś tam uszkodzenie kręgosłupa (drobne bo drobne, ale plecy potrafią tak nawalać, że z bólu wariuję) no i oczywiście wielki uraz do jazdy :C . Obecnie znów chodzę do niej, ale głównie po to, aby pobyć z końmi no i z przyjaciółką. Niedługo zamierzamy spróbować chociaż oprowadzankę, ale wątpię, żebym na samym oprowadzaniu skończyła :PZnając mnie po jednym kółeczku dookoła padoku powiem, że chce sama spróbować zaklusować xD
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=615859
Temperance
Przyjaciel Zagrody
Temperance

Nick w grze : Temperance
Liczba postów : 846

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostPon Lip 15, 2013 3:19 am

ana0000000000 napisał:
Mam akurat to szczęście, że moja przyjaciółka ma stajnię sportową około 700m od mojego domu. Jeździłam, ale na galopie i pseudoskokach na lonży się skończyło. Upadek, wstrząs mózgu, jakieś tam uszkodzenie kręgosłupa (drobne bo drobne, ale plecy potrafią tak nawalać, że z bólu wariuję) no i oczywiście wielki uraz do jazdy :C .

No to widzę pełen profesjonalizm w tej "stajni sportowej" ...
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostPon Lip 15, 2013 5:34 am

Eh, jak byłam młodsza jeździłam konno z 4 lata. Rekreacyjnie, tak aby podstawy tylko poznać i tak było. Mam 2 stadniny (dotarcie zajmowało mi 2 godz. autobusem, czasem mniej) w "pobliżu". Pewnego dnia musiałam z czegoś zrezygnować i były to niestety te zajęcia z jazdy konnej. Całe szczęście moja dobra znajoma ma gospodarstwo agroturystyczne gdzieś na pomorzu tak więc jeżdżę do niej w wakacje i sobie jeździmy po pobliskich lasach i plaży konno.Smile
Powrót do góry Go down
ana0000000000
Przyjaciel Zagrody
ana0000000000

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostPon Lip 15, 2013 1:17 pm

Acinoyx napisał:
ana0000000000 napisał:
Mam akurat to szczęście, że moja przyjaciółka ma stajnię sportową około 700m od mojego domu. Jeździłam, ale na galopie i pseudoskokach na lonży się skończyło. Upadek, wstrząs mózgu, jakieś tam uszkodzenie kręgosłupa (drobne bo drobne, ale plecy potrafią tak nawalać, że z bólu wariuję) no i oczywiście wielki uraz do jazdy :C .

Po 1. Stajnia jest stajnią prywatną, nie prowadzi się tu nauki jazdy, nie ma instruktorów. Po 2. To, że spadłam było wyłącznie z mojej winy. Zaznaczam, że nie jest to ogromna stajnia, gdyż aktualnie stoją w niej 2 konie sportowe i 2 przeznaczone do rekreacji. Miałam kask i kamizelkę.

I proszę Cię, nie oceniaj stajni, dopóki nie zobaczysz i zapewniam Cię, że profesjonalizm jest  Smile
Powrót do góry Go down
Temperance
Przyjaciel Zagrody
Temperance

Nick w grze : Temperance
Liczba postów : 846

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostPon Lip 15, 2013 1:55 pm

ana0000000000 napisał:
Acinoyx napisał:
ana0000000000 napisał:

Po 1. Stajnia jest stajnią prywatną, nie prowadzi się tu nauki jazdy, nie ma instruktorów. Po 2. To, że spadłam było wyłącznie z mojej winy. Zaznaczam, że nie jest to ogromna stajnia, gdyż aktualnie stoją w niej 2 konie sportowe i 2 przeznaczone do rekreacji. Miałam kask i kamizelkę.

I proszę Cię, nie oceniaj stajni, dopóki nie zobaczysz i zapewniam Cię, że profesjonalizm jest  Smile

To, że stoją tam dwie sportówki nie oznacza, że to od razu stajnia sportowa. Razz
Byłaś sama czy spadłaś będąc na lonży lub pod okiem?
Powrót do góry Go down
ana0000000000
Przyjaciel Zagrody
ana0000000000

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostPon Lip 15, 2013 2:17 pm

Acinoyx napisał:
ana0000000000 napisał:
Acinoyx napisał:
ana0000000000 napisał:

To, że stoją tam dwie sportówki nie oznacza, że to od razu stajnia sportowa. Razz
Byłaś sama czy spadłaś będąc na lonży lub pod okiem?

No, przez kryzys 8 sportowych zostało sprzedanych lub oddanych z dzierżawy.
Spadłam na lonży; kobyłka wystraszyła się zająca w trawie, bryknęła a ja wyleciałam z siodła Very Happy
Powrót do góry Go down
lue56
W skromnych progach Zagrody
lue56

Nick w grze : lue56
Liczba postów : 343

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostSob Wrz 14, 2013 6:50 am

Poszukaj stadnin w internecie, może z pobliskich miast bliżej masz?

Ja też chce jeździć ale zaraz za rzeką mam stadnine (mieszkam na wsi) od 2 lat męcze rodziców ale w końcu osiągnęłam sukces. Mam nadzieje że i ty spełnisz marzenie
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=763924
lue56
W skromnych progach Zagrody
lue56

Nick w grze : lue56
Liczba postów : 343

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostSob Wrz 14, 2013 7:01 am

http://www.stadniny.pl/?woj=13&se_word=&od=3&id=oferty poszukaj tu może coś z twojej okolicy ceny wahają się 20-70 zł u mnie 30 za 1h w województwie małopolskim
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=763924
MrsKopytko
Przyjaciel Zagrody
MrsKopytko

Nick w grze : Mrs Kopytko
Liczba postów : 3453

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostNie Paź 13, 2013 11:51 pm

Ja mieszkam 40km od mojej stajni. Nigdzie bliżej nie ma normalnych stadnin. Jakaś pani ma konie u nas w mieście ale jest tak wredna, że bałabym się u niej jeździć. Very Happy  Jeżdżę tylko dlatego, że moja mama dogadała się z koleżanką i wożą nas(mnie i jej córkę) na zmianę, co tydzień. Wtedy wychodzi mniejszy koszt paliwa Wink
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=686975
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostPon Paź 14, 2013 4:06 am

Ja mam w pobliżu co najmniej 7 stadnin Very Happy Tak w odległości do ok. 20km. Ale jest ich znacznie więcej, też takich pomniejszych Smile
Powrót do góry Go down
Suzan
Przyjaciel Zagrody
Suzan

Nick w grze : Suzan
Liczba postów : 954

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostNie Lis 03, 2013 6:57 am

Moja aktualna stajnia (wspomniane wcześniej SO Sieraków <3) jest jakieś 25 km ode mnie i też jeżdżę z mamą mojej kumpeli i moim tatą na zmianę :Dto jest jednak dobre rozwiązanie bo wychodzi o wiele taniej <3
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=31458
Dainfen
Już coś wie
Dainfen

Nick w grze : Zielona Tarantula
Liczba postów : 253

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostPon Lis 11, 2013 11:23 am

Ja zaczęłam się uczyć około dwa lata temu, ale od roku nie jeżdżę. Mam uniemożliwiony dojazd, a autobusy kursują "na oślep" - raz czekasz 15 minut, raz 45 minut, a raz trzy godziny - równie dobrze nic może nie pojechać Sad  A niezbyt uśmiecha mi się robienie 30 kilometrów na piechotę ;-(
Na szczęście niedługo być może się to zmieni i będę jeżdzić raz w tygodnu ;-)
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3086335
nati2332
Już coś wie
nati2332

Nick w grze : nati2332
Liczba postów : 107

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostWto Gru 03, 2013 11:58 am

A ja piechotką do stadninki Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3117643
EveDallas
Moderator
EveDallas

Nick w grze : EveDallas
Liczba postów : 4676

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipostWto Gru 03, 2013 10:53 pm

U mnie stadnina w Kielcach, nawet w liczbie mnogiej, ale ja nie jeżdżę. kilka rasy siedziałam w siodle i na tym się kończy - a chciałabym. Ale funduszy brak, czasu brak, no bywa.
Musze się tam kiedyś do stadnin przejechać z aparatem w wakacje :3
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1432587
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-   Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.- - Page 2 I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Niejeżdżący a chcący osobnik to ja -.-
Powrót do góry 
Strona 2 z 2Idź do strony : Previous  1, 2

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: