Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Używanie skrótów. | |
|
+9avrilka Zaplątana Arrin Shera Hoping. Star-x3 EveDallas Ayame Ejli 13 posters | Autor | Wiadomość |
---|
Ejli Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Eiiri Liczba postów : 1433 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Używanie skrótów. Nie Sty 01, 2012 9:59 am | |
| Skróty przedmiotów z CR są rózne,jednak niektóre się powtarzają: KM - Krew Meduzy. - Konik Morski. ZH - Zestaw Hery. - Zestaw Harmonii. I z tego powodu nie używam skrótów,iż mogło by to się skończyć nieporozumieniem. A wy co sądzicie o używaniu skrótów?Najlepiej napiszcie argumenty,dlaczego macie takie a nie inne zdanie. Proszę się nie kłócić w tym wątku,lecz po prostu wyrażać swe opinie.Bo w końcu o gustach się nie dyskutuje. | |
| | | Ayame Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Emi99 Liczba postów : 776 Dołączył : 03/08/2011
| Temat: Re: Używanie skrótów. Nie Sty 01, 2012 10:14 am | |
| Według mnie ze skrótami jest trochę problemów, a zresztą jeśli ktoś pisze, że ma na wymianę mnóstwo przedmiotów i wszystko wypisuje właśnie w ten sposób - ja nie zawsze pamiętam wszystkie skróty do każdego przedmiotu, więc dla mnie nie jest to zbyt dobre. | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Używanie skrótów. Pon Sty 02, 2012 6:53 am | |
| jeśli chodzi o ZH, to zestaw Hery jest u mnie ZH, a Zestaw harmonii nazywam poprostu Harmonią Krew Meduzy i konik Morski... tutaj KM to Krew meduzy, a Konik to po prostu Konik. | |
| | | Star-x3 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Star-x3 Liczba postów : 2045 Dołączył : 21/03/2011
| Temat: Re: Używanie skrótów. Czw Mar 08, 2012 1:32 pm | |
| niektore skroty sa juz tak popularne ze mozna ich uzywac i wiekszosc rozumie OM, RO, posejdon, harmonia, Nyx, krew, chmurka, konik, łzy, woda, CO, P pos, S pos, U pos, KF... ja skracam na przykład tak ;P | |
| | | Hoping. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Paulax9 Liczba postów : 1176 Dołączył : 02/01/2012
| Temat: Re: Używanie skrótów. Czw Mar 08, 2012 2:31 pm | |
| Ja ogólnie używam skrótów. Np. OM, RO, Woda, Łzy, Krew, Klepsydra... ( : | |
| | | Shera Nowy
Nick w grze : Shera Liczba postów : 44 Dołączył : 21/09/2012
| Temat: Re: Używanie skrótów. Sro Paź 10, 2012 10:46 am | |
| U mnie skrótu wuglądają tak: RO (to chyba każdy wie, a jak nie wie, to niech się nauczy xD), Łzy, Klepsydra, KM, Objęcia, Pięta, Muśnięcie F., itd. Ja piszę tak: Z. Harmonii Z. Hery lub Krew Konik Morski Dogaduję się | |
| | | Arrin Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arrin Liczba postów : 517 Dołączył : 22/08/2012
| Temat: Re: Używanie skrótów. Czw Paź 11, 2012 9:17 am | |
| Standardowych tez nie używam. Bo faktycznie jeden skrót można rozwinąć na dwa sposoby. No i jak się człowiek nie dopyta o co konkretnie chodzi, to sa (nie)ciekawe sytuacje. W sumie jesli już to skracam tak : krew, zwój, promień, kamyk, klepsydra, hera, harmonia etc. Nikt narazie nie miał do mnie pretensji, ze tak mówię, więc zakładam, że zdaje to egzamin :d | |
| | | Zaplątana W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Zaplątana Liczba postów : 346 Dołączył : 20/07/2012
| Temat: Re: Używanie skrótów. Czw Paź 11, 2012 9:20 am | |
| Ja ze skrótów staram się nie korzystać, głównie dlatego, że od kilku młodszych graczy miałam już wiadomości zwrotne z pytaniem, co te skróty oznaczają. Wolę całkiem wykluczać tym wszystkie ewentualne nieporozumienia Oczywiście, jeśli ktoś używa skrótów w rozmowie ze mną, to nie mam do tego żadnych pretensji. | |
| | | avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Używanie skrótów. Czw Paź 11, 2012 1:20 pm | |
| Jeśli są podwójne To pisze np. K.Meduzy Poza tym zależy jak zdanie sformułowane jest i co tam jest | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Używanie skrótów. Czw Paź 11, 2012 2:11 pm | |
| pojęcie Konika Morskiego pojawiało się tak rzadko, że dla mnie jasnym było, że KM to Krew Meduzy XD Konik Morski towarzyszył mi tylko na początku gry, kiedy był on jeszcze jednym z wielu odległych marzeń. Potem gra się rozkręciła, Koniki były za darmo, nie było potrzeby wymiany, więc się skrótu nie używało. ;d |
| | | avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Używanie skrótów. Pią Paź 12, 2012 9:47 am | |
| - vernille napisał:
- pojęcie Konika Morskiego pojawiało się tak rzadko, że dla mnie jasnym było, że KM to Krew Meduzy XD Konik Morski towarzyszył mi tylko na początku gry, kiedy był on jeszcze jednym z wielu odległych marzeń. Potem gra się rozkręciła, Koniki były za darmo, nie było potrzeby wymiany, więc się skrótu nie używało. ;d
Hah,dokładnie,lepiej bym tego nie ujęła | |
| | | -Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: Używanie skrótów. Pią Paź 12, 2012 9:56 am | |
| No albo PP. Puszka Pandory albo prywatna poczta. Tego pierwszego zwykle nie używam, więc oczywistym dla mnie było iż oznacza to pocztę. | |
| | | Selena1992 Już coś wie
Nick w grze : Selena1992 Liczba postów : 297 Dołączył : 14/08/2012
| Temat: Re: Używanie skrótów. Sob Paź 13, 2012 11:37 am | |
| ja używam skrótów ale z KM nie mam problemu, bo km to krew meduzy a konik morski to konik morski co do zh czasami może mi się pomylić, ale na prezentacji mam napisane pełne nazwy i raczej nie ma z tym problemu | |
| | | wilczyca1000 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : wilczyca1000 Liczba postów : 1019 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: Używanie skrótów. Sob Paź 20, 2012 2:11 am | |
| Ja korzystam ze skrótów, ale mam rozwiązanie - do powyżej wymienionych wyrazów nie używam skrótów | |
| | | martosia2004 Już coś wie
Nick w grze : martosia2004 Liczba postów : 177 Dołączył : 27/09/2012
| Temat: Re: Używanie skrótów. Nie Gru 16, 2012 7:04 am | |
| - -Eruina- napisał:
- No albo PP. Puszka Pandory albo prywatna poczta. Tego pierwszego zwykle nie używam, więc oczywistym dla mnie było iż oznacza to pocztę.
Prywatna Poczta to PRIV | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Używanie skrótów. | |
| |
| | | | Używanie skrótów. | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |